תחילת תכנון אנגליה - איך משלבים לונדון וטבע?
-
תודה אוליב. בהחלט קראתי את הסיפור. הקטע עם Step In Time ממרי פופינס הורס. הלוואי וגם אצלנו תהיה אהבת ספרים כמו אצלך (כרגע יש סימנים מבטיחים, אבל הילדה קצת צעירה יותר).
-
אז אחרי שיחה עם בן הזוג הוחלט על דרום ויילס, לא רק מבחינת כמות שבילי טבע או דרמטיות של הנופים, אלא כי הם גם מגוונים יותר מאשר בפיק דיסטריקט.
נלך על כוכב אחד, צפונית ל Neath, על כביש A465, כמו שפסגות הציעה.
עכשיו נשאר ללמוד קצת על לונדון, כדי להחליט איך לחלק את הימים בין לונדון לויילס (מתלבטים בין 7-5 ל 8-4 לטובת ויילס), ועוד אחזור עם שאלות נוספות.
-
בהצלחה.

רק לחדד, היצע הלינות בסופו של דבר משך אותנו דווקא לכיוון הכביש הקטן יותר A4067, שהוא קצת מערבי יותר מהכביש הראשי שציינת, ובכלל לא בטוח שיהיה פחות מוצלח, אז תהיו גמישים בעניין, ותקבעו את הלינה לפי ההיצע בהצלבה עם האתרים שאתם מתכננים.
-
לילך
היא לא רחוקה יותר מווילס ובוודאי שלא מצפון אנגליה.
מדובר בכ 4 שעות ויש הרבה מה לעשות בדרך.
דקה לפני, רק כדי לסגור את הפינה תבדקי בגוגל מפס ותראי שזה לא ממש רחוק. הנופים שם בהחלט דרמטיים יחסית, בטח לעומת פיק דיסטריקט.
לגבי אפריל, אנחנו עוד לא ממש סגרנו ואני גם בהתלבטות בנושא. אולי ויילס אבל עוד לא יודעת.
יש לי עוד כמה טיולים קצרים לפני לטפל בהם, צרות של עשירים

יעל
-
בדקתי עכשיו שוב בגוגל מפס. מלונדון ל Neath שבויילס לוקח 3 שעות ו 45 דקות.
מלונדון ל Bodmin שבקורנוול – 4 שעות ו 40 דקות.
(שניהם זמני גוגל)
לנו ההבדל של השעה הזה משמעותי, לפחות כרגע (יכול להיות שבעוד שנתיים-שלוש יהיה אחרת).
לגבי הנופים, כתבתי שבסוף החלטנו ללכת על ויילס כי יש בו שילוב של נופים שונים – גם חופים, אבל גם נופים מסוג שונה לחלוטין ב Brecon Beacons (וגם שם – יש עוד תוספת של מערות, שמוסיפות עוד גיוון). להבנתי בקורנוול מדובר בעיקר בחופים. אני ממש לא פוסלת את קורנוול, להפך, והלוואי שהיתה לנו חופשה ארוכה יותר באנגליה כדי להספיק יותר, אבל כרגע נאלץ לבחור, ואולי בהמשך להשלים איזורים נוספים.
-
הי
אני בטוחה שתהנו גם מדרום ויילס. אתם מתכננים להתחיל בווילס או לסיים בווילס?
אנחנו טסים ללונדון בפסח 2029 ל 10 ימים שרובו יהיה ביקור משפחתי. חשבנו כולנו לצאת לטיול של 5 ימים. אין בעייה של נהיגה כי הנהגים בריטים רק מתלבטת כמה להתרחק מלונדון

לא רוצה שהיום הראשון והאחרון יוקדש לנסיעה ולכן מחפשת משהו קרוב אבל לא קרוב מאוד כי המשפחה היתה במקומות הקרובים יחסית.
אולי נעשה גם את דרום ווילס ..
התחלת לרכז חומר על האיזור?
יעל
-
אני חושבת שנסיים בויילס, כי אני חוששת שעיר אחרי הטבע עלולה להיות אנטי-קליימקס, אבל עוד לא החלטנו סופית.
הנה כמה לינקים (בינתיים רק בעברית, רובם מהפורום) שמצאתי על ויילס:
סיפור הטיול של אוליב
שרשור עם שאלות על אתרים בבריסטול וקרדיף
שרשור תכנון טיול מהעבר
סיפור הטיול של שקד בפמברוקשייר (אנחנו כנראה לא נגיע לשם הפעם)
סיפור הטיול של שקד ב brecon beacons
https://www.gotravel.co.il/travel/?p=1242
כתבה על חצי האי גאוור
בלוג על ויילס (בעיקר צפון, אבל יש גם קצת דרום)
עוד בלוג על ויילס (צפון + דרום) שמכיל גם מפת גוגל עם אתרים מומלצים
ובלוג אחרון על ויילס (צפון + דרום)
-
מקומות שהיינו בהם ונהנינו על הדרך שלכם ובסביבת איזור הלינה שלכם [שלא כתובים בסיפור הטיול שקישרתי אליו]טירת CAREFILY [ממש על הדרך שלכם מערבה]
מערות Dan yr ogof מערות נטיפים מרשימות שבפארק סביבן יש בובות דינוזאורים בגודל טבעי, וקרוב לכניסה לפארק יש אופציית רכיבה על סוסים
שני מכרות הפחם שכן ציינתי בסיפור הטיול – מתאימים שניהם לילדה בגיל שלכם ושניהם מומלצים. אם רוצים למצות את החוויה כדאי לתת לילדה לקרוא, או להקריא לה אם עדיין קשה לה לקרוא, את אחד הספרים של סדרת מרגנית שעוסק בתקופה הזו ונותן רקע
ממליצה בחום על נקודת העצירה בבריסטול שכתבתי עליה [בנוסף לטירת קרפילי, עצירה בהלוך עצירה בחזור]
בהתאם לאיפה שתחליטו ללון אוכל להמליץ עוד.
בנוסף כדאי לבדוק פסטיבלים מקומיים בתאריכים שבהם תהיו, פסטיבלי רחוב עממיים בדרך כלל מאד ידידותיים לילדים ולמבקרים בכלל
ממליצה גם על גמישות בתכנון – אם תכננתם יום בחוף, ויש גשם, אז שתהיה תכנית חלופית שמתאימה לאותו יום
-
תודה רבה אוליב!
אני מקווה אנחנו כבר מתורגלים מהאלפים בתוכניות חלופיות שתואמות את מזג האוויר. בד”כ אני מתכננת אתרי טבע לימים שמשיים ואתרים אחרים לימים גשומים, כשיש שמש מנצלים כמה שיותר את אתרי הטבע, ומקווים חזק שלא יהיו יותר ימי גשם מאתרים לימי גשם

על איזה ספרים בספריית מרגנית את ממליצה?
ויש לך יותר פרטים על נקודת העצירה ליד בריסטול?
-
בעניין הספרים – כמה טוב היא קוראת?
אפשר ספר כמו “לורד פונטלרוי הקטן” שיצא לאחרונה בהוצאה מחודשת ומתאים יחסית לגיל הזה. [פרנסיס הודג’סון ברנט]
אפשר “ילדי המסילה”
יש הרבה מגוון, זה פשוט מכניס לאוירה ואז אפשר לומר על כל מיני מקומות שהם כמו בספרים והילדים מתחברים ומדמיינים.
נקודת עצירה ליד בריסטול – Blaise castle estate יש שם דשאים רחבי ידיים [תביאו כדור...אפשר לקנות בכל תחנת דלק או TESCO] יש טירה פיצפונת שאף פעם לא היתה פתוחה כשהגענו [זה סוג של בית קיץ קטן, משהו שמקיפים ברגל בדקה, ממש ממש קטן] אבל עד אליה זה טיול חביב ביער, ומהצד השני של הגבעה שהיא עומדת עליה ניתן לעשות כמה מסלולים – לרדת לנחל בשביל סלול, או ללכת ביער בשביל כבוש אך לא סלול, מתאים בדיוק לגיל הילדה שלכם. חניה חינם ומתקנים נחמדים מאד, מבחינתנו זה היה שילוב מושלם של טיול קליל בטבע, מקום להתרוצץ ולשחק, מקום לשבת לאכול [יש שם מסעדה, אנחנו לא קונים בחוץ אבל יש שולחנות שאפשר לשבת]. תגללי עד הסוף למטה בקישור יש שם הצעות למסלולים באיזור, מנסיוני הם די מדייקים בהערכת הזמנים אבל זו הערכה לקצב הליכה של מבוגר, לא של ילד.
-
יעל, אם אהבתם את קורנוול כנראה שתאהבו גם את חוף היורה – The Jurassic Coast, החוף הדרומי של דבון ודורסט. היתרון הגדול מבחינתי הוא שזה חצי מהמרחק מקורנוול. יתרון נוסף הוא כל החלק הפרה היסטורי והמאובנים, שזה באמת יוצא דופן ובאמת מרשים. אני נסעתי לשם עם חבר בפסחא השנה והיה מאוד מוצלח. כן חשוב לי להזכיר שני דברים: קודם כל, שאנחנו היינו בקטע של ללכת חלקים של טרק החופים, ולכן חיפשנו בעיקר הליכה. שנית, פסחא השנה הייתה יוצאת דופן מבחינת מזג אוויר נהדר שנפל בדיוק על הסופ״ש הארוך.
לילך, אני לא חושבת שהייתי מחליפה את דרום וויילס במקומך. כמו שכבר כתבתי, מבחינתי הברקון ביקונס היו אחד הטיולים עםיחס ההשקע / תמורה הכי טובים שלי. נהנתי גם בדבון ובדורסט וגם בפמברוקשיר, אבל שם היה צריך יותר ״להתאמץ״ כדי להגיע למקומות שווים.
יש לי רק הערה אחת – ווילס היא חלק מבריטניה אבל לא מאנגליה. הוולשים מאוד לא יעריכו את זה שתקראי למדינה שלהם ״אנגליה״.
-
תודה. אני חושבת שהיא עוד צעירה קצת לספרים האלה, אבל יש עוד כמעט שנה עד לקיץ, ואז או שתקרא בעצמה או שנקריא לה.
בינתיים הידע שלה על בריטניה מסתכם בפו הדב, קצת פדינגטון (גם לזה נוסיף לקראת הביקור בלונדון) ו Shawn the sheep.
-
מקבלת את ההערה
פשוט ניסיתי למצוא דרך קצרה לומר "החלק של האיים הבריטיים שניתן להגיע אליו בטיסה ישירה" ... -
-
שקד,
העלאת רעיון שלא חשבתי עליו

יתרון גדול הוא בהחלט המרחק.
הבעייה היא שאין כמעט חומר בעברית וכשאני קוראת באנגלית אני לא יודעת להגיד אם המקום מעניין, כמה זמן צריך לביקור ולאיזה גילאים מתאים.
תוכלי לרשום כמה שמות של מקומות שהייתם כדי שאוכל לבדוק את זה?
כמו כן, היכן כדאי לישון באיזור?
יעל
-
היי @יעל-מס,
אם את רוצה, מוזמנת לקרוא על הטיול שלי פה: https://community.lametayel.co.il/topic/145839/שמש-באנגליה-ברד-בישראל-טיול-פסחא-בדרום-אנגליה/20
יש באזור הרבה מסלולי הליכה, גם לאורך החוף וגם באזורים פנימיים יותר. לנו היה נוח בברידפורט כי זגזגנו בין דבון לדורסט לאורך החוף וברידפורט הייתה פלוס מינוס באמצע. שנה קודם חברים שלי טיילו באזור וישנו באזור Swanag במזרח דורסט וגם להם היה טוב. הם היו שתי משפחות עם ארבעה ילדים בגיל שנה עד 6. מקומות שאני רציתי להגיע אליהם ולא הספקתי – רוב מזרח דורסט – כל מה שבין האי פורטלנד (שגם בו רציתי להיות) ועד המפרץ של אזור פול.
ההתרשמות שלי הייתה שיש באזור הרבה אטרקציות מקומיות קטנות, לצד אתרים מרשימים של טבע והיסטוריה ובוודאי לצד פעילויות שיהיו לכבוד פסחא. למשל בטירת קורף היה Easter egg hunt, שאנחנו כמובן ויתרנו עליו, אבל הוא התקיים שם. בצ׳דר גורג׳ היו כל מיני פעילויות פסחא. אני רציתי לעבור שם אבל זה לא הסתדר עם יתר התכניות.
עוד אפשרות בסגנון דומה – Isle of Wight, הייתי שם יומיים בטיול עם העבודה. אם את רוצה, ישנו שם באיזה בית אחוזה מגניב עם איזה 7-8 חדרי שינה. היה מאוד מוצלח ואפילו די זול, יחסית לתמורה.
-
ועוד קצת כדי להקשות עליכם.
אמנם חבל קוטסוולדס אינו בתוכניות שלכם, אבל בדרככם לדרום ווילס (במידה ותבחרו לנסוע לשם) אני ממליץ מאוד לעבור במספר אתרים “בדרך” שממש כדאי
למשל – העיר באת’ – לטעמי יפהפיה.. עם נהר נחמד, המרחצאות הרומיים המרשימים, מרכז ג’יין אוסטן שמתאים מאוד לבנות ועוד. לטעמי יום טיול נהדר.
סטונהנג’ נמצא ממש “מעבר לפינה” ורצוי לעבור בו גם אם נמצאים באיזור
אני מאוד אהבתי את סולסברי והתרגשתי לראות את מסמך המגנה כרטא שמוצג בקתדרלה שלו.
איזור קניון צ’דר אף הוא ממש באיזור ויש בו קניון (טבע) יפה ומערות נטיפים גדולות.
ויש עוד.
-
שקד
תורה רבה !!
זה נשמע ממש טוב!
אנחנו נהיה שם בתקופת הפסחא כך שיש סיכוי שיהיו פעילויות נוספות על הרגיל.
אשמח לשם של האחוזה שהזכרת לטובת לינה, יכולה לשמש אטרקציה בפני עצמה.
יעל
-
תודה על ההצעות
לעבור בקוטסוולדס בדרך בהחלט בתכנון, למרות ששקלתי דווקא לנסוע לדרום ויילס דרך ה A40 במקום ה M4, שאמנם מאריך קצת את הדרך אבל מאפשר לעצור באחד או שניים מהכפרים ה”קלאסיים” של הקוטסוולדס. נשקול גם את ההצעות שלך, שיותר מתאימות באמת לנסיעה על ה M4.בכל מקרה, קודם צריך להיסגר סופית על חלוקת ימים ומקומות לינה.
-
זה המקום - https://www.northcourt.info אבל הוא לא מתאים לביקור. זה בית אחוזה פרטי שהמשפחה משכירה ללינה. שימי לב שזה נמצא באי ווייט שהוא אי שדורש הגעה מיוחדת במעבורת.