כרטיסי יד שניה באיזיג'ט - תובנות שלי ותהיות להמשך
-
מסכימה עם כל מה שכתבת.
מתייחסת רק לנושא הבגרות – בינתיים עברתי את זה רק עם ילדה אחת אבל הצלחתי בקלות לדלג על המהמורה בכך שכיוונתי את הטיול לשליש האחרון של יולי (אני כבר לא ממש זוכרת, אבל דומני שהבחינה האחרונה במתמטיקה היתה בסביבות 10 ליולי, והתאריכים יוצאים די דומים בכל שנה).
תנועות נוער וחוגים זה כבר סיפור אחר…
ובגיל מסויים נכנס גם נושא ההורים המזדקנים, שגם עלול לשנות הסתברויות מסיבות פחות משמחות

שרק נהיה בריאים ולא נבטל טיולים.
-
שגיאה מסויימת בחשבון שלך גם אם הנתונים שנתת בדוגמה שלך נכונים.
אם עלות הכרטיס 1000, שילמת 100 בתור פרמיה אז עלות העסקה היא 1100 יורו. במקרה ביטוחי תקבל 800 יורו חזרה והעלות שלך היא 300 יורו.
יותר קל להסביר את זה אם נחשוב שמחיר העסקה נותר 1000 יורו ובמקרה ביטוחי קיבלת חזרה 700 (כי אתה מפסיד 300).
זאת אומרת שההסתברות לביטול צריכה להיות 1:7 ולא 1:8.
אבל יש עוד גורם שלא לקחת בחשבון, אם נניח שאתה בדיוק במצב המאוזן בו הפיצוי על ביטול נסיעה זהה לעלות הפרמיות ששילמת, וההסתברות לביטול כל נסיעה שהיא היא זהה.
רוב הסיכויים שלא תתבטל הנסיעה הראשונה או השנייה אלא אחת המאוחרות יותר, לכן אתה בעצם נותן לחברת הביטוח הלוואה ללא ריבית. הלוואה ללא ריבית לא טובה למלווה (התייר), היא טובה ללווה (חברת הביטוח).
כך שהיחס גם לא 1:7 אלא פחות.
ואם חברת התעופה, כמו במקרה שלנו איזיג’ט, מאפשרת להעביר את הכרטיסים לנוסע אחר או לשנות את מועד הנסיעה לנוסעים המקוריים (או שניהם יחד) אזי אני לא יודע לחשב את היחס במדוייק כי נכנסים כאן לשיקולי עלות ולהסתברות למציאת נוסעים אחרים או תאריכים אחרים אלטרנטיביים אבל אני מניח שהיחס הוא פחות מ 1:5
אני לא שולל את הכדאיות של תוכנית הביטוח הזו, כבר יצא לי לבטח בתוכנית הזו ואפילו לתבוע החזר (ולזכותם אפשר להגיד שהטרטור לא היה גדול לפני שקבלתי את הכסף המגיע לי), אני רק אומר שלדעתי הקביעה שתמיד כדאי לבטח לא נכונה.
אם הקביעה שתמיד כדאי לבטח היתה נכונה חברת הביטוח היתה מפסיקה אותה או משנה את תנאיה.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
לא מסכים לגבי ה 1:7 כי אם שילמתי לחברת הביטוח לאורך השנים 800 אירו וקיבלתי חזרה 800 אירו זה נראה לי שלא הפסדתי ולא הרווחתי (נתעלם מהריבית).השרשור הזה הרבה לי שהסיכוי למכור את הכרטיס זניח ולכן יוצא מהמשוואה.
ולכן נשארנו עם 1:8
האם שווה או לא שווה 1:8? תלוי באדם.
היתרון של הביטוח הזה הוא שהוא ללא חיתום. כמות המגבלות בו מאד מצומצמת, ואני לא צריך לספר מראש לחברת הביטוח מה הסיכוי שאבטל. האם זה בגלל שיש הורה חולה בבית, או שאין לי מושג מתי יהיה המחנה של הצופים. ולכן (ובאופן חוקי לחלוטין) יש לי מידע שיכול לנצח את האקטוארים של חברת הביטוח, כי רק אני יודע מה הסיכון שהם לוקחים עלי.
אם במקרה שלך הסיכוי הוא נמוך (כלומר 1:20 למשל) – אכן אין סיבה לעשות ביטוח. במקרה ה-20 תפסיד את אותם 1000 אירו שהזכרתי.
בוא נציג את זה אחרת:
נניח שאני רוצה לצאת ביולי, ואני לא יודע מתי יהיה המחנה של הצופים. אני יכול להזמין מראש טיסה לכל תאריך שאני רוצה ביולי במחיר 1000 אירו, או לחכות למאי כשיהיו לי תאריכים אבל אז סביר שאשלם 1500 אירו.
למעשה משתלם לי להזמין עכשיו שתי טיסות ולבטח את שתיהן (ולשלם כרגע 2200 אירו), וכשאדע סופית לבטל אחת מהן, לקחת מהביטוח 800 אירו, ולהשאר עם עלות כוללת של 1400 אירו שזה עדיין פחות מ-1500. להבנתי המעשה הזה קביל לחלוטין לפי ההסכם עם חברת הביטוח.
ברור שבמקרה הזה אני יודע בוודאות שאבטל אחת מהטיסות כך שהסיכוי הוא 1:2 בדיוק.
-
2 שיקולים שלא הכנסת לחישוב:
- פעם טריפ גרנטי היו מונופול בתחום ביטוח מכל סיבה, והרשו לעצמם לגבות 9%. היום יש תחרות והחברות המתחרות לוקחות 6% בלבד, כך שהביטוח נהיה כדאי יותר.
- עבור חלק מהאנשים קיימת נטיה של חוסר רצון לאובדן כספי, באופן כזה שזה משפיע על עצם ההחלטה אם כדאי להזמין טיסות הרבה זמן מראש בתנאי חוסר וודאות. זה אולי לא רציונלי, אבל בהחלט משפיע על השיקולים. לכן עצם קיום הביטוח מאפשר לחלק מהאנשים (אני בתוכם) להתחייב על כרטיסים הרבה זמן מראש.
-
בחישוב שלך התעלמת מכך ששמונה פעמים שילמת 100 יורו, סכ”ה שילמת 800 יורו.
חישבת רק 100 יורו מתוך ה 800, נעלמו לך מהחישוב 700 יורו.
לכן המסקנה שלך של 1:8 איננה נכונה.
אנחנו הולכים במעגלים.
אני יותר ממסכים איתך שאם להערכת הנוסע יש הסתברות גבוהה לביטול נסיעה כנראה שכדאי לרכוש ביטוח כזה. כך שאין טעם להמשיך לבעוט בסוס המת הזה.
אני לא מסכים איתך שבדרך כלל כדאי לרכוש ביטוח ביטול כזה. לא רק אני לא מסכים איתך,
לפי חישובי האקטוארים בממוצע הביטוח הזה הרבה יותר כדאי לחברת הביטוח מאשר ללקוחות, ומול האקטוארים האלו מונחים הנתונים הנכונים והמעודכנים ביותר.
לכן בהעדר מידע ספציפי על סיכויי הביטול של נסיעה מסוימת לפי חישובי האקטוארים לא כדאי לרכוש את הביטוח הזה.
עמיחי צודק לגבי האפקט הפסיכולוגי – הלא רציונלי שגורם לאנשים לרכוש ביטוח גם כשכלכלית הוא לא כדאי, כלכלה חברתית היא ענף שמתפתח מהר מאוד ומסביר החלטות לא רציונליות של אנשים נבונים
-
עמיחי ודרקון – מסכים עם שניכם
אני חושב שבמצב הנוכחי שלי ושל בני בייתי – הביטוח הזה הוא רעיון טוב, בייחוד אם אפשר להוריד את העלות ל-6% כמו שהזכיר עמיחי
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
כי הרי בסופו של דבר, אם הביטוח הזה לא היה משתלם לחברות הביטוח הן לא היו מציעות אותו.
לכן כדאי רק אם באמת יש סיכוי גבוה מאוד לביטול. -
אהבתי את הדיון המעניין, ובפרט את היסודות שהנחתם לבניית אלגוריתם לאופטימיזציה של כל האירוע הזה
-
לא לגמרי נושא הדיון אבל יש לי שאלה שקשורה,ואולי משהו יוכל לעזור לי.הזמנתי מזמן חמישה כרטיסי טיסה באיזיג׳ט לסוף יולי ועשיתי את ביטוח ביטול הטיסה בפניקס.
לצערי בני החייל לא קיבל אישור לטוס איתנו כך שאנחנו מתכוונים להפעיל את הביטוח באחת מהאופציות שנזכרו בדיון.
הבעיה שמטרידה אותי היא שיחד עם הכרטיסים הזמנתי גם שלוש מזוודות,אני לא מצליחה למצוא על שם מי הזמנתי את המזוודות,באתר של איזיגט מופיע רק שיש שלוש מזוודות שהוזמנו ללא קשר למי הוזמן.
מטרידה אותי האפשרות שאחרי שאבטל את הכרטיס והגיע עם המזוודות לשדה התעופה יגידו לי שהמזוודה מוזמנת למשהו שלא רשום שהוא בטיסה..
מה דעתכם?
-
כדי להפעיל את הביטוח את צריכה קודם להודיע לאיזיג’ט ביטול ויש להניח שבתגובה תקבלי מייל המאשר את הביטול עם פירוט (אותו עליך להציג לחב’ הביטוח). -
-
אני רוצה להעלות נקודה נוספת בנוגע לביטוח ביטול מכל סיבה.
כאשר נוסעת משפחה גרעינית אפשר כבר 3 חודשים לפני הנסיעה לעשות ביטוח נסיעות ואז לפחות מבוטחים למקרה של מחלה או בעיה אחרת שמכוסה בפוליסה ומונעת נסיעה. הביטוח הזה מכסה את כל המשפחה הגרעינית.
אבל במקרה שנוסעים עם חברים – אם קורה משהו במשפחה אחת זה לא מכסה את השותפים לנסיעה. במקרה כזה כדאי לעשות ביטוח ביטול מכל סיבה.
אני גם מבטחת כרטיסים יקרים שאינם ניתנים לביטול – למשל כרטיסים לצפון אמריקה , או נסיעות שיש להן סידורי קרקע שלא ניתנים לביטול. במקרה הזה עדיין משלמים 6% ועדיין יש השתתפות עצמית, אבל הסכום שנותר בפועל הוא גבוה ואני מעדיפה להפסיד חלק מאשר את הכל -
אין לי מושג לגבי אוגוסט, אתמול קניתי 2 כרטיסים לבורדו + מזודה 23 ק”ג לאמצע יולי ב 700 אירו, פחות מ310 אירו כרטיס לאדם עם טרולי בלבד.(כ-$350).
לא יכולתי לקנות כרטיסים קודם מסיבות שונות, אני משער (על פי כמה בדיקות אז) שבתחילת השנה יכולתי לקנות אותו כרטיס בחצי מחיר או פחות מהנוכחי.
-
הערה קטנה לטריפ גרנטי יש שירות לביטול הכרטיסים ( ללא עלות).
הם מטפלים עבורך בביטול ואם מוכרים את הכרטיס מקבלים חזרה 90 אחוזים ולא 80.
האם זה תופס גם חברות סדירות בשרות מלא? ( שם לא ניתן לבצע העברת שם)
לא התניסית בכך. מישהו ניסה? גם אני בסיטואציה שיתכן ואבטל נסיעה יקרה .
תודה
-
זה עניין של מזל. בפעם האחרונה שהייתי באירופה הצטרפתי לקרובי משפחה. הם קנו את הכרטיס חודשים רבים מראש, ואני ברכישה של חודש לפני מצאתי את אותו מחיר כמעט (הפרש של 5 דולר). גם בנסיעה לפני כן בחודש יולי הצטרפתי ממש ברגע האחרון לחברים, ומצאתי כרטיס על אותה טיסה שלהם באותו מחיר 24 שעות לפני מועד הטיסה.
לפעמים זה עובד ולפעמים לא. תלוי אם מוכנים להמר, ותלוי אם יש גמישות וספונטניות (שמן הסתם בעייתית יותר כשזה משפחה עם ילדים, קל יותר ביחיד או זוג).
-
המשך הסאגה:
פניתי לטריפ גרנטי על מנת שהם יטפלו בביטול (או מכירה אם במקרה יצליחו). הם ביקשו גישה לחשבון שלי באיזיג’ט (שם וסיסמא)
אני מבין למה הם רוצים, אבל ברור גם למה אני לא מרגיש נוח עם זה. אין לי כרגע כרטיס טיסה אחר באיזי שהם יכולים להתעלל בו, ומן הסתם יום אחרי שאקבל את הכסף אשנה שוב סיסמא, אבל עדיין זה לא נעים.
האם אי הנעימות שלי מבוססת?
-
כן
-
בתור סמי-פרנואידית, כן.
אבל כדי להכנס ל- "Manage my Booking", לשנות פרטים ולקבל החזר על המיסים, צריך את פרטי המזמין.
ניתן לשנות את המועד ואת יעד הטיסה, בדקת אולי את האפשרות לשנות ולבחור טיסה במועד אחר, או שזה סתם עוד הימור?!
-
תודה לכם
ברור לי למה הם רוצים גישה לחשבון. אבל באמת כפרנואיד גדול אני לא רוצה
אז נראה לי שאוותר על השירות שלהם. גם ככה כמו שהזכרנו פה הסיכוי שלהם למכור את הכרטיסים שלי לא גבוה, אז מדובר רק על זה שהם יחסכו לי טיפה בירוקרטיה.
מישהו מכיר משהו מיוחד לגבי איך מבטלים באיזיג’ט, איך מקבלים חזרה את המיסים, ואיך תובעים את טריפגרנטי אחרי?
-
למה לא לתת להם את הסיסמה, ומיד אחר שהם מטפלים בביטול הכרטיסים, לשנות אותה?