ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תחבורה ציבורית בניו יורק

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    11
    43
    4688
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים @Ricky Poraty_4040181 נערך לאחרונה על ידי

@Ricky-Poraty_4040181

אכן יש עמלה של אשראי על כל דבר. אבל העמלה הזו היא באחוזים ולא הסכון קבוע ונעה בין אחוז לשלושה ברוב המקרים ביחס לשער היציג. היות וגם על השגת מזומן בדולרים יש עלויות (אני מניח שהכסף שלכם מאוחסן בארץ בשקלים ולא בדולרים) אז ההבדלים בעלויות לא דרמטיים לכאן ולכאן.

במקרה שלי – כרטיס אשראי יותר זול, וגם לטעמי יותר נוח. הייתי בוחר בכרטיס אשראי גם אם היה טיפה יותר יקר בגלל הנוחות. אבל כדאי שתבדקו בעתמכן עם כרטיס האשראי שלכם.

לגבי דירה – לא יודע ממי ההמלצות ומה המשמעות שלהם. לגור באיזה מקום בקווינס שצריך 3 תחנות אוטובוס לרכבת התחתית זה כמו לגור בפתח תקווה או אפילו בראש העין כדי לטייל בתל אביב. אפשרי – כן. אבל אם תגיעו למצב שמשקיעים שעה ויותר כל בוקר ושוב כל ערב בנסיעות – זה עולה משמעותית מתוך הזמן שלכם בניו יורק

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • עמיחי13
        עמיחי13 @Ricky Poraty_4040181 נערך לאחרונה על ידי

@Ricky-Poraty_4040181

במשך עשרות שנים ועד ממש לאחרונה אכן חברות כרטיסי האשראי לא היו תחת פיקוח בנושא עמלות בחו”ל והעמלות היו מטורפות. לכן אנשים נהגו לצאת לחו”ל עם סטפות של מזומנים שקנו אצל חלפנים כדי לחסוך את העמלות האלה, וזו גם הסיבה שרבים ממליצים עד היום להשתמש במזומן.

אבל לפני כמה שנים בודדות היה שינוי גדול בתחום הזה.

בנק ישראל החל לפקח על חברות כרטיסי האשראי וקבע כמה כללים: כל חברה חייבת לפרסם באופן ברור מהי העמלה שהם גובים. בנוסף, נקבע ששער הבסיס הוא תמיד השער היציג.

לעומת זאת אצל החלפנים לא השתנתה הגישה. הם עדיין תולים שלטים גדולים מעל הבסטות שלהם וכותבים “ללא עמלה”. זה אולי מצליח לבלבל חלק מהלקוחות, אבל זה נכון בערך כמו לכתוב על ממרח שוקולד “ללא סוכר”. האמת היא שהחלפנים מוכרים לכם את המט”ח לפי “שער המרה”. ומהו אותו שער המרה??? שער שגבוה מהשער היציג בכך וכך אחוזים. למרבה ההפתעה – הרבה פעמים שער העמלה אצל החלפן גבוה (באחוזים) הרבה יותר מאשר העמלה של כרטיס האשראי.

בנוסף, אם אתם יוצאים לטיול ארוך, כדאי להכין כרטיס אשראי שבו העמלות נמוכות. לפני כמה זמן פרסמו כאן בפורום את כרטיס האשראי של קבוצת הפייסבוק “כזה אני רוצה”. זה כרטיס שכל מי שיש לו פייסבוק יכול לעשות, והעמלות שלו על רכישה במט”ח הן רק 1% – יותר נמוך מכל חלפן שיש היום. לי אין כרטיס כזה אבל רבים דיווחו שאכן מה שמובטח זה מה שמקבלים.

אז מה יש לנו עכשיו? המצב השתנה באופן יסודי לטובת שימוש בכרטיס אשראי. אבל כמו שקורה בהרבה תחומים, יש הרבה אנשים מקובעים, שלא הפנימו את המהפכה, והם ממשיכים להמליץ בכל מיני קבוצות לאחרים להשתמש באשראי כי הם מפחידים לגבי “העמלות”.  אז לפעמים כדאי לבדוק דברים באופן עצמאי ולא להאמין לכל מה שכותבים (כולל למה שאני כותב… תבדקו אותי בעצמכם).

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • אלי רון
          אלי רון @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@אנשיםטובים אמר:

אגב, לא קל להשיג, אבל יש גם פחות מאחוז, ולא רק ללקוחות יוקרה

תודה, הבנתי את הרמז, אני אבדוק כמה יש לי ומה ניתן להשיג.
          הדבר האחרון שבא לי זה עוד כרטיס אשראי.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון אמר:

הדבר האחרון שבא לי זה עוד כרטיס אשראי.

מאד מתחבר למשפט הזה. אבל אני טוען שכל דבר צריך לבדוק לגופו. כלומר קודם על – צריך למצוא כרטיס אטרטיבי שאנחנו זכאים לו. במידה וכן יש 3 אפשרויות עיקריות:

להוסיף עוד כרטיס לערימה בארנק – ואני באצת מאד לא מתלהב מהנושא

להחליף כרטיס קיים בכרטיס החדש – אם אין לך חיבה יתרה לכרטיס הנוכחי 0 מה אכפת לך להחליף? כאב הראש לא כזה גדול כמו שזה נראה

לעשות כרטיס במיוחד לצורך הנסיעה, ולבטל כמה חודשים אחרי שחוזרים. כמובן שצריך להבין כמה חוסכים פה. בשביל 20 ש”ח חסכון כולל לא הייתי טורח. בשביל 1000 ש”ח כנראה שכן. איפה הגבול? לא יודע, ובכל מקרה הגבול שלך שונה משלי.

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אלי רון
              אלי רון @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@עמיחי13 אמר:

אז מה יש לנו עכשיו? המצב השתנה באופן יסודי לטובת שימוש בכרטיס אשראי.

תודה על ההסבר הממצא, כמו שציינתי כל יום אני לומד משהו חדש פה.
              דובר כבר לא מעט על שימוש באשראי ולא במזומן אבל ללא הדיון הזה, כאשר הנושא בכלל תח”צ בניו יורק, הייתי ממשיך לחשוב שהסיבה היא שזה יותר בטוח.
              אגב אתמול דיברו בחדשות 2 על עלות רכישת 1000 יורו במקומות שונים – הדואר הוביל, שני איזה חלפן, ואח”כ הבנקים.
              גם ההצעה של שירליץ למשוך ישר מחשבון דולרי מעניינת, אבל אני די בטוח שהעמלות בבנק לא ישתלמו (עדיף למשוך את המזומן בעמלה של 3$ יחידה ולקחת כמו בימי הביניים).

כדי לחזור לנושא המרכזי, אז תודה ל- @aviatiko   על הבהרת הבנת הנקרא באנגלית, לגבי הכרטיס השבועי שהשימוש בו הוא עד חצות ביום האחרון, ולא כל יום. 

• אנשיםטובים

@אלי-רון

אגב, עוד משפט על עמלות: לגבי המטבעות דולר ואירו (הנפוצים) עמלת אשראי דומה לשערי מזומן, ודומה לאפשרות של חשבון מט”ח. יכול להיות מעט יותר זול או יותר יקר על פי הנתונים האישיים של כל אחד (אחוז עד 3 לרוב).

כשמדובר על מטבעות אחרים אך נפוצים (ליש”ט, פרנק שווצרי וכדומה) – האפשרות של חשבון מט”ח יורדת מהפרק (עד כמה שאני יודע זה לא ישים ללקוחות פרטיים), והפרשי השער על מזומן מתחילות לעלות, בעוד שהעמלה בכרטיסי אשראי נשארת אותה. כך שכרטיסי אשראי נוטים להיות טיפה יותר אטרקטיביים.

כשמדובר על מטבעות פחות נפוצים (באופן גס – כאלה שאין להם בכלל שער יציג) – הפרשי השער על מזומן מזנקים לאיזור ה 5 ואפילו 10 אחוז, בעוד שהעמלה של חברת האשראי נשארת אותה (למרות ההמרה הכפולה). מה שגורם לכך שכרטיס אשראי יותר זול באופן מובהק.

יותר מזה – במטבעות הללו אפילו אם רוצים קצת מזומן (כי תמיד צריך קצת), לרוב יותר זול למשוך מכספומט מקומי ביעד מאשר להביא מהארץ.

• Ricky Poraty_4040181
                  Ricky Poraty_4040181 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על התגובות המפורטות !!!!
                  • אלי רון
                    אלי רון @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

אבל אני טוען שכל דבר צריך לבדוק לגופו

אני לא מאמין!
                    גרמת לי לבדוק ואכן שילמתי על עסקה בחו”ל שער יציג + עמלה שלאחר הנחה היא פחות מ-1%.
                    אז הבעיה היחידה שנשארה לי היא המלחמה ב-ebay וב-paypal שבאופן מכוון מקשים וגורמים לי כל פעם לשלם בש”ח לפי ההמרה 6% שלהם.

אגב בויזה לארה”ב, אלא אם מישהו מצא דרך, הם חייבו אותי גם בשער שכנראה טארמפ המציא כדי לממן את הגדר עם מקסיקו.

• אנשיםטובים

@אלי-רון אמר:

אז הבעיה היחידה שנשארה לי היא המלחמה ב-ebay וב-paypal שבאופן מכוון מקשים וגורמים לי כל פעם לשלם בש”ח לפי ההמרה 6% שלהם.

זו לא מלחמה אלא רק תשומת לב

בפייפאל יש אפשרות לבקש חיוב במטבע המקומי. נכון שהם תמיד מציעים כבירית מחדל שהם ימירו, ויותר מזה מזהירים אותך שאם הם לא ימירו הם לא מחייבים על העמלות, אבל האפשרות קיימת וזה מה שאני תמיד בוחר.

באמזון למשל הגדרתי את הכרטיס שלי ככרטיס חיוב דולר (למרות שהוא לא) כדי לחסוך לי לבקש כל פעם לא לחייב בשקלים (אבל כשאני קונה באמזון באירופה אני עדיין צריך לשנות)

tanyat אלי רון 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • tanyat
                        tanyat @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

@אלי-רון אמר:

בפייפאל יש אפשרות לבקש חיוב במטבע המקומי.

פה מסבירים איך לשנות את ההגדרה:

https://www.hisachhon.com/%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A4%D7%90%D7%9C-%D7%A9%D7%9B%D7%9C-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91-%D7%9C%D7%94/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אלי רון

@אנשיםטובים אמר:

אנחנו שוב סוטים מהנושא, אני מקווה שזה לא מפריע נורא.
                          באיביי הם החביאו את זה יפה, ומצאתי רק לפני כשבוע את הלינק הקטן שצריך ללחוץ כדי לחייב בדולרים.
                          פייפאל אחרי כמה פניות היום מצאתי שיש להם טלפון עם נציג בעברית, והוא שינה לי את הכרטיסים לדולר – אפשר רק לבחור מטבע חיוב אחד.
                          עלי אין בעיות לדעתי.
                          אמזון גם אצלי מוגדר בדולרים.

• אלי רון
                            אלי רון נערך לאחרונה על ידי

בעניין MTA – אפשרי מזומן רק שהם קצת בעייתיים:

ההסבר כאן

זה שוב מראה שאתם צודקים, בעיקר אשראי, ולנסות להשיג עמלה טובה וגם שוטף +30 חינם לחו”ל.
                            Ricky Poraty_4040181 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Ricky Poraty_4040181
                              Ricky Poraty_4040181 @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

דיברתי עם  הבנק שלי ,מבירור שעשיתי ,אכן הכי משתלם לפתוח חשבון מטח ולקשר אליו כרטיס אשראי ,אין עמלות על גיהוץ!! יש עמלות על משיכת מזומנים

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • אנשיםטובים

@Ricky-Poraty_4040181 אמר:

אין עמלות על גיהוץ

השאלה היא איך מגיע המט”ח לחשבון? בהנחה שהבנק ממיר עבורך שקלים לדולרים:

1. באיזה שער?
                                2. אילו עמלות כרוכות בזה?
                                3. האם יש עמלות מינימום?
                                4. האם ההמרה מתבצעת לכל יום? כלומר היום גיהצתי 200 דולר אז ממירים לי 200  דולר? ומחר עוד 300?
                                5. או שצריך להמיר מראש (ומה עושים עם העודף בסוף הטיול? ומה עושים עם הסכום שהמרנו מראש לא הספיק?)
                                6. מה קורה עם עמלות מינימום?

ברור שיש עמלה כלשהו איפשהו. הבנק צריך להרוויח

אלי רון Ricky Poraty_4040181 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • אלי רון

@אנשיםטובים

צודק, במקרה שלי זה הדולרים שלא בבלטה, ושמרתי אותם בבנק כדי לא לשלם המרות.
                                  כאמור משיכה שלהם תעלה 3$
                                  להשתמש בהם עם אשראי יאלץ אותי לחשב כמה נשאר ובסוף לפצל קנייה.

• Ricky Poraty_4040181
                                    Ricky Poraty_4040181 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

המרה מהחשבון השיקלי ,עמלת מינימום 6.8% ,ההמרה מתבצעת בהפקדה ,אם אני הולכת להפקיד $ 2000  משלמת את עמלת המינימום,אם תצטרך שוב להפקיד תאלץ לשלם שוב פעם עמלת מינימום לכן צריך לחשב מראש כמה כסף בערך יספיק ,כמובן לקחת גם מזומנים,אם נשאר עודף בסוף הטיול ואתה רוצה להמירו לשקלים משלמים שוב עמלת מינימום,כמובן  שאתה ממיר מראש

• אנשיםטובים

@Ricky-Poraty_4040181

כמעט 7 אחוז של עמלה?

Ricky Poraty_4040181 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • Ricky Poraty_4040181
                                        Ricky Poraty_4040181 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כן,אני בדקתי גם אפשרות של להביא ישירות דולרים ולהפקיד בחשבון ,יצא הרבה יותר יקר ,לא זוכרת את אחוזי העמלה אבל בהפקדה של 2000$ העמלה היתה 104 שקלים,אני בדיסקונט ,לא יודעת לגבי בנקים אחרים

tanyat שקד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • tanyat
                                          tanyat @Ricky Poraty_4040181 נערך לאחרונה על ידי

@Ricky-Poraty_4040181

גם אני בדיסקונט. עמלת המרה 0.17%, יש עמלת מינימום של 6$ וכמובן ההמרה לא לפי שער יציג

• שקד
                                            שקד @Ricky Poraty_4040181 נערך לאחרונה על ידי

לפי מה שאת מתארת זו נשמעת אפשרות לא מאוד אטרקטיבית במקרה הטוב ויקרה מאוד במקרה הרע. 6.8% זה המון. כרטיסי האשראי שדיסקונט משתמשים בהם יתנו לך בין 2.5% ל-3% בהנחה שאין לך שום הטבה. כלומר, פשוט לגהץ בכרטיס אשראי רגיל עולה פחות מחצי מחיר לעומת מה שתיארת, רק שבגיהוץ רגיל אין לך בכלל בעיה של מה לעשות עם הכסף שנשאר בחשבון אחרי הנסיעה וכל מיני דברים נוספים. משתמשים במה שצריך וזהו.

גם המספרים שתיארת בהודעה שלמטה הם הרבה יותר זולים. שער הדולר היציג היום הוא 3.49, נעגל ל-3.5 לצורך הנוחות. 2000$ זה 7500₪. מתוך זה 104₪ זה 1.38%. את תצטרכי להביא מאיפשהו 2000$, כנראה מחלפן? אז תצטרכי לשלם גם לו על ההמרה הזו. ממה שאני ראיתי, על מטבעות כמו דולר הם לרוב גובים בין 1 ל-2. אולי הוא יתן לך 1% כי זה סכום גדול? אז אם 1% ששילמת לחלפן ועוד 1.3% לבנק (בהנחה שהם בכלל מחשבים לפי שער יציג) את משלמת בסה״כ 2.3% שזה כבר מתחיל להתקרב מאוד למה שתוכלי לקבל בגיהוץ רגיל, שוב, ללא שום הטבה. בגדול, בהנחה שכרטיס האשראי שלך גובה 2.5% יש לך חיסכון של 20₪ על כל 10,000₪ שתוציאי. מבחינתי, חיסכון כזה לא שווה את זה שאני אצטרך לצאת מוקדם מהעבודה כדי להגיע גם לחלפן וגם לבנק. שעת עבודה שלי שווה הרבה יותר. שלא לדבר על עלויות חניה וכד׳ שאני אצטרך בשביל האופרציה הזו.

@Ricky-Poraty_4040181 אמר:

@אנשיםטובים

כן,אני בדקתי גם אפשרות של להביא ישירות דולרים ולהפקיד בחשבון ,יצא הרבה יותר יקר ,לא זוכרת את אחוזי העמלה אבל בהפקדה של 2000$ העמלה היתה 104 שקלים,אני בדיסקונט ,לא יודעת לגבי בנקים אחרים

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון