נרתיקים לדרכונים
-
-
רגע, לא בטוח שהבנתי… הם לא לוקחים טביעות אצבעות?
-
אני כבר לא זוכר, זוכר רק שצילמו אותי. -
-
חבל שלא הוצאת ביוסטון. אם אתה שוהה בחו״ל במעמד כלשהו של תושב אז בנציגויות בחו״ל מקבלים דרכון רגיל ולא ביומטרי, עם תוקף של 5 שנים.
@חתול-רובוט אמר:
בטוח? בפעם האחרונה שבה בדקתי אכן היה אפשר להוציא דרכון רגיל לחמש שנים, אבל עבר מאז קצת זמן. חבל, אם כך, שלא הוצאתי בקונסוליה ביוסטון...
-
כן, זה מה שבת הזוג שלי עשתה. זה באמת עדיף, בתוספת סעיף “מקום הוצאת דרכון” מגניב. יהיה לי חבל להיפרד מהנוכחי שהוצא בהונג קונג. -
לוקחים טביעות אצבע, מצלמים את פרצופך.
מולי ישב אדם שרק סטייק פייב, היה מרוצה מהתוצאה (דעתי עליו לא חשובה).
• הפקידה מודיעה:
אם תסכים לשמור גם את טביעות אצבעותיו במאגר, תקבל דרכון ל- 10 שנים.
אם תסרב, תקבל דרכון ל-5 שנים בלבד.
את פרטי הפנים שלך, מעבירים למאגר (הפרוץ), אך עדיין אין לדעת אם לא שומרים גם את טביעות האצבע (לא צריך להיות פרנואיד גדול כדי לדעת עם מי יש לנו עסק).
* ולגבי שאלת הכיסוי לדרכון:
רכשתי לפני כמה שנים כיסוי מעור, הפתרון למניעת קריעת חלקי הדרכון, אין תפר באחד משולי הכיסים, כך שניתן לשולפו ללא בעיות.
ו- sailor, הפקידים עשו זאת בכוונה למאות אנשים(כולל הפקיד שחתך במסירות את הדף הדרכונים), כדי ש"מיזם הדרכון הביומטרי", יתחיל לצבור תאוצה.
-
-
בעניין הכיסויים נשמע שיש תיקו בין “אבא תמיד צודק” ל-”תקנה כבר לבנות כיסוי מפונפן”.
כיסוי עור עם פתח צד נראה לי יעלה כמו דרכון חדש.
ההכרעה תעבור לפנדלים.
בעניין הביומטרי אני קשיש אבל הכי זורם עם הקידמה, חוץ משטויות מיותרות כן.
אני הדור שצמח מכמעט כלום (טלויזיה שחור-לבן ותזמין טלפון קוי לבית תקבל עוד 5 שנים) למה שיש כיום.
דרכון ביומטרי, המסומן ע”י הריבוע הקטן החצוי, יש בו צ’יפ שכולל את המידע שלכם כולל טביעות אצבע, זה התקן הבינלאומי החדש ולא היתי עושה תרגילים להסתובב עם דרכון ישן. בהרגשה שלי מאז שסורקים את הדרכון שלי בכניסה למדינות כמעט ולא שואלים שאלות כי הכל עולה להם בעשירית שנייה במחשב, כולל מצלמה שמחליטה האם הפרצוף שלי הוא אני או לא (זה לא מסובך, יחסים במיקומי איברי הפנים ועוד).
השמירה של הפרטים במאגר מעבר לצ’יפ זו ההחלטה שלנו, ונענשים אם לא.
עם כל החוסר אמון ובצדק במנגנוני הביטחון בישראל ובעולם בעניין שמירת הפרטים, ולמרות שאני סומך עליהם לא אופתע ואפילו בטוח שהרבה מידע נשמר בכל מיני מקומות. הביטחון בנתב”ג מבוסס על מצלמות שמנתחות כל אדם שנכנס מי הוא והאם הוא דורש טיפול מיוחד.
אני כן סומך עליהם שהם עושים עבודה רצינית להגן עלינו מאיומים, ולכן אולי לא שומרים על זכויות הפרט כי הביטחון תמיד מעל. לכן ככל שמטילים יותר ספק בכן או לא הם שומרים פרטים, אז ככה פחות שווה להיענש על אי ההסכמה למאגר וממילא אולי הם מצפצפים על ההחלטה שלנו…
בסופו של דבר פורום צפון אמריקה, כשמישהו הולך להוציא ויזה לארה”ב הוא עומד שם דום או מתווכח איתם אני לא אתן לך טביעות אצבע, או תמונה, או לא אגלה לך איפה אשן? -
בעוד שעה, שעתיים יגיעו אנשים שישמחו להסביר לך בפירוט רב, על הבעיות עם המידע שנשמר במאגר "המאובטח", חוץ מבעית "האח הגדול" (ראה מקרה סין), עלולה להיווצר לך בעיה אם המידע ימכר ע"י עובד מתוסכל לגורמים שאינם מדיניים ואז עלולה להיווצר בעיה (אישום במעשים שלא אתה ביצעת), במדינות אחרות יש שיטה אחרת להתמודד עם בעיות שעלולות להיווצר עם המידע שנלקח ממך (גם בארה"ב נפרץ מאגר), אבל "איללי פאת מאת" (את העבר, אין להשיב).
ובקשר לכיסוי "המפונפן", לא חייבים LV, אני "ידועה" בצניעותי (לא תמיד), רכשתי כיסוי-עור רך ונעים(לא מעור הקונה) במחיר של כריך בנתב"ג, זה גם מגן מהמים שתמיד נוזלים לי בתיק, כי שכחתי לסגור את הפקק.
0

אפילו התפירה איכותית!
-
אפשר לחסוך את ההסברים, יש לי חבר בטופ של האבטחת מידע בארץ.
הבעיות ידועות, אני אומר שלא בכל מקום שואלים, והאופציה היא לשבת בבית. -
-
זה כיסוי נורמלי בעיני, נתתי “לייק” וחשבתי שזה מספיק.
הדרכון נכנס סגור גם? -
-
כן, לזה התכוונתי, נחמד מאוד!
עם מקום לכרטיסי חבר בכל מיני חברות נודניקיות.
יש לך לינק לרכישה?
זה אולי לי, הבנות ירצו עדיין מפונפן פלוס דמויות דיסני וכדומה. -
-
אוקיי, אז זה בנסיעה לאירופה

-
טוב, אמרת: "לא קשור לצפון אמריקה אבל אני שואל..." - אני הולכת לפי ה'פשט'
.בטח תמצא מבחר גדול יותר ביבשת אמריקה(גם הדולר בירידה, לא רק הלירה).
-
אני באמת מתקשה להבין למה הבנות צריכות כיסוי מפונפן לדרכון....הן מתכננות ללכת איתו ביד כל הטיול? אצלנו למשל הדרכון בשימוש רק כשיוצאים מהארץ וכשחוזרים...הוא מאופסן עמוק בשלושת השבועות האחרונים....יש משהו שאנחנו מפספסים? (או אולי יש לי בעית הבנה שנובעת מזה שיש לי רק בנים?)
-
.
כן, גם סגור (אם התכוונת לסגור כמו בדוגמה המצורפת).