תחבורה ציבורית בניו יורק
-
שלום לכולם,
מבקשת לדעת האם אפשרי לקנות כרטיס לנסיעה חופשית בתחבורה ציבורית לשבוע בניו יורק?
אם כן, מה מחירו? האם ישנם כרטיסים שונים למסלולים שונים? היכן ניתן לרכוש כרטיס כזה?
האם הכרטיס תקף לכל סוגי כלי התחבורה הציבורית?
תודה רבה,
שלומית
-
יש כרטיס שבועי במחיר של 33 דולר
מקנה נסיעות חופשיות בכל הקוים למעט אלה שמצוינים בהדגשה בתמונה המצ”ב
זהו האתר של MTA שם מפורט היכן ניתן לרכוש את הפס

-
ראובן תודה על התשובה המהירה.
-
האם אפשרי לקנות את הכרטיס השבועי בעוד מקומות,כדוגמת תחנות האוטובוס,קיוסקים? אנו נלון בקווינס והבנתי שנצטרך לקחת אוטובוס (3 תחנות) כדי להגיע לסאבווי, אם בלתי אפשרי ,האם אפשר לקנות באוטובוס כרטיס ישירות מהנהג? -
אני קניתי ממכונה בתחנת מטרו .
טיפ חשוב : אם אתה קונה באשראי כי אין לך מזומן מדויק ( העודף מאוד מוגבל ) המכונה מבקשת ZIP CODE שאין לנו בתור ישראלים.
פשוט לוחצים ENTER בשלב הזה והוא מאפשר לעבור לשלב הבא ולשלם. -
תודה איילת על המענה המהיר, מה זאת אומרת עודף מוגבל ? אני מתכוונת להתנהל עם כסף מזומן ולא עם אשראי,האם אפשרי לקנות מנציג ולא ממכונה? -
יש לי משום מה תחושה שההתנהלות שלך בטיול היא לא אידאלית ביחס למה שאני חושבאני חושב שעדיף להתנהל עם אשראי ולא עם מזומן
אני חושב שלא כדאי לישון בקווינס במקום שדורש אוטובוס רק כדי להגיע לרכבת התחתית
יש אומנם עוד חברות שנוסעות מוושינגטון לניו יורק (בדקו את מגהבס) אבל מוזר לי שלגריינהאונד אין נסיעות ביום הזה. אולי אתם לא בודקים טוב?
אם אתם רוצים עזרה בלעשות סדר בטיול – אני מציע שתפתחו הודעה מסודרת עם הפרטים וננסה לעזור לכם.
אם אתם שלמים עם התוכניות ורק צרכים עזרה נקודתית – זה גם בסדר.
-
אני כבר אימצתי את ההמלצה שלך – כלומר יש לי קצת מזומן בבלטה, והתכוונתי לרכוש עוד, אבל שיכנעת אותי שיש לי יותר מדי (חוץ מדברים מסויימים שמחייבים מזומן ולא מקבלים אשראי), אז נמנעתי.
בינתיים הדולר ירד, נכון שזה הימור אבל אולי שווה לרכוש כי הוא יכול לעלות (ניתן לקרוא הערכות, אם צפוי שירד אז ברור מה עדיף).
כמו כן בד”כ חלפן יתן שער טוב יותר מכרטיס אשראי – במצטבר זה יכול להיות משמעותי (טוב אלף שקל על 10 אלף דולר בהפרש של 10 אג’).
דבר אחרון מבלי להיכנס לכיסם של אחרים, ובבחירת הסיכון לאובדן/גניבה שלו, אשראי צריך מסגרת ומניסיון לפעמים לא מעניין אותם כלום – אותי אילצו להשתמש בכרטיס אחר כשאני נעול על כרטיס מסויים בגלל נקודות טיסה. -
@reuben13 אמר:
ש כרטיס שבועי במחיר של 33 דולר
כל התח”צ עד חצות? או רק האוטובוסים?
אגב יש להם אתר חדש MTA -
@אלי-רון אמר:
כמו כן בד”כ חלפן יתן שער טוב יותר מכרטיס אשראי – במצטבר זה יכול להיות משמעותי (טוב אלף שקל על 10 אלף דולר בהפרש של 10 אג’).
ההנחה שלך פשוט לא נכונה.
לאחרונה פורסם כאן בפורום כרטיס האשראי של קבוצת הפייסבוק “כזה אני רוצה”. גובה העמלה בכרטיס היא 1% בלבד. שים לב שמדובר בעמלה על בסיס שער יציג.
לא מכיר אף חלפן שמסוגל לקחת עמלה כל כך נמוכה.
-
אם אתה רוצה לגדר סיכוני מט”ח – פק”מ בלטה זו כמובן אפשרות, אבל יש אפשרויות אחרות, כמו רכישת מט”ח בחשבון (ולא במזומן), אופציות דולריות, חוזים עתידיים ועוד. זה לא מתאים “לילדים”, אבל זו כן אפשרות “למתקדמים”.
לגבי הנושא של מסגרת אשראי – אתה בהחלט צודק, ולכן צריך לברר לפני הנסיעה לא רק מה מסגרת האשראי אלא גם מתי היא משתחררת. אם יש לך כרטיס אשראי ללא חיוב נדחה בחו”ל אז לרוב החיוב הוא תוך כמה ימים ויתכן שמסגרת האשראי משתחררת תוך כמה ימים.אם אתה מוכן להתאמץ כדי לחסוך עמלות – אז אני מעדיף להשקיע את הזמן בלמצוא כרטיס אשראי טוב ולא חלפן טוב. אבל זה אני.
אני מאד לא מתלהב מהרעיון של 10,000 דולר במזודמן מגולגלים בגרב. לא בטיול עצמו, וגם לא חודשיים בבית לפני הטיול (כי קניתי כשהשער היה טוב). מאד מפחיד אותי.
בכל מקרה ובהקשר של פותח השרשור – אם עשית חישוב, בדקת עמלות אשראי, וחלפנים, הבנת סיכונים של שתי האפשרויות, מסגרות אשראי ועוד והגעת למסקנה שמתאים לך מזומן – סבבה. אני מזכיר את הנושא כל פעם מחדש כי יש תפיסה מוטעית בחלק מהציבור (שמבוססת על מצב שהיה קיים לפני המון שנים) שהעמלה על אשראי היא בשמיים ולכן עדיף מזומן, ובגלל זה רבים לא טורחים לברר את נושא האשראי ונותנים הצהרה שהם לא רוצים אשראי. עבור האנשים האלה אני אומר – תבדקו קצת, סיכוי לא רע שתופתעו.
-
כזה אני לא מכיר
-
אגב, לא קל להשיג, אבל יש גם פחות מאחוז, ולא רק ללקוחות יוקרה -
התחבורה הציבורית הרבה פעמים היא גם אחרי חצות (בתדירות נמוכה יותר) – ההתייחסות לחצות בנוגע ל’חופשי שבועי’ היא לתחום את הזמן בו הכרטיס תקף – אם קנית את הכרטיס ביום א’ בכל שעה שהיא הוא יהיה בתוקף עד יום שבת בחצות (שבין שבת לראשון).
אביה
-
תודה על התגובה המפורטת ,לגבי התנהלות עם כרטיס אשראי ,החלטנו לקחת איתנו מזומן ולהביא אשראי רק למקרה חרום,לגבי הלינה בקווינס -מאוד רצינו לקחת מקום מרכזי במנהטן העלויות היו מאוד גבוהות ,ניסינו גם לחפש AIRBNB במיקום יותר קרוב ,לצערנו לא הצלחנו למצוא בתאריכים שלנו (אנו נוסעים לשבועיים בתחילת ספטמבר), הדירה ששכרנו קיבלה המלצות מאוד טובות מאנשים . לגבי גרייהאונד גם לי זה מוזר שלא היו נסיעות בחזור ,אבל את ההלוך זה כן נתן לי נסיעות וגם לימים לפני ואחרי הנסיעה היו נסיעות,ממש מוזר,מה אתה ממליץ,זאת הפעם הראשונה שלנו בארה”ב .. אשמח לכל טיפ שיעזור
-
בכל המכונות שראיתי אמרו שיש להם עד 9 דולר עודף.
ולי היו רק שטרות של 50
צעבר לזה ניתקלתי בלא מעט חנויות בניו יורק ( החל מחנויות אוכל ומזון מהיר וכלה בחנות יוקרה לבגדי ים ) שסרבו לקבל מזומן בטענה שאין להם כסף ודרשו אשראי.
הופתעתי מאוד אבל זה חזר על עצמו הרבה פעמים -
עכשיו אני יותר לחוצה ,נראה לי לא יהיה מנוס מלשקול שימוש באשראי
-
את רוצה לפרט מה בדיוק החשש משימוש באשראי?
-
החשש שלי הוא לא משימוש באשראי ,אלא העניין שלא כל המקומות מקבלים מזומן ועם אשראי אנחנו מעדיפים כמה שפחות להשתמש כי הבנו שעל כל גיהוץ משלמים עמלה
-
גם על רכישת מזומנים יש עמלה. אלא אם משלמים לכם בדולרים. שלא לדבר על זה שאתם עלולים להפסיד משערי מט”ח מתחלפים. בסכומים של טיול ממוצע לא הייתי מתעסקת עם זה בכלל.
מה שכדאי (לדעתי) לעשות זה לפתוח בבנק חשבון דולרי ולקשר אליו את כרטיס האשראי.