טיול למרוקו אפריל 2019
-
עכשיו אנחנו נוסעים לרובע חובוס Habbous. הרובע הוא תוצר של הבניה המואצת שאפיינה את העיר בתקופת החסות הצרפתית. הרבה פועלים נדרשו אז והם שוכנו במחנות עבודה שהפכו למשכנות עוני. ב- 1923 החליטו הצרפתים לחסל את משכנות העוני הללו ובנו עבור המפונים עיר חדשה שתוכננה ונבנתה בסגנון מסורתי כלומר מבוכים וסמטאות, קשתות ודלתות עץ גדולות ואריחי קרמיקה מזוגגים. הבתים בנויים אבן כורכר רכה והרחובות המקושתים הפכו לשוק ססגוני. אני מקדיש למראות הרובע והשוק שלושה פוסטים.

-
-
-
כהרגלי לפני סיום תיאור עיר גדולה אני מקדיש פוסט לתמונות מחיי העיר קזבלנקה שלא נמצא להן מקום בפוסטים הקודמים ובעיקרם הם ציורי קיר שנתפסו במצלמתי תוך כדי נסיעה.

-
היי לכם , מטיילי מרוקו,
חייבת להודות שמרוקו אצלי לא באופק ולא בשום תכנון כרגע , אבל לא יכולתי שלא להיכנס כדי להגיד ש :
-איזה כיף לכם שטיילתם יחד.זה מקסים בעיני שהחברויות הפכו להיות גם מחוץ לפורום. ושמחה שזה גם היה מוצלח.
- איזה כיף לנו שאתם משתפים. זה לא סוד שהפורום קצת שומם... אז כיף שבאתם. ואני אעקוב... אין לדעת ... לפעמים תוכניות משתנות. ולפחות כבר יש מדריך מצויין ( סומכת לגמרי על ההמלצות שלכם ).
- עודד, אני משתתפת בצערך.
שבוע טוב
עדי
-
תודה על השיתוף.
-
היי עדי,
שמחתי מאוד לראות את תגובתך, ועוד יותר להבין- שלא נטשת את הפורום הזה, שידע ימים יפים מאוד.
אירוע מקרי לחלוטין גרם לי לפעול לארגון הטיול למרוקו.
השתתפתי בקורס “תרבויות בראי הקולנוע”. לפני הקרנת הסרט המומלץ “מים ואהבה”, סרט שבויים על ידי הבמאי היהודי ראדו מיכאליאנו, ובו השתתפו גם שחקנים ישראלים, התקיימה הרצאה על מרוקו. המרצה היה רמי סימסולו, מדריך טיולים (גם )במרוקו. ההרצאה והסרט עוררו בי את הרצון לטייל במרוקו.
עד אז מרוקו לא הייתה כלל במגירת החלומות שלי, למרות שגיסי וגיסתי טיילו בה, והרבו בשבחיה.
התחלתי לבדוק את אפשרויות הטיול.
כאשר הסתבר לי שיש התלהבות בקבוצת החברים שלנו מלמטייל מן היעד, כבר לא העזתי לעשות זאת ללא מדריך ישראלי וללא חברה מארגנת מן הארץ.(עד אז בדקתי מדריכים מרוקאים מקומיים.)
כפי שעודד כתב הצטרפו אלי צביקה ודבורה’לה לבדיקת המדריכים והחברה המארגנת, וכך אירוע מקרי לחלוטין הפך לטריגר לטיול הנפלא שלנו.
נילי
-
שלום לחברי משלחת מרוקו המדהימה
עם רובכם יש לי קשרים במדיות אחרות ובזכות כך גם עקבתי אחריכם בזמן אמת ממרוקו. טיול ססגוני ומרתק. אשלים קריאה גם פה בהמשך.
עודד, תנחומיי ושלא תדע עוד צער
לימור
-
היי לימור,
תודה שהצטרפת כעת למסע הוירטואלי שלנו.
הצטערתי מאוד שבסופו של דבר לא יכולת להצטרף לטיול הקבוצתי שלנו.
מחכה לסיכום חוויותיך הטריות ממדריד.
ותודה גם לך טרמינלית .

פספסתי אותך, כאשר כתבנו בו זמנית.
נילי
-
אנחנו נוסעים צפונה במקביל לאוקיינוס לכיוון העיר רבאט. כמעט לאורך כול הדרך רואים אזורים בנויים ליד הים.
רבאט היא בירת מרוקו והיא עיר הדיפלומטים, השגרירויות, האופרה והאוניברסיטה וכמובן הארמון הראשי של המלך.
הגענו לרבאט והיעד הראשון היה המוזלאום של מוחמד החמישי שהוא אביו של המלך הנוכחי והמלך הראשון של מרוקו מאז קיבלה את עצמאותה ב- 1956.
במתחם נמצאים גם קבר החייל האלמוני המרוקאי שמשלב בין עמודים וכותרות וגם שרידי מבנים רומיים שהובאו לכאן במיוחד. בנוסף נמצא במתחם מסגד טור חסן שהוא צריח מסגד מהמאה ה- 12 שניצב עדיין על תילו.
כשאנחנו עומדים בחצר המתחם ומקסי מסביר לנו קצת על המקום נעמד לידנו אדם מבוגר לבוש במין גלימה או לבוש דתי ולידו בחור צעיר. אני במקרה עומד לידו והוא כנראה הבחין שאנחנו מישראל ומתחיל להגיד שהוא יודע כמה מילים בעברית ואומר לחם, חלב וכדומה ושואל איך אומרים בעברית מילים נוספות. אחרי שאני עונה לו אני שואל מיהו והוא אומר שהוא גר הרבה שנים במרוקו אבל במקור הוא מסוריה. כמה דקות אחרי שמקסי גמר להסביר ושלח אותנו לשיטוט חופשי במקום יצאתי לרגע לבד בחזרה מחוץ לחומות כי רציתי לצלם משם נוף. כשאני מתחיל לחזור למתחם אני רואה שוב את אותו אדם עם הבחור הצעיר לידו וכשאני עובר לידו ואומר לו שלום הוא אומר לי שהוא ביקר בירושלים ומאוד יפה שם כולל הכותל המערבי. פתאום הוא אומר לי שהוא רוצה שאני אדע שבתור ישראלים – we don't hate you, we love you ואז הוא מתנפל עלי ומחבק אותי חיבוק חזק אל ליבו. הייתי קצת בהלם אז אמרתי לו שאני מקווה שיהיה שלום בסוריה ואח"כ מתישהו שלום בין ישראל לסוריה ואז הוא אומר לי באנגלית עזוב את סוריה, זה לא חשוב. תסדרו את העניינים מול עזה שהם יוכלו לחיות והמזרח התיכון יהיה גן עדן. כנראה שעשינו משהו טוב לטעמו בסוריה אם הוא אוהב אותנו. עניתי לו שזה מה שהישראלים רוצים שיהיה טוב בעזה אבל בגלל החמאס זה לא אפשרי כרגע. נפרדנו לשלום.

-
-
-
-
עכשיו אנחנו בנסיעה ליעד הבא שהוא ארמון המלך.
התמונות בפוסט הזה הם מה שהצלחתי לצלם מהאוטובוס בדרך לשם ובניהם נמצא בנין הפרלמנט.
בכלל רבאט עשתה רושם מצוין להפתעתי. אומרים על קזבלנקה שהיא הכי מערבית במרוקו אבל רבאט נראתה לי מערבית ומודרנית הרבה יותר. עיר נקיה ויפה. הכי יפה שראיתי במרוקו אם כי מכורח הנסיבות לא הגעתי למרקש.

-
בדרך לארמון המלך יש הפגנה של אקדמאים מובטלים והרבה כוחות משטרה נמצאים באזור ולכן אין גישה ישירה לארמון המלך. הנהג בוחר בדרך עוקפת חילופית
אבל ממש לפני ההגעה לארמון יש מחסום משטרתי שמונע את המעבר לארמון ואנחנו תקועים בפקק. כשמגיעים קרוב לשוטרים מקסי יורד, מוציא משהו מהכיס ונותן לשוטר. שיטת הבקשיש ממשיכה לעבוד ואנחנו היחידים שמורשים לעבור.
בתוך שטח הארמון אנחנו מורשים להתקרב רק עד קו מסוים מהארמון והמשמר שסביבו אבל זוכים לראות טקס החלפת משמר.
קבלו גם סרטון של החלפת המשמר.

-
-
קסבה Oudaias הנמצאת על חוף האוקיינוס האטלנטי היא החלק הציורי והרומנטי של רבאט. זוהי פינת חמד של סמטאות חומות ותצפית יפה על הים והיא יושבת על שפך הנהר Bou Regreg.
יש לקסבה שער ראשי ששמו Bab Oudaia אבל היות והיה שם עמוס בחרנו להתחיל את מסלול ההליכה מכיוון הים ולצאת לבסוף מהשער הנ"ל.
בדף זה תמונות מאזור הים והתחלת כניסה לקסבה.

-
-
עוצרים לאכול כמה דברים טעימים ובמקום גם בית קפה עם תצפית יפה אל הנהר. ממשיכים דרך אזור של גנים עד שיוצאים החוצה מהקסבה דרך השער הראשי Bab Oudaia.

-