לפני קניית כרטיסי טיסה ליולי - צפון מזרח, שאלה ראשונה: על מה מוותרים
-
תודה על החידוד
כבר ישבתי לא מעט ביוטיוב, בטריפ אדוויזר ובגוגל-תמונות על השמורה הזו שנראית נהדר ואני די סגור כרגע שנגיע אליה -
שמח לקרוא את מה שכתבת… האיזור ‘נחשב’ בעיקר בתקופת השלכת, שזו תקופה שכנראה לא תהיה פרקטית מבחינתנו בשנים הקרובות, אנחנו מאד אוהבים טיולי קיץ. אוהבים לשחות באגמים, נחלים, מפלים.
גם לנו, יש נטייה ‘להתקע’ במקום שאנחנו אוהבים. לאו דוקא במובן של מקום לינה. גם ‘סתם מפל’ לצד הדרך או חוף יפה על אגם יכול לעצור אותנו לחצי יום… בקיצור ההי לי כיף לקרוא את ההודעה שלך

-
תודה ליהי! למען האמת לא נעול עוד על מסלול טיסה: ניו-יורק-ניו יורק (יש שיר כזה...) או ניו יורק-בוסטון, או בוסטון ניו-יורק – כרגע כל האופציות סביב אותו מחיר באיזור התאריכים שלנו (1200 דולר...)
-
למען האמת, פעם, כשהיינו זוג, היינו עושים בעיקר טיולים מתגלגלים (ואפילו פעם נאלצנו לישון ברכב באיזור הדולומיטים באפריל….)
ולגבי בוסטון – היא לא יעד בפני עצמו אלא יעד נחיתה ש-’אם כבר נוחתים שם נתאושש בה יומיים שלושה מהג’ט לג, נחווה קצת עיר לפני הרבה מאד טבע, ונמשיך הלאה – היא ממש ממש לא יעד חובה…
אגב – איך שלא מסתכלים על זה – לפחות לפי מה שאני רואה במפה אלא אם כן אני מפספס פה משהו – טיול שחלקו הגדול כרגע מתכוונן לניו אינגלנד, בוסטון בהחלט חוסכת חתיכת נסיעה – לפחות טיסה אחת הלוך או חזור
מעבר לזה – התחברתי מ-א-ד לכל מה שכתבת – אנחנו מעדיפים, עד כמה שאפשר, לא להחליף לינות גם מהסיבות שכתבת (ובעיקר האפשרות ‘לנהל את הטיול’ ) וגם כי אנחנו מרגישים צורך ‘למצות’מקום…
להכיר את המאפייה שלו, את בית הקפה שלו, את הנחל בקצה הרחוב…
אנחנו אוהבים מאד ‘לגלות’ ‘סתם’ מסלולי הליכה. כאלו שבעל הבית ממליץ ונמצאים ממש בקצה השביל מחוץ לבית, הרבה פעמים אלו המסלולים הכי כיפיים.
ומצד שני זו אמריקה, והמרחקים מאד גדולים, וכרטיסי הטיסה יקרים, ויש כל-כך הרבה, ומי יודע מתי נגיע שוב….
בקיצור דילמה איך לתכנן…
-
@gillp2 אמר:
כרגע כל האופציות סביב אותו מחיר באיזור התאריכים שלנו (1200 דולר...)
שים לב שיש חברות שעוד לא פתחו חיפוש לתאריכים שלכם כמו דלתא.
גם באקספדיה אתה עדיין לא יכול לבדוק
-
@gillp2 אמר:
ומצד שני זו אמריקה, והמרחקים מאד גדולים, וכרטיסי הטיסה יקרים, ויש כל-כך הרבה, ומי יודע מתי נגיע שוב…
מבין מאד את מה שאתה כותב. רבים חושבים כמוך. אבל השאלה היא האם זה מדוייק
המרחקים באמריקה לא יותר גדולים מאשר באירופה. רק שבאירופה התרגלנו לטייל באיזור במשך שבוע ויותר לא מדינה אלא איזור. לא גרמניה אלא היער השחור. לא אוסטריה אלה זלצבורגלנד. לא צרפת אלא רק עמק הלואר… ופתאום בארה”ב אנחנו מנסים לתפוס מרחקים אסטרונומיים בכמה ימים. המסלול שתארת דומה לטיול באירופה שמתחיל בברלין, ממשיך לוינה, מושך לזנבה ומסיים בפריז. הייתה עושה טיול כזה באירופה? אפילו ב-3 שבועות?
כן, הטיסות לארה”ב יקרות (אם כי סביר שאפשר לסגור גם על קית עם קונקשין בפחות מ-1200 דולר). אבל כפול 3 כרטיסים זה אומר הפרש של בערך 1500-2000 דולר אל מול טיסה לאירופה.
אבל מצד שני – ימים שאתה מבלה בנסיעות הם לא ימים שאתם נהנים בהם. המסלול שלכם כולל סדר גודל של 50 שעות נסיעה. בוא נניח שחצי מה משעממות כלומר 25 שעות נסיעה משעממות. בהנחה שיום טיול כולל 10 שעות נטו, אז 25 שעות הם יומיים וחצי מבוזבזים לחלוטין. כל יום בטיול כולה לכם 300 דולר ויותר במחייה בסיסית (מלון, אוטו, אוכל ודלק). כלומר היומיים וחצי המבוזבזים האלה עולים לכם כ-800 דולר שבזבזתם בהשוואה לטיול באירופה שיש בו הרבה פחות נסיעות משעממות.
כלומר הנסיון שלכם “לתפוס אמריקה” בגלל הטיסות היקרות יעלה לכם בפועל בבזבוז ניכר נוסף.
לעומת זאת אם לא “תתפסו אמריקה” אלא תעשו טיול קצר יותר ואיטי עוד יותר. למשל רק בוסטון, הרים לבנים ואקדיה במשך שבועיים – הטיול יהיה הרבה יותר כייפי והרבה יותר זול. תעשו אותו עם 3 מקומות לינה (אקדיה, קונווי ובוסטון) ושני כוכבים (שני הראשונים). נינוח, כייפי, כמו שמתאים לכם (על פי התיאור שלך)
-
זרקת רעיון

ובכל מקרה אני באיזשהו ‘חישוב מסלול מחדש’ – זה יהיה יותר מ-3 לילות אבל אנחנו כן נתנכנס על פחות שטח ופחות לינות (ובלי קשר – היה לי כרגיל מרתק לקרוא את התשובה והתובנות שלך...)
-
תודה רבה!
-
טיפ

לפארק אקדיה כדאי מאוד להגיע ביום גאות, בו הגלים גבוהים.
לראייה, הנה סרטון מרהיב שתיעד את השפעת הוריקן דוריאן על מערת הרעם שבפארק:
תחזית גלים (כולל טווח רחוק) עבור הנקודה הקרובה ביותר לפארק אשר זמינה באתר שאני אוהב (נוח, ברור ומפורט):
https://magicseaweed.com/Popham-Beach-Surf-Report/3785/