שאלה מעט מביכה- תנאי ניקיון בסין ומדינות שכנות
-
טוב, אם אין להם בעיות מוסריות לשווק אוכל מזוייף, אולי לאכול תיקנים, בריא יותר.
אולי ברחו מחוות-הגידול, משתמשים בהם גם לתרופות, קוסמטיקה וכו' (לך תדע מה יש בקרם-הלילה שלך?!).
-
ענבר – מפתיע מה שאת אומרת.
אחרי כל הטרקים והטיולים בשטח את פוחדת/נגעלת מחרקים?
אני לא חובב ג’וקים וחרקים למיניהם ובכל זאת הדיון הזה, איכשהו, משעשע

אגב, הרגע ריססתי איזה חרק מעופף בסלון.
-
גם “צמחי מרפא” סיניים כוללים בע”ח שונים או חלקיהם (למשל קרן קרנף טחונה אבל גם הרבה חסרי חוליות). -
-
רואים שאתה לא סובל מפוביה למקקים!!! אין דין חרק כדין מקק, תאמין לי
אני מעדיפה לפגוש דוב מאשר את היצור הדוחה הזה 
-
מנסיון פגישה עם דוב בטבע, תאמיני לי שלא. -
-
יתכן מאוד שהג'וקים שפגשת בסין עפו מהארץ לעשות איחוד משפחות ,אז למה לכעוס עליהם ?
-
-
האמת שמכל הארצות שבהן הייתי, כולל אפריקה ואסיה, נדמה לי שפגשתי הכי הרבה מקקים בישראל בימי הקיץ. בעעעעעח.
הבעיה עם הדוב היא שלטאטא אותו החוצה לא ממש עובד
-
גם לטאטא ג׳וק, לא ממש עוזר, הוא חוזר.
דוב, אפשר להכניס לשקית, או למכונת הכביסה ואז הוא יותר סימפטי.
-
כל עוד את מצליחה להכניס אותו לשקית ולא להפך
-
יש לי ארבעה, ועד היום הם לא הוציאו הגה, לא התפתחו עם השנים וקצת קשה להם לנוע לבד(כנראה בגלל ששהו יותר מדי שנים בחושך), נראה שהגיע הזמן להפרד.
בסוף יצליחו להכניס אותי לשקית, אני מקווה שהדובים לא ינקמו בי כי ציירתי עליהם בטוש (ולאחד נפלה העין).
-
חזרנו לפני מספר שבועות מסין כולל הונג קונג מקאו האמת פעם ראשונה והתפעלתי בסך הכול מרמת הנקיון כמעט בכול מקום ורוב המלנות 3-4 כובים היו נקיים מאוד הכול מטופח ונקי יחסית נסעתי עם צפיות לא מבטיחות מסיפורים חזרתי מופתע מהכול ובפרט מהנקיון נתקלנו במעט מקומות כמו שרותים ציבוריים וכ ששם לא כול כך נקי אבל לא נתקלנו במשהו חריג סעי ותהני סין מפתיעה עם טעם של עוד.נסיעה טובה
-
לגבי שרותים, בסין, כמו בכל העולם, מקדונלד שווה לתחת! (משמע – זאת הסיבה היחידה שבגללה באמת כדאי להכנס למקדונלד ולשם יותר מרוב המקומות האחרים). -
גם אני היכרתי את החוק הזה, אבל בסניף האחרון של מקדונלדס בו הייתי קלטו את הרעיון והתחילו לשים בדלת השירותים מערכת שקוראת את הקבלה או איזה קוד שמקבלים עם הקנייה. ובקיצור, ללקוחות משלמים בלבד. אם זה אומץ בעוד מדינות/סניפים, אז באמת כלו כל הסיבות להיכנס למקדונלדס.
-
פיתחתי מיומנות לתפוס את הג’וקים למינהם, כולל תיקן אמריקאי, בעזרת המחבט החשמלי (הסיני) המיועד לצייד יתושים.
את היתושים המכשיר קוטל בלי בעיה.
ג’וקים חוטפים רק זץ חשמלי ונכנסים להלם כאילו חטפו שוק מטייזר.
בלחיצה הרשונה הערס ממשיך להביע התנגדות אבל לחיצה ממושכת יותר גורמת לו גם להדבק לרשת החשמלית, ואז בתנועת ניעור הוא מוצא עצמו מעבר למרפסת.
הרבה יותר טוב משימוש בכפכף שצריך אח”כ לנקות ממנו את הג’יפה.
-
דיון מעניין ולא כל כך בודהיסטי עם כל טיילי הודו הוותיקים שהגיבו כאן.
בדיוק השבוע נזכרנו איך המדריכה שלנו במארקה וואלי לדאק אספה בכף ידה את העכביש שהפריע בבישול והוציאה אותו אחר כבוד מתוך ההום סטיי לפני שיעלה בדעתינו לרמוס אותו.
-
עכבישים הם חיה מועילה. הם תופסים את החרקים המציקים יותר (יתושים, זבובים וכו’). אני לרוב אלך על שיטת הטאטוא החוצה ממרחק בטוח. מי שכן מושמד זה יתושים.
וזה ההבדל בין “מטיילי הודו” או המזרח למטיילי אפריקה – שם נתקלתי בחבר’ה שקופים נכנסו להם לחדר, וזה הרבה יותר בלגן…