תכנון טיול לניו יורק *הודעה ראשונה בפורום*
-
ממ..
ההעדפה שלנו היא שהמקום יהיה כמה שיותר ‘עירוני’.
מרץ – אפריל (אולי אולי אולי יידחה למאי) שבועיים ימים בארה”ב (שבוע מתוך הטיול, יהיה אך ורק בניו יורק).
אנחנו לא מחפשים אטרקציות של טראקים\הליכות ברגל\טיפוסים וכו’. (ממש כיף איתנו
) -
@Benjamin1515
אם כך, נראה לי שממש יתאים לכם כמה ימים בוושינגטון – גם עירוני, גם נסיעה של כמה שעות ברכבת או אוטובוס (יותר זול) וגם יחסית הרבה מוזיאונים שונים (לאו דווקא אומנות) בחינם כך שיש מה לעשות גם אם מזג האוויר לא לטובתכם.
אביה
-
-
שתיכן כתבתן וושינגטון, זאת אומרת שיש ‘סיבה’ מספיק טובה לבקר שם.
מבחינת מחיר מלונות, כמו ניו יורק או שונה?
מבחינת תחבורה בתוך העיר, עדיף להשכיר רכב או להשתמש בשירותי אוטובוס\רכבת?
מה הן ה3-5 אטרקציות המובילות בעיר? אמנות\ספורט\נופים
שירלי, כתבת שהוויב שונה, מה הכוונה? במה הוא שונה בדיוק?
-
@Benjamin1515
לדעתי אתה עובד קצת הפוך ממה שצריך. כתבת שכשהטיול יתקרב תחפש ותרכוש אטרקציות מתאימות, אחר כך כתבת שתקדישו לניו יורק שבוע. אני מציעה שתבדוק קודם מה אתה באמת רוצה לראות בניו יורק ואחר כך תחליט כמה זמן להיות שם. אולי תראה שחמישה ימים מספיקים? אולי תראה ששבוע לא מספיק?
-
@Benjamin1515
וושינגטון (החלקים התיירותיים, לא מדברת על האינר סיטי שמסוכן להסתובב) היא עיר של ממשל, בניינים ומונומנטים גדולים מהחיים (הבית הלבן, ספריית הקונגרס, אנדרטת וושינגטון, אנדרטת לינקולן, המול...), היסטוריה אמריקאית, המון מוזיאונים גדולים.
היא יותר ממלכתית ופחות אינטנסיבית.
ממליצה לקרוא קצת על המונומנטים והמוזיאונים. אפילו סתם להסתכל על הטופ של הדברים המומלצים בטריפאדוויזור. יש את גם איזור ג׳ורג׳טאון שהוא סטודנטיאלי ונחמד להסתובב.
אפשר ורצוי להסתדר עם תחבורה ציבורית.
-
לא הבנתי היכן ‘טעיתי’.
אמרתי שאקדיש שבוע לניו יורק, לכן אני מחפש שבוע במקום אחר.
אטרקציות ארכוש ככל שיתקרב הטיול, אבל לברר? אברר מעכשיו.
היכן הבעיה?
-
שירלי,
ממש ‘חברת מועצה’ של וושינגטון! :):)
אלופה!
אבדוק כל אחד מהמקומות שהזכרת, אם הם לטעמנו, וושינגטון תצטרף לניו יורק.
-
@Benjamin1515
אם אתם אוהבים מוזיאונים לא של אמנות אלא של היסטוריה – ממליצה על המוזיאון להיסטוריה של ארצות הברית. יש מוזיאון תעופה וחלל נהדר, היינו בו עם הילדות כשהיו קטנות. הNewseum מרתק ומעורר מחשבה. ויש מוזיאון שואה לא רע ולא מאד גרפי.
מזכיר לי שעבר יותר מדי זמן מהביקור האחרון שלי בוושינגטון.
וחלק ניכר מהמוזאונים חינם.
-
@שירליץ אמר:
@Benjamin1515
אם אתם אוהבים מוזיאונים לא של אמנות אלא של היסטוריה – ממליצה על המוזיאון להיסטוריה של ארצות הברית. יש מוזיאון תעופה וחלל נהדר, היינו בו עם הילדות כשהיו קטנות. הNewseum מרתק ומעורר מחשבה. ויש מוזיאון שואה לא רע ולא מאד גרפי.
מזכיר לי שעבר יותר מדי זמן מהביקור האחרון שלי בוושינגטון.
וחלק ניכר מהמוזאונים חינם.
שירלי,
האם נסיעה מניו יורק לוושינגטון, בתחבורת ציבורית, נוחה\בטוחה\יעילה? או שנסבול בכל שנייה עד שנגיע?
כמה זמן אורכת הנסיעה? מה עלות נסיעה ברכבת\אוטובוס?
האם טיסה (אם תמצא כזו ובמחיר הגון!) לא טובה ויעילה יותר?
*האם השכרת רכב היא מחשבה נכונה? או כדאי לוותר עליה מראש?
מתחילת\אמצע הטיול ועד לסופו.*
-
@Benjamin1515
לא עשיתי את הדרך הזו באוטובוס, אבל זה נשמע לי סביר לחלוטין. אני מאמינה שהאוטובוסים ברמה טובה. אבל תמיד ממליצה לקרוא ביקורות אונליין.
במרחק כזה קצר אין עדיפות לטיסה כי הזמן שמתבזבז מסביב (נסיעה ממנהטן לשדה התעופה, הגעה שעתיים לפני, זמן הנסיעה משדה התעופה למרכז וושינגטון) יקחו יותר זמן (והרבה יותר כסף) מאשר אוטובוס ישיר ממרכז עיר למרכז עיר.
רכב כדאי אם מתכננים לטייל בנוסף מחוץ לעיר. אנחנו עשינו מסלול מעגלי כולל ביקור בספינת מלחמה בהלוך והרשי והאמיש בחזור. ביקורים אחרים שהייתי רק בוושינגטון הגעתי וחזרתי בטיסה (מקליפורניה/ישראל) והייתי בלי רכב.
-
@שירליץ אמר:
@Benjamin1515
לא עשיתי את הדרך הזו באוטובוס, אבל זה נשמע לי סביר לחלוטין. אני מאמינה שהאוטובוסים ברמה טובה. אבל תמיד ממליצה לקרוא ביקורות אונליין.
במרחק כזה קצר אין עדיפות לטיסה כי הזמן שמתבזבז מסביב (נסיעה ממנהטן לשדה התעופה, הגעה שעתיים לפני, זמן הנסיעה משדה התעופה למרכז וושינגטון) יקחו יותר זמן (והרבה יותר כסף) מאשר אוטובוס ישיר ממרכז עיר למרכז עיר.
רכב כדאי אם מתכננים לטייל בנוסף מחוץ לעיר. אנחנו עשינו מסלול מעגלי כולל ביקור בספינת מלחמה בהלוך והרשי והאמיש בחזור. ביקורים אחרים שהייתי רק בוושינגטון הגעתי וחזרתי בטיסה (מקליפורניה/ישראל) והייתי בלי רכב.
אנצל את הידע שלך, ואבקש אתרי אינטרנט של אוטובוסים\רכבות שעושים את הדרך מניו יורק אל מחוץ לעיר.
לגבי השכרת רכב בתוך ניו יורק, כדאי להשכיר רכב?
אם יוצאים לוושינגטון, כדאי להשכיר רכב, או להסתמך על תחבורה ציבורית בלבד?
סליחה על השאלות, ותודה על העזרה.
-
אני נסעתי מניו יורק לוושינגטון ברכבת. זה אמנם היה קצת יותר יקר מאוטובוס אבל מהיר יותר וטעמי נוח יותר, ואני הייתי מוכנה להשקיע את התוספת. קניתי את הכרטיס מאתר האמטראק, חברת הרכבות עצמה. בוושינגטון ישנתי במלון The Pod DC שזו רשת קטנה שפונה לקהל צעיר (אבל לא תפרן). אין במקום ״פינוקים״ והחדרים די קטנים, אבל המחירים אטרקטיביים והמקום נקי ונעים. בפברואר 2018 שילמתי שם בערך 70$ ללילה עם מבצע ״off season”. המלון נמצא בכניסה לצ׳יינה טאון, מול תחנת מטרו ובמרחק הליכה מהמול.
היו לי 48 שעות בוושינגטון והייתי שמחה אם היו לי עוד יום או יומיים. אני בחרתי לבקר בעיקר אתרים שהיו קשורים בממשל, בדמוקרטיה ובזכויות אדם. ביקרתי בקונגרס ובספריה שלו, בניוזיאום המעולה (עם הדרכה נהדרת), במוזאון ההיסטוריה והתרבות האפרו אמריקאית, במוזאון השואה, וכמובן, באנדרטאות.
-
@Benjamin1515
לא התכוונתי לפגוע, פשוט היה לי רושם שקבעת שבוע בניו יורק ושבוע ביעד אחר באופן שרירותי, כלומר בלי לבדוק באמת מה וכמה אתה רוצה לראות בניו יורק. אם טעיתי ואתה אכן סגור על רשימת אתרים ספציפית ובדקת שזה אכן מתאים לשבוע, לא לחמישה ימים ולא לעשרה- אז אני מתנצלת מעומק ליבי.
-
מותר לי לבלבל?
בסדר גם אני תומך בוושינגטון, אפשר אפילו לעצור בפילדלפיה בדרך (אם זה ברכב).
בנייני הממשל והמוזיאונים מדהימים, אני לא בטוח שצריך שבוע בשביל זה, אבל אני מטייל שטחי.
אני לא זוכר מתי הנסיעה, אבל אולי ניתן לשקול את בוסטון הייפייפיה ואת סביבותיה כדי להשלים שבוע.
אם אתה לא רוצה בלבול מחשבה, שכח את הפוסט שלי. -
תודה על התגובה.
את זוכרת כמה זמן לקח לך להגיע מניו יורק לוושינגטון?
האם זה רכבת שיש כל כמה שעות, או רק בזמנים מסוימים?
אין צורך להתנצל, לא קרה כלום.
אשמח לקבל כל תגובה\ביקורת מכל סוג שקיים, כמובן גם עצות איך לשפר את הטיול :).
@אלי רון
אכן בלבלת

לגבי הרכב, זה כרגע עניין לא סגור! לכן אני לא יודע כיצד לפעול ולאן לנסוע.
אם אקח רכב ואצא מניו יורק, מה היא הבחירה ה’אולטימטיבית’ מבחינתך?
ואם אקח טיסה\רכבת, מה היית ממליץ?
תודה לכולם.
-
עוד שאלה ולא פחות חשובה מכל השאר…
פרט ל:
טיסות\מלונות\אטרקציות\אוטובוסים\רכבות-כל מה שאפשר לשלם מראש! איך מסתדרים שם (מסעדות\קניות\אטרקציות חדשות?
ויזה או מזומן?
-
למיטב זכרוני הנסיעה לקחה בערך 3 שעות. יש הרבה רכבות ביום, אני בחרתי אחת שתהיה לי נוחה וגם תהיה במחיר יחסית זול. עדיף להזמין את הכרטיס מראש. לא חייבים עכשיו, אפשר גם כמה שבועות מראש. אני אפילו לא יודעת אם אפשר עכשיו. לדעתי אם רוצים לטייל רק בין ערים גדולות אז עדיף לא באוטו.
@Benjamin1515 אמר:
תודה על התגובה.
את זוכרת כמה זמן לקח לך להגיע מניו יורק לוושינגטון?
האם זה רכבת שיש כל כמה שעות, או רק בזמנים מסוימים?
אין צורך להתנצל, לא קרה כלום.
אשמח לקבל כל תגובה\ביקורת מכל סוג שקיים, כמובן גם עצות איך לשפר את הטיול :).
@אלי רון
אכן בלבלת

לגבי הרכב, זה כרגע עניין לא סגור! לכן אני לא יודע כיצד לפעול ולאן לנסוע.
אם אקח רכב ואצא מניו יורק, מה היא הבחירה ה’אולטימטיבית’ מבחינתך?
ואם אקח טיסה\רכבת, מה היית ממליץ?
תודה לכולם.
-
-