נרתיקים לדרכונים
-
לא קשור לצפון אמריקה אבל אני שואל כי יש פה הרבה טיילים רציניים.
יש מישהו שמשתמש בנרתיקים לדרכונים כמו שמשווקים היום בכל מיני צבעים, שם רקום וכל הגימיק הזה? יעיל?
פשוט דיון עם הדור הצעיר שחי בגימיקים ושטויות, וחייב את התמונה באינסטוש.
אני טענתי שזה רק מסבך כי דרכונים ביומטרים סורקים (כולל העצמי בנתב”ג) ולכן בכל הצגה שלהם צריך להוציא את הדרכון מהנרתיק המהודר שלו. -
לא אני
-
אני לא מכיר נרתיקים כאלה, אבל משתמש במעטפת פלסטיק פשוטה ללא סימני זיהוי.זה שומר על הדרכון ולא מפריע לסריקה.
-
-
בשנים האחרונות בקרתי בלא מעט מדינות בהן במשטרת הגבולות ביקשו להוציא את הדרכונים ולהגישם ללא כל כיסוי. לא כדאי כיסוי, זו סתם טירחה מיותרת.
-
-
לנו יש נרתיקים חמודים שגיסתי רקמה לנו כמתנת פרידה לפני שיצאנו לארצות הברית. לפני כן הסתובבתי עם נרתיק פלסטיק זול מסוכנות הנסיעות – בעיקר כדי לא לעורר תשומת לב לדרכון ישראלי [יש הטוענים שלא משתגעים עלינו בעולם]. באירופה ביקשו ממני כמה פעמים לשלוף את הדרכון, בארצות הברית לא זכור לי שזה קרה אי פעם. -
תודה – אגב במכונות העצמיות בנתבג אין צורך להוציא?
-
אין לי מושג. הדרכון שלי לא ביומטרי. התוקף שלו בדיוק עומד לפוג בעוד כמה ימים, ואני עדיין מתלבט אם להוציא ביומטרי או לא, לאור הכשלים החמורים של אבטחת מידע שהתגלו במאגר. -
אם נפתח בדיון אחר.
אתה יכול לא לשמור את הפרטים במאגר ותיענש בתוקף ל-5 שנים בלבד.
אני לא בעייתי, לדעתי המידע שאנחנו מוסרים פה, לפייסבוק, לגוגל (שהכניס לי ללוח שנה בטלפון ביוזמתו כל מלון וטיסה וכל דבר שהזמנתי והאישור שלו הגיע לג’ימייל) זה יותר גרוע מהמאגר הביומטרי שמאובטח היטב (עם הכשלים החמורים, אני אחפש עליהם, בד”כ זה יותר רעש תקשורתי מכשל ממשי) -
לא -
תקבל ביומטרי אם תרצה או לא.האפשרויות שלך, ללא שמירת נתונים במאגר – דרכון ל-5 שנים, עם מאגר ל-10.
-
לא מדויק ובגלל זה אני לא נוגע בפייסבוק/אינסטגרם ודומיהם במקל ארוך ומוחק כל V על שיתוף מידע בגוגל, כך שגם לוח השנה שלי חסין מכניסות אוטומטיות. -
כשהדרכון לעתים קרובות בכיס, הגנת הכיסוי חשובה.ממני דרשו להוציא מהכיסוי פעם אחת מתוך הרבה מדינות, הן בכניסה בנ”ת, הם ימית והן יבשתית.
-
החסרון בנרתיק שבכל פעם שמתבקשים להסיר אותו יש סיכוי שיקרע הדף מההדרכון – ואם נקרע ולא במעט יכול ליצור בעיות ולהיפסל
אני הפסקתי להשתמש בהם כבר כמה שנים. ששם אותם בכיס שם את כל הדרכונים ביחד בשקית תואמת או נרתיק מבד וכך דואג לשמור עליהם
-
הנסיון שלי הפוך.אחרי שהחלפתי דרכון בן 8 שנים כי הוא היה מלא ויזות ולא נותרו 2 דפים לויזה נוספת, הוצאתי דרכון בעובי כפול, טעות חמורה.
את הדרכון הזה לא בקשו ממני להוציא מהכיסוי, אבל טיפול לא עדין של בקרי גבול גרם, בגלל העובי לקרע קטן בתפר שבקר אחר בדק בכוח וגרם קרע ממש.
מזל שזה היה בעליה לטיסה לארץ. הבקרית בארץ אמרה לי להחליף דרכון וכך עשיתי, הפעם לדרכון רגיל.
-
אין אפשרות להוצאת דרכון לא ביומטרי היום, למעט אולי בנתב”ג, ואז הוא רק לתקופה קצרה. -
בטוח? בפעם האחרונה שבה בדקתי אכן היה אפשר להוציא דרכון רגיל לחמש שנים, אבל עבר מאז קצת זמן. חבל, אם כך, שלא הוצאתי בקונסוליה ביוסטון... -
כבר כמה שנים שכל הדרכונים ביומטריים. אם אתה לא מסכים לשמירת הנתונים הביומטריים במאגר תקבל דרכון ל-5 שנים. -
למיטב הבנתי ”לא מסכים לשמירת הנתונים הביומטריים במאגר” אין פירושו שאתה פטור מלתת אותם, הם לוקחים ממך טביעות אצבעות ומבטיחים שימחקו אותן אח”כ (מתישהו… אם לא ישכחו…).