אפליקציה להתרעה מפני מחלת גבהים
-
היי חברים,
כתבתי אפליקציה לניתור הגובה בזמן אמת ע"י שימוש בחיישן הברומטר או הGPS.
כמו כן, האפליקציה מתריעה מפני מחלת גבהים.
שימושי למטיילים

להורדה:
https://play.google.com/store/apps/details?id=altitude.alarm.erol.apps
או חפשו ב: Play store : Altitude Alarm
אשמח לקבל חוו”ד.
-
הי טל
על מה מתבססת היכולת שלך להתריע על מחלת גבהים?.
יש לך רק גובה ופרופיל עליה.
אתה לא מנטר רמות חמצן....
-
אם מטיילים זהיר, מונעים מחלת גבהים.
תוסיף את מימד הזמן לעליה, וגובה ותקבל מנגנון התרעה שאילו היה ללא מעט מטיילים אשר קיפחו את חייהם תקבל אפליקציה מצילת חיים.
בנוסף, ישנם עוד כמה דברים בחישוב שלא אחשוף כאן...
-
היי טל, מציעה לך לפרסם בפורום “נפאל למטיילים” בפייסבוק, הוא מאוד פעיל ותוכל לקבל חוות -
בהצלחה.
אבל הקביעה של “אם מטיילים זהיר מונעים מחלת גבהים” היא לא רק שגויה אלא גם מסוכנת.
טיול זהיר, עלייה מתונה והדרגתית, ימי הסתגלות, כדורים ותרופות סבתא הם חשובים על מנת להוריד את הסיכון לחלות במחלת גבהים, הם לחלוטין לא מונעים אותה. וזה נאמר מניסיון ומהרבה שיחות עם הרופאים שמתמחים בנושא.
צריך להיות קשובים לגוף ולהבין כי אם יש חשד פשוט יורדים בגובה. כל דבר אחר פשוט מסכן את המטייל.
בייחוד שהרבה מהמטיילים הם בטיול אחרי צבא וחושבים שהם חזקים וגיבורים (בהכללה).
-
לא ברור לי איך האפליקציה עובדת וממה היא אמורה להתריע, אבל נראה לי שאם אינך רופא, או מדען בנושא רפואי, פתחת אפליקציה שיכולה להזיק במקום לעזור…
הרי מחלת גבהים נגרמת בשל מחסור בחמצן, והיא מאוד אישית ו“תופסת” כל אחד בצורה שונה, ללא הבדל גיל, מין, כושר ועוד פרמטרים רבים. אי אפשר לעשות הכללה כל כך גסה ולהכניס את כל המטיילים לאותה קטגוריה. קח בחשבון שאתה עלול לקבל תביעות בגין האפליקציה הזו, גם אם כוונותיך טובות.
-
ומה "ברומטר" מודד?
-
האפליקצית ספורט נותנת לי יותר מבחינת נתונים, כולל קריאות עידוד...ברמת הביקורת, מצטרף לקודמי-
רבים מפונים בגלל מחלות גבהים לא בגלל מודעות אלא בגלל התפיסה ש”לי זה לא יקרה”, כי מחלת גבהים זה לחלשים. אלה שלא מודעים גם לא יורידו אפליקציה.
מימד הזמן לעליה לא ממש רלוונטי, אתה יכול לעלות גם 1000 מטר ב3 שעות או 300 ב10 שעות, בסוף זה משנה איפה אתה מסיים. שמים דגש הרבה יותר גדול על לינה כל 300-500 מטר עליה, כולל המלצה לא לעצור, אלא להמשיך בגובה ולחזור חזרה לגובה המתאים. (טרונג לה פאס באנאפורנה כדוגמא)
כנראה צח”מ הרבה יותר רלוונטי, ואת זה אתה לא בודק באפליקצית ניווט.
שאלה מתקילה- האפליקציה תתריע גם כשאני מגיע לגבהים כשאני כבר מאוקלם?
אם בעצם היא רק מציינת גובה עלייה, אז באמת מיותר, חוזר לעניין אפליקצית הספורט.
-
-
לא קשור אבל קצת.
יש אפליקציה (של גוגל?) שיושבת על מפות גוגל ונקראת my elevation, שנותנת גבהים
של כל נקודה בעולם (על ידי בחירה, חיפוש או מיקום). כמו שעון היד שלך, תאי.
זה בטח יכול לעזור בגבהים.
-
רוני,
יש אין סוף אפליקציות (חינם) ב- Apps Store שניתן להוריד לניידים ונותנים אינדיקציה לגובה (מבוססי GPS).
השינוי והתוספת שהבחור עשה, זה גובה + מהירות העליה לגובה, זה לא מספיק בשביל להתריע על מחלת גבהים (ללא שום בדיקה פיזיולוגית של המטייל).
-
אתה כזה רדוד שחשבתי כמה פעמים אם בכלל לענות לך, אתה עונה כאילו ענית לרוצח סדרתי ולא לבנאדם שבא להעלות את המודעות לנושא ולעזור.
זה שלא הבנת איך האפליקציה עובדת זה לא אומר שהיא לא עוזרת, זה רק מוכיח דבר אחד – אתה חסר הבנה בנושאים טכנולוגיים וכנראה גם אדם שלא כיף לטייל איתו כך שאני לא מבין מה אתה עושה בפורום מטיילים.
אחת הטעויות שלך – גם כשאתה מאוקלם רצוי שהאפליקציה תתריע מפני מחסור בחמצן בגבהים אלו וכך היא אכן עושה.
@תאי
אף אחד לא יכול לתבוע אותי – הכל נבדק והמשתמש מוזהר, האחריות היא על המשתמש בלבד כפי שכתוב באפליקציה.
בנוסף, האפליקציה ע”פ הפרמטרים שהוכנסו לה, ועוד חישובים שלא אציין תתריע בכל מקרה של סכנה אפשרית מאחר ויש גובה מקסימלי שעד אליו אין שום סכנה הקשורה בגבהים ללא הבדל גיל, מין וכו ולכן, האפליקציה תתריע עבור המקרה ה”קל” ביותר.
כמו כן, השינוי הוא שימוש בברומטר ולא בGPS זולל אנרגיה והדיוק בגובה הוא גבוה ביותר.
האפליקציה גם ניתנת לשימוש שלא קשור למחלת גבהים אלא לקבל גרף בזמן אמת של גובה – זמן בכל פעילות וגם בתוך מבנים.
נ.ב האפליקציה חינמית ואין לי שום כוונות רווח ממנה.
@שירי_3804206
תודה! אסתכל.
מה למדתי מהשרשור הזה?
לישראלים קשה מאוד לפרגן. -
טל היקר,
אני מסכים איתך כי ההשוואה לאפליקציות ספורט היא שגויה, כי בעוד שמידע שגוי (או שימוש לקוי) באפליקצית ספורט לא יגרמו לנזקים משמעותיים לגוף, מידע שגוי או כאמור שימוש לקוי (באחריות המשתמש) עלולים לגרום למוות!!
בגדול – לגובה, כמה עלית ביום, באיזה גובה לנת, באיזו מהירות עלית וכל אלה אין שום משמעות למחלת גבהים. למה? כי הדבר היחידי שרלוונטי זה האדם הספציפי והתגובה הגופנית שלו לכל המאפיינים. שני אנשים יכולים לטייל ביחד ואחד לא ירגיש כלום והשני עלול למות ממחלת גבהים.
מה שיקבע זה סטורציה של החמצן בדם. אם האפילקציה שלך לא יודעת לחשב את זה אז היא לא באמת יעילה. אולי קצת מבאס לשמוע, אבל שוב, מדובר פה על נושא של חיים ומוות. פשוטו כמשמעו.
יש לדוגמא אפליקציה שיודעת להחליף אמצעי מניעה על ידי חישובים וטמפרטורת גוף. אבל זו אפליקציה סטטיסטית בסופו של יום, והיו כמויות אדירות מדווחות של כניסה להריון למרות השימוש באלפיקציה. אז יש הריון לא מתוכנן. משנה חיים? כן. אבל לא מסיים אותם.
אם האפליקציה היא בחינם, והמטרה היא להעלות את המודעות ו/או לעזור למנוע מקרים כאלו, לדעתי אתה יוצר תגובה הפוכה. לאנשים שבל מקרה היו מתייחסים לעניין הגובה ברצינות האפליקציה תהיה עוד כלי מתוך כלל ההתנהגויות הדרושות בעלייה לגובה. אבל לאנשים אשר לא מודעים מספיק למצב ו/או חושבים שלהם זה לא יקרה (ישראלים!), אתה מספק אפליקציה שעלולה לתת להם תחושת ביטחון מוטעית. הרי ידוע שמעל 2,500 מטר מתחילה סכנה של מחלת גבהים. אז על מה האפליקציה תתריע? על זה שהגעת ל2,500? ואם כבר הגענו ל3,500? אז עכשיו היא תתריע שיש סכנה? ומי שמרגיש מעולה יחשוב שהוא בטוח.
כאשר טיילתי באנאפורנה יש שם באמצע המסלול, סביב 3,500 מטר אם אני לא טועה, כפר שבו יש רופאים שנותנים הרצאה לכל המטיילים לגבי מחלת גבהים. ושהתרופה היחידה היא פשוט לרדת בגובה. אתה יודע מה שאלו שם כמה מטיילים? אם אנחנו מתקרבים לפאס ומתחילים להרגיש לא טוב, האם לא עדיף פשוט להמשיך לעלות ולעבור את הפאס ואז בכל מקרה יש ירידה תלולה לגובה נמוך יותר? וזה אחרי שהם אשכרה היו והקשיבו לכל ההסבר של הרופאים.
משאיר לך להניח לבד מאיזו מדינה היו השואלים…
אני מבין זה מבאס לקבל פידבק שלילי. אבל זה לא נובע מחוסר פרגון, אלא מאחריות כלפי שאר המטיילים. יכול להיות שאנחנו לא מבינים איך פועלת האפליקציה, בין השאר כי אתה משאיר את זה סודי ולא רוצה לספר. אבל לדעתי, גם אתה לוקה קצת בחסר על מה זו מחלת גבהים, איך היא נגרמת ומה הסיכונים.
מאחל לך בהצלחה.
-
נכון, לישראלים קשה לפרגן אבל בכל זאת הערה קטנה –
אתה מבקש ביקורת/חוו”ד ומקבל אותה מ-תאי מנהל הפורום, אדם עם עשרות שנים של ניסיון בנושא, ועוד שני אנשים מאוד מאוד מנוסים בטיולים בגובה –
dregev, yushon
מהיכרות שלי עם שלושתם, הם נמצאים פה רק בכדי לעזור ואף פעם לא ראיתי תגובה שלהם עם חוסר פרגון.
במקום לבדוק במי מדובר ולנסות להפנים, אתה נפגע ויורה לכל כיוון, ממש חבל.
לעניין האפליקציה, כל הכבוד לך שאתה מקדיש זמן לנושא החשוב והרגיש הזה, במיוחד כשאין פה מטרת רווח.
-
טל
מצטער אם נפגעת
קראתי שוב את ההודעה הראשונה הקצרה בה מעבר לפרופיל העליה לא נתת ״נתונים טכנים״ אבל היה כבר ברור שהאינדיקטור הרפואי הראשון במעלה חסר.
אני קצת מבין בחישובים. אולי לא כמוך אבל מספיק בשביל לדעת ששום ״נוסחה סודית״ לא תצליח לגשר לך על אינפורמציה חסרה.
אז לי קשה ל״פרגן״ כשהתמונה כזו מעורפלת.
גם אם סטטיסטית זה לא מספיק זה היה נחמד לתת כמה סיפורי חוויות של המשתמשים הראשונים שלך
-
היה צריך להגיד שדרושה חוו"ד חיובית.
ההשוואה לאפליקציה ספורט לא שגוייה, מכיוון שהיא נותנת אותם נתונים בזמן האמת, ואפילו הרבה יותר נתונים, כולל יכולת חיבור חיישן פעימות לב למשל.
כדי להוריד אפליקציה שנותנת אינדיקציה גובה(וכנראה לא הרבה יותר), בהקשר למחלת גבהים, צריך מודעות. ואז המודעות אומרת שאם יש לי אפליקציות ספורט שעושה אותו דבר, אין מניעה להשתמש בה לאותה מטרה, כי אני מודע למטרת השימוש.
כל המשמעות של גבהים, מחלת גבהים ואקלום לגובה, היא יכולת הגוף להתמודד עם ירידה בריכוז החמצן באויר.
לא אסביר ממש למפתח האפליקציה איך הגוף עושה את זה, אבל אם מאוקלמים כבר לתנאים בגובה מסוים, זה אומר שריכוז החמצן באותו גובה או בגבהים נמוכים יותר כבר "לא מענין" כי הגוף יודע להתמודד עם זה, במצב כזה כשיורדים בגובה היכולת עולה (ספורטאי סבולת עושים אימוני גובה לפני תחרויות חשובות בגלל זה), גם בגלל זה אפשר 'לטוס' לנמצה ביום אחד בדרך חזרה
באקלום הגוף משפר את הצח"מ, אבל מפתח האפליקציה לא התעניין בכלל מה זה.....
מפתח האפליקציה מציע אפליקציה די בסיסית, משאיר הרבה דברים מעורפלים, ומבלבל דברים, אבל טוען לרדידות של אחרים.