ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. guygul
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 49
    • פוסטים 386
    • הגבוה ביותר 18
    • קבוצות 0

guygul

@guygul

25
    מוניטין
    67
    צפיות בפרופיל
    386
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 250778 גיל 56

guygul הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי guygul

• RE: עזרה דחופה! אבדן של כרטיס לפארק אירופה

בהזדמנות זו אני רוצה לעדכן:

חזרנו מטיול של שבועיים באוסטריה (פורארלברג) והיער השחור (על כך אשתדל להרחיב בהמשך...)

ולגבי כרטיסי היער השחור שאבדו- מחברת התיירות קיבלתי אך ורק תשובה שאין מה לעשות וכרטיסי היער השחור הינם כ”כסף מזומן”. ואם אבדו- אין מה לעשות. לבקשתי, נמסר לי המספר המזהה של הכרטיס (לכל כרטיס יש מספר) והשיחה הסתיימה.

מכיוון שלא רצינו לשנות תכניות, החלטנו לדבוק בתכנית הרגילה ולנסוע לפארק אירופה מוקדם בבוקר (אמרנו שנטפל אחכ בנושא הכרטיסים שאבדו, שכן זה ממש מנוגד להיגיון שאין כל רישום /תיעוד לכרטיסים ולא ניתן לקבל החזר).

בכניסה לפארק, כשכרטיס האשראי ביד בכוונה לשלם בשנית, סיפרנו לפקידה בכניסה את הסיפור. למרבה ההפתעה היא לקחה את המספר המזהה של כרטיסי היער השחור והלכה לברר...כעבור כמה שניות (במהלכן ראינו שהיא מתקשרת, כנראה ללשכת התיירות, ומשוחחת עם המנהלת)- חזרה ואמרה- אתם יכולים להיכנס!

וכך יצא- שסוף טוב הכל טוב. נכנסנו על חשבון הכרטיסים שנרכשו, על אף שאבדו לנו! 

אין ספק כי שמחנו והודנו להם על השירותיות הגבוהה והנעימה שקיבלנו בפארק אירופה- וכמובן שהיה יום מהנה ומוצלח!

הרגשתי צורך לשתף אתכם בחוויה, לקוראים והמטיילים הבאים ...המסקנות בפנים...

בהצלחה!

פורסם בפורום טיולי משפחות
      guygul
      guygul
    • RE: עזרה דחופה! אבדן של כרטיס לפארק אירופה

מתנצלת מראש, שאף פעם לא יוצא לי להשקיע בסיפורי הטיול כאן בפורום כמו רבים וטובים מכם. 

אשתדל לתת בתמצית פרטים, למי מכם שמתעניין באיזור:

הרכב הטיול- אמא אבא ו-3 ילדים שפתאום קצת גדלו, בת 10.5, בן 8 ובת 4.

התכנית: הגעה בשעות הערב לבאדן באדן;

1- לילה ביער השחור;

9- לילות בעיירה בראנד המקסימה! שבפורארלברג, אוסטריה;

4- לילות ליד אופנברג שבצפון היער השחור (במרחק חצי שעה נסיעה לפארק אירופה וחצי שעה נסיעה לשדה התעופה.

בתיכנון המקורי, היתה כוונה לשהות כמה לילות בהיידילנד. ככל שהתקרב הטיול והתתיישבתי על המספרים, הבנתי ש3 לילות בהיידילנד יעלו הרבה כסף, בעיקר בגלל האטרקציות. הרי לא נקנה את כרטיס half fare card של שוויץ בשביל 3 ימים (גם לא בטוחה שהוא קיים באיזור הזה), וכך יוצא בשביל עליה לרכבל אחד הסכומים היו לא ריאלים עבורי. וכך יצא שהחלטתי לוותר על לינה בהיידילנד ופשוט להוסיף לילות בבראנד, היות ומשם ייקח כשעה כדי להגיע לאיזור היידילנד.

בסופו של דבר- לא יצאנו מפורארלברג כל 9 הלילות!. בדיעבד זה אולי היה יותר מדיי, אבל פשוט החלטנו לטייל בקצב רגוע, והבנו שזה לא באמת משנה איפה נטייל, הכל יפה והעיקר שיצאנו ממירוץ השגרה!. היתרון האדיר היה שזה הטיול הראשון שבו נסענו הכי מעט!! כן, כן- למרות המרחק משדה התעופה, למעשה במשך כל השהות בפורארלברג, הנסיעות היו ממש קצרות ולעיתים אף לא היו.

הטיול:

1- הגעה בשעה מאוחרת למלון ליד פרייבורג.

2- שביל הפסלים ביער השחור ומסעדת Tannenmuehle. – הגעה לבלודנז בשעה 19:00, שם התקיים FOOD FESTIVAL. ביקור היכרות מצוין עם האיזור. הגענו לדירה  בעיירה בראנד המדהימה! בשעת לילה מאוחרת. (דרך אגב- הדירה מומלmת בחום!!! העלות לא זולה, אבל שווה! קיבלנו דירה חדשה, מעוצבת ומפנקת ברמה גבוהה, עם גינת משחקים (ציבורית) צמודה לדירה ועל הרחוב הראשי של העיירה הקטנה). היה יום ראשון קליל ונהדר. 

3- מסלול קצר- KESSELFALL בעיירה בראנד. מסלול היכרות עם הטבע בעיירה.--- אחכ נסענו ל-WILDPARK בעיירה FELDKIRCH. מדובר בגן חיות מקסים וחינמי. אח”כ טיול בעיירה עצמה.
      4- רכשנו בבוקר כרטיסים לאיזור BRANDERTAL-MONTAFON ל-7 ימים; רכבל לאגם לונרזי בעיירה שלנו (בראנד). אתר הדגל של האיזור. אגם מהמם ביופיו. בחרנו להקיף את האגם. אין ספק שזה היה מסע די מאתגר לילדים שלי., כ-8 קמ+ ירידה לאגם עצמו ועליה די רצינית בסוף.---סיום היום בבריכות בלודנז (בריכה מדהימה!) הכלולה בכרטיס.

5- נסיעה לרכבל GOLM- עשינו את מסלול התחנות ברכבל. לא מסלול יוצא דופן; בהמשך יש להם 3 ק”מ שיורדים את ההר באמצעות מס’ מגלשות באורך של כ-50 מטר. אטרקציה מגניבה! פרט לכך שאצלנו כמעט כולם יצאו קצת חבולים ממנה...; לא הספקנו להגיע למגלשות הרים הצהובות ואליהן נשוב מחר;

סיום היום בבריכה ב-MONTAFON הכלולה בכרטיסף

6- מגלשות ההרים ברכבל GOLM. היה נהדר; חזרה לעיירה שלנו ומסלול- Burser Gorge. נקיק מקסים! ממש הרגשה שנלקח מהאגדות. רק מה- כנראה שאנחנו המשפחה היחידה שם שאיבדה את הדרך. עלינו את ההר כדי לצאת מהמסלול ושלחנו את אב המשפחה באוטובוס להביא את הרכב (חוויה משעשעת...); ארוחת ערב במסעדה איטלקית בבלודנז;

9-יום גשום! הזדמנות לטיול עירוני- קנינו את הכרטיס היומי של ברגנץ- מוזיאון הטבע בדורנבירן; מוזיאון רולס רויס (קצר אבל הילדים לא שוכחים אותו...); רכבל ברגנץ. מומלץ בחום!;

10- עליה ברכבל בבראנד למסלול ה”חיות” מסתבר שזה לא מסלול הדגל שלהם, אבל היה נהדר, וכרגיל יתכן ואיבדנו את הדרך באמצע ולכן ירדנו מהרכבל השני של העיירה Smile. האטרקציה העיקרית- הילדים התאהבו בעשרות הצפרדעים הקטנות שם.

סיום היום בעיירה בבריכה הטבעית והמקסימה (בתוספת הנוף) Alveribad;

11- רכבל בעמק מונטפון- Gargellen; ראיתי המלצות באתרים זרים על מסלול Smugglers; בדיעבד היינו מוותרים עליו; לא היה בו משהו מיוחד או בגלל שלילדים שלי בשלב הזה כבר היה קצת מנת יתר של הליכות...

11- רכבל הדובים- sonnenkopf bärenland. בפסגה יש מסלול קצרצר שעובר בין תחנות נחמדות הפזורות שם. וכמובן האטרקציה – רכבלים מקושטים על דובונים שמחכים לילדים; המשך היום בעיירה בראנד- נסענו ל-BIKEPARK. חוויה מגניבה! עליה ברכבל פתוח ומשם לקחנו את האופניים עם 3 הגלגלים וירדנו איתם את ההר. 

ביקור סיום בבריכה המעולה val blu.

12- לא ייאומן אבל עברו להם 9 לילות מבלי שיצאנו מהאיזור….היום יוצאים על הבוקר חזרה ליער השחור. ביקור ב-SEA world החביב על הגבול עם שוויץ; משם למפלי הריין; אחכ רצינו לנסוע למקום חדש הזה- TREETOP, אבל יחד מהפרק כי זה היה לחוץ מדיי..אבל לדעתי שווה ביקור למי שבאיזור; בגלל הקירבה למפלי הריין, עברנו לאכול בעיירה שטיין אם ריין; ומשם נסיעה של שעתיים למלון חדש ומקסים בצפון היער השחור.

13- מגלשות הרים גוטאך (לא יאומן כמה ישראלים...); מפלי טריברג (מקסים!); חזרה דרך המוזיאון הפתוח בגוטאך. בערב הילדים שיחקו כדורגל עם ילדים ספרדים בגינה של המלון...היה נחמד.

14- פארק אירופה!!!! נכנסנו ב9:05 (אחרי האירוע עם הכרטיסים שאיתו התחלתי כאן...יצאנו אחרי צילומים וניצול מקסימאלי של המקום ב-21:00;

15- שטרסבורג- היה חם ולא כזה מוצלח עבורנו, אז החלטנו לסיים בחיפוש אחר חנויות שכמעט ולא היו בטיול הזה. 

מפאת השעה- אסיים כאן- ומוזמנים לשאול שאלות לכ מי שמתעניין באיזור!!!

לילה טוב

guygul
      guygul
    • RE: עזרה דחופה במלון בבודפשט?

כבר חזרנו לפני שבוע…. ורציתי להודות ללי, לאיריס ולכ השאר על ההמלצות המהירות והטובות!

בילינו סוף שבוע נפלא בבודפשט, שנתן ממש תחושה של הפסקה מושלמת משגרת היוםיום העמוסה.

לנו במלון מריוט, שלחלוטין ממליצים עליו בפה מלא. החדר היה נהדר (אמנם רק קומה 3 אבל נוף מדהים לדנובה), מיקום מעולה ושירות לקוחות נעים מאוד!. קיבלנו יין ושוקולדים לרגל יום ההולדת של בן זוגי וגם עזרו לי להזמין מקום למסעדה, כשלא הצלחתי בעצמי.

2 המלצות חמות:

1. מסעדת FIRE הנמצאת מול המלון- בילינו שם את ערב יום ההולדת בארוחה של מעין אכול כפי יכולתך. היה מעולה!!! וקיבלנו יחס מדהים! כולל תמונה ממוסגרת למזכרת ביציאה מהמסעדה Smile
      2. 2. מסעדה השף העירום גיימי אוליבר!!!- לא הצלחנו להזמין מקום. קיבלנו מקום על הבר ולאחר פחות משעה התפנה מקום. כך מצאנו את עצמנו מבלים כ-3 שעות במסעדה, עם אווירה טובה ואוכל מצוין.
      3. בקיצור- ההמלצות שלכן סייעו לי מאוד מאוד לשדרג את החופשה הזוגית הזאת!
      4. עכשיו נחזור לתכנן את הטיול קיץ המשפחתי Smile
      5. תודה!
      guygul
      guygul
    • RE: שווייץ עם ילדים

@litaly78

אני לא זוכרת להגיד לך למה, אבל אחרי בדיקה מעמיקה, לנו השתלם כרטיס ה-HALF PRICE. לדעתי לא תוכלי להמנע מחישוב לפי באתרים שתרצו לבקר בהם. קחי בחשבון  שלעיתים יש ימים של גשם ולא בהכרח כל יום עולים על רכבל.

תהנו! האיזור מדהים!

guygul
      guygul
    • RE: לינה באיזור נירנברג/פארק פליימוביל

אז ככה:

אנחנו היינו אז עם הילדים כשהיו בני 1-8. והיינו בטיול של 15 ימים בגרמניה. מראש התכנית היתה לכלול גם את הלגולנד וגם את הפליימובלי פארק. זה היה מעולה מבחינת המגוון בטיול.

אז כמובן תלוי מה הרכב הגילאים ומה אורך הטיול. קחו בחשבון שהפליימוביל הוא פארק מאוד “פשוט”. כלומר, אין אטרקציות מרשימות במיוחד. זה מעין גן משחקים גדול מאוד כשנושא הפליימוביל הוף אותו לכייפי במיוחד. הילדים שלי אז, בכל הגילאים מאודדד נהנו (אוהבי פליימוביל גם מהבית).

ולכן הבילוי בלגולנד ובפליימוביל פארק הוא שונה. תראו מה מעניין אותכם (דרך אגב גם העלות שונה מאוד. בלגולנד הוצאנו מעל 1000 שח באותו יום. הפליימוביל פארק הוא בעלות זניחה).

לגבי בילוי בדרך לנירנברג. אני לא יודעת על איזה איזור את מדברת, אבל כל האיזור שבין הגבול מאוסטריה ומינכן, מלא באגמים ונופים יפים. אם האיזור הזה מעניין אתכם אז תמצואו הרבה מה לעשות בו. למעשה אפשר לבלות שם טיול שלם….

כמו שאמרתי- כשעלינו צפונה ביקרנו בעיירה Rothenburg ob der Tauber. כל כך אהבנו אותה, שהגענו אליה פעמיים. פעם אחת לבילוי ערב ופעם שניה לטיול יום שכלל “הליכה על החומות” שמסביב לעיירה. הילדים מאוד אהבו את הבילוי הזה.

guygul
      guygul

מצאתי סיכום שלי לכרטיס מ2012 למחיר הכרטיס. אני זוכרת שזה לא היה זול, אבל הלכנו לרוב העולמות, כך שזה השתלם. ולמעשה היינו שם פחות ימים מכם כי הטיול התחלק בין שני איזורים.

לגבי הלגולנד- אני הייתי מוותרת הפעם במקומך על הלגולנד. קודם כל הטיול הוא לא ארוך ועם זאת יש הרבה אטרקציות לילדים. נקודה נוספת- בהנחה שזה לא הטיול היחיד לשנים הקרובות, אז למינכן בטח תגיעו שוב ואז זה פשוט להגיע ללגולנד. לעומת זאת- המיקום של הפליימוביל הוא ממש לא מרכזי וסביר להניח שלשם לא מגיעים שוב בלי להתכוון.

Days

Adult

Child

1

18,50 €

9,50 €

2

28,00 €

14,00 €

3

34,00 €

17,00 €

4

39,00 €

19,50 €

guygul
      guygul

Liora24 הפעם אנחנו נוסעים למחוז VORARLBERG. למרות שבשמחה גם הייתי חוזרת לווילדר קייזר Smile

גם אנחנו בקיץ האחרון היינו בהולנד ולקחנו דירה חלומית עם גינה ב-100 יורו ללילה. הפעם זה ממש קשה! בסוף אצטרך להתפשר איכשהו.

guygul
      guygul

נכון. משיטוט באתרים, זה נראה מקום מאוד מוצלח וגם המופע נחשב לכזה. אבל כבר בשלב התכנונים, הבנתי שזה מחוץ למסלול שלי והחלטתי לוותר. 

המופע כבר קרוב יותר לגבול עם צ’כיה ולכן זה די מחוץ למסלול.

לגבי הפארק, מכיוון שזה היה הטיול בו הלכנו ללגולנד ולפליימוביל פארק, לא באמת היה צורך בפארק נוסף.

guygul
      guygul
    • RE: הולנד אחרי היער השחור....האם תירשם אכזבה?

לטעמי שאלת את ה- השאלה בה’ הידיעה.

אנחנו נסענו לשם הקיץ אחרי טיולים באוסטריה, גרמניה ( אלפים בוואריים) ושוויץ. בחרנו ביעד עם ידיעה ברורה שיש כאן משהו אחר ושונה ולכן הגענו עם ציפיות מותאמות.

אנחנו עם 3 ילדים קטנים יותר. היום בני 3,7,9, ולכן בחרנו הפעם ביעד הזה היות ואת הקטנה כבר קשה לשאת על הגב, ומצד שני היא עוד לא ממש מתאימה להליכות בטבע. מכאן הבחירה התאימה לנו הקיץ.

אבל- חייבת לציין שלנו, ההורים, היה טיול שפחות ענה על ה”אהבות” שלנו. חייבת לציין שבארץ אנחנו די דבוקים לבית ולא מרבים בטיולים, אבל בחו”ל אנחנו מאוהבים בטבע והמסלולים (לא קשים במיוחד) הם חלק עיקרי מהטיול, כמובן בשילוב של אטרקציות כדי לרענן ולגוון.

אני הרגשתי, שכל מקום שהגענו אליו בהולנד, יכול היה להיות כאטרקציה למחצית השניה של יום טיול, ולא כהתחלה של יום טיול. 

ודרך אגב – ניסתי לשלב 2 מסלולי טבע. האחד היה מסלול קבקבי העץ- התחלנו אותו במלוא המוטיבציה ומהר מאוד סיימנו אותו...(עד עכשיו אנחנו חושבים שעשינו טעות במסלול חחח) והשני- מסלול רגליים יחפות שהיה חוויית בוץ! לכולם. למי שאוהב את זה, אני ממליצה. אשלח המלצה בפורום.

ולסיכום- זה אחר, זה שונה וגם זה כיף. אבל בקיץ הבא כנראה נחזור להרים Smile (ושאלה יהיו הצרות שלנו...)

בהצלחה!!!

guygul
      guygul
    • RE: חלוקת לינה בטירול

מעולה. אז ממליצה לבדוק גם את וויילדר קייזר.

guygul
      guygul

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי guygul

• RE: שווייץ עם ילדים

@litaly78

אני לא זוכרת להגיד לך למה, אבל אחרי בדיקה מעמיקה, לנו השתלם כרטיס ה-HALF PRICE. לדעתי לא תוכלי להמנע מחישוב לפי באתרים שתרצו לבקר בהם. קחי בחשבון  שלעיתים יש ימים של גשם ולא בהכרח כל יום עולים על רכבל.

תהנו! האיזור מדהים!

guygul
      guygul
    • RE: אנגליה - עזרה בתכנון טיול לשלושה שבועות בקיץ

@שקד

אוקי פיספסתי את הנתון של סיום הטיול במנצ’סטר. יש בזה משהו.

אהבתי את התיאור של -חלופה לקורנוול בחצי מהדרך. זה בדיוק מה שה שחשבתי לעצמי.

guygul
      guygul
    • RE: אנגליה - עזרה בתכנון טיול לשלושה שבועות בקיץ

אמנם עוד לא עשיתי טיול באנגליה (פרט ללונדון) אלא עכשיו מתכננת אותו לקיץ, אבל חייבת להגיד- מי אמר שחייבים את וויילס ואיזור האגמים בטיול לאנגליה? דווקא מתמונות ומסרטונים שראיתי בגוגל, קיבלתי תחושה שהטבע שם הוא לא כמו הטבע של אוסטריה ושוויץ (ואני לא מדברת רק על האלפים) ולכן אני דווקא מחפשת את הנופים  שיותר מאפיינים את אנגליה.

כך יצא שכרגע אני מתכננת פרט ללונדון, לשהות 5 לילות בקוטסוולד ו-4 לילות ב-DORSET (Weymouth ). את הרעיון לאיזור קיבלתי מגולשים ב-Tripadvisor (טיול של שבועיים).

התרשמתי שיש שם משהו קצת אחר, קצת שונה וגם כמובן יותר קרוב.

אולי אני טועה בהתרשמות שלי אבל הנה עוד הצעה….

guygul
      guygul
    • RE: אנגליה בקיץ- לאן?

@Alonso1969

חוזרת שוב לדיון- מה התכנית שלכם על מרכז אנגליה? על אף הנופים הפחות אטרטיביים, אני נוטה להשאר קרובה ללונדון בטיול הזה (מקס שעתיים נסיעה) ולא יותר. יש הצעות טובות? מסלולי טיול שמצאתם? תודה

guygul
      guygul

@פסגות-מושלגות

eladw- תודה. לגבי סנטרפרקס, ראיתי את המחירים. נראה לי שאשמור מרחק :-). למעשה אנחנו מאוד אוהבים לינה בדירות. חשבתי לנסות לסיים את החופשה בכמה ימים בכפר נופש פשוט עם בריכה. אבל לפי המחירים זה יהיה קצת קשה…

אוליב- גרמת לי לתהות. אני תמיד רואה את אתרי הקמפינג האלו ותוהה. איך תיירים יכולים להשתלב שם? הרי אתם בטח לא סוחבים ציוד קמפינג מהארץ (כגון אוהל, מזרנים, שמיכות וכו)- אז האם יש אפשרות ללון באתר קמפינג ומבלי לסחוב את כל הציוד הזה מהארץ? מה האלטרנטיבה?

תודה

guygul
      guygul
      מקפיצה😎
      guygul
      guygul

@אוליב-י

אוליב תודה. את מאוד עוזרת לי. אני אשאר עם איזור לונדון. יש לי תחושה שזאת לא פעם ראשונה שנגיע לאיזור אנגליה ושכנותיה. אז נעשה את זה צעד-צעד.

לגבי הפסטיבלים המקומיים- כל כך מסכימה איתך! אירועים כאלו יכולים להפוך את הטיול לחוויתי ומוצלח. באחד הטיולים לגרמניה הגענו לפסטיבל מקומי ועלתה להקת רוק אירית. הבן שלי היה בן 5, נדלק עליהם ועלה איתם לבמה! חוויות כאלו הן פרייסלס. מבחינתי זה יכול מאוד להשפיע על האיזור שאבחר להתמקם. השאלה איך עושים חיפוש כללי על אירועים הקיץ? כדי שלא אצטרך לבדוק בכל איזור בנפרד?

ושאלה נוספת- יש לך היכרות עם אתרי נופש שכוללים בריכה? ראיתי את HAVEN אבל קצת יקר ולא נמצא בכל מקום. יש משהו דומה? ארצה שמקום לינה אחד יכלול בריכה.

תודה וחג שמח!

guygul
      guygul

@Tal1968

תודה לכן. לא יכולתן לתת תגובה טובה יותר. גרמתן לי לחוש את אנגליה 🙂

נראה לי שאני כבר מתחילה להבין.

לבן זוגי אתן לצפות גם בסרטוני 360 כדי לוודא תיאום ציפיות לפני שמתקדמים הלאה. והשתכנעתי  להתמקד במרכז/דרום אנגליה עם נחיתה/המראה מלונדון.

guygul
      guygul

@עמיחי13

אין לי ספק שאפשר למלא טיול שלם בכל אחד מהאיזורים. אבל מאוד רוצים לבקר בלונדון. מה גם שחברים גרים שם והתכנית היא לבלות בעיר יחד.

השאלה אם לחבר בין האיזורים או להסתפק בחלק המרכז/דרום של אנגליה לטיול משפחתי ראשון באנגליה?

החשש הוא שנתאכזב מה”טבע”. הולנד היתה מהנה אבל מעט משעממת מבחינת טבע. האם זה אותו כיוון או לא בר השוואה?

guygul
      guygul

@ל-יבזמן שאני קוראת על אנגליה ואת כל המידע ששלחתם, חשבתי- אולי הכי טוב לנחות במנצ’סטר ולחזור מלונדון, וכך לטייל כשבוע בצפון וויילס? אם אני מבינה נכון, מיטב הטבע והנופים נמצאים שם.

guygul
      guygul