ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה במקסיקו

פורום מרכז אמריקה
    איסלה מוחרס טולום פלאייה דל כרמן קנקון תכנון טיול
    4
    13
    1499
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nirol22
      nirol22 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, אנחנו זוג בני 30, אנחנו נוחתים בקנקון ב28.09 והטיסה חזרה היא ב13.10

זאת אומרת שיש לנו 15 יום מלאים.

אנחנו צריכים עזרה בתכנון הטיול, איפה מומלץ ללון בזמן שיש לנו, וכמה זמן בכל מקום? מה הסדר ההגיוני למעבר בין המקומות? האם המעברים הם בטיסות או בנסיעה? וכמה זמן?

קנקון -28,29,30.09

איסלה מוחרס- 1,2.10

פלאיה דל כרמן- 3,4,5,6.10

טולום- 7,8,9,10.10

קוזומל- 11,12

חזרה מקאנקון ב12:00 

אודה לכם אם תוכלו לעזור.

תודה 😁

gauntlet גדליהו מהגרעין karnielr 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • gauntlet
        gauntlet @nirol22 נערך לאחרונה על ידי

@nirol22

כל המעברים בטיסות ארוכות

nirol22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • nirol22
          nirol22 @gauntlet נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • nirol22
            nirol22 @gauntlet נערך לאחרונה על ידי

@gauntlet

בנאדם טוב בסך הכל

• גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין @nirol22 נערך לאחרונה על ידי

@nirol22

כל המקומות מאוד קרובים זה לזה. בגדול איזו שעה נסיעה. תלוי בכם אם אתם רוצים לארוז הכל למשל ולזוז לקוזומל שנמצאת במרחק מעבורת קצרה מפלאיה ויכולה להיות שני טיולי יום. לאיסלה מוחרס כבר הייתי  כן עובר ללינה ולכן גם הייתי מוסיף עוד לילה.

מה הסיבה לשהות ארוכה בטולום? אם אתם מחפשים מקום יותר שקט מבחינת מסיבת וכו’- אז כן. אם לא. אולי יש מקום לקצר.

אני גם מניח שהחופשה בעיקרה היא בטן גב ( ע”פ בחירת המקומות)

• karnielr
                karnielr @nirol22 נערך לאחרונה על ידי karnielr

@nirol22

הסדר שאנחנו עשינו ונראה לי הגיוני: עם הנחיתה נסענו ישר לקוזומל, משם נסענו לוולדוליד שאיפשרה ביקור בוקר למחרת בציצן איצה- שווה לכם לבדוק ביקור שם, משם חזרנו לפלאיה, אתם יכולים משם לעבור לטולום (אנחנו ויתרנו על המעבר כי זה ממש קרוב לפלאיה....), משם לאיסלה מוחרס וסיימנו בקנקון. 

עשינו הכל בתחב"צ, היה מעולה. אפשר עקרונית לשכור רכב. 

nirol22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • nirol22
                  nirol22 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

אחרי קריאה קצרה הבנתי שרוב טיולי היום יוצאים מפליאה, וגם ראיתי הרבה שממליצים להיות בקנקון בסוף הטיול. 

אז אולי עדיף להמשיך בנסיעה אחרי הנחיתה ישירות לפלאיה, האם לטולום צריך לישון שם או שעדיף לישון בפלאיה להשכיר רכב ולנסוע שם? 

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין @nirol22 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@nirol22

כל מה שיצא מפלאיה יצא גם מקנקון. אבל אתם בהחלט יכולים להשאיר אותה לסוף.

לגבי טולום. אם אתם רוצים חוויה של ישוב חוף עם פחות מסיבות וכיוב’- אתם יכולים לשהות שם איזה 2 לילות. אם נראה לכם שהוא יספיק לכם כטיול יום  אז זה אפשרי גם לביצוע ביום אחד. אם יש לכם תוכניות לעשות טיול יום ללגונת בקלר אולי תחשבו אם אתם רוצים לילה שם באזור- כי זו כבר נסיעה ארוכה יותר כטיול יום מפלאיה. ( כ-3 שעות לכל כיוון)

• nirol22
                      nirol22 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי nirol22

@גדליהו-מהגרעין

תודה לכולם על התשובות ,

אז ככה המסלול שחשבתי עליו הוא כזה:

ב28 נחיתה בבוקר בקנקון, משם לקחת אוטובוס ( כמה עולה לאדם? האם לקיחת נסיעה פרטית יקרה משמעותית?) לפלאיה.

28-29-30 לילות בפלאיה, אקח פה מלון פשוט משום שרוב הזמן נבלה מחוץ למלון בטיולי יום.

1-2 לילות בטולום ניקח שם מלון ברמה יחסית טובה לבלות בו ובחופים (המלצות לאיזור?)

3-4 לילות בקוזומל (האם להוריד לילה ולהוסיף לפלאיה?)

5-6 לילות בהולבוש

7-8-9 לילות באיסלה מוחרס

10-11-12 לילות בקנקון

13. טיסה צהריים 

תקציב יומי של 150 דולר לזוג מספיק?

דעתכם ?

גדליהו מהגרעין karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין @nirol22 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@nirol22

אלא אם יש לך משהו ספציפי שבגללו סידרת ככה- הייתי מחליף את טולום וקוזומל בסדר- כמו שאמרתי קוזומל ופלאיה מרחק מעבורת קצרה- אם כבר החלטתם לפצל לינות למה לנסוע דרומה שעתיים ולחזור אותן בשביל 2 מקומות סמוכים?

אם התקציב שלכם ממשממש לחוץ- אוטובוס ציבורי הוא הכי זול. אם יש לכם קצת יותר יש גם ואנים משותפים. זה משהו בין הפרטי לאוטובוס, גם מבחינת המחיר.

לגבי התקציב- מה הוא כולל- רק לינה , אוכל ותחבורה? או שגם אטרקציות? כי עם אטרקציות זה לא יסתדר- יש שם פארק מים  ( לא מגלשות) בעלות של כ-100$ לאדם. לקחת יום טיול לצ’יצן איצ’ה עם עתירה בסונטה- לאחרונה שבדקתי היה באזור 50$ לאדם ( ואפשר לבדוק מול עלויות של טיול עצמאי).. כשהולכים על תקציב מאוד נמוך לטיול לא ארוך- אני באופן אישי- הייתי ממש יורד לפרטים של עלויות, לראות שזה בר ביצוע. ואתם גם מדברים על מלון ברמה יחסית טובה בחלק מהזמן וכיוב’… כדאי שתבדקו אם זה התקציב שלכם מה זה “קונה” לכם שם, והאם זה מספק אתכם.

• karnielr
                          karnielr @nirol22 נערך לאחרונה על ידי

@nirol22

יש לכם בעצם רק יום שלם אחד בקוזומל, גם אנחנו היינו ככה והרגשתי החמצה, הייתי מוסיפה עוד לילה. קנקון הכי פחות מלהיבה, הייתי נשארת בה את המינימום ההכרחי, מעבה את השאר.  לגבי ציצן איצה,  תבדקו אם מעניין אותכם. אם כן- ממליצה שתקראו את הטיפ שלי על טיול עצמאי לשם. 

• nirol22
                            nirol22 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

היי ,

הכוונה הייתה 150 דולר לא כולל מלונות אלא לאוכל, אטרקציות וכה..

אני מבין שיהיו ימים בהם העלות תהיה גבוהה יותר עקב אטרקציות כאלה ואחרות אבל בימים שאנו ננוח בבריכה של המלון או על החוף מאמין שהעלות היומית תהיה נמוכה יותר.

אני שוקל לסגור רק את המלונות של הימים הראשונים בפלאיה ואת הלילות האחרונים בקנקון ופשוט לזרום. השאלה היא האם יש סיכון שרוב מקומות הלינה הטובים יהיו תפוסים ? או שהמחירים עולים ממש ?

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • גדליהו מהגרעין
                              גדליהו מהגרעין @nirol22 נערך לאחרונה על ידי

@nirol22

לגבי אוכל- אפשר לחפש כל מיני מחירים עכשווים להערכה. ממה שאני רואה. מקדונלד יעלה כ-5-6$. מסעדה מקומית זולה גם משהו בסביבה הזו ( מעט יותר ממוצע של 6$)..  במסעדה ממוצעת כבר תוציאו מ- 25$ ומעלה לזוג. אטרקציות כמו שאמרתי- יש במגוון מחירים- תבדקו כמה שמעניינות אתכם ואז תוכלו להעריך כמה שאתם צריכים/יכולים להוציא על אוכל כדי לחסוך בשבילן מתוך התקציב. כמו-כן צריך להשאיר כסף ל”שונות”- גלידה, שתייה חריפה ( אם אתם שותים), מזכרות, כביסה וכיוב’. כמובן שגם תחבורה- לפי כמות המעברים.  דרך אגב. אני קורא ליציאה למועדון תחת אטרקציות. כי יש שם כמה מיוחדים שעולים לא מעט.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון