מערב ארה"ב, פארקים.
-
ערב טוב ושנה טובה,
בשעה טובה ומוצלחת אנחנו מוכנים לטיול פארקים במערב ארה"ב. אמנם היינו לפני כשנתיים עם הילדים וטעמנו כזית אבל כבר אז הרגשנו שלא חווינו את העניין. עכשיו זה רק אנחנו לנפשנו. הילדים כבר יפרקו את הבית בהעדרנו....
מבחינת ימים אנחנו תחומים באופן אכזרי וקשוח ולכן ברור כי נאלץ לרוץ, לדלג וכנראה שלא לצאת עם מלוא תאוותנו בידינו.
אם כך, נקנו כרטיסים ואנו נוחתים בווגאס ב15.05.2020. המראה מסאן פרנסיסקו בחזרה לישראל ב 28.05.2020
קראתי לא מעט אולם לא מצליח לסדר את הדברים באופן שיעשה לי שכל ויתגבר על זירת המטענים הבאה:
- נסיון להימלט מלינת סוף שבוע יקר בווגאס.
- לא יותר מיומיים בווגאס.
- רצון להקדיש יום מלא לסאן פרנסיסקו
- רצון לבקר ביוסמיטי בדרך מווגאס לסאן פרנסיסקו.
- הנקודות בהן ארצה לבקר: סכר הובר, גרנד קניון, ברייס, ציון.
- אם ניתן לשלב את גלן קניון ואנטילופ
בקיצור, ממש זקוק לנסיונכם ועזרתכם.
תודה מראש
צחי
-
- ווגאס-2 לילות. היה חם מאד (ביולי) ולא הרבה מה לעשות
- פארק Zion – לילה אחד וזה לא הספיק. היינו מעדיפים יותר זמן. הגענו הצהרים. עשינו את הסיבוב המלא עם האוטובוס ולמחרת בבוקר נכנסנו למסלול. הזמן לא הספיק לעשות מסלול מלא כי בצהרים היינו צריכים כבר לעזוב. זה ממש ממש איכזב נוכח היופי העוצמתי של הפארק.
- Bryce- גם פארק מהמם. עשינו מסלול יפיפה.
- Antilop (במפה ליד Page) מסלול קצר אך ההמתנה עד הכניסה לקניון מורטת עצבים וכבר היה נדמה שזה לא שווה את זה. מלכודת תיירים או לא? כך או כך, הקניון מרשים מאד, התמונות שנשארו לנו יפיפיות וזה אחד המסלולים הזכורים יותר.
- עצירה קצרה בגרנד קניון (היה מיותר לדעתנו)
- עיירה סדונה (צפונית לסדונה יש פארק מים על סלעים. -אטרקציה מהנה לילדים)
- שתי לינות בדרך ליוסמיטי. האחת בקרבת ווגאס והשניה בבישופ לפני ה -Pass
- יוסמיטי -3 לילות. נפלנו על שבוע של שריפות קשות ממערב לפארק וזה קילקל את הראות וגם את התכנית לrafting. הפארק מומלץ מאד.
- סאן פרנסיסקו- Pier 39 , הגשר- שבקושי ראינו אותו בשל מזג האויר...צ’ינה טאון ועוד.
- כביש 1 היפה עם עצירת לילה בשני מקומות שונים.
- L.A היינו 4 לילות
- המראה לישראל
מקווה שעזרתי במשהו. תראה במפה את המלונות שלקחנו. כולם היו טובים.
בהצלחה! אירית
-
1 נחיתה +התארגנות +לינה
2 וגאס
3 ציון
4 ברייס + נסיעה לפייג’ אם מספיקים פרסת הסוס +לינה
5 פייג’ + אנטילופ +פרסת הסוס אם לא הספקתם יום קודם
6 גרנד קניון + לינה בוויליאמס
7 נסיעה לווגאס + עצירה בסכר הובר + לינה בוגאס
8 נסיעה ליוסמיטי לכניסה המזרחית (לבדוק אם מעבר טיוגה פתוח) מעבר טיוגה
אם סגור נסיעה ארוכה מאוד לכניסה המערבית.אופציה נוספת
טיסה לס.פ ומשם לצאת ליוסמיטי.
9 יוסמיטי
10 השלמות יוסמיטי ונסיעה לס.פ + לינה
11 ס.פ
12 ס.פ
13 טיסה הביתה
מסלול חלק 2 אופציה 2 במידה ומעבר טיוגה סגור
-
נראה לי שהכל שאלה אם אתם רוצים הליכות רגילות. אם כן - תצטרכו לחתוך משהו החוצה וזה כנראה יהיה הגרנד קניון. אם לא אז תצליחו להתרוצץ בין כל היעדים .
עם קצת הליכות הייתי אומר 3 לילות וגאס ( הגעה +שניים ובוקר אחד לצאת להובר כטיול יום) משם 3 לילות ציון- ברייס. זה אומר לצאת מוקדם בבוקר לציון לחצי יום בשמורה וללון לידה . אם אהבתם ואתם רוצים למחרת חצי יום טיול תגיעו אחהצ לברייס. אם לא אהבתם תצאו על הבוקר לברייס ותשהו שם שני לילות. בסוף היום השני של ברייס תוכלו אולי להתקדם ללינה לפייג במקום ברייס ואז למחרת לעשות את אנטילופ וכ'ו. משם לוגאס וליוסימיטי יום ארוך. יהיו לכם 3 ימים מלאים לשמירה ושניים לבן פרנסיסקו.
-
ומזכיר שסכר גלן נמצא בסמוך לעיירה פייג’ והוא דומה מאוד לסכר הובר (רק 10 מטרים נמוך ממנו) וגם בו אפשר לבקר.
אם מגיעים לשם – אפשר לוותר בנחת על סכר ההובר שמחייב אתכם לנסיעה ארוכה נסופת.
-
תחתוך את הגרנד קניון, מיותר לגמרי!! סיבוב ציון- ברייס - פייג' מספיק בהחלט!
-
@Zahi-Dinar אמר:
ערב טוב ושנה טובה, בשעה טובה ומוצלחת אנחנו מוכנים לטיול פארקים במערב ארה"ב. אמנם היינו לפני כשנתיים עם הילדים וטעמנו כזית אבל כבר אז הרגשנו שלא חווינו את העניין. עכשיו זה רק אנחנו לנפשנו. הילדים כבר יפרקו את הבית בהעדרנו....
אפשר הכל, ויותר מזה, תלוי בני כמה הילדים, כמה אתם רוצים לנהוג, ומה אתם רוצים לעשות בכל מקום.
סתם לסבר את האוזן, בשביל לאזן לצד השני: אני עשיתי ביום אחד: מוגאס לברייס, (תצפיות ברייס + הטיול הקלאסי), ונסיעה מברייס למואב. יצאתי ב 750 בבקר, והגעתי למואב ב 2110.
-
אין ספק שנסיעה של 8 שעות נטו ביום אחד היא מאוד לא סטנדרטית ולא תתאים ל- 99% מהאנשים כאן.
שלא לדבר על שמשאריה מעט מאוד זמן לטיול שלך שם מתוך 13 שעות בדרכים (8-21) היית בברייס רק כ- 4 שעות.
-
- מעט זמן באופן יחסי, הספיקה לי בדיוק למה שרוב האנשים עושים (כמעט כל התצפיות, ומסלול השקיעה לזריחה). למעשה, לא תכננתי לסוע למואב אח״כ, החלטתי כשסיימתי.
- אני גם לא ידעתי שמתאים לי לפני שנסעתי
חלק מהדברים שלא מתאימים לאנשים, הם כי 99% מהאנשים משכנעים אותם שלא מתאים להם
-
מי משכנע?
אני לא מכיר אף אחד, שייסע לאילת, יסתובב,שם בהר צפחות ויחזור לתל אביב באותו יום. אם בארץ זה קצת לא אורתודוסקי על גבול המסוכן, בחול, אדרבא.
עשה מה שמתאים לך, רק קח אחריות על מה שאתה מציע ונסה להתאים אותו לצד השני, ללא אג'נדה אישית.