חושבים על טיול של שבוע באירופה עם 2 ילדות בנות 8 ותינוקת...נא עצתכם
-
שלום לכולם
אנחנו שוקלים לנסוע בחודש יולי לשבע הרכב של 2 מבוגרים + 2 ילדות בנות 8 + תינוקת בת 8 חודשים.
שנה שעברה טיילנו בהולנד והיה כיף מאוד אבל..היינו רק עם הבנות הגדולות...והיו רגעים מאתגרים גם איתן, ברור לנו שזה חלק מהטיול….
אז השנה חשבנו ללכת לקלאב ביוון לשבוע של בטן גב בלי לצאת מהמלון כי נראה לנו שנסיעה עם תינוקת כל כך קטנה יהיה יותר מדי
מאתגר לטיול עם רכב באירופה…
אחרי שראינו את המחירים הגבוהים!!! חשבנו אלי לעשות שינוי בתכנון ולצאת לחופשה האחד היעדים האירופאים – אגם גראדה/היער השחור/אוסטריה
או אחרים…
אז עכשו אני פנה כדי לקבל את עזרתכם ---זה ריאלי לנסוע עם תינוקת כזו קטנה? זה ישים מבחינה לוגיסטית( נסיעות, מעברים, ציוד)? מבחינת ביקור באטרקציות?
אשמח לעצות בעיקר ממי שכבר עשו את זה

תודה רבה
אורטל
-
אנחנו לא בדיוק הטיפוסים של קלאבים בטן גב, אבל בהחלט לא רצינו לטוס טיסה ארוכה עם תינוקת קטנה. אז בחרנו בטיול בכרתים. שכרנו שם רכב (כבר בשדה) והיה מאוד מוצלח. יש באי כרתים מין תחושה כזו של שלווה שהתאימה לנו לגיל הזה. לקחנו מלון חצי פנסיון וכל יום יצאנו לטיולים עם הרכב – טיולים יחסית רגועים.
בנוסף נראה לי שגם קפריסין יכול להתאים – יעד מעולה לטיולים, וגם הטיסה קצרה מאוד.
-
אנחנו עשינו כמה טיולים עם ילדים קטנים. אבל כשהשלישית נולדה באמת התלבטנו האם לעשות עוד “טיול” עם תינוקת (היא הייתה בת שנה בקיץ). בסוף החלטנו על טיול “גם וגם”.
זה היה בבלגיה (אבל כמובן אפשר בכל מקום אחר). שילבנו כפר נופש בסגנון הולנד שבו כמעט לא יצאנו מהכפר (המקבילה הצפונית של קלאב בטורקיה/יוון) עם כמה ימים מבמקומות לינה אחרים, כולל דברים כמו פסטיבל ימי הביניים, פסטיבל כדורים פורחים ועוד. אני חושב שהשילוב יצא מאד מוצלח ולא מאד מתיש.
כן, בימים של יותר “טיול” זה מעט מקשה. הרי התינוקת לא יכולה לעשות הרבה (ואצלכם היא עוד יותר קטנה). אבל בימי ה”נופש”זה פחות נורא. וכשמשלבים בינהן בזיגזג זה לא נורא.
בליגה זו רק דוגמא. הכוונה שלי שהכל תלוי באופי הטיול שלכם

-
בוקר טוב
אנחנו טיילנו עם ילדינו בכל הגילאים וגם כשהקטן היה בן שנה הוא הצטרף (השלישי).
נכון זה מאתגר ונכון זה לפעמים מרגיש כמו מסע ופחות טיול אבל בסופו של דבר זה כיף!
תבואו בראש פתוח, קחו בחשבון שהכל יותר איטי ולא רצים. תנסו להתאים את זמני הנסיעות לשנ”צ שלו נניח
לינת כוכב עוזרת
ותהנו!
-
לדעתי, הדילים המעניינים של החבילות לאיי יוון וכד’, טרם פורסמו במלואם.
-
היי
הרעיון של לשלב עם כפר נופש כמ שהיינו בהולנד – רשת LANDAL – עלה וזה באמת פתרון שבחלק מהימים אחד מאיתנו יישאר בכפר עם התינוקת והשני ייצא לאטרקציות...שאלה איזה יעד יכל להתאים?
אני מודה שבלגיה קצת פחות קורץ לנו…
התחלנו לקרוא קצת על היער השחור ואגם גראדה ולא נראה שכפרי נופש זה מה שנפוץ שם (כמו שנפוץ בהולנד למשל).
כמו כן יש כל כך הרבה אטרקציות שנשמח לעשות ביחד ולא להתפצל, איך יודעים איזו אטרקציה תתאים עם הקטנה?
למשל גארדלנד או פארק אירופה – אטרקציות שכולנו רוצים לעשות ביחד אבל נראה לי אינטנסיבי מדיי לתינוקת יום כל כך ארוך בחוץ..
-
@אורטלינה אמר:
בחלק מהימים אחד מאיתנו יישאר בכפר עם התינוקת והשני ייצא לאטרקציות...
דווקא אני לא בעד. לטעמי רוב החשיבות של הטיול המשפחתי זה הגיבוש של כל המשפחה ביחד. אם מתפצלים, איבדנו חלק גדול.
אז ברור שמתפצלים מדי פעם, אבל לחצי שעה, לא ליום שלם.
האם גרדלנד או פארק אירופה גדול מדי על התינוקת? לא בטוח. היא יכולה לישון בעגלה חלק מהזמן, להיות קצת במנשא חזה וכו’. ברור שזה לא יהיה היום הכי כייפי מבחינתה, אבל זה לא סוף העולם.
אבל – לדעתי צריך לתכנן את היום כך שזה לא יהיה סיוט. כלומר מראש לא לבנות על פארק אירופה (או כל מקום אחר) עד 9 בלילה ואז נסיעה של שעה וחצי לצימר. אלא לחפש צימר קרוב יותר, או לתכנן את היום כך שב-6 כבר מתקפלים אפילו שיש עוד מתקנים שלא הספקתם.
-
אם אתם מחפשים כפר נופש “כמו הולנד” תוכלו למצוא נופש כזה בכל אחת מהמדינות שבהן יש כפרים של לנדל או סנטר פארקס.
במיוחד ממליץ מהכרות אישית על האזורים של צפון הסן, עמק המוזל, אזור האייפל (כולם בגרמניה) וצפון אנגליה – בכל המקומות האלה אידיאליים לטיול משפחתי “רגיל” ובכולם יש כפרי נופש של הרשתות שהזכרתי.
-
היי עמיחי
ראיתי שיש כפרי נפש של לנדל בצפון גרמניה ולא באיזור של היער השחור..
תוכל לתת לי קצת מידע מה יש לעשות באזורים שרשמת, איפה נוחתים כו’? באיזור גרמניה כמובן
-
את צפון גרמניה אני פחות מכיר, אבל בקיץ 2017 טיילנו במרכז גרמניה ב3 אזורים (צפון הסן, המוזל והאייפל). אנחנו לא היינו בכפרי נופש אבל בכל אחד מאזורי הלינה שלנו היו גם כפרי נופש כמו שאתם מחפשים.
כתבתי סיכום כאן:
-
אפשר לעשות בחול את מה שאתם עושים בארץ. לדעתי ממש לא חייבים כפר נופש. בכל עיירה תיירותית באוסטריה תמצאו בריכת שחיה ומתקני שעשועים לילדים.
אפשר לשכור דירה מאובזרת עם חצר וקצת מתקנים לילדים.
אם בארץ אתם לא רגילים לצאת לימים שלמים עם התינוקת אז גם בחול לא כדאי לעשות את זה.
אישית הייתי נמנע מפארקים ענקים ורועשים. לדעתי זה עלול להיות לא נוח עם תינוק.
אם תתמקמו בעיירה גדולה בתיירותית באוסטריה או בכל מקום אחר באלפים תוכלו למצוא הרבה אטרקציות קרובות עם נסיעות מאוד קצרות.
אישית אני בעד להתפצל מדי פעם גם לכמה שעות טובות אם זה מתאים לכולם.
-
לא ממליץ על אגם גארדה ביולי. חום נוראי כמו בארץ, וצפיפות.
לרשת לנדל יש פארקים גם במדינות נוספות. יש גם את סנטרפארקס שאני אישית הייתי מעדיף בגילאים שלכם.
כמו כן, יש פארקי נופש בדנמרק. אבל זאת מדינה יקרה.
עוד אפשרות – מלון עם פארק מים מקורה באחד הערים באירופה. זה ייתן לכם אפשרות לטייל בעיר ולחזור מתי שבא לכם. יש כאלה בבודפשט, בפראג, בברלין ואולי בערים נוספות.
-
היי עמיחי
נראה טיול נהדר אבל פחות נתחבר לזה בשלב הזה..הבנות קצת קטנות יעדיפו יותר אטרקציות בסגנון כמו שיש בגראדה או היער השחור…
-
היי דימטרי
דוקא אגם גארדה נראה כאופציה שיכולה ממש להתאים לנו עם המגבלה של תינוקת..נראה לפי המפה שרוב האטרקציות ממש קרובות
אחת לשנייה ואם לוקחים מקום לינה יחסית מרכזי, רוב האטרקציות בהחלט ידבר לבנות ואלינו – שילוב של טיולי טבע קצרים ופעילויות כמו עולם המים,גארדלנד וכו
בגדול חשבנו לטוס בשבוע הראשון של יולי עדיין יהיה חם מדיי וצפיפות?
-
אורטל – בסיפור טיול שלנו את רואה בעיקר אטרקציות שמתאימות לגילאים גדולים יותר, בעיקר בגלל שאלו האטרקציות שאנחנו בחרנו למשפחה שלנו. המלצתי על האזורים האלה בגלל שיש בהם כפרים כמו שרציתם, אבל הכי חשןב – יש שם המון אטרקציות, מהרבה סוגים. למעשה אין שום אטרקציה שתוכלי למצוא ביער השחור שאין במרכז גרמניה. הסיבה העיקרית שכל הישראלים נוסעים ליער השחור דווקא ולא למרכז גרמניה – היא כי הם שומעים מישראלים אחרים על היער השחור… למען האמת התיירנים הגרמנים שדיברתי איתם לא מצליחים להבין למה כל הישראלים בוחרים רק ביער השחור בזמן שגם באזורים האחרים יש את כל האטרקציות. בינתיים עיקר המטיילים שם הם ממדינות אחרות.
-
את יכולה לבדוק באינטרנט מה היה מזג האוויר בתחילת יולי בשנים קודמות. בלאזיסה למשל (גארדלנד) בשנה שעברה היה 29-32 מעלות .
אני לא הייתי שם ביולי. הייתי באפריל והסתובבנו עם טישירט.
-
@אורטלינה אמר:
הבנות קצת קטנות יעדיפו יותר אטרקציות בסגנון כמו שיש בגראדה או היער השחור
שימו לב לגבי האטרקציות מה הדרישות מבחינת ליווי.למשל מגלשות הרים – ברוב המקרים הן לא מספיק גדולות לגלוש לבד. אבל אתם 2 הורים, 2 ילדות ותינוקת. כלומר הורה אחד צריך לעשות פעמיים (פעם עם כל ילד) וברוב המקרים – לעמוד בתור פעמיים!
אם מדובר על פארק חבלים – האם הורה אחד יכול לעלות עם שני ילדים? או האם הילדים יכולים לעלות לבד כשההורה למטה?
אם מדובר על רכבלי סקי (בסגנון אוסטריה) – האם המתקן מתאים להרכב שלכם? האם אחד ההורים יכול לעלות עם שתי הגדולות, או לחילופין עם גדולה ומנשא חזה? לא בכל מקום מסכימים. כמובן שברכב מטיפוס קרונית אין בעיהובאופן דומה אטרקציות אחרות
-
לגבי גארדה - לדעתי יהיה לכם לא פשוט בפארק מים או גארדלנד להסתובב עם 2 בנות 8 שאותן תצטרכו כנראה ללוות לחלק לא קטן מהמתקנים כאשר מבוגר אחד "מקורקע" עם התינוקת. לטעמי לפחות מתאים לגיל מבוגר יותר של הקטנה. זה לא שזה לא אפשרי זה פשוט נשמע לי פחות "נינוח".
לגבי כפרי הנופש - אם אהבתם את הקונספט בהולנד, כפי שכתבו לכם יש לסנטר פארקס המון פארקים באירופה. יודעת שנפתח אחד חדש בגרמניה באזור של אגם קונסטנץ אם לא טועה, נראה מבדיקה קצרה שיש באזור לא מעט פעילויות קלילות בטבע וגם יום בילוי בכפר אפשרי בהחלט. קחו בחשבון שבתקופות אלו השהייה בכפר יקרה יחסית - שיקול שלכם. ניתן גם לישון מחוץ לכפר ולשלם כניסה יומית להשתמש בבריכה/ג'ימבורי.
גם ביער השחור וגם באוסטריה לטעמי תוכלו למצוא שלל פעילויות שיתאימו לגדולות אבל לא יקשו עליכם יותר מדי עם הקטנה. טיולי טבע עם מתקני שעשועים לאורך המסלול, חלקם נגישים עם עגלה, פינות חי קטנות, אגמים לשוט בהם, רכבלים. ניתן ללון בדירה עם בישול עצמי (לי אישית עם תינוקת בגיל הזה זה נשמע הכי נוח ומתאים, גם לרוב יש מרחב בדירה, מספר חדרים, סלון, מטבח, יותר מאשר במלון). בחלק ממתחמי הדירות יש בריכה, גינה עם מתקני שעשועים. לחלופין יש לפחות באוסטריה לידיעתי מלונות המתאימים למשפחות וכוללים במתחם בריכה מחוממת אליה תמיד כיף לחזור אחה"צ. באוסטריה גם מגוון בריכות ציבוריות מחוממות ומקורות עם מגלשות ושעשועי מים בהם תוכלו לבלות בכיף כמה שעות לאורך הטיול.
-
אנחנו טיילנו עם תינוקות בכל הגילאים ובכל מזג אויר.
בעיני זו בעיקר שאלה של העדפה.
יש לנו חמישה ילדים, עם כולם טיילנו גם כתינוקות.
אנחנו משלבים בדרך כלל טיולי טבע קלים – ואז התינוק במנשא על הגב, מוזיאונים פתוחים – ואז אפשר להסתובב די חופשי, או בעגלה אם מתעייף, ארועים קהילתיים קטנים – שבדרך כלל מתקיימים במתחמים עם דשא, ואז התינוק זוחל לו והגדולים יותר נהנים ממה שמעניין אותם.
אנחנו פחות אוהבים אטרקציות ובין השאר כפי שכתבו לך היחס אצלכם מבוגרים-ילדים יאלץ אתכם לעמוד פעמיים בתור, או להתפצל, שבעיני זה חבל ואוכל זמן.
אני לא מכירה את גרמניה אז לא יכולה לעזור בשאלות האחרות ששאלת. אני מכירה היטב את האי הבריטי ויכולה להמליץ על שלל פעילויות כמעט בכל איזור בו.
-
תודה רבה לכל העונים..עזרתם מאוד
אחרי התייעצויות מרובות ביני ובין הבעל החלטנו לנסוע לאיטליה-אגם גארדה כנראה בתחילת יולי. זה נראה כיעד עם נסיעות קצרות יחסית בייחוד אם ישנים בדרום האגם.
אנחנו ניקח את הטיול האיזי, אטרקציה אחת ביום, לא מתכננים את כל האטרקציות העמסת כנראה נבחר שתיים מרכזיות
והשאר יהיה יותר טיולים באיזורים פתוחים.
עכשו רק מתלבטים לגבי לינה – נראה לנו שעדיף להיות בדירה או כפר נופש ולו רק בשביל מטבח צמוד ומרחב שיתאים עם התינוקת.