שהייה על ויזת תייר. שאלה דחופה בבקשה!
-
היי, ברצוני להגיע לארה’’ב לטיול + ביקור משפחה. אף פעם לא הייתי בארה’’ב, אני רוצה להיות שם בדיוק 6 חודשים. ומשם ללכת אולי לעוד 6 חודשים לטורנטו בקנדה. או אפילו אולי ההפך כלומר להתחיל בטורונטו חצי שנה, ואז בארה’’ב.
זה אפשרי לדוגמא להישאר חצי שנה בארה’’ב ואז ישר ללכת לקנדה? לא יעשו לי בעיות בכניסה לקנדה? מציין שאני לא מתכוון לעבוד שם או משהו, אבל ככל הנראה הולך להישאר במקום אחד / 2 מקומות.
תודה רבה לכולם!
-
כן. אפשרי בהחלט
-
אבל בוא, פה זה לא השגרירות, תכתוב שאתה הולך לעבוד ואולי תקבל גם עצות טובות יותר
-
תודה! אך לא אני לא מתכוון לעבוד שם, מגיע בשביל להרגיש את האווירה ואני רוצה להיות בניו יורק. יהיה לי קל להסתדר כי יש לי גם משפחה שם.
אז שוב, במידה ואני רוצה להתחיל מטורונטו, אחרי 6 חודשים יסכימו לי להיכנס לארה’’ב ללא כל בעיה? ואם כן, איך להזמין את כרטיסי הטיסה?
תודה על התגובות, מחכה לעוד חוות דעת!
-
בד”כ בעל ויזה תייר שמגיע לארה”ב, לא משנה אם מגיע מקנדה או ממדינה אחרת, מקבל אישור שהייה של עד לששה חודשים. פקיד ביקורת הגבולות יכול לקצר את התקופה ואפילו למנוע את כניסתו של התייר. הכל תלוי אם התייר הנכנס מוכיח שהוא בעל אמצעים לשהייה ארוכה בארה”ב ויש לו תוכניות לטייל (הזמנות של בתי מלון, רכב שכור וכו’) ולא אחרת. אם פקיד ביקורת הגבולות מתרשם שמטרת הכניסה היא לטייל, אין שום בעיה לקבל ששה חודשים.
פקיד ביקורת הגבולות יכול לעכב בכניסה ולבדוק מיילים, פייסבוק וכו’ של המנסה להיכנס, חייבים למסור לו את הססמאות, אחרת “אחורה פנה”.
מצד שני, אין איש בעולם שיכול להבטיח כניסה חלקה לארה”ב וקבלת אישור שהייה לששה חודשים.
-
היי,
כדאי לעשות תוכנית גיבוי למקרה שלא יתנו לך אשרת שהייה מספקת למה שאתה רוצה – כלומר, שישה חודשים.
אם אפשר, כדאי (לדעתי) שיהיו לך גם הוכחות לכך שאתה יכול לטייל/לשהות תקופה ארוכה כל כך בלי לעבוד תוך כדי – הצהרה מהבנק על חסכונות (למרות שזה לא אומר הרבה בינינו).
אני הגעתי לטיול של חצי שנה בארה״ב עם הרבה חסכונות, בגיל לא צעיר (מהניסוח אני מנחשת שאתה בשנות העשרים המוקדמות) עם עבר תעסוקתי עשיר בעבודות קבועות, ועדיין לא לקחתי כמובן מאליו את זה שיתנו לי אשרת שהייה ארוכה מספיק.
ודבר אחרון – אני מאמינה שאכן יתכן ואתה לא מתכנן לעבוד ורק לשהות ולהנות מהמקום, אבל כדאי לזכור ולקחת בחשבון שעדיין תצטרך גג מעל הראש וגם לאכול מדי פעם. שנה ללא עבודה (בהנחה שאין לך אמצעי הכנסה פאסיביים) זה הרבה זמן, ממליצה לחסוך מספיק כסף.
במידה ואתה כן מתכוון לעבוד – לא הייתי ממליצה לעבוד באופן לא חוקי.
-
יהיה להם גם קל להגביל לך כניסה בגלל שיש לך משפחה שם.
דמיין לך שאתה פקיד הגירה קשוח עם שפם,
בא מולך בחור צעיר ישראלי אחרי צבא (כנראה) ואתה שואל אותו לכמה זמן הוא בא ומה יעשה.
עונה הבחור :” חצי שנה, אטייל קצת ואהיה עם קרובי משפחה. לאחר מכו אלך לקנדה בשביל האווירה”.
אז א’ חושב הפקיד עם השפם: טוב, לבחור יש פה משפחה, כלומר בסיס להשתקעות.
ב’ :”הוא רוצה להישאר למשך כל זמן הוויזה. בטח הוא עשיר או שהוא ימצא עבודה. חצי שנה ללא מימון זה רציני במדינה הזאת”ג’- “מה זאת האווירה הזאת שהוא רוצה לחוש במשך חצי שנה? הוא חושב שזה סרט אמריקאי פה?”
-
@gauntlet אמר:
יהיה להם גם קל להגביל לך כניסה בגלל שיש לך משפחה שם.
דמיין לך שאתה פקיד הגירה קשוח עם שפם,
בא מולך בחור צעיר ישראלי אחרי צבא (כנראה) ואתה שואל אותו לכמה זמן הוא בא ומה יעשה.
עונה הבחור :” חצי שנה, אטייל קצת ואהיה עם קרובי משפחה. לאחר מכו אלך לקנדה בשביל האווירה”.
אז א’ חושב הפקיד עם השפם: טוב, לבחור יש פה משפחה, כלומר בסיס להשתקעות.
ב’ :”הוא רוצה להישאר למשך כל זמן הוויזה. בטח הוא עשיר או שהוא ימצא עבודה. חצי שנה ללא מימון זה רציני במדינה הזאת”ג’- “מה זאת האווירה הזאת שהוא רוצה לחוש במשך חצי שנה? הוא חושב שזה סרט אמריקאי פה?”
אתה צודק לחלוטין.
ואם חסכתי לדוגמא 200 אלף ש’’ח? ואני יכול להראות לו בהוכחות מהבנק? ולהראות להם שיש לי הכנסה פאסיבית. בלי להזכיר משפחה וזה, נראלך שזה מהלך נכון?
שוב אני גם לא אגיד להם שאני רוצה ללכת לקנדה.. פשוט אולי להגיד שאני רק רוצה לטייל לבד.
תודה לכם על התגובות! אשמח לעוד הצעות מאנשים עם ניסיון

-
קצת קשה לי להבין אותך. כולם פה אומרים לך די פה אחד ״יש מצב שיהיו בעיות״. מה יתנו לך עוד דעות? אתה תבוא לביקורת הגבולות ותגיד לפקיד שרוב האנשים בפורום אינטרנט חשבו שזה בסדר?
אני לא עובדת במשטרת הגבולות, אבל אם הייתי עובדת, זה בהחלט היה נראה לי סיפור די חשוד. אם הייתי במקומך אני הייתי מכינה הסבר משכנע על מה אני הולכת לעשות בעיר אחת במשך חצי שנה אם אני לא עובדת ולא לומדת. הולכת לאכול בכל המסעדות של ניו יורק? סבבה, הנה רשימת ההזמנות שעשיתי למסעדות. הנה הכרטיסים שקניתי להצגות. פה אני הולכת להרשם להגרלה. זו רשימת המוזאונים שאני מתכוונת לבקר בהם, והנה המנוי שעשיתי בשבילם.
לא נעים לי להגיד את זה, אבל כבר מהתיאור שלך פה, היו כמה אנשים שנשמעו קצת סקפטיים בנגע לכוונות האמיתיות שלך. אתה צריך גרסה הרבה יותר משכנעת בשביל שוטרי הגירה.
-
אני אגיד עוד משהו, בנוסף לשקד: לי דווקא יצא לנסוע לעיר אחת לחודשיים ללא עבודה אלא רק כטיול אטי (לא באמריקה) כי זו באמת חוויה, אבל צריך לעשות את זה חכם. לי היו הזמנת מקומות, כרטיס יציאה, חסכונות וסכום נחמד במזומן, וידע לענות על שאלות לגבי תוכניותיי. גם עזר שכל דבריי היו אמת, מן הסתם.
קודם כל, משפט המפתח בהודעה שלך “חצי שנה בדיוק” – זה מיד מדליק נורה אדומה, למה בדיוק? אם לא היית מעולם בארה”ב איך אתה יודע שניו יורק היא מקום שתרצה להישאר בו חצי שנה, דווקא שם, בעיר כל כך יקרה? ה”בדיוק” הזה הוא מה שאנשים אומרים כשהם רוצים לנצל את מלוא הויזה לעבודה. וכן, שוטר הגבולות יכול לשאול לגבי זה, וגם להגיד: אוקיי, אז האם כבר קנית כרטיס יציאה לעוד חצי שנה בדיוק? אפשר לראות אותו? איפה אתה ישן, תראה לי בבקשה הזמנה של מלון?ותכלס, אדם שמעולם לא היה בקנדה אומר שהוא רוצה לנסוע כתייר ל”6 חודשים בטורונטו”?! אפילו לאנשים בקנדה זה ייראה חשוד עצם הרעיון שמישהו רוצה להיות כתייר 6 חודשים דווקא בטורונטו…
-
רק רוצה לספר אנקדוטלית שאפילו בנסיעות עבודה (כשאני אשה לא צעירונת, עם בעל וילדים שנשארו בארץ, בנסיעה שממומנת על ידי העבודה) קרה לי שלקחו אותי לתחקור נוסף בכניסה, וקרה לי שקיבלתי רק חודש אשרת שהיה.
אף אחד לא יכול להתחייב מראש מה יעשו פקידי ההגירה.
-
@keves160 אמר:
אני אגיד עוד משהו, בנוסף לשקד: לי דווקא יצא לנסוע לעיר אחת לחודשיים ללא עבודה אלא רק כטיול אטי (לא באמריקה) כי זו באמת חוויה, אבל צריך לעשות את זה חכם. לי היו הזמנת מקומות, כרטיס יציאה, חסכונות וסכום נחמד במזומן, וידע לענות על שאלות לגבי תוכניותיי. גם עזר שכל דבריי היו אמת, מן הסתם.
קודם כל, משפט המפתח בהודעה שלך “חצי שנה בדיוק” – זה מיד מדליק נורה אדומה, למה בדיוק? אם לא היית מעולם בארה”ב איך אתה יודע שניו יורק היא מקום שתרצה להישאר בו חצי שנה, דווקא שם, בעיר כל כך יקרה? ה”בדיוק” הזה הוא מה שאנשים אומרים כשהם רוצים לנצל את מלוא הויזה לעבודה. וכן, שוטר הגבולות יכול לשאול לגבי זה, וגם להגיד: אוקיי, אז האם כבר קנית כרטיס יציאה לעוד חצי שנה בדיוק? אפשר לראות אותו? איפה אתה ישן, תראה לי בבקשה הזמנה של מלון?ותכלס, אדם שמעולם לא היה בקנדה אומר שהוא רוצה לנסוע כתייר ל”6 חודשים בטורונטו”?! אפילו לאנשים בקנדה זה ייראה חשוד עצם הרעיון שמישהו רוצה להיות כתייר 6 חודשים דווקא בטורונטו…
לתגובה עניינית כמו שלך בדיוק ציפיתי!
אז אם אני לדוגמא אזמין מלונות לתאריכים מסוימים (בהרבה מדינות בארה’’ב), רק בשביל להראות ואז לבטל אותם כשאני אכנס. זה נשמע הגיוני יותר לא?
מצמטער על החפירה פשוט זה ממש חשוב לי. ואם חשוב לכם לדעת אני הולך בשביל האווירה וליצור קשרים לתחום שאני חשוב להתחיל עליו. ממש לא לעבודה. יותר בניית קשרים ובכללי שינוי אווירה.
אז לדוגמא כרטיס טיסה לניו יורק ב1.1 ותאריך חזרה (סתם לדוגמא מL.A) ב.17.5 .. ואז שוב לבטל ולהזמין שוב בניו יורק כרטיס אמיתי.
לא תחמן או משהו, רק רוצה לדעת אם זה נראה לכם סביר.
תודה
-
אתה צריך סיפור אמין ומשכנע. סיפור שבו אתה תתחיל להסתבך בשקרים של עצמך הוא לא סיפור אמין ומשכנע. אם אתה חושב שתוכל לייצר משהו מספיק טוב – אתה יכול לנסות. אנחנו בטוח לא יכולים להגיד לך מה יחשוב פקיד הגירה באותה השניה. לי כבר קרה ששאלו אותי שאלות שוואלה, די קשה להתחיל להמציא להן תשובה שקרית על המקום, ועוד בלי שזה יראה חשוד. אתה מדבר על אנשים שהעבודה שלהם היא להעריך הסברים של אנשים ולנסות לאתר את השקרנים. אם תיתפס בשקר אתה כנראה לא תיכנס בכלל.
אם אני הייתי אתה אני הייתי קודם כל מוודאת שמה שאני הולכת לעשות לא עשוי להתפרש כעבודה או כדבר שדורש ויזה מיוחדת. אחרי זה הייתי אומרת את האמת בביקורת הגבולות. מההסברים שלך עד עכשיו *לי* קשה לראות למה אתה צריך חצי שנה ולא חודשיים.
-
אתה כותב שיש לך כסף ויש לך משפחה בארה”ב ובקנדה.סע ותגיד שבאת למשפחה ולטיול. ישאלו כמה זמן תרצה לטייל, תגיד חצי שנה כולל ביקורים אצל המשפחה.
אם יתנו לך שהיה של חודש או חודשיים, נצל אותם וחזור לקנדה.
תוכל להכנס שוב.
רק אל תשקר, הם מנוסים ויתפסו אותך ואז ימנעו ממך כניסה לזמן ארוך, אולי אף לכל חייך.
-
תביט על השרשור אחורנית, על השאלות ששאלו אותך ועל התשובות שנתת כשיש לך כמה זמן שאתה רוצה לחשוב ולהגיב מהנוחות של הכיסא בבית.
עכשיו תחשוב על כך שאתה עומד מול אדם שהמקצוע והנסיון שלו זה לשאול אותך שאלות, שאתה צריך לענות לו מיידית, באנגלית, ובניגוד לפורום הוא יכול להחליט לא רק לשלוח אותך הביתה אלא גם לבטל לך את הויזה ובסיטואציה כזו יהיה לך קשה מאוד לקבל חדשה גם בעוד שנים.
ואחרי שחשבת תחליט לעצמך אם אתה מספיק טוב בלספר סיפורים לא ממש נכונים לקצין ההגירה ולצאת מזה בשלום.
אגב, 200,000 שקלים ממש לא נותנים מספיק הכנסה פאסיבית כדי לחיות במשך חודשים במנהטן.
-
אסכים עם קודמיי. בינתיים אתה נכשל לגמרי לשכנע אפילו את חברי הפורום, אני לא רואה את זה מחזיק מים מול פקיד הגירה שירצה לחקור יותר לעומק.
להזמין לינות וטיסות שאפשר היום לבטל ללא תשלום כל אחד יכול. הפקידים לא מטומטמים. לארץ האחרונה שנכנסתי שבה מקפידים, לא הסתפקו רק בלראות את הזמנת הטיסה שלי והלינה אלא ממש שאלו לעומק – למה דווקא באתי למדינה הזו? מאיפה התחיל הטיול שלי, איך ממנתי אותו, אילו אתרים מושכים אותי במדינה, עם מי אטייל, ואגב לא רק שאלות של לקבל את המידע שאגיד אלא גם כדי לקבל מושג על מי אני, והאם זה נשמע כמו אדם אמין. כמובן שהיות ובאתי אכן לטייל ולא המצאתי שום דבר, היה לי קל לעבור, אפילו לנהל שיחה חביבה עם הפקיד וקצת לצחוק ביחד – אבל היה לי באמת ידע וכוונה שלא נשמעים כמו משהו ששיננתי בבית.
“שינוי אווירה” אפשר לעשות בהרבה מדינות שהן לא ארה”ב שעבורה צריך ויזה יקרה, טיסה ארוכה וכל הבלגן של החקירה בכניסה.
-
תוספת לכבש – ובסופו של דבר גם עם ויזה ורושם חיובי , הפקיד/ה
הוא/ היא המחליטים בסופו של דבר אם תכנס או לא!
פקידי ההגירה , ולא רק בארהב – הם אילו שפותחים או סוגרים את דלת הכניסה למדינה!
-
תכלס, נכשלת פה בבחינת הפורום
אחרי צבא עם 200,000 שקל (קבע שנתיים?) עם בני משפחה בארה”ב ואופציה לטורנטו דווקא?
באת להקים עסק קטן בארה”ב -
הרגתם אותו, מסכן.
לדעתי המסקנה מכל מה שרשום פה – ובהנחה שאני מאמין לו, כי אני אם יתנו לי בפנסיה נשאר שם בכיף חצי שנה ויותר (נכון לא במלון בניו יורק), היא לספר רק את האמת ורק לחזק אותה בהסברים האמיתיים: אני לן אצל משפחה לא משלם מלונות, וכו’. רצוי שיהיה כרטיס טיסה חזרה, לי זה עזר מאוד, שלא לומר הציל אותי. -
לא הרגנו אף אחד. עדיף להתעמת עם האמת עכשיו, ולא אחרי הוצאת כסף על כרטיס טיסה וקבלת חותמת שחורה (שגם לא תעזור בכניסה לקנדה).
חוץ מזה, שלילת ויזה או מעבר על חוקי הויזה כן “הורגים” את כולנו. הרי לפי סטטיסטיקה של עבירות הגירה/עבודה ונתוני אי מתן כניסה לבעלי דרכונים של ארץ מסוימת, מחליטה המדינה אם להקשיח או להקל את חוקי הויזה/נוהל קבלת הויזה/החקירה בכניסה לבני אותה ארץ בעתיד.
אני אמרתי כבר שגם אני הייתי בעיר אחת כמה חודשים, זה לגמרי צורת טיול אחרת ולגיטימית מבחינתי. אבל השאלה היא האם זה אכן טיול/חוויה או משהו בתחום האפור או עבירה על חוקי הויזה. הסיפור כאן לא נשמע לגמרי במקום ליותר מאדם אחד, וגם השואל אמר שהוא נוסע ליצירת קשרים והכנה לתחום עיסוק עתידי.