התייעצות לגבי מסלול טיול בפורטוגל - שבועיים באוקטובר
-
שלום,
אנחנו (זוג בגילאי 60 +/-) נטייל בפורטוגל שבועיים במחצית הראשונה של אוקטובר.
(אני כבר טיילתי בפורטוגל לפני 5 שנים במסגרת מקום העבודה, בטיול עמוס של שבוע. מאוד נהניתי ולכן בחרנו השנה לנסוע לשם בטיול זוגי).
טסים לפורטו וחוזרים מליסבון. השאיפה היא לבקר בדרך בין פורטו לליסבון בעיקר במקומות בהם לא הייתי בטיול הקודם, אבל גם לבקר במקומות שהשאירו לי אז “טעם של עוד” ו/או במקומות מיוחדים שאני רוצה שגם בעלי יבקר בהם.
אנחנו רוצים טיול יחסית רגוע בלי לרוץ יותר מדי.
זה השלד של המסלול המתוכנן:
יום 1 – טיסה (לא ישירה) לפורטו. הגעה לעיר בשעות אחר הצהרים המאוחרות. לינה בפורטו 3 לילות.
ימים 2+3 – פורטו
יום 4 – לקיחת הרכב השכור (הוזמן מ-Avis) ונסיעה לכיוון עמק הדורו. התכנון הוא לנסוע לגימראייש ולבראגה ומשם, דרך פסו דה רגואה, למלון בעמק הדורו. (רציתי להגיע גם לאזור שמורת פנדה-גרש, אבל נראה לי לחוץ ולא ריאלי)
יום 5 – יום בעמק הדורו (ביקור ביקב, שייט, תחנת הרכבת בפיניאו וכו’). נשמח להמלצה מאיפה לאיפה לקחת שייט והאם צריך להזמין מראש?
יום 6 (+7) – נסיעה (אולי דרך “המדרגות של פאיבה”) לבלמונטה, שם נלון יומיים ונעביר במקום את יום כיפור, כשהתכנון הוא לשלב את הביקור במקום (כולל השתתפות, לפחות חלקית, בתפילות בבית הכנסת במקום, שכבר תואמה עם אחד מאנשי הקהילה היהודית באזור) עם קצת טיולים בסביבה בקרובה.
(זו פעם ראשונה שאנחנו נמצאים בחו”ל ביום כיפור. למרות שאנחנו לא דתיים אנחנו נוהגים לצום ובחו”ל חשוב לנו שזה לא ירגיש כמו יום “רגיל”).יום 8 – ביקור בשמורת סרה דה אשטרלה ולפחות באחד מכפרי הצפחה. מתלבטים אם ללון עוד לילה באזור או להמשיך מערבה, ואם להמשיך – אז עד לאן להגיע באותו יום. (אני כבר הייתי ביער בוסאקו ובקוימברה. מעדיפה מקומות אחרים).
יום 9 – טרם תוכנן. בגדול: טומאר, בטאליה ופאטימה (לאו דווקא בסדר הזה. בכולם הייתי בטיול הקודם). אולי לינה בטומאר.
את הלינה בימים 8 ו-9 חושבת לא להזמין מראש כדי לא להגביל.יום 10 – ביקור במערות Mira de Aire ומשם לאובידוש וסינטרה (אלה 2 המקומות שהשאירו אז “טעם של עוד”). התכנון הוא להגיע לסינטרה בשעה לא מאוחרת כדי שנספיק לבקר בחלק מהאתרים עוד ביום ההגעה. לינה בסינטרה.
יום 11 – המשך הביקור בסינטרה ונסיעה לליסבון (אולי דרך קאבו דה רוקה וקשקאיש). החזרת הרכב השכור.
ימים 12-14 – ליסבון.
א. אשמח להערות ולהארות לגבי המסלול ולהמלצות על מקומות מיוחדים שכדאי לשלב בטיול.
ב. שאלה לגבי לינה בעמק הדורו: להפתעתנו – למרות שמדובר באוקטובר ונותרו עוד חודשיים, רוב המקומות עליהם קראתי המלצות פה באתר ובמקומות אחרים מלאים בתאריכים שלנו. יש לנו כרגע 2 הזמנות למלונות (כמובן עם אפשרות ביטול): אחד באזור ארמאמר/פולגוסה (Hotel Folgosa Duoro) ואחד באזור לאמגו (Casa relogio de Sol). איזה מהם עדיף (בעיקר מבחינת המיקום לטיול בעמק)?
בהמון תודה מראש על העזרה (ועל הסבלנות לקרוא את הפוסט הארוך
),מיכל.
-
קודם כל -שאפו
נראה לי תכנון מאוזן וריאלי .
שנית- כן, בדוארו זה הבציר, ולכן עמוס בלינה בעיתוי זה.
אני הייתי מחפשת לינה יותר באזור פינאו…. עדיין .
שימו לב 5.10 יום העצמאות- תכננו מסלול בהתאם. להפתעתי מתנהל כמו “יום ראשון” עם הרבה חנויות ומסעדות סגורות, כך שאם יש לכם שליטה על העיתוי והתוואי עדיין-חשוב להתייחס אליו. פעם ראשונה הופתעתי, פעם שנייה בפורטוגל כבר תכננתי חכם יותר (סינטרה ארמונות שמורת טבע- פחות הורגש).
לגבי בלמונטה- אני מניחה שיש שיקול מאחורי יומיים שם -יום כיפור וכו, זה עניין של בחירה ערכית. תיירותית- לא שווה יותר מכמה שעות קצרות מאד לטיול.
סרה דה אשטרלה- היבט הלינה קצת בעייתי, כפי שאתם רואים על המפה. להישאר פה ללון עוד לילה “מורח” את הטיול, מצד שני להתקדם עוד הרבה..זה לא אזור מאד מרתק ולא שופע לינות. השאלה באמת באיזה ציר נסיעה נוסעים מכאן--- לכוון עיירות המנזרים… כי זה יקבע גם את מיקום הלינה.
לינה בעיירות המנזרים-ליבי נתון לטומאר ,בכל היבט גם שירותי תיירות, היצע לינה, עיר חמודה לטיול ערב.
היום שאחרי- בהנחה שלנתם בטומאר, גם המערות, גם אובידוש (חמודה) וגם להגיע לסינטרה להתמקם ולטייל ב(1?) ארמונות? טיול טבע?-צפוף לי קצת.
כל השאר נראה לי מאוזן.
-
תודה על התשובה המפורטת.
לגבי עמק הדורו – האם זה משנה אם לנים מצפון או מדרום לנהר? לפי מה שראיתי המרחקים בין הגשרים גדולים.
ביום העצמאות (5/10) אנחנו בפורטו. תודה על המידע. בודקת במה זה מתבטא ואתכנן את היומיים שלנו שם בהתאם.
לגבי בלמונטה – אנחנו “עושים חושבים". אולי נקצר את השהות שם ללילה אחד.
טומאר היא גם המקום המועדף מבחינתי ללינה. תודה שחיזקת את “תחושת הבטן” שלי.
מיכל.
-
ידע אישי- פורטו הייתה “כמו יום ראשון” , כך שאם הכוונה לטיול ביעדי תיירות-אין בעיה
אם הכוונה לחנויות ומסחר- אז יש בעיה.
חנות הספרים---הייתה פתוחה ,והתור בהתאם.
המגדל, מחסני הפורטו, מסעדות- כל אלו היו פתוחים
רק ואך החלק המסחרי היה סגור (והשוק).
לגבי עמק דוארו לא יודעת. אני העדפתי את הצד הצפוני. אבל גם בצד הדרומי--- שווה.
בכל מקרה בדקו את היבט מיקום הלינה גם בהיבט הסעדה של הערב- כי…. בחלק מהמקומות ה”ירידה” אל מקום ישוב ומסעדה כרוכה בנסיעת סלאלום חשוכה ומפחידה גם נהגים מנוסים מאד.
-
היי אם כבר היית בקוימברה ובא לך מקום מעניין נוסף באיזור הייתי ממליץ על פיודאו.
כפר קטן ומדהים בהרים לי שמורת סרה דה אשטרלה, מאוד שונה מהנופים הרגילים של פורטוגל, אפשר לעשות טיול רגיל עם נוף נהדר.
-
הי מיכל
אנחנו בשלב התיכנון ואם כולם ירגישו טוב בעזרת השם נטוס לפורטוגל מחר אחה”צ ואשמח לשתף בחוויות (אנחנו משפחה עם שני בני נוער שאוהבים טיולים מגוונים).
המלצות משלב התיכנון – הבלוגים של רחל לבון נהדרים.
ליד אובידוש יש את האתר הבא, נראה מקסים:
buddha eden
תיהנו,
הילה
-
-
לדעתי, כיון את רוצה להיות בבלמונטה ביום כפור אין לך ברירה אלא ללון בה 2 לילות.
אני מבינה שלא חשוב לך להכנס לקוימברה , ולא ברור אם אתם רוצים לצאת לטיול רגלי בין כפרי הצפחה, אם לא אז מאוד ייתכן שאם תצאו מספיק מוקדם מבלמונטה תספיקו לנסוע דרך פסגת torre לפיאודאו ולהגיע בערב לטומאר בלי להכנס לקוימברה.
לא בדקתי אם יש אפשרויות לינה במסלול זה.
-
-
תודה ח.ג.
אכן, החלטנו להישאר עם התכנון המקורי של 2 לילות בבלמונטה.
ההצעה שלך נשמעת טובה וברת ביצוע ונראה שנאמץ אותה
. מיכל.
-
תודה gohike.
קראתי כבר אין סוף כתבות ובלוגים, כולל את הבלוגים של רחל.
מקווה שיהיה לנו זמן גם לבקר בבודהה עדן.
מיכל.
-
יונית,
לגבי לינה בדורו, האם המקום הבא עדיף לדעתך על השניים שהזכרתי קודם?מיכל.
-
אם זה איפה שאני חושבת (מעל הגשר של פינאו) אני אוהבת את התוואי הזה.
מספיק קרוב לעיירה ,למסעדות – והנוף מרהיב.
אני ישנתי קצת יותר למעלה בCasal de Loivos,- ונהנתי מכל רגע ונוף (ופחות מהירידה ועליה לפינאו בחושך).