ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עוד כשלושה חודשים בארה"ב - מנסה להבין אם שכחתי משהו

פורום צפון אמריקה
    תכנון
    13
    17
    1819
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shlomibar
      shlomibar נערך לאחרונה על ידי shlomibar

שלום,

לקראת סוף ספטמבר נוסעים כל המשפחה לארה”ב (קליפורניה+וגאס) ל21 יום

המסלול מבחינת נקודות ציון עיקריות די מתוכנן

מלונות במקומות הרלוונטיים שוריינו

רכב הוזמן

יש ויזות ודרכונים

האם מומלץ (ואם כן מתי) להתחיל לצלול לרמה של תכנון יומי או להשאיר ספונטני?

האם שכחתי משהו מהכנות שצריך או מומלץ לעשות בטווח זמן כזה?

ramiav1 עמיחי13 דוקטור דו ליטל צפנת אלי רון 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 @shlomibar נערך לאחרונה על ידי

@shlomibar

אם הגעתם לקו 90 יום לפני הנסיעה כדאי לעשות ביטוח רפואי כמה שיותר מוקדם .

יש דברים שאני עושה בשבועיים האחרונים : חבילה סלולארית , ורשיון נהיגה בינלאומי , כל הנ”ל מנסיון עבר לא מלבב .

לגבי התיכנון , זה עיניין של גישה , אני כמדריך טיולים בעברי , מכין את התוכנית היומית מראש , כולל בדיקת ק”מ + שעות נסיעה יומיות , דבר שעוזר לי לרווח ימים צפופים , או לשנות תוכניות .

אני גם מזמין את כל המלונות מראש , ואז יכול לשלוט על איכות המלון מול המחיר 

דנוש60 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • עמיחי13
          עמיחי13 @shlomibar נערך לאחרונה על ידי

@shlomibar

אולי אני קיצוני, אבל אני מתקשה להבין איך אפשר לתכנן טיול תוך סימון נקודות ציון עיקריות.

אתן לכם דוגמא: בטיול שלנו באפריל בקליפורניה רצינו לעשות ראפטינג ביום שבו יצאנו מאזור המפרץ לכיוון יוסמיטי. אחרי בירור של מהם אתרי הראפטינג שפועלים כבר באפריל מצאנו שהכי כדאי לעשות באזור אמריקן ריבר. אבל לראפטינג יש שעות – והתברר שכדי להגיע לראפטינג בבוקר אנחנו צריכים ללון בלילה שלפני מחוץ לעיר כדי לחסוך את העומס של היציאה בבוקר.

באופן דומה, כאשר תיכננו את השהות באזור מונטריי, ראינו שהפעילויות שרצינו לעשות ביום הראשון (סיור בחורשת הרדווד של הנרי קאוול, ביקור ברוארינג קמפ, אומגות בהר חרמון, טיילת של סנטה קרוז) מכוונות אותנו לכיוון של לינה בלילה הראשון בסנטה קרוז ולא במונטריי.

אלה רק 2 דוגמאות מהטיול האחרון, שמראות איך שעות הפתיחה של הפעילויות משפיעות על בחירת מקומות הלינה. אם לא בודקים את השעות של הפעילויות, איך אפשר לתכנן את הלינות?

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • imeshy
            imeshy @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

גם אני תמיד מתכנן מראש לפי ימים עם בנק אתרים 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • דנוש60
              דנוש60 @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

רציתי לשאול למה לעשות ביטוח בריאות כבר מעכשיו?

תמיד חשבתי שעושים פשוט כמה ימים לפני הנסיעה..

Sailor דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Sailor
                Sailor @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

הביטוח מכסה גם ביטול בגלל מחלה.

אם קורה משהו בין מועד הביטוח למועד הטיסה, אפשר על פי אישור רפואי מתאים לבטל את הטיול ולקבל את כל ההוצאות חזרה (עם השתתפות עצמית קטנה)

• דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60 אמר:

@ramiav1

רציתי לשאול למה לעשות ביטוח בריאות כבר מעכשיו?

תמיד חשבתי שעושים פשוט כמה ימים לפני הנסיעה..

כי תמורת אותו סכום מקבלים כיסוי ביטוחי למקרי ביטוח שעלולים להתרחש בארץ כבר עכשיו.

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @shlomibar נערך לאחרונה על ידי

@shlomibar

לדעתי חייבים ללמוד כבר עכשיו שעות פתיחה ועומס של אטרקציות שונות.

למשל יכול להיות שתגיעו ספונטנית לאיזושהי אטרקציה ולא יתאפשר לכם להשתתף בגלל שבאותו יום סגורה או בגלל עומס מבקרים שלא יאפשר לכם להשתתף גם כן,

יכול להיות שיש אטרקציות שכן תוכלו להכנס אליהן למרות העומס אבל ההנאה תפגם, למשל יש ימים שדיסני מאוד עמוס ויש ימים שפחות.

לטעמי לא כל יום חייב להיות מתוכנן ברמת לוח השנה של אאוטלוק אבל חייבים לדעת די במדוייק מהן המגבלות.

• צפנת
                      צפנת @shlomibar נערך לאחרונה על ידי

@shlomibar

בנוסף למה שכבר ציינו, קח בחשבון שספונטניות בזוג יכולה להיות נחמדה, אבל עם כל המשפחה - הרבה פחות.

גם עם תכנון קפדני תמיד יהיו דברים לא צפויים, בעיות/אכזבות וכו' ולכן, בודאי עם ילדים, כדאי לכל הפחות להכיר את האפשרויות יותר לעומק. כאשר יודעים בדיוק את פרטי המקומות שאליהם אמורים להגיע קל יותר גם להיות ספונטני ולהוסיף/להפחית לפי הצורך באותו הרגע.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @צפנת נערך לאחרונה על ידי

@צפנת אמר:

@shlomibar

בנוסף למה שכבר ציינו, קח בחשבון שספונטניות בזוג יכולה להיות נחמדה, אבל עם כל המשפחה - הרבה פחות.

גם עם תכנון קפדני תמיד יהיו דברים לא צפויים, בעיות/אכזבות וכו' ולכן, בודאי עם ילדים, כדאי לכל הפחות להכיר את האפשרויות יותר לעומק. כאשר יודעים בדיוק את פרטי המקומות שאליהם אמורים להגיע קל יותר גם להיות ספונטני ולהוסיף/להפחית לפי הצורך באותו הרגע.

יותר ממסכים, במילים אחרות:

תכנון מאפשר ספונטניות, חוסר תכנון מגביל את הספונטניות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • אלי רון
                          אלי רון @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה אמר:

כי תמורת אותו סכום מקבלים כיסוי ביטוחי למקרי ביטוח שעלולים להתרחש בארץ כבר עכשיו.

וכיסוי ביטול נסיעה בגלל כל מיני אסונות חס ושלום לא עלינו טפו טפו שלא נדע !!

• אלי רון
                            אלי רון @shlomibar נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@shlomibar אמר:

האם שכחתי משהו מהכנות שצריך או מומלץ לעשות בטווח זמן כזה?

בנוסף לנאמר על יעדי הביקור, יש מקומות שללא הזמנת מקום חודשים מראש אז אין מקום.
                            אני מכיר זוג שחשב לקנות כרטיסים לאלקטרז ביום שירצו לבקר שם (גם מלונות הם הזמינו על הדרך רגע אחרון היכן שבא להם מהאפליקציה) – טוב כרטיסים היו רק ממאכרים במאות דולרים לכרטיס.
                            ממה שנתקלתי יש הזמנות של בין 2 ועד 6 חודשים מראש.
                            יש לי כבר כרטיסים לפסל החירות שנרכשו לפני חודשיים לעוד 3 חודשים, או שאין (לכתר).

ומשהו יותר רלוונטי, קניון אנטילופ למשל, יתכן שכבר אין מקומות בספטמבר למתי שתרצו.

• dhz
                              dhz נערך לאחרונה על ידי

אני נוהג לצאת עם תכנון גס של הטיול ולא עם תכנון מדויק.  בתי מלון מוזמנים מראש לימים הראשונים של הטיול ולאחר מכן, בדרך כלל, יום או יומיים מראש (למעט מקרים של ביקור באיזורים לחוצים מבחינה תיירותית, כמו ליד ילוסטון/גרנד טטון או באיזור הרוקיס הקנדיים בקיץ), שם אני נאלץ להזמין מקום זמן רב יותר מראש.

• עודד
                                עודד @shlomibar נערך לאחרונה על ידי

@shlomibar

כול מה שלא תעשה בבית תבזבז זמן בזמן הטיול וחבל. תעשה תכנון

מדוקדק ותוך כדי הטיול תעשה שינויים בהתאם להתקדמותו.

• ronnyser001
                                  ronnyser001 נערך לאחרונה על ידי

אני מהסוג המאוד מתוכנן בטיולים

יש פירוט מלא, מניסיון זה חוסך זמן וכסף. כמו כן מלונות – בהזמנת רוב הרשתות והאתרים ניתן לבטל בבוקר יום האירוח כך שלא ממש מתחייבים ומשאירים מקום לגמישות

אני מתוכנן על תוכנית אקסל כולל כל העלויות וההוצאות, לוח הזמנים, מרחקי נסיעה וכו’

אני לא כזה אדם בשגרה, אבל בטיול זה פשוט מדהים איך הכל עובד כשאתה מתכנן כל מה שניתן...

• ?
                                    משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

גם אני מהמתוכננים בקפידה. מהטעמים הבאים (שחלקם כבר הוזכרו):

• מניעת עוגמת נפש מפיספוס אתרים או אטרקציות שרצינו ומחייבים תכנון מוקדם עקב מגבלת מקום, כרטיסים, מועדי פתיחה וכיו”ב;
                                    • ככל שאבצע יותר סידורים לוגיסטיים לפני הטיול, ישארו לי פחות למהלך הטיול, ואתפנה בו יותר להנות מהטיול עצמו. בנוסף, בבית יש יותר זמן ורוגע (זמן טיול הוא זמן יקר!), וזוהי קרקע פוריה לקבלת החלטות טובה יותר ולמיזעור טעיוות;
                                    • יותר תכנון לפני הטיול מאפשר יותר ספונטניות במהלכו;
                                    • תכנון מפורט גורם לי להכיר טוב יותר את היעד, לראות את המיפוי הגיאוגרפי של האתרים לנגד עיני, וזה מחזק את תחושת ההתמצאות והבטחון כשמגיעים לשטח.

בשורה התחתונה, פשוט יותר מרגיע בעיני להגיע לטיול מתוכננים, ובידיעה שכשיש בסיס איתן, לשנות משהו או להתגמש תמיד אפשר (ואפילו רצוי).

• shlomibar
                                      shlomibar נערך לאחרונה על ידי

שוכנעתי 🙂

בשירשור מקביל פירטתי את המסלול לפחות עד החלק האמצעי שלו

אשמח אם תציצו ותאירו

https://community.lametayel.co.il/topic/139273/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%95%D7%94/47

תודה רבה

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון