תחילת תכנון אנגליה - איך משלבים לונדון וטבע?
-
הי,
במקביל לסיכום הטיול שלנו בטירול מהקיץ שעבר, שהתחלתי לכתוב בשרשור נפרד, הזמנו גם כרטיסים ללונדון לאוגוסט הבא, ועכשיו מתחילים לתכנן. נהיה זוג הורים וילדה בת 7.5.
הבחירה באנגליה נעשתה מתוך רצון לגוון בסוג הנופים (אחרי כמה טיולים אלפיניים), וגם משום שהילדה “רוצה לראות את הארמון של המלכה”. אנחנו משפחה שאוהבת טיולים בטבע, ויכול להיות שהיה עדיף לנו לטוס למנצ’סטר כדי לטייל בצפון אנגליה, אבל ימי הטיסות לשם לא נוחים לנו, עדיין לא היינו בלונדון, וקיים כאמור רצון ל”ארמון של המלכה”, מה שהוביל לבחירה בטיסה ללונדון.
יש לנו 14 ימים נטו (לא כולל ימי טיסה) ומכיוון שאנחנו לא “עכברי עיר” נרצה לחלק אותם בין לונדון ובין איזור של טבע/ כפר אנגלי. כלומר כמה ימים בלונדון, וכמה ימים טיול כוכב מחוץ לה. השאיפה היא ל”מרכז כוכב” במרחק של עד 4 שעות נסיעה מלונדון (עדיף פחות) ונסיעות במהלך טיול הכוכב של עד שעה לכל כיוון (עם עדיפות חזקה לכך שלפחות בחלק מהימים הנסיעות יהיו קצרות יותר).
מקריאה בפורום נראה שאזורים שיכולים להיות רלוונטיים לנו הם קוטסוולדס, הפיק דיסטריקט, ואולי גם החלק המזרחי של דרום ויילס (שמורת ה brecon beacons וחצי האי gower) אם מוכנים למתוח קצת את המרחק מלונדון (לא ציינתי את איזור קורנוול מצד אחד וברייטון מצד שני כי הם דיברו אלי פחות). כתבתי את האיזורים בסדר עולה של מרחק, ואם הבנתי נכון גם בסדר עולה של “רק כפר” לעומת “טבע פראי”.
ואחרי ההקדמה הארוכה, לשאלות:
א. איך הייתם ממליצים לחלק את הימים בין לונדון לשאר הטיול? (אני מניחה ש 2 ימים ילכו על נסיעות, אז יישארו 12 ימים נטו לחלק)
ב. לאור השיקולים שכתבתי, איזה איזור הייתם ממליצים לבחור?
תודה רבה!
-
בעיני בחירה מצוינת ופרק זמן מתאים כדי לחוות גם לונדון וגם איזור אחר באנגליה.באוגוסט כדאי לקחת בחשבון שגם האנגלים בחופש ולכן לסגור מקומות לינה מראש ולא לחכות לרגע האחרון [אם כי להרכב שלכם לא יהיה לכם קשה למצוא].
אני הייתי מחלקת חצי חצי – חצי מהזמן בלונדון, וחצי מהזמן במקום אחר.
כל האיזורים שהזכרת מלאים באפשרויות ואיפה שתבחרי תמצאי שלל פעילויות, מהבחינה הזו אוגוסט מושלם כי יש בו הרבה פסטיבלים, ארועי רחוב, בטירות הרבה פעמים יש שחקנים וזה מאד מעניין לילדים וגם למבוגרים.
אני יכולה להמליץ בחום רב על דרום ויילס וחצי האי גאוור. בויילס עצמה היינו שלוש פעמים, בגאוור פעם אחת עם חשק לעוד. יש שם הרבה טבע, מכרות פחם מעניינים עם סיורים מותאמים לילדים, חופים מהממים [שדורגו לא פעם בתור היפים בעולם] ואם אתם נוסעים לשם, לא לפספס את המוזיאון הפתוח ST.FAGANS שנמצא ממש באמצע הדרך בין לונדון לדרום ויילס, ליד קרדיף. אוכל גם להמליץ על מקום נחמד לעצירה באיזור בריסטול, סך הכל מלונדון לנו לקח כחמש שעות נהיגה [לא כולל זמן העצירה] אבל היינו עם ילדים קטנים יותר מהגיל של הילדה שלכם.
מניחה שעוד מעט יבוא עמיחי ויקשר לסיפור הטיול המעולה שלו מהפיק דיסטריקט, ובכלל לאחרונה אנגליה עלתה כאן לא מעט כך שיהיה הרבה מידע היכן שתבחרי [גם אנו היינו בפיק ובשאר האיזורים אבל לא כתבתי על זה כאן, זה היה לפני שהכרתי את הפורום הזה].
קחו בחשבון שבאנגליה תמיד יכול לרדת גשם ולכן לכל תכנית חוץ כדאי שתהיה תוכנית גיבוי של פנים באותו איזור, למקרה שלא יתחשק לכם לבלות בטבע בגשם.
-
פרט ללונדון, בדרום אנגליה עוד לא טיילנו (היינו בצפון בקיץ 2018 ורוצים לחזור לדרום בקיץ 2021). אבל רוצה להפנות את תשומת ליבך לנושא מחזורי הלינה שאולי לא התייחסתם אליו. אפשר כמובן למצוא לינות לכל תאריך, אבל בהחלט יותר קל, וגם יותר זול, למצוא לינה לפי מחזור לינה של שבוע שמתחיל בשישי\שבת\ראשון. להרבה מקומות לינה יש תעריף שבועי מוזל, וחלקם לא משכירים את היחידה לפחות משבוע.
אז כדי לייעץ לגבי החלוקה, כדאי לכתוב קודם באיזה ימים ושעות הטיסות שלכם.
-
אני חושבת שזה רעיון מצוין. לדעתי ב-14 ימים יש לכם זמן לכמה ימים בלונדון ולטיול לא רע בכלל באזורים נוספים. אני לא חושבת שצריך להקדיש יומיים לנסיעות. כל האזורים שהזכרת נמצאים במרחק ממוצע של 3 שעות מלונדון ובאוגוסט עדיין מחשיך די מאוחר – אחרי 8 (תלוי מתי בחודש). עקרונית אין סיבה למה לא לבלות את רוב היום בלונדון ולנסוע אחה״צ (גם ככה אתרים בגדול נסגרים ב-5), או לחילופין, לצאת בבוקר ולהגיע ליעד לעוד חצי יום. לדעתי אפשר להספיק גם 2 אזורים מתוך הרשימה שלך. אם אתם לא כל כך אוהבים ערים אז אני חושבת ש-4-5 ימים בלונדון זה מספיק. זה משאיר 9-10 ימים, שלדעתי זה אחלה לשני אזורים.
בספטמבר האחרון הייתי כמה ימים בברקון ביקונס ומבחינתי זה היה אחד הטיולים הכי מתגמלים שהיו לי, מבחינת יחס השקעה / תמורה. טיולים נהדרים ונגישים מאוד, נוף נהדר עם מאמץ מתון ביותר, ויחסית לא מאוד רחוק. אם חוששים להיות ממש רק בלב הטבע אז אפשר לבחור לישון באחת העיירות בשולי השמורה: ברקון, מרת׳יר טידויל, אברגווני וכד׳.
בגאוור הייתי בקושי יום אחד בשנה שעברה, וזה היום גשום מאוד מאוד. לא מכירה טוב את האזור. זה נשמע לי מקום טוב לביקור ויש מצב שאפשר אפילו לשלב עם הברקון ביקונס אם ישנים מחוץ לשמורה. אפשר, כמובן, גם הפוך: לישון בשולי גאוור ולנסוע לברקון ביקונס. זה יהיה יום ארוך אך אפשרי.
אם בא לך נופי ים ודווקא בחלק האנגלי, אז את יכולה לשקול את דבון ו/או דורסט. נופים דומים מאוד לקורנוול (אותו חצי אי), חצי מהמרחק. נקודת בונוס – הרבה מאובנים ופרה היסטוריה.
הקוטסוולדס לדעתי אזור נחמד אבל אני חושבת שלא מספיק מעניין בשביל שבוע. אלא אם כוללים הרבה מקומות שהם לא באמת בקוטסוולדס, כמו ווריק, אוקספורד, באת׳ או סטונהנג׳. מה שכן, אני חושבת שזה יכול להתאים ל-3-4 ימים בנוסף לאזור אחר.
-
תודה לכולכם. אלה תובנות חשובות!
אוליב – בתור מי שטיילה גם בפיק וגם בדרום ויילס – במה מהם היית ממליצה להתחיל? אני בטוחה שבשניהם נהנה, אבל בכל זאת צריך לבחור
הדברים החשובים לנו הם אורך הנסיעה (עם ילדה) מצד אחד והאפשרויות לטיול בטבע (בימים שמזג האוויר יאפשר), כי אחרי לונדון נרצה גם מסלולים בטבע ולא רק טירות, עיירות, מוזיאונים ופתוחים.עמיחי – אנחנו נוחתים בשישי בערב וממריאים בשבת בצהריים (שבועיים ויום אחרי).
שקד – לגבי האפשרות לטייל בלונדון ואז לנסוע – מכיוון שאנחנו עם ילדה, אנחנו מעדיפים לא לעשות את הנסיעה ברצף, אלא לנצל את יום הנסיעה כדי לבקר במקום או שניים לאורך הדרך, וזה יכול לאפשר לנו “לטעום” מאיזור נוסף (למשל הקוטסוולדס).
אני לא בטוחה לגבי להספיק שני איזורים כי אנחנו מטיילים לאט (מעדיפים לעשות ביום אתר או שניים, שיש בכל אחד מהם שעות רבות של תוכן, ולא נסיעה עם עצירות בהרבה דברים קטנים).
לגבי לינה שתהיה טובה גם לברקון ביקונס וגם לגוור (במידה ונלך על דרום ויילס) – חשבתי שאיזור סוונסי ממוקם יחסית באמצע בין שניהם. מה דעתך?
-
צריך להקדיש מחשבה למסגרת הטיול. החלטה חשובה אחת היא אם רוצים שבוע בדירת נופש לפי מחזור לינה. אם רוצים למשל שבת-שבת, אז זה יהיה בשבוע הראשון (לילה ראשון בדרך, ואז שבת-שבת) או בשבוע השני (אבל אז זה חייב להיות באזור שאפשר להגיע ממנו לשדה לטיסת צהריים בזמן סביר). אפשר גם להחליט שלא נצמדים למחזורי לינה.
-
אני חושבת שלשלב שבוע וחצי גם בגאוור וגם בברקון ביקונס ממקום לינה אחד זה קצת לא לכאן ולכאן. זה בלתי נמנע שיהיו הרבה נסיעות ארוכות. בין שעה לשעתיים לכיוון לרוב המקומות. אני יודעת שזו העדפה אישית אבל אני הייתי מעדיפה לבחור שתי לינות ופעם אחת לנסוע שעה וחצי למקום לינה אחר מאשר להעביר כל יום בשעתיים – שלוש נסיעה. חלק מהמסלולים בברקון ביקונס הם עמוסים, במיוחד בעונת שיא ובמזג אוויר טוב. האם שווה לכם לצאת ממקום הלינה ב-7:30 כדי להצליח למצוא חניה? בכל מקרה, סוונסי היא עיר גדולה עם תנועה של עיר גדולה. אני לא חושבת שהייתי רוצה כל יום להתמודד עם תנועה של כניסה ויציאה מעיר (אפילו שלכאורה תהיו בכיווןן ההפוך).
עצירות בקוטסוולדס בדרך הלוך וחזור נשמע לי רעיון טוב והולם למידת העניין שיש לחבל הארץ עצמו להציע.
-
אני מסכימה לגבי זה שלא כדאי ללון בתוך עיר גדולה (גם מבחינת תנועה, וגם כי אנחנו רוצים כפר). התכוונתי לאיזור סביב סוונסי ולאו דווקא אליה עצמה. אין שם כפרים שיכולים להתאים?
לגבי אורך הנסיעות – לפי גוגל מפס המרחק מ Clydach למשל (אין לי מושג אם זה מקום טוב ללינה, סתם לצורך המדידה) למסלול ארבעת המפלים בברקון ביקונס הוא 45 דקות, למערות Dan yr ogof המרחק הוא 30 דקות, ל mumbles שבגאוור גם כן 30 דקות, ול Rhosilli שבקצה הדרומי של גאוור 52 דקות. אני מפספסת כאן משהו?
-
הי לילך,אני נהנית מאוד מסיפור הטיול שלך בטירול (לא הגבתי אך עשיתי לייק). מהסיפור עד כה מסתמן שאתם אכן אוהבים טיולי טבע עם נוף, ואם אתם רגילים ואוהבים נופים אלפיניים אז קודם כל כדאי שתעשו לעצמכם תיאום ציפיות לגבי הנופים באנגליה. להלן לינק לשרשור שיכול לעניין אתכם. איפשהו באמצע יש הסבר ארוך שלי על תיאום הציפיות:
אני לא מומחית לאנגליה, אבל גם לנו יצא לאחרונה לגוון את הנופים האלפיניים בכמה ימים פה ושם, פעם בקוטסוולדס ופעם בדרום וויילס. מההתרשמות שלי, בקוטסוולדס העיקר הוא עיירות, טירות, מוזיאונים, גנים, ולא ממש טבע טהור כפי שאת מחפשת. בדרום וויילס בהחלט אפשר ליהנות מטבע טהור, או כמעט טהור, גם בשמורת הברקון-ביקונס (בייחוד אם אתם חובבי מפלים), וגם בחופי Gower.
אני מניחה שלא תוכלו להחליט על התמהיל הנכון עד שלא תבררו לעצמכם כמה דברים מעניינים אתכם בלונדון עצמה, וכמה אתם מתכוונים להקדיש לאזור או שניים מחוץ לה. אחר כך כדאי שתבינו את תמהיל האפשרויות בכל אזור, ורק אז תחליטו איך לחלק. אני הייתי נותנת כמה ימים ללונדון, ואז כמה ימים בכל אחד משני האזורים שציינתי (ברור שבחרתי בהם לפי הטעם האישי שלי...).
בקוטסוולדס אני ממליצה על לינה בעיירה Stow on the wold, גם בגלל מיקום נוח, וגם כי יש שם סניף סופרמרקט של Tesco (תתפלאו כמה זה נדיר). אני ממליצה על יום בטירת ווריק עם כל הפעילויות שיש בה, על העיירה סטרטפורד, העיירה Bourton-on-the-Water. מלונדון ל-stow זה בערך שעתיים וחצי נסיעה. לא נורא בכלל.
משם אני ממליצה לעבור לדרום וויילס, גם כן כשעתיים וחצי נסיעה. גם אני זיהיתי בזמנו את Swansea בתור מרכז כוכב מוצלח לטיול גם בברקון-ביקונז וגם בחופים. בתור אוהבי טבע, וגם בגלל פקקים של עיר, ברור שלא כדאי ללון בעיר עצמה, אלא צפונית לה. למעשה, הנקודה האסטרטגית האמיתית היא העיירה Neath, שיושבת בצומת כוכב אמיתי. אנחנו לנו באזור קצת צפונית משם, לכיוון הברקון ביקונז, והיה לנו מאוד מוצלח.
הדרך חזרה ללונדון / לוטון תהיה לכם ארוכה יותר – כ-4 שעות. אפשר לעצור בדרך במגוון אפשרויות, ואפשר אפילו ללון לילה אחד בדרך.
-
אני חושבת שדרום ויילס [ומרכזה] יספק לכם יותר אפשרויות טבע. אבל הייתי מפצלת את הלינות – שלושה לילות נניח בדרום ויילס, ושלושה באיזור ברקון ביקונס, וכך תרויחו הרבה ממה שיש לאיזור להציע מבחינת נופים וגם מבחינת אתרים.
אני מציעה לא להאמין לתזמון של גוגל. רבים מהכבישים מתפתלים וצרים, וביחוד למי שלא בהכרח רגיל לנהיגה בשמאל זה לוקח בפירוש יותר ממה שגוגל מתזמן. [אנחנו רגילים לנהיגה בשמאל וזה עדיין יצא לנו יותר].
מצטרפת להמלצה ללון בכפר במיקום באמצע הדרך בין המקומות שאתם רוצים להגיע אליהם, ולאו דווקא בסביבת עיר. סוונסי לא מרכזית אם אתם לא מתכוונים להצמד לחופים.
לגבי הנסיעה – אנחנו בדרך כלל נוסעים שעתיים-שלוש, עוצרים ואז נוסעים עוד. כך יום נסיעה הוא ממש לא רק נסיעה, ולכן יש לי כל מיני המלצות לנקודות עצירה נחמדות בדרך ל- או מ-איזורים.
-
אני מסכימה שהנהיגה בשמאל מאטה את הנהיגה, ובמיוחד אם נוהגים בהילוכים (אם לא רגילים לזה). בריטים אוהבים לחסוך על כבישים באזורי כפר ולכן לא נדיר למצוא כבישים דו סטריים ברוחב של נתיב אחד. זה אומר שהרבה מהזמן הנסיעה היא איטית, פשוט כי את לא יודעת אם יבוא מישהו ממולך או לא. אם אתם אוהבים טיולים איטיים וקרובים לטבע אז וויילס היא יעד נהדר. פשוט, אני מציעה לקחת בחשבון שגם הנסיעות הן אטיות הרבה פעמים.
בעיני בין אם תבחרו מקום לינה או שניים, אתם בהחלט תקבלו גיוון לעומת הנופים האלפיניים. גאוור עם החופים והמפרצים והברקון ביקונס עם הנופים הכמעט סקוטיים, לפעמים, יתנו לכם טיול נהדר עם נופים מקסימים ואווירה אחרת.
-
מצטרפת לאוליב בעניין הערכות זמני נסיעה. ה-gps שלנו (סיג'יק) נכשל לגמרי, והדרך לקחה פי כמה יותר זמן. בפוסט מורטם שעשיתי, אני מעריכה שהסיבה היא הבדלים משמעותיים בין עורקי תחבורה ראשיים לבין כבישים צדדיים. הכבישים הצדדיים הם פעמים רבות דו-סטריים אך בעלי מסלול אחד בלבד, צרים, עם תחושה של נסיעה בתוך מבוך עם צמחים גבוהים בצדדים, והמוזר הוא שאין בהם הגבלת מהירות רשמית. לכן סיג'יק, ששלח אותנו בדרכים רבות כאלה, חשב שמדובר בנסיעה מהירה או רגילה, בעוד שבפועל מדובר בזחילה מפוחדת, שמא יבוא רכב ממול.
לכן אני בעד לינה באזור כפרי ליד עורק ראשי, למשל העורק שמחבר בין neath לבין הברקון-ביקונז. לכן דווקא הנסיעה לתוך סוואנזי לא היתה כל כך גרועה כמו הזחילה בדרכים הקטנות לכיוון החוף. אולי גוגל מפות יהיה יותר מוצלח. כדאי לשים לב.
לגבי חלוקת לינה בין החופים לברקון-ביקונז, לדעתי זו טירדה רבה שגם פוגמת בגמישות. הגמישות היא גם לגבי מזג אויר (טבע בגשם?), וגם הגיוון. פחות מעניין לעשות חופים יום אחר יום, ולאחר מכן מפלים יום אחר יום. יותר כיף לגוון. כמו כן, ממילא יהיה מדובר בימים בודדים באזור, אלא אם כן מוותרים על הקווסוולדז ומתרכזים רק בווילס.
-
שוב תודה לכולם!
מישהו אולי מכיר דרך אמינה יותר להעריך זמני נסיעה, כדי לתכנן טוב יותר? (פסגות – העורק הראש שאת מדברת עליו הוא כביש A465?)
לגבי האפשרויות השונות, אנסה לעשות קצת סדר – מה שכתבתי עליו הוא לא כוכב בקוטסוולדס וכוכב בויילס, אלא כוכב אחד בויילס (למשל מאיזור neath כמו שפסגות הציעה), וטיול בנקודות נבחרות בקוטסוולדס (“טעימה”) ביום הנסיעה ויום החזרה לשם כדי “לשבור” את הנסיעה הארוכה. נראה לי שיש מספיק תוכן בויילס לשישה ימים אם לא יותר, ולכן עדיף להתמקד שם ולא להוסיף כוכב בקוטסוולדס.
אני מבינה את היתרון בשני כוכבים בויילס, אבל בגלל שאנחנו עם ילדה קשה לנו יותר עם מעברי לינה, ויש גם את הנושא של מזג האוויר כמו שפסגות כתבה. אתיעץ עם בן הזוג. אולי הצורך לפצל לשני כוכבים בויילס יחד עם אורך הנסיעה מלונדון אומר שבכל זאת עדיף ללכת על הפיק דיסטריקט.
-
לא התעמקתי בפיק דיסטריקט, אבל איכשהו נדמה לי שמבחינת טבע, שוב מדובר יהיה בטירות, עיירות, גנים, ונוף אנגלי טיפוסי. לגבי הכבישים, מהתרשמותי, הכבישים באזורים הכפריים באנגליה ככלל הם לא מציאה גדולה, והמרחקים בין אתרים לוקחים זמן נסיעה, כך שלא בטוח שיש יתרון לפיק. לכן לא הייתי מחליטה לפי חששות ערטילאיים, אלא בודקת קודם כל ספציפית איזה סוגי אתרים לטעמכם קיימים בכל אזור, והאם יהיה נוח לעשות מהם טיול כוכב בלי נסיעות ארוכות מדי.לגבי דרום וויילס והנסיעות בכבישים, אכן דמיינתי בין השאר את כביש A465 כשדיברתי על עורקים ראשיים, ביחד כמובן עם האוטוסטראדה M4, שחוצה ממזרח למערב (כבישים שמסומנים בצהוב במפת גוגל), אבל כשפתחתי את המפה לבדוק, אז מסתבר שאנחנו כנראה נסענו הכי הרבה דווקא על הציר A4067, שבכלל מסומן בלבן, כלומר הוא פחות ראשי/מהיר, ועדיין היה מדובר בכביש בסדר גמור, כלומר לא משהו טראומתי ובלתי ניתן למדידה, בסגנון מבוך תירס. מכאן אני מניחה שגם הכבישים שמסומנים בלבן במפת גוגל, וניתן לראות אותם בזום סביר הם כבישים סבירים, ואין סיבה להניח שגוגל לא יודע למדוד את הנסיעה בהם באופן סביר (אני תמיד מוסיפה לגוגל איזה 20% גם באוסטריה...). לכן, ההמלצה היא פשוט לא להשתמש בסיג’יק בתור gps, ואם ה-gps שולח אתכם בכבישים בלתי אפשריים אז להחליף אותו על ההתחלה, או להיות קצת יותר אקטיביים בניווט כדי לוודא שימוש בכבישים יחסית ראשיים, וללא התחכמויות.
אם אתם מתמקמים באזור הכפרי שצפונית ל-Neath ודרומית לברקון-ביקונז, בקרבת אחד הצירים הראשיים הרלבנטים לאתרים שלכם, אז אפשר לדעתי להגיע בפחות משעה גם לטבע בברקון-ביקונז וגם לחופים, ובמקרה של מזג אויר גשום מדי אפשר למצוא מפלט בסוונזי, ואפילו בקרדיף. כך תכננו את הטיול שלנו, ואכן ניצלנו את הכוכב בצורה מעולה, למרות הסיג’יק.
בשורה התחתונה, אני ממליצה לבדוק איזה אתרים ספציפיים קיימים בכל אזור, שמעניינים אתכם, לשים אותם על מפה, ולראות אם יש לכם מספיק “בשר” לטיול, ואם יש מיקום כוכב שיכסה אותם בצורה טובה. אני די בטוחה שמבחינת טבע דרום וויילס ינצח, אבל אולי בכל זאת תמצאו מספיק עניין באחד האזורים האחרים.
-
תודה לגבי ההסבר המפורט לגבי הכבישים. אנסה להסתכל קצת ב google street view על מספר המסלולים בכל כביש והאם הוא מוקף בשיחים גבוהים

אני חייבת להגן טיפה על כבודו של איזור הפיק ולכתוב שמקריאה שטחית של כמה בלוגים (כולל זה של עמיחי), למרות שהנופים פחות מרשימים בעיני מדרום ויילס ויש כנראה פחות מסלולים בטבע, עדיין יש שם גם אתרים שאינם טירות, עיירות וגנים למשל (שוב, רשימה ראשונית מקריאה שטחית) Padley Gorge, Dove Dale, Mother Cap, Headstone Viaduct, Lud’s Church.
-
באיזורים הכפריים באנגליה אנחנו בדרך כלל מוסיפים עשרים דקות על כל שעת גוגל של נהיגה בכבישים לא מוכרים.
בכביש מהיר – בדרך כלל אין צורך להוסיף גם למי שלא מכיר, הכבישים המהירים טובים וקל לנהוג בהם [אנו רגילים לנהיגה בשמאל ובן זוגי בריטי וככה למד לנהוג מלכתחילה]. בכביש לא מהיר – אם מוכר, אנחנו יודעים כמה זמן יקח. אם לא מוכר – כל שעת גוגל תחושב אצלנו כמו שעה ועשרים דקות.אם יש אתרים שאתם כבר מעוניינים בהם בווילס, והיינו בהם, אוכל לתת לך הערכה של כמה זמן זה לקח לנו [היינו שם לפני שנים ספורות].
-
מקשרת לך לסיפור הטיול שלנו מאחת הפעמים שביקרנו בדרום וויילסhttps://community.lametayel.co.il/topic/72768/ויילס-לונדון-ותולעי-הספרים/9?page=1
-
אם תמצאו מספיק אתרים מעניינים בפיק אז הוא גם נראה קרוב יותר, שזה בכל זאת יתרון...
-
לילך
אני חושבת שאחרי מספר טיולים אלפיניים את מאוד תתאכזבי מאיזור הפיק דיסטריקט.
הנופים רחוקים מלהיות דרמטיים כפי שאת מכירה את זה באיזור באלפים ואין מה לעשות אבל את תמצאי את עצמך משווה לא פעם אחת.
אני לעומת זאת חושבת שדווקא שדרום אנגליה - איזור דבון וקורנוול ממש ממש מיוחדים עם נופים דרמטיים והרבה דברים שניתן לעשות עם ילדה בגילכם.
יש גם הרבה דברים לעשות על הדרך מלונדון לאיזור וחזרה כך שבהחלט ימי המעבר ינוצלו כימי טיול.
מצרפת לך את הטיול שעשינו , אחד הטיולים היפים מחוץ שעשינו מחוץ ללונדון. טיול לדרום אנגליה
השנה נהיה שוב באפריל ויש לנו כ 5 ימים טיול למאת מלונדון ועדיין לא החלטנו מה נעשה כך שהשרשור בהחלט מעניין.
יעל
-
תודה יעל! קורנוול נראה לנו כרגע רחוק מדי, גם עם עצירות בדרך. אולי בפעם הבאה ...
לאן אתם חושבים לנסוע באפריל?