קונשקשין גבולי - איך להערך?
-
בפסח טסים ללוס אנג’לס עם אוסטריאן. זוג + 3 ילדים 8 עד 14.
בהלוך יש לנו קונקשין גבולי בוינה של שעה ועשר דקות. יוצאים מישראל בסביבות 5 בבוקר, יש שעה וקצת בוינה ואז המשך ללוס אנג’לס עם נחיתה ב 13:30.
אין לי רצון ועניין לשנות את הטיסה. אבל אני כן חושב שצריך לחשוב על סיכונים, ואלטרנטיבות.
לאוסטריאן יש עוד שתי טיסות נוספות לארה”ב אחרי זו שלנו. 25 דקות אחרי זו שלנו, ו-35 אחרי שלנו. לכאורה אם יש מספיק זמן יעלו אותנו לאחת מאלה (עם קונקשין בארה”ב, אולי של יונייטד), ויש גם טיסה של סוויס עוד 10 דקות אחר כך.
אבל – אני מנחי שהנושא של “אחרתם באשמתנו אז נמצא לכם טיסה חלופית” זה דבר שלוקח זמן. כלומר זה שהטיסה החלופית יוצאת חצי שעה אחרי זו שאחרנו לא בדיוק פותר את הבעיה. אני צודק?
משהו שצריך לעשות? לחשוב עליו?
האם יש משהו שכדאי לעשות בצד של ארה”ב? תכננו לישון בדירת airbnb. אולי עדיף לכוון למלון ליומיים הראשונים, כדי שאם חלילה המזוודות לי יגיעו יהיה מי שיקלוט אותן באיחור במלון?
אם חלילה קרתה תקלה והגענו באיחור (אבל באותו יום) – אני מניח שנהיה גמורים ומבואסים. אז אולי לנהוג ביום הזה זה פחות חכם. גם ככה אי אפשר להספיק הרבה ביום הנחיתה (בשעה הרגילה). אז אולי מראש לכוון למונית ביום הראשון ולא לרכב שכור?
ואם חלילה יהיה איחור ברמה כזו שנתעכב יום שלם בוינה – האם עוד יש היום מלונות אם אפשרות ביטול עד יום ההגעה? כי רוב מה שאני רואה היום זה עד יומיים-שלושה לפני.
ואם היה איחור של כמה שעות – האם אני זכאי לפיצוי? ע”פ אילו חוקים? ועד כמה זה פשוט?
-
תתחילו בצק אין
קודם כל להגיע בזמן לפחות שעתיים לפני הטיסה כשיש להם עדיין סבלנות .
תדגישו לפקיד/ה שיש לכם קונקשן קצר,
תוודאו שהן מדביקים יחד עם תג המזוודה תג נוסף צבעוני
“short connectin / transfer”
או משהו בנוסח דומה.
תמיד טוב לוודא שהיעד הסופי על התג LAX
תבקשו לבדוק עם הסופרוויזר / דלפק אחראי שמידעים את וינה שיש לכם קונקשן קצר,
טיפה להיות נודניק וליזום אחכ ביקור בדלפק אחראי לא יזיק.
וכן רצוי גם לבחור כסאות כמה ישותר קדימה.
ביציאה מהמטוס לוודא שלא מחכה בשרוול , או ממש בכניסה לטרמינל, מישהו עם שלט עם השם שלכם.
חברת התעופה יודעת כל נוסע מה ההשמך שלו, כשזה אצלה באותו הכרטיס/ הזמנה.
אז ידעו לגביכם וייתכן מאוד שיחכה לכם נציג להקפיץ אתכם.
אך כלל לא בטוח , כי כנראה שהקונקשן שלכם בזמן חוקי וסביר מבחינתם, אחרת לא יאפשרו אותו.
הבעיה שאלו שעות עמוסות בהמראה מנתב”ג ובכניסה לוינה, לכן יש מצב להמתין לתנוע מטוסים, המראות לפניכם, גייט שיתפנה בוינה וכדומה.
או סתם שרוול שמחליט להתקע, ואז יורדים מאחור במדרגות לאוטובוס, אמיתי, ביקור בוינה לפני שנתיים.
הקונקשנים החליפיים שמצאת רלוונטיים רק אם אוסטריאן יטפלו בכם מראש עוד לפני הנחיתה.
טיסה נסגרת בערך 30-45 דקות מראש. ( LOAD & BALANCE, איזון, משקל ודלק.
אוסטריאן היא חלק מקבוצת לופטהאנה הכוללת גם את סוויס ובראסלס, אז תבדוק חלופות גם אצלם , דרך בריסל, פרנקפורט, מינכן , ציריך, גנבה.
במידה ותצטרך עזרה משרות הלקוחות בטיסה חליפית, נסה לבקש את הטיסה שנוחה לכם, ולכן כדאי לדעת מראש.
ולא מה שמערכת המחשב שתמיע לסוכן שרות הלקוחות, כאופציה ראשונה…
ולקחת בטרולי בגדים חליפיים ליום יומיים לכל אחד. ודווקא הדברים היותר אישיים, כמוט הלבשה תחתונה גרביים, טי שירט חליפי וכדומה...מברשת שיניים .
וינה הוא טרמינל נוח יחסית ולא ענק, המנטליות היקית של סדר ואירגון – הכל צפוי להיות לטובתכם.
-
כדאי שכבר בטיסה , בעיקר אם יש איחור תבקש מאחד החיילים לבדוק אם יכולים להודיע לצוות הקרקע בשדה. לבקש מקומות ישיבה קרובים לדלת, אם אפשר, לבקש שיביאו לכניסה רכב שיקח אתכם לשער הבא ( באגי כזה). תראו מה הם יכולים לעשות. יש חברות שמתעכבות לעיתים בטיסה הטרנס אטלנטית כי הן יודעות שיש נוסעים שמגיעים מעידות אחרות.
לגבי פיצוי על אי הגעת מזוודות- יש כזה דבר, אני לא יודע אם יש חובה לתת משהו כבר בשדה, והם לא יתנגדו לעשות את זה. למשל איבריה נמנעו מלתת, לופטהנזה נתנו. אם המזוודה לא מגיעה הרבה זמן יש פיצוי בחוק הוא לא ענקי- אז אל תחשבו שתוכלו לקנות פתאום בגדי יוקרה ולקבל החזר…
לגבי הגעה מאוחרת של מזוודה. תשארו עם התוכניות שלכם. תתנו כתובת יתבקשו שיתרמו איתכם טלפונית. אנחנו קיבלנו מזוודה פעם למקום מאוד מרוחק משדה התעופה, כי אחרי ששינינו תוכנית ביום הראשון והיא לא הגיעה החלטנו להמשיך כרגיל.
-
אנחנו טסנו עם אוסטריאן באותו קונקשן שעה ועשרים למיאמי והטיסה יצאה מישראל בעיכוב של 45 והם דאגו לעכב את המטוסים שלהם בטיסות ההמשך ליעדים נוספים ודאגו להרגיע את כולם.
אני גם נאלצתי לעבור בידוק מורחב בוינה וחיכו ולא הייתה בעיה.
באופן כללי חברה מסודרת עם שירות טוב ואני מתכנן גם השנה לטיסה לקליפורניה פסח שהחזרה עם אוסטריאן עםנקונקשן קצר של שעה ועשרים ולא חושש....
-
בשנים האחרונות יצא לי לעשות כמה פעמים קונקשנים קצרים בוינה, חלקם של פחות משעה. אם אין תקלות בטיסה מישראל אז סיכוי גבוה מאוד להספיק. השדה בוינה קטן יחסית ויעיל. במיוחד כאשר זה טרנזיט כמו שלכם, ואז נשארים באותו הטרמינל.
רק לתשומת לב שבשנה האחרונה יש בשדה שיפוצים רחבים ולכן יש שינויים בנהלים כל הזמן, למשל בפעמיים האחרונות המטוס לא חובר לשרוול והיה צריך לנסוע באוטובוס מה שמעכב מאוד את התהליך. מקווה שזה לא ישפיע על הקונקשן שלכם.
-
אם אין תקלה חריגה המטוסים של הבוקר יוצאים בזמן (לא תלויים במתי הם מגיעים, כי הם מגיעים בערב).
אנחנו עושים הרבה פעמים קונקשן כזה בפאריז, שהוא שדה גדול יותר ואף פעם אין בעיה.
בכל מקרה, הכי חשוב לקחת טרולי עם בגדים ליומיים, למקרה שמזוודות לא מגיעות (לנו זה אף פעם לא קרה). -
תודה לכולם
יש איזה צורך / טעם לדבר מראש עם אוסטריאן (לא בדלפק בשדה אלא מראש)?
-
דעתי האישית לא. בשדה כבר תעריך את המצב ( איחור/לא איחור וכו’) -
תודה. זו גם התחושה שלי – לא נראה לי שמעניין את אוסטריאן כרגע. הם הרי מכרו לי את הטיסה.
אני חוזר רגע לשאלת הפיצוי , ולא, אני מעדיף שלא נגיע לזה.
אבל, אם חלילה אני אפספס את הקונקשין, האם אני זכאי לפיצוי ע”פ החוק האירופאי? הטיסה המלאה היא מישראל לארה”ב – שתיהן לא חלק מהאיחוד. אבל הקונקשין היה באיחוד?
כי אם אני זכאי לפיצוי שהוא לכאורה 600 אירו לאדם, זה בהחלט יכול להמתיק את הגלולה.
ואם כן – האם באמת מצליחים לקבל את ה-600 אירו האלה? או שבפועל אם נקבל משהו זה יהיה הרבה פחות (כי הם ישלמו פחות, או כי נצטרך לעבור דרך עורך דין או חברת גביה שיקחו את חלקם)?
המחשבה שלי היא שאם אני זכאי לפיצוי, הרי שלחברת התעופה יש אינטרס גדול יחסית לוודא שלא נפספס…
אגב – בדקתי היסטוריה של הטיסה “שלי” מישראל לוינה – ואני רואה שבשנים עשר הימים האחרונים (מה שקל לבדוק בחינם) היא אחרה פעם אחת 17 דקות, ועוד פעמיים של 5 עד 10 דקות. מצד שני בדקתי גם את הטיסה מוינה ללוס אנג’לס, וכמעט תמיד היא יצאה באיחור, ואפילו איחור גדול של חצי שעה.
אז כנראה שהסיכוי שנפספס קטן יחסית.
ועוד שאלה – לגבי המזוודות. הרי יש סיכוי מסויים שאנחנו נספיק את הטיסה והמזוודות לא. לאוסטריאן אין טיסה נוספת באותו יום ללוס אנג'לס, וגם לא למחרת. האם במקרה כזה המזוודות יחכו יומיים בוינה עד ששילחו (ויגיעו אלינו באיחור של 3 ימים)? או שאוסטריאן ישלחו את המזוודות עם קונקשין? אני מניח שיחכו יומיים..
ושאלה אחרונה – האם יש סיכוי רציני שרק חלק מהמזוודות יגיעו (מעבר לסיכוי הכללי של מזוודה בודדת ללכת לאיבוד)? או שאו שכולן תגענה או שאף אחת? אני תוהה אם זה משפיע על אופן האריזה…
-
פיצוי כספי הוא על איחור של 4 שעות ומעלה.
-
אם נפספס את הקונקשין, לצערי האיחור יהיה מעל 4 שעות
-
פיצוי מקבלים. בפעם היחידה שפספסנו קונקשן באיירפראנס קיבלנו, בנוסף למלון ןארוחות, פיצוי ללא כל בעיה, בפניה דרך אתר האינטרנט שלהם (3120 שח לנוסע). מניחה שגם באתר של אוסטריין, כחברה אירופאית, יש אפשרות לפניה, בתקוה שלא תזדקק.
אני בטיסה עם קונקשן תמיד אורזת מעורב. אחר כך, כשמגיעה ליעד, אם יש צורך מסדרת אותן מחדש לפני הנוחיות שלנו.
-
בפעם היחידה שאיבדו לנו את התיק למשך כל הטיול ( שבועיים) היה בטיסה בלי קונקשיין מישראל לגרמניה.. הלקח נלמד. תמיד לפצל קצת אריזות אם יש יותר מתיק אחד. וגם לקחת משהו בסיסי לתוך המטוס.
-
תודה
אני תמיד אורז מעורב כי גם בטיסה ישירה יש חשש שמזוודה לא תגיע, וכבר היו לי לצערי מקרים כאלה (ברבים). וברור שטיסת קונקשין מגדילה את הסיכוי שמזוודה בודדת תתעה בדרכה.
וגם ברור שחפצי הערך או חפצים קריטיים (כמו תרופות מרשם) עלינו בטרולי.
-
בקשר לשאלה האחרונה…
לפני 4 שנים הייתה לי טיסת פנים עם אוסטריאן מזלצבורג לוינה ואז מוינה לישראל.. קונקשיין קצרצר של 45 דקות..
הטיסה מזלצבורג יצאה באיחור ולכן כמעט ולא הספקנו את טיסת ההמשך.. רצנו ובסוף הספקנו ממש ברגע האחרון.
מתוך 2 מזוודות רק מזוודה אחת הגיעה.. משום מה את השניה לא הספיקו להעביר.. קיבלתי אותה יום למחרת , אבל מה שאני רוצה לומר זה שזה כן תרחיש סביר שרק חלק מהמזוודות יגיעו
-
הטיסות האלה של אוסטריאן הופיעו על המכ”מ שלי ללוס אנג’לס – המחיר הכי משתלם, קונקשן קצר (זמן טיסה כולל קצר..).
חברים המליצו לי לקחת, אמרו שהאוסטרים מתקתקים הכל, מניסיונן אפילו.
מסיבה זו (חוץ מהרצון לבקר בעיר אירופאית עיקרית כמה שעות בחזור) ויתרתי, וגם ויתרתי על קונקשן קצר באמסטרדם עם KLM (מה שהיה מוזיל את הכרטיסים קצת).
בהגעה לאמסטרדם נורא רציתי למהר לכיוון שער הטיסה שלא הזמנתי, לראות האם הייתי מספיק – אבל כדי לא לטרטר את המשפחה גם את זה לא עשיתי.
מיזמזנו את כל ההגעה לטרמינל ללא לחצים, הרי לטיסה הבאה שלנו היו 4 שעות, בסוף הלכתי לבד לשער העלייה של הטיסה בקונקשן של שעה וראיתי עדיין תור קצרצר של אחרוני העולים למטוס.
לסיכום לא הייתה שום בעיה לו הזמנתי, עם זאת נהנינו מהמנוחה באמסטרדם לפני הטיסה הארוכה ל-LAX.
נסיעה טובה ! -
@אנשיםטובים אמר:
אם נפספס את הקונקשין, לצערי האיחור יהיה מעל 4 שעות
באחת הטיסות שלנו מטורונטו לארץ עם לופטהנזה, במהלך הצ’ק אין לטיסה מטורונטו לפרנקפורט שיצאה באיחור, הם ראו שנפספס את הקונקשן מפרנקפורט לארץ, דבר שהיה גורם להם כנראה לממן לילה במלון בפרנקפורט ל-4 אנשים. לכן, עיכבו טיסה של אוסטריאן, הריצו אותנו עם דייל מיוחד דרך כל הדלפקים והעלו אותנו לטיסה, היישר למחלקה ראשונה, תוך כדי מבטים נוזפים של כל הנוסעים שפשוט ישבו כנראה מעל חצי שעה וחיכו לנו. בקיצור – יש סיכוי שהאיחור לא יהיה יותר מ-4 שעות אלא שהחברה תמצא פתרון שיוצא לה זול יותר עם אחת מבעלות בריתה.
-
לגבי שאלת הפיצוי על פי הדין האירופאי בטיסה מישראל לארה"ב עם קונקשן באירופה: אז מנסיוני האישי, התשובה היא כי אכן יש זכאות לפיצוי. אני קיבלתי אותו על עיכוב בטיסה מישראל לאריזונה עם בריטיש, קונקשן בלונדון, שבו אירע העיכוב, שגרר עיכוב גדול יותר בקונקשן שני בפניקס (נאלצנו לישון בה לילה כי פיספסנו את הטיסה האחרונה לפלגסטאף). כן, היה סיוט, אבל כן, הפיצוי המתיק…
למיטב זכרוני, על פי הדין האירופאי מדובר על עיכוב בנחיתה ביעד הסופי הגדול מ-3 שעות.
-
תודה לכולם
אני מאד מקווה שלא נפספס את הקונקשין. ואם נפספס, אני בהחלט מקווה שעדיין נגיע ליעד בלי איחור גדול.
אבל אם כבר נאחר, זה בהחלט מנחם שנקבל פיצוי ניכר.
-
לדעתי אתה מבלבל לגמרי לגבי הפיצוי.
רק אם הטיסה לא תצא בשל נסיבות שתלויות בחברה – כולם יקבלו פיצוי.
אם אתה תאחר , בשל איחור ביציאה מת”א , גייט שאינו פנוי בוינה והמטוס ממתין , מז”א, וגל דבר אחר , שמונע מכם להספיק לקונקשן ,
לדעתי אין שום סיכוי לפיצוי.
עוד דבר לגבי עיכוב של מטוס – חברות התעופה נמדדות בכמות האיחורים, אאל”ט עד 15 דקות זה לא נחשב לאיחור.
די בטוח שבכל המקרים שאנשים חושבים שחיכו להם – היה איחור אחר מסיבות שונות, וחברת התעופה ניצלה זאת להספיק להביא את כולם לטיסה המקורית שלהם, בכדי לחסוך רכישת כרטיסים בחברה אחרת, מלון, אשל וכדומה.
לגבי כל שאלות המי מהמזוודות יגיעו זה בערך כמו לנחש מספרים בלוטו
אתם כנראה טסים באירבאס 321 מת”א
המזוודות מועמסות בקונטיינרים שטוחים נמוכים למטוס.
לאחר הנחיתה בוינה במקרה זה, הקונטיינרים מועברים לטרמינל, למערכת המיון ומשם מנותבים לטיסה הבאה.
מהמטוס יוצאות שיירות של 4 קונטיינרים בכל פעם.
לכן הרבעיה הראשונה שיוצאת בד”כ תספיק להגיע למיון ולטיסת ההמשך באם הזמן קצר,
ואם הקונקשן ממש קצר , והנהג התעכב עם השיירה השניה,
או שלא היו מספיק עובדים והפריקה היתה איטית, הופ זה לא יספיק ולכן רק חלק יגיעו.