15 יום קרואטיה וסלובניה - טיסות - חוששת שעשיתי טעות...
-
שלום,
אנחנו מתכננים חופשה בקרואטיה וסלובניה ביולי. הורים, 3 ילדים ותינוק...(שיהיה לנו בהצלחה
).הזמנתי , קצת בלחץ מבלי להבין את התכנון עד הסוף טיסות הלוך וחזור לזאגרב.
מיד לאחר מכן התחלתי לתכנן וקצת שיטוט בפורום, הבנתי שיכול להיות שהיה חכם יותר לחזור מיעד אחר.
האם זה נכון?
מנסיונכם, האם הייתם מתכננים אחרת?
במידה וזה המצב הנתון ואיתו ננצח...איזה מסלול הייתם מתכננים?
תודה רבה על העזרה!!!
-
תלוי מה המסלול שלך וכמה ימים יש לך.
-
אם התוכנית כוללת השכרת רכב אז עשית בסדר גמור -
כן, התכנית כוללת השכרת רכב. האם זה ריאלי להגיע לעיירות החוף של קרואטיה כמו ספליט או אחרות? האם המרחקים גדולים מדי? עד לדוברובניק אני מניחה שלא ריאלי להגיע. איפה כדאי למקד את המסלול?
תודה רבה על התגובה!
-
אם לא תכללי את דוברובניק אז נחיתה וחזרה מזגרב זה סביר אבל את לא עוזרת
לנו לעזור לך ולא מגלה כמה ימים יש לך אז איך אפשר לענות על שאלה היכן למקם את המסלול???
-
"15 יום קרואטיה וסלובניה..."

-
15 יום זה לא מעט, תוכלו להספיק גם סלובניה וגם קרואטיה. -
לא הבנתי. מי שכתב את הזמן זה לא מי ששאל!!!
-
ב-15 יום זה ריאלי מאוד
-
כתוב בכותרת... -
תודה לכל העונים והמבהירים!
אכן כתבתי בכותרת - 15 יום ואשמח לעזרה בתכנון על מנת שאוכל להזמין מקומות לינה.
גם אני חושבת שנצטרך לוותר על דוברובניק. אבל, האם זה אומר שאנחנו מוותרים בכלל על החוף של קרואטיה או שעדיין אפשרי גם לבקר בעיירות חוף ולהנות גם מרביצה על שפת הים? האם יש מקומות יפים על החוף שהנסיעה אליהם פחות ארוכה מהנסיעה לדוברובניק?
תודה!
-
לספליט תוכלו להגיע בקלות, אפשר להגיע מזאגרב דרך שמורת אגמי פליטביצה.
אם תלונו אחרי הביקור בשמורה באזור Korenica, אזור יין עם נופים נפלאים בכיוון דרום ודרום מערב שבראות טובה רואים את החוף מ-Senj בדרום מערב ועד קרוב לספליט, יהיו לכם כשלוש שעות נסיעה נטו לפארק Krk בירידה תלולה מההרים לחוף.מסקארדין אפשר להגיע לפארק בהפלגה קצרה במעבורת ולחסוך את החניה במגרשי החניה של הפארק שיכולה להיות רחוקה מאד מהכניסה.
מהפארק או מסקארדין הנסיעה לשיבניק קצרה.
משיבניק תוכלו להגיע מרחק קצר, דרך טרוגיר לספליט. אלה עיירות עתיקות עם ארכיטקטורה ונציאנית של תקופת הרנסנס, שהיו נמלים חשובים שהפכו לאתרי תיירות.
ביניהן בפרימושטן אפשר לרוב לראות במפרץ כלבי ים. המפרץ מוקף בצוקים תלולים.
אם יהיה לכם זמן אפשר גם לנסוע מזרחה עד אומיס ולראות את קניון סטינה ממש בשולי העיירה.
-
לפארק krka יש כמה כניסות שמראות חלקים שונים של השמורה מlozovac יש מהחנייה הסעות לחלק המרכזי של השמורה שכלולות במחיר כרטיס הכניסה
-
-
תודה רבה!
העצות שלכם ממש שוות זהב!
אשמח לעצתכם איך להתחיל את הטיול…?
אנחנו נוחתים בזאגרב ב 20:00 ואוספים את הרכב השכור לכן אני מניחה שפשוט נתמקם ללילה במקום שקרוב יחסית לשדה ולמחרת נתחיל.
כפי שאמרתי, אנחנו ע0 4 ילדים ל 15 יום. האם הייתם מקדישים זמן לזאגרב עצמה?
האם להתחיל ביום הראשון בנסיעה לכיוון סלובניה ? אם כן, לאיזה איזור?
קצת קשה לי להתחיל את התכנון…
תודה תודה תודה!
-
היי,
הרבה מאוד תלוי בהעדפות שלכם – יותר ערים? יותר ים? יותר טבע? יותר אטרקציות? עד כמה בעייתי מבחינתכם נסיעות ארוכות?
הסדר עצמו של הטיול פחות משנה, כדאי לכם לבחור רשימה של מקומות שמעניינים אתכם, ופשוט לסדר אותם בסדר הגיוני על המפה. לגבי סלובניה, מומלץ להתמקד באזור עמק סוצ’ה או באזור בלד, יש שם אטרקציות רבות וטבע משגע. לגבי זאגרב – אנחנו לא מצאנו אותה מרשימה במיוחד, אבל זה כבר עניין של טעם אישי.
ודבר אחרון – צריך להתחיל להזדרז עם נושא הלינה. בהרכב שלכם וביולי זה עלול להיות בעייתי.
-
תודה רבה!
ללא ספק פחות ערים יותר ים טבע ואטרקציות. אלא אם כן יש משהו שבטמת לא כדאי לפספס בעיר…
-
ספליט עיר מקסימה עם הרבה שרידים רומיים שמורים היטב.העיירות טרוגיר ושיבניק יפות מאד, כדאי לעצור ולסייר בהן.
-
תודה!!!
אז התקדמתי קצת…
סגורה על כך שאת הלילה הראשון נעשה במלון בקרבת שדה התעופה בזאגרב (אם יש למישהו המלצות, אשמח)
בבוקר נתחיל את הנסיעה לכיוון בלד.
אני מבינה שהנסיעה אורכת כשעתיים (תקנו אותי אם אני טועה). אשמח להמלצתכם כמה ימים מתוך השבועיים שעומדים לרשותנו להקדיש לאיזור בלד.
בנוסף, אם אתם חושבים שיש איזשהו מקום ששווה עצירה בדרך מזאגרב לבלד, אשמח לשמוע.
תודה!
-
היי,
כמה ימים להקדיש לבלד (או לכל מקום אחר..) – זה תלוי מאוד בתוכניות להמשך, וכמה דרומה אתם מתכוונים להגיע בקרואטיה. בהנחה שאתם רוצים להגיע עד ספליט, ההצעה שלי היא 4-5 ימים לבלד, ואח”כ להתחיל לרדת דרומה, לחצות חזרה לקרואטיה אל חצי האי איסטרה (רוביני ואופטיה עיירות מקסימות) ומשם להתגלגל דרומה לאורך החוף המערבי היפהפה של קרואטיה, עם עצירות בעיירות שהוזכרו (שיבניק, טרוג’יר) ועד ספליט, ולשמור את פליטוויצה לסוף, בתור ה”גראנד פינאלה”. רק קחו בחשבון שמדובר בלא מעט נסיעות.
אם אתם מעדיפים פחות נסיעות – אפשר להיות גם 8-9 ימים בבלד (או לעבור באמצע לעיירה כלשהי בעמק סוצ’ה), ולהקדיש את החלק האחרון של הטיול לחצי האי איסטרה ואז לפליטוויצה, בלי לרדת דרומה עד ספליט.
בכל מקרה, לדעתי לובליאנה וזאגרב פחות אטרקטיביות, אבל אפשר להקדיש כמה שעות לכל אחת מהן.