ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיוע בתכנון טיול ל - 4 שבועות למערב ארה"ב + ניו יורק

פורום צפון אמריקה
    כביש מספר 1 לאס וגאס לוס אנגלס מערב ארהב ניו יורק סן פרנסיסקו
    6
    20
    2076
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • SeaMonster
      SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

שלום, אנחנו זוג צעיר שמתכננים לטוס לירח דבש באפריל הקרוב ל 4 שבועות (13.4 – 10.5) – 27 יום נטו
      בגדול התכנון הוא לעשות את מערב ארה”ב ( פרנסיסקו – כביש 1 – לוס אנגלס – ווגאס) ומשם להמשיך לכשבוע בניו יורק וחזור לארץ.

לשנינו זאת תהיה פעם ראשונה בארה”ב. קראתי קצת פה בפורום וגם בבלוג של ענת וניסיתי לאסוף קצת מידע.
      הבנתי שהאזור רווי בפארקים ומקומות מהממים שאפשר לבלות בהם ימים, אנחנו אוהבים טבע אבל פחות בקטע של טיולים רגליים ארוכים. יותר בכיוון של הליכות קצרות ונקודות תצפית.
      הכיוון כרגע הוא לעשות את המסלול העירוני כפי שמופיע בבלוג של ענת (14 יום) עם כמה תוספות:
       – נסיעה הלוך חזור מפרנסיסקו ליוסמי וביקור בשמורה במהלך היום אם יתאפשר מבחינת מזג, הבנתי שהיא עדיין סגורה בחלקה במהלך אפריל.
      - 1  לילה נוסף בסונומה, קצת יין ויקבים.
      - נסיעה לכיוון LA דרך כביש 1 עם עצירה במונטרי לשתי לילות.
      - הוספת יום-יומיים בלוס אנגלס לטובת SIX FLAGS ואולי גם דיסני.
      - נסיעה לווגאס והוספת ימי טיול בווגאס לטובת טיול כוכב בחלק מהשמורות מסביב.
      סה”כ מדובר בין 14 – 18 יום. אחריהם נראה כמה זמן נשאר לנו ונחליט אם טסים ישירות לניו יורק או עוצרים בעוד יעד בדרך.

אז קודם כל מה דעתכם על המסלול? על מה הייתם ממליצים לא לוותר בשום מחיר? ועל מה הייתם מוותרים?

ועכשיו לדילמה שלנו, אנחנו לא מעוניינים להתחייב ולהזמין מראש מלונות ואת טיסת הפנים לניו יורק כדי לא להגביל אותנו.
      עד כמה זה יהיה מציאותי להיות פחות או יותר ספונטניים ולהזמין מלונות ואת הטיסה לניו יורק בדקה ה 90 מהיום למחר?

כרגע הזמנו את הטיסה הלוך לפרנסיסקו וחזור מניו יורק וזה הדבר היחידי שתוחם את הטיול שלנו, מתכוונים גם להזמין מלון ראשון בפרנסיסקו ל 3 לילות הראשונים ורכב לשבועיים הראשונים בהם בטוח נהיה במערב, אותו אנחנו נוכל להאריך במידת הצורך.

עד כמה הרעיון של הספונטניות בארה”ב מציאותי בתקופה הזאת בשנה (אפריל – מאי)? אף פעם לא עשינו את זה ויש קצת חשש.

תודה רבה!

גדליהו מהגרעין עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

@SeaMonster

לגבי מלונות- בארה”ב יש המון מלונות שמדיניות הביטול היא עד יום לפני או אפילו באותו יום.. ככה שכל מה שאתם צריכים לשים לב אליו הוא  שאתה לא שוכחים לבטל- כי אז תחויבו… אבל אין לכם בעיה להזמין מראש כשיש לכם כבר שלד לש מסלול- ואם דברים משתנים בדרך רק לזכור לבטל כל הזמן… ( אם זה הייתי אני כנראה הייתי עושה את הזמנת המלונות מאותו אתר הזמנות כדי שדברים יהיו יותר פשוטים בביטולים...)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • עמיחי13
          עמיחי13 @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

@SeaMonster

סונומה אפשרי כטיול יום מסן פרנסיסקו, אבל כדאי לשלב בחלק אחרי שעוזבים את סן פרנסיסקו כדי לא לשלם לינה יקרה בעיר. משם כדאי להמשיך ליוסמיטי, אבל לא להגיע ליוסמיטי כגיחת יום – נסיעה ארוכה. מעבר ההרים סגור אבל העמק פתוח ויש שם מספיק מה לעשות גם ליום שלם+

אין שום בעיה להיות ספונטניים עם מלונות – בעונה הזו אין בעיה למצוא מלון בכל מקום (אולי פרט ליוסמיטי). ה”מחיר” שתשלמו זה אולי שתשלמו מחיר יותר גבוה, כי המלונות הזולים יותר יתמלאו. אבל אולי תוכלו להשתמש באפליקציה של הרגע האחרון (כמו hotels tonight) כדי לחסוך. אני באופן אישי מעדיף להזמין עם ביטול.

החלק הכי בעייתי זה הטיסה – ללא ספק אם תחכו לרגע האחרון תשלמו מחיר הרבה יותר גבוה – האם זה כדאי לכם?

SeaMonster תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • SeaMonster
            SeaMonster @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

היתרון של אופציית ביטול  המלונות ברור, ואנחנו ננצל אותו, אבל עדיין הביטול הוא בד”כ עד 3 ימים לפני, שזה לא הכי ספונטני.

בכמה סדרי גודל המחיר של טיסת הפנים יכול לגדול? בהנחה שעכשיו המחירים  לסוף אפריל-תחילת מאי נעים סביב ה 100-150 דולר לבן אדם.
            החשיבה שלי היא שבגלל שאנחנו רוצים להיות גמישים בחלק הזה של הטיול, קביעת הטיסה הפנימית מראש יכולה להגביל אותנו לשני הכיוונים, שלא נצטער שחסר לנו זמן ושלא הספקנו משהו מצד אחד, ומצד שני שלא נגיע למצב שמיצינו ובא לנו כבר לטוס למיזרח ואולי להוסיף עוד יעד קרוב לניו יורק על חשבון הימים האלה.

כרגע התכנון שלנו נראה כך:

1. שלוש לילות ב SF.
            2. נסיעה בבוקר ה הרביעי לסונומה ולילה אחד בהילדסבורג
            3. נסיעה בבוקר ליוסמיטי ולילה אחד שם ( אולי נשקול 2, צריך לחקור עוד קצת לעומק מה ניתן לעשות שם בתקופה הזאת)
            4. נסיעה למונטריי ( פה בעצם אנחנו מוותרים על הקטע של כביש 1 בין פרנסיסקו למונטריי, כדי לא לעשות עיקוף גדול מדי וגם כי עד כמה שהבנתי אנחנו לא מפסידים את החלק היפה).
            5. שתי לילות במונטריי, בבוקר השני יציאה דרומה לכביש 1. עצירה בנק’ עניין בדרך
            6. עצירה ללילה בסולוונג/סנטה ברברה.
            7. 3-4 לילות ב LA ( תלוי בפארקי השעשועים שנחליט לבקר בהם – יתוכנן מראש).

עד כאן בעצם החלק שמתוכנן מראש (כרגע 12 לילות), מפה אנחנו רוצים להיות ספונטניים ואולי לפני ווגאס לעשות עצירה בסן דיאגו לשתי לילות.
            גם בווגאס רוצים להיות ספונטניים, לטייל בשמורות טבע, פארקים מסביב. וזה מה שישפיע על תאריך טיסת הפנים.

בנוסף אנחנו מגבילים את עצמנו מהצד השני, ז”א ניו-יורק, נסגור לו”ז מפורט לניו יורק ומס ימים שאנחנו רוצים לבלות שם.
            במידה ונחליט שמיצינו את ווגאס והסביבה ונראה שיש לנו זמן פנוי, נוכל “להקדים” את הטיסה ולקפוץ ליעד קרוב לניו יורק.

יש גם רעיון נוסף, קצת משוגע. במידה ונראה שיש לנו כ 5-6 ימים “פנויים” בין ווגאס וניו יורק והמזג אוויר מתאים, אולי נשקול עיקוף קטן דרך קנקון/טולום ל 4 לילות לבטן גב מפנק.

גדליהו מהגרעין עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

@SeaMonster

לגבי הזמנת טיסות ברגע האחרון אין יותר מדי חוקים. אתם כנראה תהיו מאוד לא גמישים אם תזמינו שם... מה שיכול להוביל אתכם לשלם יותר משהתכוונתם.  טיסות נוטות לעלות במחיר כי הכרטיסים הזולים נמכרים, ואז במחיר הדומה ש" נעלם" יכולות לבוא במקום טיסות עם קונקשיין גרועים במיוחד ובחברות אחרות... כם קונקשיין גרוע עשוי לא להשתלם לכם. לדעתי קל לכם יותר להחליט כמה ימים בניו יורק ואז להחליט מאיזה יעד להזמין את הטיסה ולנווט את הגמישות בהתאם למגבלות (:... קנקון ל-4 ימים יחד עם טיסות מהחוף המערבי עשוי להיות הרבה טיסות והוצאות בשביל מעט זמן.. אולי כבר כדאי לחשוב על קאבוס במקום או פוארט ו וואלרטה... ואז קל יותר להחליט בדרך.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • עמיחי13

@SeaMonster

במסגרת נסיעות עבודה יוצא לי לא מעט להזמין טיסות ברגע האחרון. המחיר של טיסה כזו מחוף לחוף יכול לקפוץ גם פי 2-3 מהמחיר שאתה רואה עכשיו (אבל יכול גם שלא – זה תלוי בהמון פרמטרים). לדעתי, כדאי לכם בטיול הזה להתמקד בקליפורניה, ולהקדיש לניו יורק את הזמן המינימלי. זה מתוך הנחה שלניו יורק עוד תחזרו בהמשך, בעוד קליפורניה יותר רחוקה. אל דאגה, קליפורניה גדולה ומעניינת ואין חשש שיהיה לכם משעמם שם. יש כל כך הרבה מקומות מחוץ למסלול השחוק.

כבר בתכנון של תחילת הטיול יש הרבה מקומות שאתם מדלגים במהירות. בסן פרנסיסקו עצמה יש המון מה לעשות ולראות. 3 לילות זה אומר יומיים טיול – שזה ממש כלום לעיר הנפלאה הזו. במצבכם הייתי מקדיש לעיר 3 ימים, ועוד יום אחד שבו תהיו עם רכב ותגיעו לכמה יעדים כמו טווין פיקס, גשר שער הזהב, יער מויר, אי האוצר, ברקלי וכו.

אני מתכנן טיול בר מצווה לבן שלי בתקופה דומה לשלכם ולכן עשיתי ממש באחרונה בירור לגבי פעילויות שפתוחות בעונה הזו. באזור של יוסמיטי יש המון מה לעשות, גם באפריל. לעמק עצמו כדאי להקדיש יום מלא. רוב המסלולים בעמק פתוחים. מסביב ליוסמיטי יש עוד שמורות – אני מתכנן למשל סיור עם נעלי שלג מיוחדות בין עצי הסקויה של הפארק ביג טריז. בנוסף, זו תחילת עונת הראפטינג, ואנחנו מתכננים שייט ראפטינג על נהר המרסד. האזור הזה גם שופע בעיירות בוקרים היסטוריות, עיירות רפאים, תחרויות רודאו, יקבים ועוד.

בלוס אנג’לס ממליץ לקחת שייט יומי אל האי סנטה קטלינה.

לפי התוכנית שלכם, כנראה יהיה “בטוח” יחסית להזמין את הטיסה חזרה מווגאס, כי בכל אפשרות שהיא אפשר להגיע למצב שמסיימים את הטיול שם (תנו לווגאס לפחות יומיים). 

• SeaMonster
                  SeaMonster @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תודה רבה על הסיוע!
                  ישנו על זה קצת וגם התקדמנו קצת עם התוכניות.
                  אכן נראה שעדיף לנו פשוט להחליט כמה ימים אנחנו רוצים לבלות בניו-יורק ולפי זה לסגור מראש טיסה פנימית.
                  יש המלצות למס הימים בניו יורק? יש לנו חברים שאומרים שגם 10 לא הספיקו להם ויש כאלה שלא מצאו מה לעשות כבר אחרי 4-5 ימים.

בנוגע לשאר הטיול.
                  בפרנסיסקו אנחנו 3 לילות, אבל נוחתים בבוקר הראשון ב 6:00, אז בברוטו יש לנו 3 ימי טיול, כאשר בבוקר הרביעי לפני היציאה לסונומה אנחנו עוברים עם הרכב בחלק מהמקומות שהזכרת ועוד.
                  אני יודע שאני קצת אופטימי שנצליח לנצל את היום הראשון, אחרי טיסה ארוכה כ”כ. אבל מצד שני הטיסה יוצאת בשעות נוחות והודות להפרש הזמנים, כל עוד נצליח להרדם בטיסה מאמין שיהיה בסדר.
                  נשכול להוסיף עוד יום.

לגבי יוסמטי, אני אבדוק את זה, כרגע התכנון הוא לישון בלילה הזה ב Wawona ב Big Trees Lodge ששייך לפארק, אבדוק אילו שמעניינים אותנו יש שם בסביבה ונשקול להעריך את הלינה ללילה נוסף.

ווגאס נראת כמו אחלה מקום להתפנק באיזה בית מלון למנוחה טובה לפני המשך הטיול למזרח, גם לא חסר איפה לטייל מסביב
                  - Red Rock Canyon
                  - Mount Charleston
                  - Bonnie Springs Ranch

אני ממש מתלהב לנסוע ל Grand Canyon, אבל זה 6 שעות נסיעה ובוודעות ידרוש הוספת לילה שם. יש ערך מוסף להגעה לשם?

נכון לעכשיו, המסלול הוא כזה:

3 לילות בסן פרנסיסקו
                  1 לילה בהילדסבורג
                  1 לילה ביוסמיטי( וואוונה)
                  2 לילות במונטרי
                  1 לילה בסולוונג
                  4 לילות ב LA
                  2 לילות בסן דיאגו
                  4 לילות בווגאס
                  סה”כ 18 לילות, מה שמשאיר לנו עוד 9 לילות לשחק איתם , שבוע ניו יורק + טיול יום בוושינגטון?🤔

mayank karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • mayank
                    mayank @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

@SeaMonster

קודם כל, צריך לספור ימים ולא לילות. 

דבר שני, חסרים לכם ימים ביוסמיטי ולדעתי גם בסן פרנסיסקו. 

לא ברור לי מה אתם משיגים או מנסים להשיג בבלילה בהילדסבורג. זה רק מרחיק אתכם מיוסמיטי והופך את היום הראשון (שהוא למעשה גם היום היחיד שלכם ביוסמיטי) ליום שכולו נסיעה. 

אם אתם לא רוצים לוותר על אזור נאפה אז תוסיפו לילה אחד ביוסמיטי ואולי גם לילה אחד בסן פרנסיסקו. משהו כזה:

3 ימים (כולל יום ההגעה) – סן פרנסיסקו (יום ראשון רגלי – לומברד, צ’יינה טאון, יוניון סקוור וכו’, יום אחד לאלקטרז, פיר 39 וכיכר ג’ירארדלי ויום אחד לפרסידו, גשר הזהב וסוסליטו). שימו לב שזה לא משאיר לכם זמן לטווין פיקס או לגולדן גייט פארק, ולכן הייתי מציע להוסיף עוד יום בסן פרנסיסקו, או לפחות חצי יום ביום של הנסיעה לנאפה / יוסמיטי. 

1 יום – נאפה (שוב, לא ברור לי למה לישון בהילדסבורג). כאמור, אני הייתי מוותר על היום הזה ומוסיף אותו ליוסמיטי.

1 יום – נסיעה ליוסמיטי (אם אתם משאירים את נאפה וישנים בהילדסבורג זה למעשה יום שכל כולו רק נסיעה). אולי כדאי לכם לישון בלי וינינג באותו יום. 

2 ימים – יוסמיטי (במקרה הזה מדובר גם על שני לילות ב-וואוונה, כדי שיהיה לכם אפשרות להשלמות, אם תרצו, או לביקור בחורשת מריפוסה, בבוקר אחרי הלילה השני). 

2 ימים – מונטריי (כולל הנסיעה מיוסמיטי, כשגם במקרה הזה מדובר על שני לילות). 

1 יום – נסיעה על כביש ממונטריי עד לסולבאנג. שוב, שימו לב שזה יום שיוקדש ברובו לנסיעה ולא ישאיר לכם בכלל זמן לטיול בסולבאנג, וזה בהנחה שתספיקו לבקר במונטריי, 17-מייל דרייב, כרמל ופוינט לובוס במהלך היומיים שלכם במונטריי (אפשרי בהחלט אבל קצת צפוף). למעשה, ביום הזה אתם מתכננים גם לנהוג כחמש שעות, גם לעצור בביג סר ובגשרים בכביש 1, גם לבקר בפיאדרה בלאנקה, גם לסייר בטירת הרסט ולעבור (לפחות בחטף) במורו ביי. זה יום עמוס לעייפה על גבול הלא ריאלי. הרבה יום חכם בעיניי לסיים את היום הזה במורו ביי (נניח) ולנסוע למחרת בבוקר לסולבאנג, ואז להמשיך מסולבאנג לל.א.

4 ימים בל.א. – כולל שני פארקים (מניח שביומיים האחרים אתם מתכננים לבקר בסנטה מוניקה, וניס ביץ’, אבוט קיני, בוורלי הילס, שדרת הכוכבים, פארק גריפית’, מאליבו וכו’). 

3 ימים בסן דייגו – חצי מהיום הראשון יהיה הגעה לשם (אפשר לשלב נניח עם לה הויה), יום אחד לפארק בלבואה, מישן ביי ואולד טאון (זה יום עמוס) וחצי יום להשלמות ולנסיעה לוגאס.

4 ימים בוגאס.

בסך הכל זה 21 ימים. זה ישאיר לכם כשבוע לניו יורק, ולטעמי זה מספיק ומעולה לביקור ראשון ולא הייתי מתאמץ לשלב יעדים נוספים כי יש מספיק מה לראות בניו יורק בשבוע שלם (ובפרט שיומיים ממנו הם ימים של טיסות).

• karnielr
                      karnielr @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

באזור לאס וגאס יש מקומות יפים שכדאי להקדיש להם זמן, המקומות שציינת הם בהחלט לא המרכזיים או היפים באזור. לדעתי אם לא תשלבו את ברייס קניון זו תהיה החמצה, גם לגרנד קניון בודאי שכדאי לנסוע. מה הערך המוסף? שתראו את הגרנד קניון.... 

ועוד עצה כללית- בניתם טיול על סמך הבלוג הנהדר של ענת  אבל יש עוד כל כך הרבה בלוגים מצוינים....כדאי  לכם לקרוא עוד קצת סיכומים ולקבל עוד רעיונות, גם ספרי המסלולים של נטע דגני הם מצוינים. 

• SeaMonster
                        SeaMonster @mayank נערך לאחרונה על ידי

@mayank 

• לגבי סן פרנסיסקו, כרגע יש לנו 3 ימים מלאים, אנחנו יוצאים לנאפה ביום הרביעי דרך גשר הזהב. 
                        • לגבי הילדסבורג אתה צודק, אין באמת סיבה להגיע לישון שם, אנחנו נחפש מקום שינה שיקרב אותנו עד כמה שאפשר ליוסמיטי, יש המלצות? לי וינינג לא רלוונטי, כביש 120 והמעבר סגורים בתקופה הזאת, לא נוכל לחצות לצד השני. 
                        • לגבי יום הנסיעה בכביש 1, כרגע לא לקחנו בחשבון סיור בטירת הרסט, שוקלים את זה. הנסיעה ממונטרי עד סולבאנג היא כ 6 שעות ללא עצירות, לדעתי אם יוצאים ב 8  בבוקר בהחלט אפשר להגיע לסולבאנג עד 8-9 בערב, נכון שזה קשוח מבחינת שעות נהיגה, אבל לי אישית אין בעיה אם זה. בכל מקרה את הלילה הזה אנחנו משאירים פתוח כרגע, כאשר בוודאות ביום למחרת מגיעים ל LA.
                        • 4 ימים לוס אנגלס, 3 ימים סן דייגו כמו שרשמת זה פחות או יותר התכנון.

@karnielr 

• בשלב הזה נראה לי יהיה נכון במקום לצאת לווגאס, לנסוע מסן דייגו לכיוון הגראנד קניון/ברייס קניון  ולישון בסביבה, ולהוסיף יום לטיול קצר באחד מהם (לא נראה לי שסביר להספיק את שניהם) לפני נסיעה ללינה בווגאס ובילוי 4 ימים שם.
                        • יש המלצות לאיזה קניון עדיף לנסוע? ועל איזה מהשניים לוותר?
                        karnielr mayank 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • karnielr

@SeaMonster

אני לא בדיוק מבינה למה אתה חושב שעדיף לנסוע מסן דיאגו לגרנד ולברייס ורק אז לוגאס ושוב חוזרת על המלצתי לקרוא כמה שיותר בלוגים המתארים טיולים באזור. בכל אופן, מכיון שהבנתי שאתם לא בונים על מסלולי הליכה אלא יותר על תצפיות, יש סיכוי שתספיקו לבקר בשני הפארקים, תצפיות לא לוקחות הרבה זמן. 

SeaMonster תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • SeaMonster
                            SeaMonster @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

לדעתי, נסיעה מסן דיאגו ישירות לגרנד תאפשר לנו הגיע לגרנד על הבוקר של היום העוקב ובעצם להתחיל את היום שם, מאשר להתחיל בווגאס ולשרוף עוד כמה שעות נוספות על נסיעה לגרנד.
                            לגבי ביקור בשני הפארקים, להספיק את שניהם נראה לי קצת בלתי אפשרי, נסיעה מגראנד לברייס תקח לפחות 5 שעות, ונסיעה מברייס לווגאס זה עוד לפחות 4 שעות, זה מאוד לחוץ, גם אם נבלה בכל פארק רק בין שעה לשעתיים.
                            אם כבר אז לנוסע מגראנד לווגאס דרך פייג ( כ 7 שעות) ולעצור ב Horseshoe Bend, פה העצירה היא יחסית קצרה עם הליכה קצרה וקלילה וקצת יותר ראלית.

או שאני מפספס משהו בתכנון?

עמיחי13 karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • mayank
                              mayank @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

@SeaMonster אמר:

לגבי יום הנסיעה בכביש 1, כרגע לא לקחנו בחשבון סיור בטירת הרסט, שוקלים את זה. הנסיעה ממונטרי עד סולבאנג היא כ 6 שעות ללא עצירות, לדעתי אם יוצאים ב 8  בבוקר בהחלט אפשר להגיע לסולבאנג עד 8-9 בערב, נכון שזה קשוח מבחינת שעות נהיגה, אבל לי אישית אין בעיה אם זה. בכל מקרה את הלילה הזה אנחנו משאירים פתוח כרגע, כאשר בוודאות ביום למחרת מגיעים ל LA. 4 ימים לוס אנגלס, 3 ימים סן דייגו כמו שרשמת זה פחות או יותר התכנון.

עכשיו ראיתי שאתם מתכננים לטייל באפריל-מאי. זה מסביר את כמות הימים המצומצמת ביוסמיטי. 

הערה כללית – אני באמת לא מבין למה להקדיש יום שלם לנסיעה, ובפרט כשאפשר לפצל את אותו יום ליומיים, לנסוע בניחותא וגם לבקר באתרים יפים בדרך. זה נכון לגבי הילדסבורג וגם לגבי סולבאנג. זה מרגיש כאילו אתם מנסים לדחוס כמה שיותר מקומות מבלי לחשוב על כמה זמן נטו צריך להקדיש לכל אחד מהם. 

למשל, נאפה. אם אתם מתכננים לנסוע לשם דרך גשר הזהב זה אומר שאתם מוותרים פרסידיו, על חציית הגשר ברגל (נכון, אפשרי ללכת חלק ממנו ולחזור אבל זה לא אידיאלי בעיניי), ואם אתם משלבים גם את סוסליטו אז נשאר לכם מעט מאוד זמן בשביל סונומה ונאפה. אחרי כל זה, אתם עוד רוצים לשפר מיקום לכיוון יוסמיטי? זה פשוט לא ריאלי בעיניי. אתם לא תיהנו מאף אחד מהמקומות (עמק נאפה לבד זה חצי יום, בלי הנסיעה, אם רוצים לחוות וליהנות) אלא רק תהיו במרדף בלתי פוסק.

אותו דבר לגבי כביש. טירת הרסט אולי לא זוכה לפופולריות בפורום הזה אבל אנחנו נהנינו מאוד מהביקור שם, וגם מושבת פילי הים בפיאדרה בלאנקה הסמוכה הייתה חוויה נהדרת. מורו ביי שווה עצירה לפחות לחצי שעה עד שעה. אם אתם נוסעים ממונטריי לסולבאנג אז במקרה הטוב, תספיקו לסמן “וי” על שני אתרים. 

רוצה לומר, אתם כבר בכביש 1, אין שום היגיון בעיניי לנסוע בכביש הזה רק כדי להגיע לסולבאנג (עיירה נחמדה אבל לטעמי לא עדיפה על כביש 1). 

• עמיחי13

@SeaMonster

אני מציע לכם לקרוא קצת על סן דייגו. זו עיר ממש נחמדה, עם מרכז היסטורי נחמד וכמה אתרי תיירות פופולריים. אבל נדמה לי שבמקרה שלכם אפשר לוותראעל הביקור בעיר. נושאת מטוסים תוכלו לראות גם באוקלנד. ואת הזמן הזה להקדיש למקומות אחרים. תזכרו שבסי וורלד מתעללים ביונקים אינטיליגנטיים.

מצד שני – אל תפספסו את סדונה! זה אחד המקומות הכי יפים שתראו בטיול הזה. אפשר מאוד להנות שם גם אם לא עושים מסלולים. הנוף פשוט משגע.

בכלל כדאי לחשוב עוד קצת על הטיול. אתם בירח דבש – אולי תרצו להוריד קצת קצב? להשקיע עוד זמן בירידים מחוזיים, פסטיבלים וכו? מה לגבי בילוי של יום שלם בנאפה? לקחת שם סדנת יין או בישול? אולי טיסה במסוק מעל סדונה? (מומלץ מאוד!!!) אולי יציאה ליום או יומיים לסנטה קטלינה? אולי טיול של יומיים למפלי הוואסו? אולי שייט ראפטינג על נהר הקולורדו בתוך הגרנד קניון? מה לגבי עיירות המערב הפרוע ועיירות הרפאים ליד יוסמיטי? מה לגבי פארקי הרדווד, כמו למשל ביג בייסין? אולי שייט פרטי ביאכטה? מסעדת יוקרה בסן פרנסיסקו?  טיול טרקטורונים או ג’יפים בסדונה? 

SeaMonster תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • karnielr

לדעתי....אתה עושה טיול "נגיעות" ומדלג על מקומות שנחשבים בסיסיים, להיות במרחק נגיעה מברייס, גרנד, (ולא הזכרנו את ציון) ולוותר עליהם זה פספוס. אני מבינה את הרצון לראות כמה שיותר, אבל במקרה הזה יותר הוא פחות, הרבה פחות. מה הייתי עושה? מוותרת על ניו יורק בטיול הזה, יותר קל וזול להגיע אליה, וממצה כמו שצריך את המערב.
                                  • SeaMonster
                                    SeaMonster @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי SeaMonster

@עמיחי13 

ויתור על סן דייגו עלה על הפרק, זה בהחלט היעד שהכי קל לוותר עליו כדי לשחרר לחצים, שוקלים את זה לחיוב.

לגבי כל שאר הדברים, עניינת אותנו, יבדק. במיוחד הטיסה מעל סדונה.
                                    אני מבין שיש מלא מה לעשות במערב ארה”ב וגם חודשיים יכולים לא להספיק כדי לבקר בכל נקודה, שמורת טבע ופארק. אנחנו נאלצים לתעדף דברים ע”פ תחומי העניין שלנו. 

@mayank 

לאחר מחשבה נוספת אני נאלץ להסכים, אכן יהיה עדיף לעצור לשינה בסן סימון, לבקר בטירה ולהמשיך ל LA בצורה רגועה יותר ביום למחרת.
                                    לגבי נאפה, אנחנו ירדנו מהשינה בהילדסבורג, מחפשים מקום הרבה יותר קרוב לישון בו בסוף היום הזה.

@karnielr 

במקור הטיול הייה מתוכנן ל 3 שבועות, הצלחנו לדחוס עוד שבוע רק בגלל הרצון לבקר גם בניו יורק. ואין מצב שאנחנו מוותרים אליה.
                                    אם אנחנו מוותרים על סן דייגו, זה מפנה לנו 2 לילות ו כ 3 ימים מלאים. שזה יספיק כדי לרווח את הטיול המערבי במקומות ה”לחוצים”.
                                    לפי דעתי יהיה נכון להוסיף עוד יום לקטע של סן פרנסיסקו -נאפה ויום נוסף באזור הגרנד קניון, כך נוכל לבקר לפחות בעוד שמורת טבע אחת באזור.

כרגע הפכנו קצת פאזה ואנחנו מתחננים את הטיול מהסוף, ז”א בונים שלד לניו יורק עם המקומות שאנחנו רוצים לבקר ולראות, כך נדע כמה ימים אנחנו צריכים בשביל ניו יורק ואולי ישאר עודף נוסף לטובת המערב.
                                    טיסת הפנים טרם הוזמנה.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • karnielr
                                      karnielr @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי karnielr

@SeaMonster

נשמע יותר טוב. אם עדיין יש לחץ, אפשר לדלג על אזור נאפה, אזור כרמים זה משהו שניתן לראות בקלות באירופה…. 

• SeaMonster
                                        SeaMonster נערך לאחרונה על ידי SeaMonster

טוב, אז אחרי שהחכמנו עוד קצת, נראה לנו שהגענו לשלד דיי סופי של הטיול:

- 4 ימים מלאים בסן פרנסיסקו (כולל יום הגעה) – עשינו רשימה של מכובדת של מקומות בהם אנחנו רוצים לבקר, וביחד עם הג’ט לג בהתחלה לדעתי היום הרביעי יקל אלינו ונהיה הרבה פחות לחוצים בהתחלה.

- 1 יום בנאפה – יוצאים מוקדם בבוקר ביום החמישי לכיוון סאוסליטו, עושים עצירה לא ארוכה וממשיכים לנאפה, בנאפה יקבים, גייזר ואיזו מסעדה פלצנית, חושבים להשאיר את הלילה הזה “פתוח”, ובסוף או לישון בנאפה או במקום אחר תלוי אך יזרום לנו היום.

- 2 ימים ביוסמיטי – יוצאים מוקדם בבוקר מנאפה לכיוון העמק, אחרי טיול בעמק ואולי איזה שביל קטן מגיעים לשינה ב Wawona. בבוקר למחרת חוזרים לטיול נוסף בעמק ולפני היציאה מהפארק עוצרים ב Mariposa Grove, משם בסביבות אחה”צ יוצאים לכיוון מונטרי. ישנים במונטרי.

- 2 ימים כביש 1 – יוצאים בבוקר לכביש 17 מייל, ומשם ממשיכים דרומה לכביש 1, עוצרים בנק’ העיניין השונות כולל טירת הרסט, משאירים את הלילה פתוח, כאשר הכוונה היא לישון באזור Morro Bay/San Simeon. ביום השני ממשיכים לכיוון LA דרך Solvang ו Santa Barbara או מדלגים אליהם ונוסעים ישר ל LA.

- 4 ימים LA – יוניברסל, sixflags וביקור בכל האתרים הרגילים.

- 1 יום נסיעה לאזור הגרנד קניון – יוצאים מוקדם בבוקר לכיוון הגרנד קניון דרך כביש 66, זהו יום קשוח מבחינת נהיגה ונסיעה (8-9) שעות, משאירים את הלילה פתוח בהתאם לקצב התקדמות שלנו, כאשר היעד האולטמטיבי זה להגיע עד אזור Williams.

- 1 יום טיול בסדונה (התלהבנו מהסיור המוטס) והגראנד קניון –  משם נסיעה לשינה בפייג’, אופציה ל Horseshoe bend אם נספיק באור יום.

- 1 יום בפייג’ ונסיעה לווגאס דרך פארק ציון – קניון אנטילופ, ביציאה מפייג קפיצה ל Horseshoe bend ( בהנחה ולא הספקנו ביום הקודם) ונסיעה דרך פארק ציון (כביש 9) עם מס עצירות לתצפית לווגאס.

- 4 ימים בווגאס – סטריפ, פרימונמט, הופעות, אטרקציות, אאוטלט וקצת רוגע במלון. בלילה הרביעי (23:00) טיסה לניו-יורק.

מה דעתכם על המסלול המעודכן?

ronitzaw תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • ronitzaw
                                          ronitzaw @SeaMonster נערך לאחרונה על ידי

@SeaMonster

לדעתי חסר לכם זמן ביוסמיטי. אתם נוסעים 4 שעות לכיוון כדי לבלות במקום שני חצאי ימים. כדאי לפחות להחליף למלון שנמצא בעמק כדי לבזבז פחות זמן על נסיעות. 

פארק ציון הוא פחות פארק של תצפיות אלא יותר של מסלולים. אין אין לכם זמן למסלולים באותו יום ובקושי לעצירות. אולי שווה במקום ציון לעבור דרך ברייס שיותר מתאים לתצפית קצרה או לוותר בכלל על עצירות ולנסוע ישר מפייג’ לווגאס. 

• SeaMonster
                                            SeaMonster @ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

@ronitzaw

לגבי המלון ביוסמיטי, אני מקבל את ההערה. נחפש משהו קרוב יותר לעמק, בעמק עצמו המלונות מאוד יקרים.
                                            לגבי משך השהות שם, החלטנו שזה יספיק לנו במסגרת הדברים שאנחנו רוצים לראות שם.

לגבי ציון וברייס, נראה לי שפשוט נחליט באותו היום לאן לנסוע תלוי בזמן שיהיה לנו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון