הסיפור שלי
-
אזהרה מפני אתר Booking.com
כתבנו ביקורת גרועה על מלון באיסלה מוחרס, מקסיקו.
הביקורת אושרה לפרסום ונשארה באתר כשבוע.
היום נכנסתי לבוקינג והביקורת שלי נעלמה:
This review is hidden because it doesn't meet our guidelines.
ידוע לכולם שבוקינג, בשאיפתם למכור, לא חשוב מה, מבליטים את הביקורות הטובות, מאיצים בגולשים בהמרצות שונות ואולי לא נכונות, העיקר למכור.
לפיכך עלי להזהיר את מי שמתכוון להזמין מלון דרך Booking שמה שהוא קורא בתיאור המלון והתמונות שהאתר מציג על המלון הם רק התיאורים המחמיאים והתמונות היפות לא מייצגות באמת את המציאות.
אנו התאכזבנו ממלון באיסלה מוחרס מקסיקו שנקרא Icaco Island Village שבו הזמנו בחודש שעבר 5 לילות והחלטנו לעזוב אותו אחרי 2 לילות תוך ויתור על הכסף ששילמנו מראש.
טענתנו העיקרית הייתה ש”מה שאתה רואה באתר זה לא מה שתקבל” או “What You See Is Not What You Get”
הביקורת שכתבנו באתר Booking הוסתרה, כאמור בתואנת שווא,
-
תכתבו גם בפייסבוק, שזה יעבור הלאה
-
ובטריפאדוויזר
-
-
מפתיע שאת בשוק. בוקינג הינה זרוע שיווק לכל דבר.רוב המשתמשים מפחיתים לפחות כוכב אחד בדירוג לעומת הדירוג המופיע באתר של בוקינג
-
מה הכוונה שרוב המשתמשים מפחיתים את הציון לעומת מה שרשום בבוקינג?
אם מישהו היה מרוצה למה שלא יתן ציון טוב שמשקף את מה שהוא חושב על המקום?
בדרך כלל אני מאוד מרוצה ממקומות שהזמנתי בבוקינג ותמיד נתתי ציונים גבוהים לא חשבתי להוריד את הציון
-
לפי נסיוני הציון בבוקינג נקבע ע”פ המענה לשאלות והוא בד”כ יותר גבוה ממה ששמתכוונים לתת.
על כן חשוב לקרוא בין השורות את הביקורו ולראות על מה אנשים מתלוננים,
די מצחיקים אותי הארופאים שנוסעים למוטל ומתלוננים שלא מחייכים אליהם בכניסה ולא עוזרים להם עם המזוודות .
לעניין הביקורת, תשאירו ביקורת מפורטת בטריפאדוויזר,
בדקתי עכשיו ואכן ביקורת שהשארתי בחודש שעבר, שלילית עם ציון 2* ( באתר זה אתה קובע את הציון), עדיין שם , מפורטת עם תמונות ועיניינית.
-
@aviprs אמר:
מפתיע שאת בשוק. בוקינג הינה זרוע שיווק לכל דבר.רוב המשתמשים מפחיתים לפחות כוכב אחד בדירוג לעומת הדירוג המופיע באתר של בוקינג
אני כנראה לא שייך לרוב המשתמשים,
בכל מקרה גם כשכתבתי ביקורת לא מחמיאה לא צנזרו אותה.
לא טוען שהתופעה לא קיימת, שמעתי מאנשים שאמינים עלי שצנזרו את התגובה שלהם, נדיר אבל קרה
-
קצת מוזרה הטענה להשבחת ו/או העלמת ביקורות, הזמנתי עשרות לינות בבוקינג ואף לא אחת היתה שונה מהתיאור בבוקינג.
אני קורא בביקורות ציונים כמו 1 ו2 כוכבים שזה ממש גרוע כך שכל הביקורות מתפרסמות.
ייתכן ורק ייתכן שנתת ביקורת מתחת לכל ביקורת מתוך כעס ו/או תסכול דבר שלא תאם את הציונים שהמקום קיבל.
לא ייתכן ש 780 מבקרים נותנים ציון 9.8 ופתאום יש ציון 2 משהו לא מסתדר.
אגב בבוקינג אין אפשרות לתת חוו”ד ללא שהייה במקום, לעומת טריפאדוויזור שאפשר לפברק ביקורת למרות שלא שהית במקום.
-
@פיני-בוהדנה
מאד יתכן שגם למלון בעל ציון גבוה מאד יהיו תגובות שליליות. אני לא כל כך מכיר את booking. כלומר, בדרך כלל לא מזמין דרכם ולא קורא שם ביקורות, אלא ב- Trip Advisor (גם כתבתי שם עשרות ביקורות).גם במלון מצוין קורה שאורח נתקל בבעיה עם הצוות או עם החדר. לפעמים הבעיה בה הוא נתקל קשורה ספציפית אליו (למשל, אם הוא בעל מגבלות מסוימות או רגיש לדברים מסוימים) וזה לא נוגע אלי. השאלה היא האם מדובר במקרים בודדים או ברבים ועל מה היו התלונות. זו הדרך בה אני מתיחס לביקורות לגבי המלון.
-
אני מזמינה דרך בוקינג כבר כמה שנים, ועד היום (לדפוק על עץ?) הכל הלך כשורה וענה על ציפיותי. אבל אני חייבת לציין שאני לקוחה קפדנית, שלא לומר נודניקית: אני בוחרת רק מקומות עם ציונים גבוהים, ומתעקשת לקרוא עשרות ביקורות לכל מקום שבו בחרתי בטרם אזמין, ואני קוראת את כל השורות וגם (ובעיקר) ביניהן. למשל, אם מישהו כתב ביקורת נלהבת למדי אבל ציין גם ששדרגו לו את החדר, אני לוקחת את זה בחשבון, כי (מנסיון אישי) כשקורה האירוע המשמח הזה, זו הפתעה כל-כך נעימה שהיא נוטה לגרום לנו להיות הרבה יותר סלחנים כלפי חסרונות אחרים שאולי קיימים במקום.
חשוב לי תמיד לקרוא גם את הביקורות הרעות והפושרות כדי להבין איפה המקום פחות מצטיין. לכל אחד יש קריטריונים מסויימים שחשובים לו מאוד (למשל נקיון עבורי) וכאלה שקצת פחות (עד כמה פקידי הקבלה מחייכים אלי). כמו כן, חשוב לדעת, אם מישהו נתן ציון גרוע ממש, האם מדובר באירוע אנקדוטלי שלא צריך להתרגש ממנו, או משהו שדווקא כן מטריד כמו שיפוצים צפויים במועד השהייה.
שיהיה ברור, זה לא שתמיד אני מרוצה ב-100% – היום יש צלמים מצויינים ומצלמות משוכללות שזמינות לכל אחד, שיודעות “להגדיל חדרים” כך שלפעמים החדר מתברר כיותר צפוף ממה שחשבתי, או כל מיני אכזבות קטנות אחרות, אבל (שוב, איפה העץ?) עוד לא היתה לי נפילה של ממש איתם.
אציין שאני בהחלט לא שומרת אמונים רק לבוקינג, ותמיד בודקת בכל מקום את כל האופציות. יש מקומות שלאירבנב יש היצע הרבה יותר מוצלח עבור צרכינו, לפעמים כדאי להזמין דרך חברות נדל”ן מקומיות, או אופציות נוספות, וכמובן שתמיד לבדוק הצעות ישירות מול המלון/הרשת כשישנים במלון. אבל הפלטפורמה של בוקינג להשוואות, ציונים וביקורות, וגם לביצוע (ושינוי או ביטול, כשצריך) הזמנות – נוחה לי מאוד.
-
אולי כי הביקורת הייתה “נגד בוקינג” עצמו?