חוות דעת על מסלול בארה"ב - סולט-לייק, ילוסטון, גליישר, סיאטל
-
שלום וחג שמח לכולם!
מתכננים טיול הכולל את גרנד טיטון, ילוסטון, גליישר ווטרטון.
טסים מהארץ, חשבנו להתחיל בסולט לייק סיטי, סיום בסיאטל לטובת טיסה לאלסקה (יום 1 טיסה לסולט לייק, 16 ימים טיול נטו, יום 18 טיסה לאלסקה).
ניסינו להשאיר מספר ימים מלאים לכל פארק משום שכנראה נקדיש לפחות יום בכל פארק למסלול הליכה של יום שלם.
לא מתכננים לישון בתוך הפארקים עצמם בעיקר בגלל המחיר ולכן מחפשים עיירות יחסית קרובות לכניסה לפארקים (מקסימום נתחיל את היום בנסיעה אל הפארק).
נשמח לקבל המלצות וחוות דעת על המסלול הבא (הטיסות עוד לא הוזמנו וכל עצה תתקבל בברכה):
25.6 – יום שלישי – נחיתה בשעות הערב בסולט לייק סיטי
26.6 – יום רביעי – ביקור בסולט לייק סיטי
27.6 – יום חמישי – נסיעה (ארוכה) לכיוון ג’קסון, עצירה בדרך ב-Bear Lake
28.6 – יום שישי – ביקור בגרנד טיטון – חזרה ללינה בג’קסון
29.6 – יום שבת – גרנד טיטון – המשך נסיעה ללינה בסמוך ל-Yellowstone (אולי ב West Yellowstone)
30.6 – יום ראשון - ילוסטון
1.7 – יום שני – ילוסטון
2.7 – יום שלישי - ילוסטון
3.7 – יום רביעי – קידום לינה לכיוון גליישר/ווטרטון – נשמח להצעות לנקודות עניין בדרך
4.7 – יום חמישי – ווטרטון (הצעות ללינה?)
5.7 – יום שישי – ווטרטון (תוהה אם בחלק הקנדי יהיה פחות עומס מאשר בארה”ב בגלל יום העצמאות...)
6.7 – יום שבת – גליישר (הצעות ללינה)
7.7 – יום ראשון – גליישר
8.7 – יום שני – גליישר
9.7 – יום שלישי – נסיעה לספוקיין, וושינגטון
10.7 – יום רביעי – קידום לינה לכיוון הר רנייר
11.7 – יום חמישי – ביקור בהר רנייר וקידום לינה בסמוך שדה התעופה של סיאטל
12.7 – יום שישי – המראה מסיאטל לאלסקה
*על מנת לרווח את הטיול עוד קצת, חשבנו שאפשרי גם לוותר על יום הטיול בסולט לייק (ולצאת לדרך ביום 2 בבוקר) ואולי לוותר גם על חציית הגבול לווטרטון.
מה דעתכם?
-
בווטרטון היתה לפני שנה או שנתיים שריפה גדולה שכדאי לבדוק מה עדיין אפשר לעשות .
-
לדעתי אפשר בקלות לוותר על סולט לייק סיטי אלא אם אתם זקוקים להתאוששות אחרי הטיסה מהארץ. שאר המסלול נראה לי טוב ורגוע.
-
תודה. סולט לייק זה אכן יום התאוששות אבל ייתכן ונוותר עליו.
-
תודה. בהחלט נבדוק את העניין. האם יש מישהו שביקר שם בשנה האחרונה?
-
ביום השני של גרנד טיטון אם אתם לא מסיימים מאוחר, תבדוק את האופציה לנסוע על כביש 191, המחבר בין שני הפארקים,לווסט ילוסטון.
-
בהחלט זה התכנון. תודה!
-
מספר הערות על התוכנית:- ב- 3/7 אני יכול להציע ביקור קצר ולינה בהלנה (בירת מונטנה היא עיר קטנה, כך שסיור בקפיטול של מונטנה ובשאר העירה לא יקח יותר מ- 3-4 שעות). אפשרות שניה היא להמשיך עד Great Falls, שם נחמד ללכת לאורך נהר המיזורי. המפלים עצמם לא מרשימים ומשמשים היום ליצור חשמל.
במקרה של לינה בהלנה, לדעתי ניתן לצאת דרך ה- Beartooth Highway עד ל- Red Lodge במונטנה ומשם ל- I-90. על כביש זה להמשיך מערבה ואחר כך צפונה להלנה. - ב- Waterton Lakes אורך השהות תלוי בתוכיות שלכם לגבי אופי הביקור. אם מדובר רק בהליכה רגלית ללא שיט, לדעתי יש טעם להשאר מספר שעות (חצי יום פלוס). אם מערבים גם שיט, ואולי את ההליכה הארוכה החוצה את הגבול לארה”ב, אז לדעתי צריך להוסיף יום. אני לא שטתי על האגמים, והסתפקתי באחר צהריים מאוחר/ערב מוקדם ביום בו הגעתי + הבוקר למחרת).
לגבי לינה, אני לנתי במוטל בעירה בשם Bear Mountain Motel, שהיה פשוט וסביר אך יקר ל- value שהוא נותן. - יום העצמאות הקנדי – 1 ביולי. האמריקאני ב- 4 ביולי. בהחלט יתכן לחץ בפארקים בשני התאריכים האלו. בעת ביקורי היו הרבה אמריקאנים שנסעו לבקר ב- Waterton Lakes. ממליץ לסגור לינות מראש בשני הצדדים של הגבול.
- אם מדובר בלינה בצד המזרחי של גליישר, אני לנתי ב- Holiday Inn Express בעירה Browning. מלון טוב ולא יקר (יש שם ם קזינו. הוא בתוך שמורת אינדיאנים). אין הרבה מה לעשות מסביב, אבל זה נכון לכל האיזור. כמו כן, אני לנתי בתוך פארק גליישר ב- Many Glacier Hotel. מלון יותר יקר, אבל מספק חויה אחרת. זה מלון “עתיק” וגם בחדרים תמצא אמבטיה “עתיקה” ורושם של משהו יותר ישן. יחד עם זאת, הוא מאד נעים. המלון יקר. עלה לי כ- $200 ללילה הבודד שלנתי בו. בצד המערבי של גליישר לנתי בעירה kalispel במלון Red Lion Inn.
- ב- 3/7 אני יכול להציע ביקור קצר ולינה בהלנה (בירת מונטנה היא עיר קטנה, כך שסיור בקפיטול של מונטנה ובשאר העירה לא יקח יותר מ- 3-4 שעות). אפשרות שניה היא להמשיך עד Great Falls, שם נחמד ללכת לאורך נהר המיזורי. המפלים עצמם לא מרשימים ומשמשים היום ליצור חשמל.
-
יש בווטרטון גם הליכות של מספר שעות חוץ מהחצייה לארה"ב. רובן בחלק הצפוני של השמורה. אנחנו עשינו את המסלול ל- wall lake.
-
מילוסטון הגענו דרך ביקור בהלנה ללינה בגריית פולס,ולמחרת חצינו את הגבול לווטרטון
האם יש לכם כבר תוואי נסיעה נבחר מגליישר לספוקיין?
לינה בסביבות ספוקיין במידת הצורך 2 הצעות
בנקודה -liberty lake
בנקודה-spokane valley
https://goo.gl/maps/TBBFZLxKAspYP7F89
מוני
-
בהחלט. יש מספר קטעי הליכה לא ארוכים, והם נכנסים למסגרת הזמן שציינתי. מי שמחליט לעשות את המסלול הליכה הארוך צריך לקחת בחשבון יום שלם ואולי גם יותר (וזה כקונטרה למסלולים הקצרים). -
אני עשיתי דרך קצת “מעוותת” מגליישר לספוקיין, דרך כביש 200 העולה מאיזור Missoula לצפון מערב, בואך אגם Pend D’Oreille, משם דרומה לעיר ולאגם Couer D’Alene, שם חברתי לכביש I-90 לכוון ספוקיין. -
את הדרך מאזור מערב הגליישר לספוקיין עשינו פעמיים
פעם אחת דרך האגם הענק פלטהד וכביש 90 ופעם שנייה עשינו את אותה דרך שלך
ולכן אני יכול להמליץ על 2 מלונות בסביבות ספוקיין.
-
-
בוקר טוב,
מצרפת לך את הבלוג שעשינו אולי יכול לעזור.
אומנם עם קרוואן אבל המסלול דומה.
לגבי לינה, לא הרבה אנשים יודעים אבל גם בקמפינגים השונים יש ביקתות שאפשר ללון בהן…
רינת -
-
מציע לכם בגדול או להחליט על משך הזמן בשמורה ואז לבחור הליכות שמתאימות לכם, או לבחור הליכות שמושכות אתכם ואז לחלק ימים. הכל לפי מה שמתאים לאופי הטיול שלכם. כי כמו שציינתי- למשל בווטרטון חוץ מהחציה לארה”ב יש מסלול מעגלי מאוד ארוך שמתחיל בקניון האדום. אנחנו רק הלכנו למפל הראשון. חוץ מזה יש כמה מסלולי הלוך ושוב שהתלבטנו אם לבחור בהם שאורכם הכולל יכול להגיע להרבה- תלוי מתי תחליטו להסתובב ולחזור או לאתגר עצמכם בדרכים פחות מטוילות. ומה הכושר שלכם להליכה ליום אחדלגבי לינות- לא יודע אם זה מתאים לכם- אבל למשל אנחנו ישנו באוהל בגליישר באתר של KOA. בסט. מארי. יש שם cabins שזה למעשה מבנה סגור- ובאתר מפורט מה יש או אין בהם. הרמה של אתרי KOA בד”כ טובה. באופן אישי ישנו פעם ב-cabin באיזה מקום פרטי במואב- זה היה עלות נמוכה , אבל לא אהבנו ואחרי זה תמיד העדפנו אוהל. אבל בהחלט יכול להיות שב- KOA התנאים יותר טובים ( נראה ככה מהבחוץ)
-
תודה רבה על ההמלצות. התכנון הוא בכל פארק להקדיש יום אחד לטיול של יום מלא. בדרך כלל אנחנו אוהבים לטפס לפאס או פסגה נגישה (ללא ציוד טכני) על מנת לקבל תצפית על הסביבה (לפעמים גם יוצא לנו יום טיול של 10-12 שעות). בדרך כלל אנחנו שואבים המלצות מאפליקציית all trails אבל אם יש לך המלצה קונקרטית על מסלול מתאים נשמח בהחלט לשמוע.
-
בגליישר: מסלול אייסברגתצאו אליו מוקדם- אח”כ יכול להיות עמוס. הוא לא תצפית על האזור- אבל מדהים. יש בגליישר גם את המסלול שאפשר לקצר חלק עם סירה (לא זוכר כרגע את השם- אבל בטוח תשמעו עליו)- לא הזמנו מראש ולצערנו לא הצלחנו לקבל מקום ע”ח אלו שלא הופיעו.. אם אתם מעוניינים לעשות אותו- תזמינו לכם מקום מראש לסירה ( אלא אם אתם עושים הכל ברגל)
כמו שכתבתי בווטרטון אהבנו את המסלול לאגם WALL: אגם WALL
גם הוא לא תצפית גובה, ועשינו את ווטרטון לפני גליישר, יכול להיות שהוא היה פחות מרשים אם היה אחרי גליישר. אבל הוא היה מסלול חימום לארוכים יותר אח”כ ( אנחנו עם ילדים ומעלים כל יום-יומיים את הק”מ לפני שמגיעים ל 16-18 ק”מ ליום איתם.
בכל השאר עשינו מסלולים קצרים- שימו לב שבגליישר אם אתם מתכננים משהו על לוגן פאס- תצאו ממש מוקדם- החניה שם לא מספיקה, מאוד מאוד צפוף ורבים שם על מקומות ( אנחנו קצת לפני 9 בבוקר תפסנו את אחד המקומות האחרונים שהיו מחוץ למגרש שכבר היה מלא). חייב להגיד שעשינו שם את מסלול הה- Highline הלוך ושוב של כמה שעות- היה פחות מרשים ממה שעשינו במאני גליישר או בטווין מדיסין.
תהנו!
-
המון תודה על העצות והתגובה המפורטת