אנגליה בקיץ- לאן?
-
למעשה את כותבת בדיוק את מה שהתכוונתי לומר, רק כאילו מהכיוון ההפוך.

“הירוק האינסופי הזה עם הכבשים. רוגע ושלווה.” זה בדיוק התיאור שתיארתי לעצמי את היתרונות של הנוף ההולנדי (רק במקום כבשים היו פרות), אלא שבאנגליה יש קצת יותר צבעים וגם גבעות, אבל ה-state of mind דומה. הכל אכן עניין של זוית ראיה, ולכן כדאי לעשות מראש תיאום ציפיות, ולוודא שיש נכונות ליהנות מהרוגע והשלווה האלה, ולא לצפות לנופים דרמטים כמו באוסטריה, ואז להתאכזב. כבישים צרים ומפותלים יש גם באלפים, וזאת לא הבעיה. הבעיה היא כבישים עם נוף חסום, או כבישים דו סטריים עם נתיב אחד בלבד.
-
תודה לכן. לא יכולתן לתת תגובה טובה יותר. גרמתן לי לחוש את אנגליה

נראה לי שאני כבר מתחילה להבין.
לבן זוגי אתן לצפות גם בסרטוני 360 כדי לוודא תיאום ציפיות לפני שמתקדמים הלאה. והשתכנעתי להתמקד במרכז/דרום אנגליה עם נחיתה/המראה מלונדון.
-
תסתכלי באלבומי התמונות שצירפתי, יש שם תמונוצ רבות שצילמתי בכל האיזורחם המדוברים
-
האי הבריטי הוא מקום ענק. ענק. ויש בו הכל.
אם אתם רוצים נופים דרמטיים, אז צפון ויילס מתאימה [וכמובן איזורים מסוימים בסקוטלנד ואירלנד, אם כבר האי הבריטי].
אם אתם רוצים מגוון של נופים ופעילויות בשטח קטן – גם גבעות הרריות וגם חופים, גם סוסים וגם גלישת גלים, גם מכרות וגם לשונות יבשה מבודדות שניתן להגיע אליהן רק בשעת השפל – אז דרום ויילס תספק לכם את זה בגדול, גם בלי הנופים הדרמטיים של צפון ויילס.
אם אתם רוצים נופים רומנטיים של אנגליה הכפרית מהספרים – כמעט כל איזור יתן לכם את זה, נכון זה לא האלפים, אבל בעיני לא כל מקום חייב להיות האלפים.
אם רוצים נופי מים מהממים – איזור האגמים ולגמרי.
אפשר להוסיף לאפשרויות, אם אתם מחפשים חוויות יחודיות, שיט תעלות בנהיגה עצמית.
מקומות לטיולים בכל רמות הקושי יש בכל מקום.
ושוב אני אומרת, בקיץ יש אינספור פסטיבלים מקומיים, וזה לדעתי יכול לשדרג מאד את החוויה [כדאי לקרוא את הסיפור של עמיחי יש שם דוגמא לכך. גם אצלנו בנסיעה האחרונה לסקוטלנד היתה תמימות דעים שהערב של משחקי ההיילנדס היה חוויה שאסור להחמיץ, פסטיבל אבירים, ועוד ועוד הקיץ האנגלי מלא בכאלו].
-
אוליב תודה. את מאוד עוזרת לי. אני אשאר עם איזור לונדון. יש לי תחושה שזאת לא פעם ראשונה שנגיע לאיזור אנגליה ושכנותיה. אז נעשה את זה צעד-צעד.
לגבי הפסטיבלים המקומיים- כל כך מסכימה איתך! אירועים כאלו יכולים להפוך את הטיול לחוויתי ומוצלח. באחד הטיולים לגרמניה הגענו לפסטיבל מקומי ועלתה להקת רוק אירית. הבן שלי היה בן 5, נדלק עליהם ועלה איתם לבמה! חוויות כאלו הן פרייסלס. מבחינתי זה יכול מאוד להשפיע על האיזור שאבחר להתמקם. השאלה איך עושים חיפוש כללי על אירועים הקיץ? כדי שלא אצטרך לבדוק בכל איזור בנפרד?
ושאלה נוספת- יש לך היכרות עם אתרי נופש שכוללים בריכה? ראיתי את HAVEN אבל קצת יקר ולא נמצא בכל מקום. יש משהו דומה? ארצה שמקום לינה אחד יכלול בריכה.
תודה וחג שמח!
-
מקפיצה
-
יש סנטר פארקס. גם לא בכל מקום ואני מתאר לעצמי שהם יותר יקרים ממה שמצאת עד עכשיו. במיוחד בהזמנה כזאת מאוחרת. אבל יש בהם פארק מים שלם עם מגלשות ובריכות זרמים ועוד אטרקציות. כיף גדול לילדים.
-
לגבי אתרי נופש אני לגמרי לא האדם הנכון לשאול.
אנחנו לנים בדירות self catering, לפעמים קמפינג, הכי ממוסד שנגיע זה B&B. מעולם לא היתה לנו לינה באתר נופש. אנחנו גם לא מחפשים בריכות. אז לגבי זה מצטערת אבל אין לי נסיון.
באנגליה בכלל, יש מים בכל מקום. איפה שלא תלכו אפשר לטבול רגליים ואותנו זה מספק. בריכה של ממש כאמור לא בתחום הידע שלי.
לגבי פסטיבלים:
לוח ארועים בלונדון נותן לך סקירה די טובה לגבי לונדון. קחי בחשבון שזה מתעדכן כל הזמן, והרבה ארועים קטנים עדיין לא יהיו מעודכנים שם עכשיו [אפריל] כדאי להסתכל משהו כמו שבוע-שבועיים לפני הנסיעה כדי לראות אם נוסף משהו שאתם רוצים.
באיזורים אחרים – כן, לכל איזור “לוח המודעות” שלו, יש דברים שהם קבועים באותו תאריך כל שנה, ויש דברים שמתחדשים. אז לפי האיזור שתבחרו יהיה אפשר לכוון אותך.
-
אני זוכרת שהיה סיפור של שירליץ שהתמקמו בכפר נופש לטיול בקוטסוולדס. חיפשתי ומצאתי:
https://family.lametayel.co.il/אנגליה+עם+שתי+בנות+9+11+בחגי+תשרי++חלק+ב++מחוץ+ללונדון
-
eladw- תודה. לגבי סנטרפרקס, ראיתי את המחירים. נראה לי שאשמור מרחק :-). למעשה אנחנו מאוד אוהבים לינה בדירות. חשבתי לנסות לסיים את החופשה בכמה ימים בכפר נופש פשוט עם בריכה. אבל לפי המחירים זה יהיה קצת קשה…
אוליב- גרמת לי לתהות. אני תמיד רואה את אתרי הקמפינג האלו ותוהה. איך תיירים יכולים להשתלב שם? הרי אתם בטח לא סוחבים ציוד קמפינג מהארץ (כגון אוהל, מזרנים, שמיכות וכו)- אז האם יש אפשרות ללון באתר קמפינג ומבלי לסחוב את כל הציוד הזה מהארץ? מה האלטרנטיבה?
תודה
-
בחלק מאתרי הקמפינג יש השכרה של אוהל/קרואן/בקתה עם כל הציוד. -
האפשרות למי שאין לו קרובים לקחת מהם ציוד, היא לקנות אונליין ולאסוף מהחנות כשמגיעים.
עשינו זאת מספר פעמים עם גזיות, שאי אפשר לקחת במטוס.
בחלק ניכר מאתרי הקמפינג יש מין קרואנים כאלו, שניתן לשכור עם מזרונים. ואז הציוד שאת מביאה הוא בעצם רק ציוד לבישול עצמי, מצעים ומגבות. [בחלק מהמקומות ניתן לשכור גם את אלו]. קמפינג בחו”ל זה לא בהכרח לפתוח אוהל באמצע שום מקום, גם זה אפשרי, אבל יש אתרים מסודרים שבהם את מקבלת את כל הדברים הבסיסיים במחיר מאד הגיוני.
לנו ספציפית יש קרובי משפחה באנגליה, בעבר יכולנו לאחסן אצלם ציוד וזה היה מאד שימושי מביקור לביקור [כיום האפשרות הזו כבר לא קיימת].
-
חוזרת שוב לדיון- מה התכנית שלכם על מרכז אנגליה? על אף הנופים הפחות אטרטיביים, אני נוטה להשאר קרובה ללונדון בטיול הזה (מקס שעתיים נסיעה) ולא יותר. יש הצעות טובות? מסלולי טיול שמצאתם? תודה
-
וואו זה כל כך תלוי בעיני המתבונן... ואולי גם במבנה הטיול. בכל אופן, הילדים שלי אחרי שלושה ימים בנופים האלפיניים של אוסטריה מאסו לגמרי בכל הירוק הזה, ובאופן כללי כל הטיול היה מבחינתם: נסיעה בנופי הרים ירוקים, עליה ברכבל, עושים משהו למעלה, יורדים. כך הם חוו אותו, למרות שלא באמת זה כל מה שעשינו, כמובן.
לעומת זאת אנגליה היתה עבורם הטיול הכי מרתק ומגוון שעשינו עד כה. אחרי לונדון יצאנו קודם כל לקוטסוולדס, והנופים שם היו מאוד אופייניים ושונים מכל מה שראו לפני כן, וכשהגענו לאזור הפיק הנופים השתנו ושוב היו משהו אחר וחדש ומרגש.
נכון שיש נסיעות ארוכות בכבישים צרים עם שיחים משני הצדדים (באנגליה הרבה פחות צרים מאשר בוויילס, שהיינו בטיול אחר ללא הילדים וגם שם הנופים היו אחרים משני האזורים שציינתי קודם), אבל אנחנו ממש נהנינו גם מזה, עם "מנהרות" העצים והתחושה באמת של נסיעה בתוך מבוך. זה גם סוג של נוף.
בקיצור, אני חושבת שממש לא נכון להגדיר את הנוף הבריטי כמאכזב או מונוטוני או מאכזב. הוא שונה, אין בו את העוצמות והדרמה שיש באלפים, כי זה לא אלפים...