10 או 11 ימים במון בלאן
-
בוקר טוב
מתכנן טיול לבד בסוף יוני במון בלאן
נחיתה בג׳נבה והתחלה בלה זוש..
קראתי את מיטב הבלוגים בנושא פה..
האם לדעתכם ניתן לטייל את המסלול כולו נגד כיוון השעון ב 10 ימים או שיש בעיה של זמן וחשש למז״א מעכב או שאפשרי
(כושר גופני טוב אבל רוצה להנות מהדרך)
תודה
אבי
-
כמו שכתבתי לך בפרטי, זה אפשרי למי שבכושר טוב. אני הלכתי ב 11 ימים אבל היו לי ימים גם קצרים. ובלי למהר בכוונה. אפשר למשל לחבר את המקטע מבקתת אלנה ללה פולי עם המקטע מלה פולי לאגם שאמפקס (אבל לשם כך יש להגיע עד בקתת אלנה בערב הקודם, כמו החלוקה שלי, ולא ללון בבונאטי; וכדאי מאוד לצאת בשעה סבירה בבוקר ולא להתמהמה בבקתה).
מזג אוויר יכול בהחלט להשפיע וכמה גמישות שתשאיר לעצמך – זה עדיף. אבל אם אתה מוגבל בזמן ונמצא בכושר טוב – אתה יכול לסיים את המסלול ב 10 ימים.
-
-
-
בוקר טוב ותודה..
הזמנתי טיסה..
יוצא מהארץ ביום א בבוקר לג׳נבה
מתחיל לטייל ביום ב׳
בשבת רוצה לעשות מנוחה בעיירה כלשהי אם אפשר (גם אם צריך ליסוע ולחזור).
חזרה לארץ ביום ו׳ בבוקר בשבוע השני
תוכלי להמליץ על מקומות הלינה שאני צריך להזמין?
תודה ויום טוב
-
כדי לנוח בשבת בקורמאיור, מבלי להזדקק לנסיעות, הייתי מכוונת להגיע בשישי בערב לקורמאיור.
חלוקה מתאימה לדוגמה:
יום א׳ (או יום ב׳ בבוקר) לעלות ברכבל לה-פלג׳ר ולהתחיל ללכת שם – תלוי בשעות הטיסה/שעות הפעילות של הרכבל.
יום ב׳ – בקתת לה-פלג׳ר -> לה-זוש (החסרון – מתחילים ביום די קשה, עם הרבה ירידה. אבל בהחלט אפשרי אם אתה בא עם כושר טוב)
יום ג׳ – לה-זוש -> לה קונטמין
יום ד׳ – לה קונטמין -> בקתת בונהום
יום ה׳ – בקתת בונהום -> בקתת אליזבטה
יום ו׳ – בקתת אליזבטה -> קורמאיור
יום שבת – יום מנוחה בקורמאיור
יום א׳ – קורמאיור לבקתת אלנה בואריאנט הנמוך (אני חושבת שבואריאנט הגבוה זה עשוי לצאת יום קשה מאוד ואם לא תגיע ביום זה עד אלנה, אז היום הבא יצא ארוך מידי בוודאות)
יום ב׳ – בקתת אלנה -> לה-פולי -> אגם שאמפקס (אם קשה מידי, אפשר לקחת אוטובוס מלה-פולי, יש לבדוק לוז של האוטובוס כדי להשאיר את האופציה)
יום ג׳ – אגם שאמפקס -> טריאנט או קול-דה-לה-פורקלאז׳
יום ד׳ – טריאנט -> טרה-לה-שאמפ
יום ה – טרה-לה-שאמפ לבקתת לה-פלג׳ר וירידה ברכבל לשאמוני
- אם אתה מוותר על יום המנוחה בשבת אז יש לך 11 ימים מלאים, אתה יותר גמיש.
-
הי אבי,
איזה כיף לך!
אתה לקראת אחד הטרקים השווים. שיהיה בהצלחה!
אנחנו גם הלכנו את הטרק ב- 11 ימים, די בניחותא (לבד מיום אחד מאד ארוך בין בונהום לקאבן דו קומבל)
מוזמן לקרוא את סיפור הדרך שלנו כאן
ראה בפנים גם את פירוט הלינות שלנו.
אפשרי בהחלט לעשות את הטרק גם בפחות ימים.
אני מאד מסכימה עם מה שכתבת – להנות מהדרך! – ולדעתי זה צריך להיות השיקול העיקרי בבחירה, לצד שיקולים שרק אתה יודע אותם כמו כושר גופני, ימי חופשה שאתה יכול לקחת וכו’.
חשוב לי להדגיש שאת מקומות הלינה רצוי להזמין בדחיפות. למרות שזה לא נראה כך אולי, חודש יוני או-טו-טו כאן…
לא רוצה להלחיץ
אבל למען האמת – יתכן ובחלק גדול מהבקתות שאתה מתכנן ללון בהן כבר אין מקום.הטרק הזה מאד מאד פופולרי ומקומות הלינה מתמלאים מהר.
שיהיה לך בהצלחה בטרק ואשמח לענות על שאלות נוספות אם יש לך.
אורה
-
-
-
הי
כמה שאלות –
רכבל שעולה לבקתת לה פלג’ר יוצא משאמוני?
איך נקרא האתר שלו שאברר שעות פעילות?
בסוף יום שני כתבת שאני מגיע ללה זוש – אכסניה מומלצת?
יש אתר כלשהו שמכיל את כל הבקתות שאני צריך להזמין או אתר לכל אחת בנפרד? אם אפשר קישור או הפניה..
תודה!
-
נסה לבדוק פה לגבי בקתות: http://www.autourdumontblanc.com/en/index.cfm/tmb-huts-accomodation.html
ולכבי הרכבל… אז אם אני מבינה נכון מפה: https://www.chamonix.com/flegere-timetables-and-rates,183,en.html הוא יהיה סגור בקיץ הזה לצורך שידרוג

נסה לבדוק איתם
כחלופה אם תזדקק, בדוק את רכבל Brevent :
https://www.chamonix.com/planpraz-brevent,82,en.html
לא מחלק לך אידאלית את הימים אבל אם זה מה שיש – אז זה מה שיש
(אין שם מקום לינה. אז תצטרך לעלות מהעמק בבוקר ולהתחיל ללכת) -
כפי שענבר ציינה, הרכבל מפלג’ר סגור.
להזמנת הלינות הכי טוב להכנס לאתר הרשמי של ה- TMB. יש שם רשימה של כל הבקתות וגם מפה שמאד מקלה להבין איפה כל אחת מהן נמצאת.
במקומות יישוב – כפרים ועיירות – אפשר גם להכנס לאתר בוקינג ולהזמין דרך שם את מקומות הלינה.
ולשאלתך – כן, צריך להזמין כל בקתה בנפרד.
אורה
-
הי אורה,
חזרתי לפני שבועיים מהמון בלאן,
היה נהדר!
תודה רבה על העצות והטיפים… היה שימושי ויעיל!
תודה!
-
וואו, איזה כיף זה כשמישהו חוזר מטרק וגם זוכר להביע תודה והערכה.
עשית לי את היום, אבי!
כיף לשמוע שמה שכתבתי היה לך לעזר.
ויאללה – זה הזמן להתחיל לתכנן את הטרק הבא!
אורה
-
חחח אורה זה בול מה שכתבתי לו בפרטי כולל ה״יאללה זה הזמן להתחיל לתכנן את הטרק הבא״

-
@שוב תודה לשתיכן!! IO

-
ואגב, חצי מהטרק עשיתי עם סנדלי שורש… אפשרי לגמרי ונעים למי שצריך/רוצה
-
חשוב להגיד שטרק בתוואי הררי זה אפשרי – אבל טומן בחובו גם סיכון מסויים.. פחות שמירה על הקרסול ומאפשר לנקוע אותו.
חלק מתוואי השטח כולל הליכה על אבנים או בתוואי שאינו כבוש היטב ולכן זה קצת מסוכן.
-
מסכים
-
הלכתי עם אח שלי שביל בקנדה. 3 ימים מסלול לא קליל עם ציוד מלא. הוא עשה הכל בסנדליי keen…
אני בלי נעל עם מדרס מותאם אישית – לא מגיעה עד הסופר השכונתי 
כל אחד והמבנה שלו, ההעדפות שלו, מה שמתאים או לא מתאים לו. כבר הגעתי מזמן למסקנה שאין נכון ולא נכון, אין דרך אחת. to each his own...