תכנון טיול לניו יורק *הודעה ראשונה בפורום*
-
היי,
אשתי ואני מתכננים טיול לניו יורק, ויש לנו המון שאלות בנושא.
בחרנו לטוס עם חברת ‘אלעל’, אך בגלל שיש מספר סוגי כרטיסים, אנחנו לא יודעים מה היא הבחירה הנכונה עבורנו.
ההתלבטות היא בין תיירים מוזל (סימן Q) לבין תיירים פרימיום (כל מחלקות התיירים למעט מחלקות Y,S,M,U) יש לציין שהכרטיסים זולים בפער של כ50% מהקטגוריות האחרות.
- מבחינת מזוודות, מה מקבלים בכל אחד מהכרטיסים הנ”ל?
- מבחינת ארוחות, האם יש הבדלים?
- טיול בן שבועיים בניו יורק, יותר מדי?
- האם חודשי מרץ-אפריל (2020) נחשבים כתקופה טובה לביקור?
- טיסות ישירות (10/12 שעות) נסבל? או עדיף לבדוק אופציות עם עצירה 1?
- מחיר הטיסות יהיה בין 6000 ל6500 ש”ח\מחירי המלון ינועו בין 400 ל500 שקלים עבור לילה לזוג. האם המחירים סבירים? או שניתן למצוא במחירים זולים יותר?
בתודה,
בן.
-
@בן-ואליאור אמר:
קודם כל כדאי לבדוק בוודאות באתר אלעל.
אשיב לך לפי מטב ידיעתי
תיירים פרימיום – לדעתי זו מחלקת פרימיום החדשה של ה 787 ואם כן ההבדל גדול יש כסאות רחבים המון מקום לרגליים כולל הדום. זוית שכיבהנ הרבה יותר רחבה וכו מותר 2 מזוודות אל 23 קילו ולא אחת. ( וגם 2 טרולי למטוס ) יש עדיפות ב CHECK IN ( תור נפרד )
חווית טיסה אחרת לגמרי, והמחיר בהתאם
גם בארוחות יש הבדל אבל זה בקטנה.
לדעתי שבועיים רק בניו יורק זה יותר מידי
אם אתם חובבי ערים אפשר לשלב עם וושינגטון
מרץ עלול להיות קר מידי .
אפריל – מאי מועדים טובים
בעניי טיסה של 10-12 שעות זה כלום.
עדיף לקחת טיסת לילה ופשוט לישון אותה.
טיסות רק לניו יורק הלוך חזור ניתן למצוא במחירים זולים בהרבה מאלה שציינת ( בהנחה שזה תיירים ולא פרימיום ).
מלון ב 400-500 שח ללילה במנהטן? אין דבר כזה. ואם מצאת תתרחק כי זה זבל של ממש.
אם אתה מוכן ללון בניו גרסי או במקום אחר מחוץ לעיר אפשר למצוא מחיר כזה -
@בן-ואליאור
דווקא אלעל? בלי לשפוט לטוב ולרע, אני כמעט אף פעם לא בוחר חברת תעופה. אני מחפש את הטיסה שתתאים לי הכי הרבה, בשקלול של עלות הטיסה, שעות הטיסה, תנאי הכרטיס, מזוודות, וגם חוות דעת על חברת התעופה. אלא אם כן יש לי נקודות בחברה כזו או אחרת, אני קודם בוחר את הטיסה ואז רואה מה החברה. ברוב הבדיקות שלי אלעל יוצאת יחסית יקרה ועם חוות דעת פחות טובות (אבל שעות הטיסה לרוב כן טובות). אבל כמובן זכותך.באופן אישי אני לא יודע מה ההבדלים בין מחלקות הכרטוס. אבל לכל כרטיס אמורים להיות מפורטים תנאי הכרטיס וזה כתוב באתר. אז אפשר לראות מחירים, תנאי ביטול ושינוי וכו’. כד כמה שאני יודע בטיסות ישירות לארה”ב אלעל לא מפלה בין נוסעי מחלקת תיירים מבחינת מזוודות, מזון ושירות (להבדיל מחלק מהטיסות לאירופה). כלומר בכל המחלקות תקבל אותה ארוחה, ואותה הגבלה של מזוודות. אבל יתכן שאני לא מעודכן.
תיירים פרימיום זו לא מחלקת כרטוס אלא מחלקה. המושבים שונים ויתכן שגם שאר התנאים שונים.
טיסה ישירה – לי אין בעיה עם טיסה ישירה ואני מעדיף אותה. לא רואה שום סיבה לחלק. ואם מדובר על טיסת לילה ואתם ישנים בה אז בכלל (באופן אישי אני נעזר בכדור שינה בטיסה, אבל כמובן שאני לא רופא ולא ממליץ לאף אחד). יחד עם זאת טיסות לילה נוטות להיות יקרות יחסית אז לפעמים אני מתפשר כל טיסת יום ו/או קונקשין.
לגבי מחיר הטיסה – קשה לאמר מה סביר. המחירים משתנים כל הזמן ותלויים גם בפרטים המדוייקים של הטיסה. לטוס לפני חופשת בית הספר יהיה כנראה יותר זול לעומת לטוס בזמן החופשה.…
מלון סביר בניו יורק יעלה החל מ-200 דולר ללילה. כלומר המחיר שציינת הוא כנראה זול מאד. אז או שאני לא מעודכן, או שיש לך מזל, או שהמלון לא סביר בעיניי.
ניו יורק העיר יכולה למלא בקלות שבועיים. אבל רוב האנשים לא מקדישים לה כלכך הרבה זמן בטיול ראשון. כלומר אם המטרה לראות את טיימס סקוור, פסל החירות, הפארק,הצגה ואולי גם משחק כדורסל ועוד כמה דברים – 3-5 ימים יכולים להספיק. אבל יש בהחלט מה לעשות גם שבועיים ויותר. בחירה שלכם איך לנצל את הזמן שלכם.
מרץ אפריל – עוד עשוי להיות קר ואפילו קר מאד. הטמפרטורה יכולה לרדת מתחת לאפס. אפשר בהחלט לטייל בזמן הזה, אבל צריך להיות מודעים לכך. אם אפשר לטייל במאי זה כמובן יותר טוב.
-
@בן-ואליאור
ברוכים הבאים!
- אמור להיות לכם פירוט באתר של אל-על לגבי המזוודות בכל כרטיס. ראה בקישור
- ארוחות – נראה שיש הבדלים גם בצורת ההגשה וגם בתפריט בין תיירים פרימיום לתיירים. הנה הקישור לארוחות של פרימיום ולארוחות מיוחדות במחלקת תיירים.
- שבועיים בניו-יורק יכולים להיות בסדר גמור – תלוי מה אתם אוהבים. אם אוהבים טיול עירוני עם מוזיאונים וכו’ בול בשבילכם. אם אתם חוששים שמעט ארוך מדי יהיה ניתן להוסיף עיר נוספת (מעבר ע”י אוטובוס או רכבת לבוסטון או וושינגטון לדוגמא) או להוסיף טיול טבע שיהיה קצת מוגבל בגלל (ראה תשובה 4)
- מרץ אפריל הם סיום החורף ותחילת האביב מה שאומר טמפרטורות נמוכות יחסית (כמו אמצע חורף שלנו) עם אפשרות לימים יפים וחמים ומצד שני אפשרות לימים קרים וגשומים.
- טיסות ישירות או טיסות עם עצירה זה תלוי בכם בלבד. אם מדובר בטיסת לילה ישירה ואתם ישנים טוב במטוסים אז זה יכול להיות יחסית יעיל. אם מצד שני אתם לא מסוגלים להיות במקום סגור ולשבת במשך כל כך הרבה זמן שווה לקחת טיסה עם קישור – שימו לב שחניית הביניים גם צריכה להיות מספיק ארוכה כדי לא לרוץ מטיסה לטיסה במקרה ויש איזשהו איחור.
- מחירי הטיסות סבירים אבל אפשר לבדוק גם חברות אחרות ולא רק אל-על – אני רואה טיסות בעלות של כ-$700 לאדם עם עצירת ביניים. לא נכנסת לכם לכיס אבל כמו שציינה איילת מחירי המלונות שלכם לא סבירים ולכן אולי כדאי להסתכל ושב על התקציב ולחסוך בטיסה?
ושאלת תם – ויזות כבר יש?
אביה
-
תודה לכל המגיבים והמגיבות.
לא ציפיתי לתגובות כה מהירות עם ‘תשובות מלאות’.
רק חייב לציין שטעיתי בהודעה הראשונית, ההתלבטות היא בין ‘תיירים מוזל’ ל’תיירים בסיסי’. יש לציין שהמחירים סביב 900 דולר לאדם, לעומת ‘פרימיום’ שנע בין 2500 ל3500 דולר, שממש אבל ממש לא בא בחשבון.
*אז אחדש את השאלה ואמתין לתשובה*
לגבי ‘אלעל’, אני יודע שיש הצעות מעט זולות יותר, אבל מכח ההרגל, אנחנו נישאר עם החברה הלאומית.
לגבי טיסות, כנראה שאקח את עצתכם ונשאיר את האופציה על טיסה ישירה.
לגבי בתי המלון, אעשה שוב חיפוש ואכנס לאתרים המקוריים של המלונות, על מנת לוודא שבאמת אלו הם המחירים.
לגבי ויזה, אכן ישנה ויזה, אחרת לא היינו מתכננים טיול :).
שאלה נוספת ואחרונה.
האם הייתם דוחים את הטיול לחודשי מאי-יוני, או שמרץ אפריל נסבל ואפשר ליהנות?
בתודה,
בן.
-
@Benjamin1515 אמר:
האם הייתם דוחים את הטיול לחודשי מאי-יוני, או שמרץ אפריל נסבל ואפשר ליהנות?
ברור שאפשר להנות גם במרץ-אפריל, וסביר שתהנו יותר במאי. זה תלוי באילוצים שלכם, וגם במחירים. אם אין לכם אילוצים רציניים, והמחירים דומים – הייתי דוחה. אבל אם יש הפרש מעניין במחיר (לא רק במחיר הטיסה אלא גם מחיר המלון), או שיש לכם אילוצים כאלה או אחרים, אז הבחירה פחות טריוויאלית.
-
@Benjamin1515 אמר:
גבי ויזה, אכן ישנה ויזה, אחרת לא היינו מתכננים טיול :). שאלה נוספת ואחרונה. האם הייתם דוחים את הטיול לחודשי מאי-יוני, או שמרץ אפריל נסבל ואפשר ליהנות?
אם אפשר לנסוע במאי אז בוודאות כדאי לנסוע במאי ולא במרץ-אפריל.
הסיכוי שהטיול ישתבש בגלל מזג אויר יורד דרמטית.
טיולים משתבשים בגלל מזג אויר – אני הייתי לפני שבועיים בניו יורק עם הילדים 4 ימים, בדיוק בגל חום המטורף והטיול השתבש לנו לחלוטין כי היו יומיים שהיה בלתי אפשרי לשהות בחוץ .
בחודשים בשלהי החורף יכול להיות נחמד ויכול להיות כם שימים ארוכים לא תוכלו לצאת מ 4 קירות – וזה מבאס
אין הבדל בין מחלקות כרטוס שונות בתיירים, פשוט מוכרים קודם X כרטיסים הכי זולים ( כרטיסים מוזל ) ואח”כ יותר יקרים בסיסי וכו.
לדעתי הכל אותו הדבר , אבל לא חותמת במלון אחוז.
תבדוק באתר.
לגבי בתי מלון תבדוק שוב זה לא הגיוני.
אלה לא המחירים ( אני עשיתי דוקטורט ).
תקרא מה החוות דעת על המלון בפרוט לפני שאתה בוחר
-
@Benjamin1515
מכבד לגמרי את ההחלטה שלכם לטוס עם אל על, זה כספכם.
אבל רק לידיעה – אם טיסה ישירה באל על עולה 900$, אז סביר להניח שבאותה תקופה תוכלו למצוא טיסה לא ישירה עם אחת מהחברות האירופאיות ב 550$ – 600$. כלומר הפרש של משהו כמו 700$ לזוג. זה לא סכום מבוטל.
-
אם אפשר לנסוע במאי זה עדיף בהרבה על מרץ- אפריל. ביוני כבר תתחילו להכנס לעומסים של תיירות הקיץ. אבל אם באים מוכנים למזג אויר הפכפך, אפשר בהחלט לטייל במרץ- אפריל.
קחו רק בחשבון שעלולים להיות ימים קרים של אפילו שלג (מנסיון). אבל זו ניו יורק, אז יש מה לעשות ולראות בה בכל מזג אויר ובכל מקרה לא תשארו כלואים במלון.
בטיול של שבועיים הייתי מגוונת ביציאה מהעיר קצת לאיזה 4-5 ימים. ניו יורק מאד אינטנסיבית ויכול להיות שתרצו קצת שקט.
מלון (נורמלי) ב-500 שח לזוג ללילה במנהטן זה לא ריאלי. תבינו בדיוק את המיקום, תקראו הרבה ביקורות, ואל תשכחו להכניס למחיר את המיסים והתוספות (יש מלונות בניו יורק שהתחילו לגבות resort fee).
עוד סיבה לגוון את הביקור בנסיעה מחוץ לעיר זה עלויות. מעבר למלונות המאד יקרים, למבקרים בפעם הראשונה יש נטיה ללכת להרבה אטרקציות יקרות. אז קחו בחשבון את תקציב האטרקציות.
ואם רלוונטי, ממליצה להכניס לתוכנית גם תקציב שופינג

-
מה הן האטרקציות המומלצות שלכן?
החל מ:אמנות-מוזיאונים\מוזיקה וכו’ ועד לספורט\פארקים\חיות וכו’…
ואם לא אלעל, אז איזו חברות תעופה מומלצות לדעתכם? שטסתם איתן לארצות הברית**
-
אין יותר מדי מידע באתר אלעל, הכל מסובך ולא ברור.
אם אקנה ‘תיירים מוזל’, כמה מזוודות אוכל להביא? באיזה משקל?
אין שירות לקוחות שאפשר לברר איתו, מבאס מאוד.
-
@Benjamin1515
יש שירות לקוחות טלפוני שיענו על כל שאלה.
(אני מתקשרת מארה”ב אבל בטוחה שיש כזה גם בישראל). -
@Benjamin1515
חברות תעופה.
קודם כל אני מאוהבי אלעל – טסה איתם אם רק אפשר.
צריך להשוות תפוחים לתפוחים , טיסה ישירה לניו יורק וטיסה עם נחיתת בניים באירופה אינה אותו מוצר ולא אמורה לעלות אותו הדבר.
מה המוצר שכדאי לקנות תלוי בך.
אני מעדיפה לשלם יותר ולטוס ישיר, אחרים מעדיפים אחרת.
ההשוואה הכספית צריכה להיות לחברות כמו יונייטד שטסות גם הם ישירות לניון יורק.
מהניסיון שלי קשה לדעת לפעמים אלעל זולה יותר לפעמים אחרות.
טיסה עם נחיתת בניים באירופה אפשרית כמעט בכל חברות התעופה הארופאיות.
בריטיש, אייר פרנס, איבריה, KLM, סוויס , לופטנזה ועוד
אם אתה רוצה לחסוך צריך לבדוק מחירים, שעות, זמן CONNECTION בכל חברה וחברה ולראות מה הכי מתאים וטוב.
רבים טסים היום גם דרך רוסיה עם החברה הרוסית ( זול אפילו יותר למיטב ידיעתי ).
אם תקנה כרטיס תיירים מכל סוג שהוא לניו יורק תוכל להביא:
מזוודה לתא המטען במשקל עד 23 קילו
טרולי למטוס במשקל עד 8 קילו
תיק אישי קטן שניתן לדחוף מתחת למושב.
יש לאלעל שרות לקוחות ( נידמה לי אפילו 24 שעות ) שיענה לך על כל שאלה אבל את הכרטיס עדיף לקנות באתר כי הוא יהיה זול יותר ( אלא אם מדובר בנתיב שהאתר לא תומך בו ויש כאלה ען עוד טיסות המשך...אבל וודאי לא ניו יורק )
זה המספר שלהם 03-977-1111מניסיון אל תחכה על הקו שעות תשאיר את המספר שלך והם יחזרו אליך מהר מאוד.
-
@Benjamin1515
ניו יורק היא אינסופית, ולכל אחד אתרי החובה שלו. כמה עוגנים שאני אוהבת:
אני מאד אוהבת את סנטרל פארק, אבל יהיו אנשים שיחשבו שזה סתם
ממליצה לעשות תצפית אחת (אמפייר סטייט / טופ אוב דה רוק / וואן וורלד)
להגיע לטיימס סקוור בסאבווי ולצאת מתחת האדמה אל תוך הכיכר השוקקת
ללכת למוזיאון אמנות אחד – מומה, גוגנהיים, וויטני
ללכת למחזמר אחד בברודווי
ללכת למסעדה אחת ממש טובה
גראונד זירו בשביל ההקשר ההיסטורי
לקחת לפחות סיור מודרך אחד (אני אוהבת את free tours by foot שלא משלמים על ההדרכה אלא נותנים טיפ נדיב בסוף)
ללכת המון ברגל באיזורים השונים כשמגיעים לאטרקציה באיזור
-
@ayeletback אמר:
@Benjamin1515
חברות תעופה.
קודם כל אני מאוהבי אלעל – טסה איתם אם רק אפשר.
צריך להשוות תפוחים לתפוחים , טיסה ישירה לניו יורק וטיסה עם נחיתת בניים באירופה אינה אותו מוצר ולא אמורה לעלות אותו הדבר.
מה המוצר שכדאי לקנות תלוי בך.
אני מעדיפה לשלם יותר ולטוס ישיר, אחרים מעדיפים אחרת.
ההשוואה הכספית צריכה להיות לחברות כמו יונייטד שטסות גם הם ישירות לניון יורק.
מהניסיון שלי קשה לדעת לפעמים אלעל זולה יותר לפעמים אחרות.
טיסה עם נחיתת בניים באירופה אפשרית כמעט בכל חברות התעופה הארופאיות.
בריטיש, אייר פרנס, איבריה, KLM, סוויס , לופטנזה ועוד
אם אתה רוצה לחסוך צריך לבדוק מחירים, שעות, זמן CONNECTION בכל חברה וחברה ולראות מה הכי מתאים וטוב.
רבים טסים היום גם דרך רוסיה עם החברה הרוסית ( זול אפילו יותר למיטב ידיעתי ).
אם תקנה כרטיס תיירים מכל סוג שהוא לניו יורק תוכל להביא:
מזוודה לתא המטען במשקל עד 23 קילו
טרולי למטוס במשקל עד 8 קילו
תיק אישי קטן שניתן לדחוף מתחת למושב.
יש לאלעל שרות לקוחות ( נידמה לי אפילו 24 שעות ) שיענה לך על כל שאלה אבל את הכרטיס עדיף לקנות באתר כי הוא יהיה זול יותר ( אלא אם מדובר בנתיב שהאתר לא תומך בו ויש כאלה ען עוד טיסות המשך...אבל וודאי לא ניו יורק )
זה המספר שלהם 03-977-1111מניסיון אל תחכה על הקו שעות תשאיר את המספר שלך והם יחזרו אליך מהר מאוד.
היי,
תודה על התשובה.
לגבי המזוודות-
אם גם תחת כרטיס ‘תיירים מוזל’ ניתן להכניס מזוודה+טרולי+תיק, אז זה נשמע הרבה יותר הגיוני ומשתלם.
ההעדפה שלנו היא טיסה ישירה, ולאור ה’נאמנות’ שלנו לחברת אלעל, ככל הנראה זה יהיה איתם.
-
@שירליץ אמר:
@Benjamin1515
ניו יורק היא אינסופית, ולכל אחד אתרי החובה שלו. כמה עוגנים שאני אוהבת:
אני מאד אוהבת את סנטרל פארק, אבל יהיו אנשים שיחשבו שזה סתם
ממליצה לעשות תצפית אחת (אמפייר סטייט / טופ אוב דה רוק / וואן וורלד)
להגיע לטיימס סקוור בסאבווי ולצאת מתחת האדמה אל תוך הכיכר השוקקת
ללכת למוזיאון אמנות אחד – מומה, גוגנהיים, וויטני
ללכת למחזמר אחד בברודווי
ללכת למסעדה אחת ממש טובה
גראונד זירו בשביל ההקשר ההיסטורי
לקחת לפחות סיור מודרך אחד (אני אוהבת את free tours by foot שלא משלמים על ההדרכה אלא נותנים טיפ נדיב בסוף)
ללכת המון ברגל באיזורים השונים כשמגיעים לאטרקציה באיזור
תודה על ההמלצות!

-
@Benjamin1515 אמר:
בי המזוודות- אם גם תחת כרטיס ‘תיירים מוזל’ ניתן להכניס מזוודה+טרולי+תיק, אז זה נשמע הרבה יותר הגיוני ומשתלם.
כן בוודאות גם תחת תיירים מוזל.
אין פחות מזה בטיסה לארה”ב ( באלעל ) זה אופציית ה”כניסה”
אבל שמע למרות הוודאות תרים להם טלפון – אני לא רוצה לקחת אחריות של 100 אחוז אולי הם החליטו לשנות משהו בדיוק היום??? -
@Benjamin1515
פעם ראשונה גם הרוב נוסעים לאי של פסל החירות או לפחות לשייט שמתקרב אליו
אני גם אוהבת לטייל ולהסתובב בשדירה החמישית.
אנחנו נהנינו מהמוזיאון של נושאת המטוסים ומעבורת החלל -
@Benjamin1515
אנחנו נהנו גם לללכת על גשר ברוקלין אחר הצהרים - לפנות ערב מכיוון ברוקלין לכיוון מנהטן ולראות את קו הנוף באור ואת האורות נדלקים לקראת חשיכה.
את פסל החירות ראינו רק די מרחוק במעבורת החינמית לסטטן איילנד, ואותי זה די איכזב. הייתי מעדיפה בדיעבד לקחת שיט לפסל עצמו וגם לאליס איילנד שהבנתי שמוזיאון ההגירה בו הוא מעניין.
מוזיאון מטרופוליטן מאד מרשים, לא רק לחובבי אמנות. הוא גדול ממש ולכן עדיף לקרוא קצת לפני ולבחור מראש לאיזה אגפים רוצים להגיע.
בעלי ביקר באתר ההנצחה וכן במוזיאון הלאומי לציון אירועי 11/9 בגראנד זירו ומאד התרשם.
-
@ayeletback אמר:
@Benjamin1515 אמר:
בי המזוודות- אם גם תחת כרטיס ‘תיירים מוזל’ ניתן להכניס מזוודה+טרולי+תיק, אז זה נשמע הרבה יותר הגיוני ומשתלם.
כן בוודאות גם תחת תיירים מוזל.
אין פחות מזה בטיסה לארה”ב ( באלעל ) זה אופציית ה”כניסה”
אבל שמע למרות הוודאות תרים להם טלפון – אני לא רוצה לקחת אחריות של 100 אחוז אולי הם החליטו לשנות משהו בדיוק היום???אבדוק זאת מול השירות שלהם מחר.
לגבי המוזיאונים שהזכרת בתגובה השנייה, יש אתר\קישור שניתן ללמוד על המקומות?