ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הרהורים ותובנות על השכרת רכב

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב טיפים נוספים על תחבורה בלוס אנגלס
    9
    10
    1315
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לקראת הטיול הקרוב ללוס אנג’לס בדקתי כל מיני אפשרויות להשכרת רכב, בכללי וביום הראשון בפרט. חשבתי לחלוק אתכם את התובנות שלי כי אולי יתנו למישהו אחר רעיונות.

אלאמו ממש לא הכי זולים, ולא היחידים שמציעים בחירת רכב לבד – זכור לי בעבר שאלאמו היו הרבה יותר זולים מחברות כמו הרץ (במערב), והיה להם את הגימיק של בחירת הרכב לבד מתוך השורה הרלוונטית. בסיבוב הנוכחי נראה שאלאמו מהותית יותר יקרים מהרץ ואוויס. בנוסף בחלק מהשדות גם הרץ למשל מציעים בחירת רכב לבד.

הסוכנים הישראלים לא יותר זולים מהזמנה ישירה – נכון שזה מבוסס על אתר האינטרנט (ולא על ההתמקחות הטלפונית שכידוע מגלחת עוד כמה אחוזים), אבל גם בהרץ וגם באוויס, ובחלק מבדיקות על אלאמו, הזמנה ישירה באתר האמריקאי (הרץ דוט קום וכדומה) היא עם אותם תנאים (ביטוח, נהג נוסף וכדומה) וזולה יותר מאשר באתרים ישראלים. באלאמו זה היה נכון בחלק מהמקרים

בחלק מהחברות יש אפשרות לתשלום מראש ללא אפשרות ביטול, אבל עם הנחה יפה. שווה לשקול! ואם יש לכם ביטוח ביטוח – בהחלט יתכן שצירוף השכרת הרכב לביטוח תהיה יותר זולה מהשכרת רכב גמישה.

יש הבדלי מחיר אפילו בתוך לוס אנג’לס רבתי. בדקתי אפשרויות לשכור רכב בLAX, בדיסני, וגם בשדה בבורבנק. בכל מקום – מחיר ההשכרה שונה במקצת. ההבדלים לא גורפים ותלויים גם בחברה (למשל באלאמו יש פער גדול בין LAX לבורבנק, ובאוויס פער קטן יותר). בחלק מהמקרים ההפרשים לא זניחים ויכולים להגיע ל 50 ו-100 דולר לשבוע השכרה. אז למשל טיסת פנים לבורבנק נוטה להיות זולה יותר מאשר טיסת פנים ל LAX, אבל הרכב בבורבנק זול יותר וזה בהחלט מקזז (חלק, הכל או יותר מהכל כתלות בתנאים). במקרים אחרים אפשר לשקול ממש החלפת רכב, כלומר לשכור ב LAX, אבל למחרת להחליף רכב בסניף אחר (כמובן תלוי איך זה מסתדר במנות של שבוע, דמי החזר וכו’)

השכרת רכב בLAX מיד אחרי טיסה בינלאומית היא בעייתית, ואפשר לשקול פתרונות. הגם שהאפשרות של לשכור רכב מיד עם הנחיתה היא לכאורה הפשוטה ביותר, אפשר לשקול חלופות. יש שלוש בעיות עם לשכור ב LAX. האחת – מיד אחרי טיסה ארוכה מאד אנחנו עייפים, פחוץ מרוכזים ונהיגה תהיה קשה יותר. השנייה – כתלות בשעה אבל עומסי התנועה הכבדים בלוס אנג'לס מכבידים מאד, ובמיוחד קשים לנהיגה ראשונה (פחות מתורגלים בלהשתלב). השלישית – השכרת הרכב מחוץ לטרמינל והפרוצדורה כולה מרגע שיוצאים מטרמינל ועד שמתניעים את הרכב יכולה לקחת הרבה למעלה מחצי שעה. השילוב של הגורמים האלה ובתלות בשעת הנחיתה מעלה את האפשרות המעניינת של מונית (הסעה/אובר...) וויתור על רכב היום הראשון. הנהג המקצועי והמקומי ינהג יותר מהר מאיתנו (במיוחד בפקקים), וגם יחסוך את החצי שעה עד שעה של השכרת רכב. התוצאה היא שנגיע ליעד שלנו חצי שעה עד שעה וחצי יותר מהר מאשר עם רכב. אם הנחיתה היא גם ככה בשעות הצהריים ואחרי (כלומר לא נספיק כמעט כלום ביום הזה) אז נסיעה במונית זה לא הפסד של תחנות וסידורים. את הרכב נוכל לשכור למחרת בבוקר, כשנהייה רעננים, ואולי גם במחיר זול יותר (ראה סעיף קודם של מיקומים) או לפחות ימים (כי חסכנו 12 שעות רכב). כך שיתכן שמחרי המונית תתקזז (ואולי גם יותר) עם החסכון בהשכרת רכב. לא לשכוח שחלק ממקומות הלינה גובים תשלום על חניית לילה. זה למשל יכול להיות מאד רוונטי אם מתחילים בדיסני או יוניברסל וישנים במרחק הליכה, אבל גם אפשרויות לינה אחרות. ברור שזה לא מתאים בכל מקרה, אבל אפשר לשקול בחלק מהמקרים.

למשל במקרה שלי נותים בLAX ב 13:30. שקלתי להתחיל בדיסני. מונית משפחתית תעלה בערך 100 דולר. חניה במלון תעלה 40 דולר (20 ללילה) או בדיסני 25 דולר. השכרת רכב בדיסני במקום בLAX, תהיה זולה יותר, וגם אוכל שכור ליום אחד פחות, ובסך הכל  לשלם 120 דולר פחות על הרכב (ועוד גרוש וחצי של דלק). עם מונית משהדה אנחנו יכולים להגיע למלון לפני 17:00 ואז עוד להספיק בערב לשוטט קצת באיזור. עם רכב נגיע אחרי 18:00 ויש פחות סיכוי שיהיה לנו כח לשוטט. החסכון בעלות הרכב + חניה אל מול מונית יתקזז אולי בסופר יקר במרחק הליכה על פני סופר זול בדרך. אז מבחינת עלויות זה אותו דבר, אבל הרווחתי שעתיים-שלוש בערב הראשון.  ובהחלט יתכן שנחסוך כסף.

באופן דומה היה שלב ששקלתי לצאת מהעיר צפונה. בדקתי ומונית + השכרת רכב בבוקר הייתה מייקרת ב-50 דולר, אבל שוב נותנת לי שעתיים בערב להנות בהן.

אני לא טוען שהתובנות שלי נכונות בכל המקומות, וודאי לא טוען שהן רלוונטיות לכל המקרים, אבל זה דברים שכדאי לזכור – לפעמים יכולים להיות רלוונטיים.

דנוש60 עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דנוש60
        דנוש60 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה רבה על התובנות המעניינות ועל ההשקעה בכתיבה.

לגבי אלאמו- דווקא הם היו זולים משמעותית מכל המתחרים (הבדל של 600 דולר) והיחידים שהייתה אפשרות לקחת רכב בסיאטל ולהחזיר בלוס אנג׳לס ללא דמי החזר במקום אחר..

בנוסף כשהגענו לבחור את הרכב שלנו הציעו לנו באדיבותם שדרוג לSUV ללא תשלום נוסף.. זה ממש לא מובן מאליו 😊

סתם חשבתי לפרגן להם קצת 

אנשיםטובים yuvaln11 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

אני בהחלט מפרגן לאלאמו – היו לי איתם כמה וכמה השכרות טובות. אני גם לא טוען שהם הכי יקרים. אבל הם ממש אבל ממש לא היו הכי זולים לצרכים שלי – הפרש של 20-30 אחוז לרעתם.

פעם הייתי בודק קודם כל באלאמו. זה גם היה נותן לי תחושה למחיר שצפוי לי. בהמשך ולקראת סגירת ההזמנה הייתי עושה עוד כמה טלפונים ומנסה להשיג “קוואץ’” אחרון, אבל פעמים רבות חוזר אליהם. הפעם שמתי לב כבר בשלב מוקדם שבמקרה שלי אלאמו לא מאד תחרותית, ולכן היא לא מקום טוב לקבל בו הערכת מחיר.

אז בפעם הבאה שאני אזמין אבדוק גם באלאמו ולא בעיקר באלאמו. אם הם ינצחו – בשמחה. אבל אם לא – אז לא.

adivelednizki dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • adivelednizki
            adivelednizki @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מסכימה.

בשמה שעברה אלאמו נתנו לנו מחיר מצויין לכמה השכרות ( ארהב וקנדה ) אך השנה בקיץ שכרנו בוגאס דווקא עם הרץ , שנתנו מחיר טוב יותר מאלאמו , וגם בשדה בוגאס אפשר היה לבחור את הרכב לבד בהרץ.

בקיצור, אין קיצורי דרך..צריך תמיד לבדוק מחדש ולהשוות .

ואלאמו עדיין טובים מאוד. בלי קשר  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • roshaked
              roshaked נערך לאחרונה על ידי

נקודה נוספת – מבצעים חד פעמיים:

מצטרף להמלצות על אלאמו שבד”כ שוכר דרכם ועושה את זה דרך אלומה ישראל.

גם אופראן משווקת את אלאמו ולכן כדי להשוות – בטיול האחרון שכרתי דרך אופרן ולאחר מכן יצא מבצע של אלומה לאחד החגים  17% הנחה , שנתי את ההזמנה ולמרות עלות הביטול באופראן עדיין חסכתי מעל 90$ על סך ההזמנה.

ממליץ למי שמתכנן ויכול לחכות לאיזה חג/ארוע יש מצב להנחות יפות.

עופר

• עמיחי13
                עמיחי13 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

יש שדות תעופה שבהם כל החברות מאפשרות לבחור רכב  למשל בדנבר.

• yuvaln11
                  yuvaln11 @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

מסכים לגמרי ! לפני חודש שכרתי רכב עם אלאמו בסיאטל במרכז העיר והחזרתי בלוס אנגלס אחרי 3 שבועות . הם היו בהחלט הכי זולים ולא נתנו קנס על החזרה במקום אחר. גם הסכימו לתת לי להחליף במקום את הרכב שנתנו לי בלי בעיה. ובעיקר היו מאד אדיבים , דבר שאני לא יכול לומר על כל סוכנות רכב בארהב (מנסיון קודם).

• dhz
                    dhz @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי dhz

@אנשיםטובים

בשכירת הרכב בטיול הנוכחי, לקיחה והחזרה בנמל התכופה של וושינגטון, בחרתי באלאמו.  המחיר בממס”י ובאלומה היה די דומה, כדאלומה מעט זולים יותר.  הרץ ואוויס יצאו יקרים יותר (דרך הסוכנים בארץ).  יתכן ודולאר היו זולים יותר, אבל אני לקחתי גם EZPass והבנתי שבדולאר, וכנראה גם בהרץ ובאוויס, התנאים לשכירת המכשיר יותר גרועים או יותר מורכבים (באוויס, למשל).

ramiav1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ramiav1
                      ramiav1 @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

גם אני נמצא כרגע עם רכב של אלמו , ללא איזי פס , אין בו צורך במדינות הדרום , הזמנתי כאשר היה מבצע פסח , עם 17 אחוז הנחה ואלמו דרך אלומה היו הכי זולים בסיגמנט   סטנדרט SUV , אוהב את אלמנט הבחירה , לקחתי פורד אקספלורר , נהנה ממנו בנסיעות הארוכות 

eyahalom תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • eyahalom
                        eyahalom @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

כנ"ל. יש לנו בטיול הנוכחי 4 השכרות שונות. בטורונטו אלמו נתנו לנו שדרוג מsuv לfull size suv ולקחנו פורד אקספדישן ענקי וכיפי. 

בבוסטון גילינו שמי שמזמין מאלומה ויש לו ברקוד למעלה בהזמנה - לא צריך אפילו להגיע לקיוסק, אפשר ישר להגיע למגרש החניה ולקחת רכב. שירות מצוין, מגוון רחב של רכבים וגם כאן קיבלנו שדרוג. 

באורלנדו מבחר ענק של מיניואנים, בקייפ קנברל השירות היה מעולה. 

כל ההזמנות נעשו דרך אלומה, כשהיו הזולים ביותר אל מול המתחרות, פרט לדולר שהציעו במספר דולרים פחות - העדפתי לא להתעסק איתם. 

כרגע בסוף הטיול, עומד להחזיר לשדה במיאמי מחרתיים מיניואן חדש( 300 מייל) כשגיליתי היום שמישהו נתן לו מכה מאחורה בסיוורלד. 

נראה איך תהיה ההחזרה( -: 

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון