המלצה לטיול
-
מעונינים לצאת לטיול זול באירופה לכשבוע.. הכיוון הוא טיול טבע ונוף (ללא טרקים) ומחפשים מקום שמתאים לכך גם ללא רכב, בהתניידות בתחב"צ או שכירת נהג במחיר סביר.
בעבר טסנו לרומניה ושכרנו נהג צמוד עם רכב והיה מעולה.
-
-
תודה
-
חשוב לדעת שאלו יעדים שנחשבים “למתקדמים” – מכיוון שהתשתיות פחות טובות מבמדינות אחרות, ידיעת השפה האנגלית נמוכה באופן יחסי וגם (במיוחד ליוגולסביה לשעבר שהומלצה כאן) – יש הרבה פחות מידע בעברית.
שלא תבינו שאני מנסה להניע אתכם מהיעדים הללו (מבחינתי – בולגריה נמצאת גבוה ב wish list) אבל חשוב לדעת למה נכנסים.
אני לא יודע לגבי תחבורה ציבורית (אני תמיד מטייל עם רכב) – אבל סלובקיה וצ’כיה גם הן זולות (פחות ממה שהוצע!) ומערביות יותר
-
לא הייתי מגדיר את בולגריה כיעד למתקדמים. לא השתמשנו בתחבורה ציבורית אבל מאוד נוח וזול יחסית לקחת מונית. בולגריה הפתיעה אותנו לטובה מבחינת תשתיות.
-
צודק. אבל, הכוונה פחות לסופיה (שבה אין בעיה של מוניות) אלא לאיזור הכפרי / הררי של בולגריה..
-
גם במקומות יחסית נידחים ולא מתוירים הצלחנו בקלות למצוא מונית שתביא אותנו למקומות וגם תחזיר אותנו. הנהג נתן לנו את המספר של הנייד שלו והתקשרנו אליו כשסיימנו את המסלול. וזה היה בעיר קטנה שלא ראינו בה אף תייר.
-
טוב וחשוב לדעת. תודה
-
תודה רבה לכולם…
יש שם נהגים דוברי אנגלית שאפשר לקבוע איתם מראש?
המלצות למקומות נוספים יתקבלו גם בברכה.
-
לא מניסיון, אבל ידוע לי שבגאורגיה רבים מטיילים עם נהג פרטי צמוד, הטבע כנראה מרשים והמחיר סביר.
-
תודה! רעיון טוב..
הדגש שלנו הוא אכן מדינות שבהם אפשר להיעזר בשירותיו של נהג צמוד בזול יחסית ופחות במדינות שזולות באופן כללי (אם כי ברור שהכל קשור זה לזה).