פריז לואר ונורמנדי קיץ 2020
-
טוב לאחר שנגמר פסטיבל איזיג’ט (שוב חשבתי שהטיסות יהיו זולות יותר)
הוזמנו כרטיסים הלוך חזור לפריז מ 15.7 עד 03.8. 19 ימי טיול מתוכם 17 ימים נטו.
משפחה של זוג +3 בגילאי 5,13,14.
המחשבה הראשונית שלי היא כזו:
נחיתה בפריז בערך בחצות ולינה בשדה התעופה
לקיחת רכב ונסיעה לעמק הלואר (נראה לי לשכוע)
המשך לנורמנדי ל 5 ימים כנראה
החזרת רכב בפריז ו שהיה של 5 ימים בפריז
טיסת צהריים חזרה.
האם הגיוני?
אם מישהו מכיר מקומות לינה מומלצים(חוות,צימרים) במקומות מרכזיים שכדאי להשתכן שם אשמח לשמוע
אשמח גם לשמוע הערות ועצות לגבי מקומות טיול נוספים במקום מה שהוזכר.
בברכה ותודה מראש
רואי
-
בשנה שעברה עם הרכב יחסית דומה (בני 7 עד 13) היינו כמעט שבוע בלואר ועוד שבוע בפריז. בפועל בשני היעדים היה חסר לי המון זמן והספקתי חצי ממה שרציתי.
שימו לב שהתוכנית שלכם כוללת 3 מעברים שכל אחד לוקח בפועל חצי יום בקלות (נסיעה + צ’ק אין/אאוט + השכרה/החזרת רכב). כך שבפועל יום וחצי הולכים על מעברים. לא טוען שזו בעיה, רק מציין את זה כי התעלמתם
טיסת צהריים חזרה זה אומר יום מבוזבז. נחיתה בחצות אומר שגם היום שאחרי מושפע עדיין מהעייפות. בטיול שלנו בנסיבות דומות ביום הראשון היינו בדיסני סטודיו והגענו אחרי 10 בלילה ללואר. אז את היום הזה ניצלנו, אבל בפועל למחרת היה חצי יום בגלל העייפות…
ואם כבר – האם דיסני על הכוונת? או בכלל לא?
לטעמי האישי 5 ימים בפריז (בייחוד אם זה בפועל 4 או 4.5 ימים) זה בכלל לא הרבה. כמובן תלוי עד כמה אתם עכברי עיר. ואם עוד תפקיעו מזה יום לדיסני זה כבר מעט.
מהכירותי עם המשפחה שלי, ובדיעבד, הייתי מקדיש 7 ימים ללואר, 7 ימים לפריז, יומיים לדיסני, ויום למעברים. אבל זה אני.
-
תודה על התשובה המפורטת.
ראשית דיסני לא על הכוונת פריז זה פריז נטו
מקבל לחלוטין את ההערה על המעברים בין מקומות ובהחלט ניקח בחשבון.
בעיקרון אנו מעדיפים טבע ונופים על פני ערים ולכן חשבתי חמישה ימים פריז אך הכל עדיין בשלבים התחלתיים ביותר.
לרשותנו 18 לילות נטו כאשר מראש הורדתי את הלילה שאנו מגיעים ונישן בשדה התעופה ואת היום שאנו עוזבים בצהריים.
אם אפשר לשאול היכן ישנתם בלואר?
בתודה
רואי
-
אם תחליטו אכן לכלול את נורמנדי יש הרבה מאוד אפשרויות משפחתיות באיזור.
הנה הטיול שלנו כולל לינקים רבים למקומות שלא הספקנו
-
יש אפשרות גדולה שנורמנדי תיכלל במסלול.
לגבי פריז האם יש למישהו עצה לגבי דירה במיקום טוב ואם אפשר במחיר סביר
בברכה,
רואי
-
אפשר להציע חלופה אחרת?
בהנחה שפריז היא MUST מבחינתכם
להתמקד בנורמנדי ושולי ברטאן – ולוותר על הלואר ?
-
להציע בוודאי אפשר.
מה העדיפות של נורמנדי ושולי ברטאן מבחינת אטרקציות ומרחק על לואר ?
אשמח לשמוע
רואי
-
אנחנו ישנו בצד המזרחי של הלואר, ליד העיירה אמבואההותבנות שלי מהלואר:
איזור יפה, יש בו הרבה טירות, אבל גם אטרקציות גדולותצ אחרות כמו גן חיות, פארק פוטורוסקופ, פוי דה פו ואטרקציות קטנות רבות כמו פארקי חבלים, מבוך, בריכות, מוזיאונים וכדומה. יש עיירות שאפשר לשוטט בהן קצת, שווקים שנחמד לעבור בהם ועוד.
בצד המערבי שלו (שגם יותר רחוק מפריז) יש ריכוז גבוה יותר של אטרקציות, אבל זה לא שבמזרחי אין.
בהחלט יעד נחמד לחופשה רגוע של 5-10 ימים.
מצד שני – האיזור לא סופר מיוחד. אין בו איזו אטרקציה, נוף או משהו מיוחד אחר שאני אגיד עליו "וואו”. הוא לא זול במיוחד (ולא יקר במיוחד). אם לא תבקרו בלואר כל ימי חייכם – לא יקרה אסון.
המרחק מפריז לא אסון, אבל אלו עדיין כמה שעות נסיעה טובות. 4 שעות נסיעה זה לא משהו שמחליקים על הדרך אלא בהחלט משהו שמשפיע על התוכניות של ימי המעבר. כאמור במקרה שלנו יצאנו בערב מדיסני לנסיעה לילית ולא מהנה שבפועל גרמה לעייפות ביום הבא. בחזור נסענו בוקר ושילבנו את ארמון ורסאי לחצי השני של היום (היה פשוט יותר להגיע עם רכב בדרך לפריז מאשר מפריז בתחבורה ציבורית).
-
קבל קישור לטיול של שבוע בלואר.
לדעתי שבוע בלואר זה יפה מאוד. תמצא בשרשור גם לינה מומלצת
בשדה התעופה וגם לינה מומלצת בלואר.
קבל קישור נוסף לטיול בנורמנדי שארך 10 ימים.
כפי שתראה פה חסרים לך ימים ותצטרך לבחור מה אתה רוצה לראות.
הדעה שלי היא שאו שתקבל את העצה של יונית לעשות את נורמנדי ושולי בריטאני
יחד עם פריז מבלי לעשות את הלואר או שתוותר על ימים בפריז (או בכלל) ותעשה את הלואר
ונורמנדי.
-
דווקא לדעתי שילוב של פריז + נורמנדי וטיפה מבריטני והלואר הוא שילוב קלאסי מגוון ומעניין שיוצר טיטל מעגלי טוב.
לא צריך בכוח למצות כל אזור.
צריך לעבור על העיירות והאטרקציות ולבחור את אלו המעניינים אתכם.
אנחנו היינו שלוש פעמים בנורמנדי ולא ביקרנו בבית הקברות לחללי בנות הברית. כי אותנו כמשפחה זה פחות מענייין. גם נורמנדי השוויצרית לא משהו מיוחד.
ובלואר לא מרעל לבקר בכל טירה אלא שתיים מספיק והותר. לה מונט סאן מישל למשל זה חובה לדעתי.
כל השאר אפשר לבחור
-
העניין הוא שלשלב את הלואר כרוך בתוספת נסיעה עבורזמן לא יותר מדי ארוך בקונסטלציה הזו. אני את עודף הימים שנשאר
מהורדת הלואר אם לא רוצים למצות את נורמנדי הייתי משקיע בעוד קצת
בבריטאני שזה יותר קרוב.
מסכים שנורמנדי השוויצרית היא לא משהו.
נכון שבלואר לא צריך לבקר בכול הטירות כי הרי יש 3000 אבל שתיים
זה לא מספיק. כשעשיתי את הטיול בחרתי טירות ייחודיות. כמובן שנונסו
שהיא הכי מרשימה ואת וילנדרי בגלל הגנים ועוד מספר קטן של אחרות
שהיה להן איזשהו ייחודיות.
-
ראשית תודה לכולם על התשובות והעצות.
18 לילות טיול נטו יש. בהנחה שבפריז נהיה 5 לילות בסוף הטיול מה שמשאיר 13 לילות נוספים.
הרצון הוא בימים אלו לעשות עד 2 אזורים(2 מקומות לינה) עם ניסיון לא לנסוע למרחקים ארוכים מדי( יודע שהמעבר בין המקומות
מצריך נסיעות ועם זה אין בעיה אך מנסה לא להרחיק מדי) והרצון הוא כן לעשות משהו מעגלי ולא לנסוע 800 ק”מ ואז לחזור אותם
על אילו שילובים מכל אלו שהוצעו פה הייתם אומרים כן?
כי הרי יש אין סוף אפשרוית והצעות וכל דבר יפה וטוב אך כאמור יש מגבלת ימים בעיקר.
בברכה,
רואי
-
הערה קטנה – תחשוב בימים ולא בלילות. 5 לילות בפריז זה אומר 4 ימים? 4 וחצי? 4 ושני חצאים? -
יש לנו אם מורידים את הלילה של הטיסה הלוך וחזור 19 ימים מלאים. לפריז אני מתכנן 5 ימים מלאים וקצת.
בגלל זה חשבתי על שילוב של לואר ונורמנדי יחד עם פריז.
יוצר מסלול מעגלי וגם יחסית קצר יותר ממסלולים אחרים
רואי
-
כלומר אתה סגור על האופציה הזו?
לדעתי עדיף לכם (בכפוף למה שמעניין אתכם, ומה שתרצו לעשות וכו...)
היות והדגשת שאתם מעדיפים טבע ונופים -מהיכרות עם הלואר זה פחות עונה על הצרכים שלכם.
יש בלואר מה לעשות? כן. עם ילדים?גם(אבל פארק חבלים או שיט קיאקים יש בכל מקום אחר גם). אם כי קצת פחות. אבל בהיבט הטבע? פחות.
טיול שממוקד 1. נורמנדי-לינה 1 באזור נניח של באיה, או קון או...תלוי איפה מטיילים.
- בריטני גבול נורמנדי לינה 2- באזור של סנט מאלו או דינאן נניח.
- פריז בסוף אחרי החזרת המכונית.
שים לב אם הכוונה לשכור בתים, דירות- הרבה מאד מהיעדים בצרפת נוקשים לגבי שבת-שבת
לא בהכרח מתאים ללוח הזמנים שלכם ,ומשבצות הזמן הקצרות יותר משבוע.
אני חושבת שיותר נכון לכם -לפני קביעת מסגרות של “5 לילות ב...” --- לראות בכלל מה התכנים של כל אזור, מה מדבר אליכם, מה פחות---
ולפי זה לקבל החלטה.
עכשיו זמן קריאה ולימוד והתאמה לצרכים שלכם.

-
נכון יונית את צודקת לגמרי.
לא. ממש לא סגור על לואר ו נורמנדי בלבד.
נכון באמת אוהבים טבע נופים וכמובן מן הסתם גם אטרקציות לילדים. אבל בהחלט פתוחים לכיוונים שונים. הרצון הוא גם לא לנסוע הרבה אבל יחד עם זאת ללכת לדברים שמתאימים לנו וגם שכדאי לבקר בהם.
נכון שימי ההגעה הם קצת בעייתיים בנושא שבת עד שבת אבל מקווה שנסתדר.
קודם כל צריך לקרוא ולהבין לאיזה כיוון הולכים לראות מה יש בכל אזור ואז נהיה חכמים יותר.
גם נושא חמשת הלילות בפריז הוא רק ראשוני ולקביעת המסלול תהיה השפעה גם על זה.
תודה על כל העזרה
רואי
-
מצרפת קישור לתאור הטיול המשפחתי שלנו בפריז ונורמנדי לפני שנה. לא התאפשר לנו טיול ארוך ונאלצנו "לקצץ בבשר החי" אבל גם כך היה טיול משפחתי נהדר ומגוון למדי.