ההרים הלבנים
-
שלום לכולם,
בזכות עזרתכם ועצותיכם המועילות, נסגרנו על מתווה מסלול לטיול של 10 ימים בניו יורק וניו אינגלנד (אשתי ואני, בני 30, בתחילת ספטמבר). להלן המתווה:
- נחיתה בבוסטון בשעה 05:00 – בוסטון
- בוסטון
- השכמה מוקדמת ונסיעה להרים הלבנים. לינה בהרים הלבנים
- ההרים הלבנים וחזרה מאוחרת ללינה בבוסטון.
ימים 5-7 מבוסטון לניו יורק על קו החוף
ימים 8-10 ניו יורק. המראה ביום 10 בשעה 23:50.
זה המסלול בגדול – עכשיו אני מנסה לצקת תוכן ופירוט לכל חלק, וכרגע מתרכז בחלק של ההרים הלבנים.
ממה שהבנתי (וייתכן והבנתי לא נכון), עיקר הטיולים בהרים הלבנים מתרכזים בכביש 112 בין נורת׳ קונווי ללינקולן (או הפוך) ובפרנקוניה נוטש.
כרגע ההגיון שלי אומר לתכנן כך:
- השכמה מוקדמת ונסיעה להרים הלבנים אל נורת׳ קונווי וכניסה לכביש 112 – נסיעה בכביש עם עצירות לטיולים ותצפיות לאורך הכביש עד שמגיעים ללינקולן ללינה.
- טיול בפרנקוניה נוטש וחזרה בשעות הערב לבוסטון ללינה.
האם זה הרבה מידי ליומיים ברוטו, או שזה מעט מידי? האם אלו אכן הנקודות העיקריות בהרים הלבנים, אם לא, האם ניתן לשלב עוד משהו במסגרת הזמן?
האם הכיוון הוא נכון מנורת׳ קונווי ללינקולן? או שמא עדיף הפוך?
מה המסלולים המומלצים לאורך כביש 112 ובפרנקוניה נוטש?
אודה לעזרתכם

-
אין לי תשובות לשאלות שלך, אבל יש לי שתי הערות:השכמה מוקדמת ביום 3 – אתם בחופש, למה לבנות על השכמה מוקדמת? זה לא הורס חלק מהכיף?
יום 4 בערב – למה לחזור לבוסטון ללינה?
-
היי,
לגבי ההשכמה – אני גם בימי חופש וגם בימי עבודה – משכים קום, השעות שאני הכי נהנה מהן ביום זה שעות הבוקר, ולקום מוקדם מבחינתי זה כיף ולא סבל (אני יודע, אני קצת מוזר, אבל יש משהו שמשרה עליי אווירה טובה בשעות המוקדמות של היום). אשתי,לעומת זאת, אוהבת לישון קצת יותר, אבל לא נורא, יום אחד מהטיול “נעמיס” אותה מוקדם למכונית וניתן לה להשלים קצת שינה ברכב.
לגבי החזרה לבוסטון – האמת שאין חובה לחזור לבוסטון, חשבתי שאולי זה פשוט יקצר מהנסיעה ביום המחרת שאנחנו אמורים להתחיל לנסוע לאורך החוף. אם דווקא יותר חכם לישון עוד לילה בהרים הלבנים ואז למחרת להדרים, אין לי בעיה להישאר עוד לילה שם. השאלה מה עושים בהרים הלבנים באותו יום, וכמה זמן זה אמור לקחת. מקווה שאנשים חכמים וטובים פה יתנו לי יותר מידע ואז נוכל להחליט אם לחזור באותו יום לבוסטון או להישאר עוד לילה.
-
-
אכן גם אני חושב שההרים הלבנים שווים 2 לילות לפחות.
בהחלט תוכלו להגיע ביום ה 5 לפלימות ובלי לחקור יותר מידי
נית להגיע להתמקמות במרכז קייפ קוד.
יום 6 קייפ קוד עד הקצה ואחורה עד ניופורט.
יום 7 -השלמות ניופורט רוד איילנד והמשך לקו החוף של קונטיקט
יום 8 הגעה לניו יורק.
בנוסף לחומר שנתן לך קודמי על ההרים הלבנים קבל דוגמאות שביקשת
לנקודות חן על כביש הקנקמגוס(112)-https://goo.gl/maps/pCssJ8PHFt17pcHX9
כמובן שלא חייבים לקיים את כולם ואגב יש עוד,אפשר לברר כדאיות אצל הריינג’רים או במרכזי מבקרים
ואם תסכים ליום מלא בלבנים מציע דווקא להגיע ללינה ביום 3 לנורת’ קונווי בתוואי הבא-
https://goo.gl/maps/aw2gcAeWRQ31FGpF9
במידה ומקובל המיפוי של ה-112 על אתריו הופכים את הסדר-https://goo.gl/maps/4L1f3QeUg3WwGLyc6
ואם אני כבר מציע הנה הצעת תוואי ליום 4 ולינה בליקולן או טיפה דרומה -https://goo.gl/maps/Vj72T6GZv51trEdEA
לשאלה על הזמן שיקח הקנקמגוס אני מניח שבהתאם לעצירות לתצפית והליכות כאלו או אחרות לאתרי מפלים והנהר המקביל לכביש
יש לביא בחשבון 3 שעות לפחות.
מוני
-
היי מוני – תודה רבה על התגובה המפורטת ועל המפות!!!
אם אני מבין נכון –
יום 3 (יום שבת 7.9) – נסיעה מבוסטון ללינקולן וטיול לאורך הקנקמגוס. לפי גוגל מפס – זמן הנסיעה אל לינקולן הוא כ-שעתיים, בלי עצירות (נגיד 3.5 שעות עם עומסי תנועה ועצירה לארוחת בוקר). ובהנחה שיצאנו ב-07:30 לדרך, אז הגעה לקנקמגוס בסביבות 11:00. זמן הטיול לאורך הקנקמגוס, להערכתך לפחות 3 שעות, נגיד אפילו 4.5 שעות. היום יסתיים בסביבות 15:30, עם ההגעה לנורת’ קונווי. החישוב שלי נכון וריאלי?
בהנחה והחישוב שלי נכון וריאלי, האם שווה להוסיף עוד משהו באותו יום, או שפשוט לצאת לדרך מבוסטון יותר מאוחר?
האמת שאנחנו רוצים לבקר גם בסיילם, וחשבנו לבקר בה במהלך היומיים שמוקצים לבוסטון (לתת גיחה לאיזה שעתיים ולחזור לעיר). אולי שווה ביום 3 לפני שיוצאים ללינקולן להכניס את הביקור בסיילם? או שזו הצעה קלאסית של “תפסת מרובה לא תפסת”?
יום 4 (יום ראשון 10.9) – לפי גוגל מפס, אורך הנסיעה של התוואי שהצעת הוא כשעתיים. אבל מדובר בנסיעה ישירה. כמה זמן יקחו כל העצירות, התצפיות, האטרקציות והטיולים בכל התחנות שהצעת בדרך (כולל רכבל, מפלים וכו’)? מתי אתה מציע לצאת מהמלון ומתי להערכתך נסיים את היום ונגיע למלון?
ושוב תודה רבה!
-
אפשר לשלב את סילם)הגעה 09:00) לשעתיים וחצי לפני שממשיכים ללינקולן וממנה על הקנקמגוס
לנורת’ קונווי.
פשוט לקבוע יציאה מבוסטון לסילם ב-08:00 , ועזיבת סילם לא יאוחר מ-11:30.אתם יודעים מתי מחשיך,
ועל פי זה לקיים בצורה מבוקרת את הנסיעה והעצירות והליכות בקנקמגוס ,על מנת להגיע למלון באור יום אחרון.
מוני
-
-
@מוני אמר:
קבל דוגמאות שביקשת
שאלה טכנית, איך שומרים מסלול?
חיפשתי איזה save כלשהו כפי ששומרים נקודות עניין בכל מיני קטגוריות, ואז ניתן לחזור אליהן.
האם הדרך היחידה היא שליחה למייל? (מה שרשום טלפון ואז בוחרים מייל) -
@galhu אמר:
חזרה מאוחרת ללינה בבוסטון
כמי שהיה עושה שם טיולים של יום וחוזר בסוף לאזור הקו של בוסטון (רק יותר פנימה, כביש 90 פינת 495 בערך), זה אפשרי אבל מעייף, בטח למי שמטייל רצוף ולא סתם עושה טיול של סופ”ש.
אני אוהב, וכך מתכנן בטיול שלי, לנסוע לאזור אמצע הדרך, ולישון שם – כך יצאתי מהמקום בו סיימתי לטייל, כך אני קרוב יותר ליעד הבא, וכך אני ישן באמצע באיזה חור עם עלות נמוכה יותר מאשר אוהל באיזה חוף בארץ.
אגב הייתי מספיק די הרבה ביום טיול בודד, ואני גם חובב השכמה מאוד מוקדמת כך שבשעה 8-9 בבוקר כבר הייתי בהרים הלבנים. -
רוצה שוב להודות על המפות שצירפת מוני.
יצאנו אתמול ב9 בבוקר מלוגאן והיינו אתמול בקאנקמגוס. עשינו הליכה אחת טובה של שעה ואחר כך כמה עצירות לאורך הכביש והמפלים התחתונים מאוד יפים. נורט׳ קונווי מאוד נחמדה ודי לא מתויירת בעונה הזו.
מאוד מאוד ממליצים על הb&b:
SPRUCE MOOSE LODGE
היום בבוקר היינו בדיאנס באט׳ וכביש 16 פשוט מרהיב גם בעונה הזו עם גוונים טריים של ירוק אבל עם הרבה צבעי ירוק שונים. הנסיעה ללינקולן עוד לפנינו ומשם חזרה לבוסטון הערב
שוב תודה
-
-
שלום הרים לבנים מקום מדהים , לקח לי ברכב להגיע כשלוש וחצי שעות , עשיתי את המסלול ממנורת׳ קונווי ללינקולן.
לגבי מה לראות והמסלול הכי נכון וטוב זה לקבל את המפה בצימר או במלון בו לנים יש להם מפות עם נקודות ציון. אני גם קיבלתי הסבר מבעל הצימר.
מלון מומלץ ומרכזי HOTEL-COPLEY SQURE
הבעיה היא שהחניה בבוסטון מאוד יקרה יחסית כמובן.
הייתי בהרים הלבנים 3 לילות . פשוט מדהים. בהצלחה
-
מכיוון שרוב המבקרים שם להבנתי עושים “טיולי שלכת”, אני רוצה לספר שהאיזור כרגע בלבלוב ירוק רב גוני יפיפה.
יש הרבה מיים בנחלים/נהרות שזה מאוד משמעותי במספר מפלים נקודות חן וב FLUME GORGE ואני לא בטוח איך הם זורמים בשלכת.
כמו כן האיזור שערוך לקלוט הרבה תיירי שלכת, די ריק כרגע ואפשר לנסוע בנחת בכבישי, לטייל בשבילים ולשבת במסעדות כך שהעונה הנוכחית נוחה גם בזה…….
מצד שני, כשצופים בעונה הזו בהרים היפים, קשה שלא לנסות ולדמיין איך הם נראים בגוונים של אדום.
-
תודה לכולם על התגובות והעצות! עזרתם מאוד!