ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום אפריקה – חגים 2019 – יופי של טיול משפחתי

פורום טיולי משפחות
    טיול משפחתי
    32
    135
    20976
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • adivelednizki
      adivelednizki @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

תודה צפריר ולימור,

יש לי מחשבות על צפון איטליה בקטנה בסוכות 2020 אבל אולי אעשה חשיבה מחדש.. 

אני אשמח שתעשי בסוף פירוט כלשהו של עלויות..

myomer תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • myomer
        myomer @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

היי עדידי

האמת שאני עדיין לא עשיתי לעצמי חישובים כמה עלה לנו הטיול הזה. אני חייבת לציין שזה גם מאוד אינדיבידואלי. אתן לך דוגמאות.

על הטיסות שילמתי ביוקר, מודה. הימים שלנו היו מוגבלים בתאריכים של החגים שמן הסתם ייקר לנו את הטיסות.

טיסת פנים – לקחנו טיסה ישירה מקרוגר לקייפטאון שעלתה לא מעט. אפשר גם אחרת. רבים חוזרים בנסיעה ארוכה ליוהנסבורג ולוקחים ממנה טיסת לאו קוסט, שכמובן יוצא יותר זול. אנחנו העדפנו אחרת ועל נוחות משלמים.

אוכל – אכלנו המון בשר. גם זול וגם ממש טעים. סטייק פילה טוב שבארץ יעלה לך יותר מ 150 ₪, עולה בדרא"פ כ 50 ₪. (מאידך כל יום סטייק, 6 אנשים זה מצטבר...).

לינות – כפי שציינתי. 2 דירות גדולות ומרווחות ל 6 אנשים עם 3 שירותים וכל מה שצריך והרבה מעבר עלו לנו כ 750 ₪ ללילה כל אחת. הלינה המדהימה בנייזנה, עליה מיד ארחיב, עלתה סכום זה ל 4 אנשים. עדיין זול מאוד לעומת הארץ. הלינה האחרונה, שהיתה קצת פחות מוצלחת (הכל יחסי) עלתה קצת יותר, כאלף ₪ לששתינו. ועל כל זה אני שילמתי רק שני שליש ואחותי שליש.

יש כרטיס שנקרא WILD CARD –  שמקנה כניסות חופשיות לפארקים הלאומיים (קרוגר ושות') שיכול לחסוך עלויות. אנחנו לא רכשנו אותו כי לא השתלם לנו. לך עם שני ילדים מתחת לגיל 18 בהחלט שווה לבדוק כדאיות.

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • adivelednizki
          adivelednizki @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

תודה רבה על הפירוט. בהחלט עוזר כדי לקבל כיוון וסדר גודל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • myomer
            myomer נערך לאחרונה על ידי myomer

דרך הגנים - נייזנה – Knysna

כפי שרשמתי קודם לכן, כשהרומן שלי עם מלאני התחיל ישר אמרתי לה שיש מקום אחד בטיול שאני מראש יודעת מה אני רוצה. ידעתי באיזו עיירה לישון ובאיזו לינה ואף באיזו מהבקתות בה. ביקשתי שלא תתן לי חלופות לבחירה אלא מיד תשריין לנו לינה זו. זו היתה הלינה המדהימה שלנו בנייזנה.

לנו בנייזנה 3 לילות ב Under Milkwood  שזכה כבר להרבה מאוד תשבוחות בפורום אפריקה ובצדק רב!!

המקור למיטב ידיעתי היה רובי – קבל תודה ענקית!!! מאז לנו בה לא מעט חברים כמו טל, יורם ואורנל'ה. ביום שיורם נכנס ללינה הזו ורשם WOW WOW WOW כבר היה לי ברור סופית שזה בדיוק מה שאני רוצה. יורם, גם לך תודה גדולה! בעצת יורם שיריינתי 2 בקתות בקו הראשון למים (עולות קצת יותר אבל שוות כל ראנד). איזה תענוג!! איזה בקתות כיפיות. כמובן שמלאני גם דאגה לנו מראש שהבקתות יהיו צמודות. כל בקתה מצויידת בשני חדרי שינה ושני מקלחות ושירותים ומרפסת פרטית ממש בקו המים של הלגונה.

חדר השינה הצמוד גם הוא נושק למים. מראש ישנתי עם וילון פתוח. להתעורר ולראות את הלגונה מהמיטה. חלום!!!!

אחד מהדברים הכיפיים בלינה הזו היו שיש סאפים וקיאקים חינם לשירות האורחים. דאגנו לחזור כל יום בשעה שעדיין ניתן היה להתרחץ במים.

לא פחות חשוב. המקום מספק שירותי כביסה. עלה לנו שם פחות מחצי מחיר מהכביסה במקום לינה הבא.

הלינה ממוקמת לא בתוך נייזנה אלא סמוך לה, קרוב לראשים ולתצפית ה Knysna heads  הנהדרת (פירוט בהמשך). מיקום מושלם.

מבחינת כוכב ל 3 לילות (בשמחה יכולתי גם עוד), נייזנה אולי פחות מוצלחת מבחינה גיאוגרפית לכוכב מאשר  Plettenberg Bay (קרי פלט). זה דבר שידעתי מראש אבל היה שווה לי בשביל הלינה השווה. מה גם שמרחקי הנסיעה היו ממש קצרצרים. לינה בפלט היתה מאריכה לי את הדרך מהרמנוס לדרך הגנים (מה שהיה מבזבז לי יום ללינה בדרך). מבחינתנו, הלינה הספציפית זו היתה בחירה מאוד מוצלחת!!!

המקום לא מספק ארוחות בוקר. המטבח מצוייד טיפ טוב (וכלים סופר יפים ואיכותיים) והכנו לנו ארוחות בוקר במרפסת עם נוף ללגונה. כמה כיף להתחיל ככה את היום.

שימו לב גם לקשת

אהבנו, אהבנו, אהבנו!!!

אנחנו בדרך הגנים עם שלל האטרקציות שלה. פירוט בקרוב. מקודם מתענגת שוב על תמונות הלינה בנייזנה.

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • nilih
              nilih @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

היי לימורוש,

מתענגת עימך על המרפסת בקו המים. חלום של מקום!!!

אולי גם אנחנו נגיע…

נילי

• myomer

תודה לך נילי יקירתי שאת מפיגה את בדידותי כאן...

דרך הגנים – נייזנה Knysna

כאמור אנחנו בדרך הגנים עם שלל האטרקציות שלה. יש לה המון מה להציע אבל, כמו תמיד, כמו בכל טיול טוב, אי אפשר את הכל וחייבים לבחור. להלן הבחירות שלי, המקומות בהם אנחנו ביקרנו ובילינו. לאו דווקא בסדר כרונולוגי

אתחיל במקום שזוכה להכי הרבה תשבחות בדרך הגנים. שכל סיפור טיול מכריז עליו כגולת הכותרת של הטיול: שמורת רוברג הנהדרת.

Robberg Nature Reserve

שמורה מדהימה. אבל לפני כל הסופרלטיבים, למען הטיילים הבאים אתחיל בפרטים טכניים. במקרה של רוברג זה מחייב.

בשמורה 3 מסלולים. המסלול שבחרתי: הבינוני - Witsand Circuit - אורכו 5.5 ק"מ מעגלי

חובה ביום יפה. גשם ורוח במסלול הזה ממש לא רצויים, ראו מקרה איריס.

רצוי עד מאוד! להקפיד על כיוון המסלול הנכון = עמ"נ שכשנגיע לדיונת חול הענקית נוכל לרדת אותה ולא לטפס אותה.

ומהו הכיוון הנכון? בגדול, עם כיוון השעון. מהחניה יש לפנות שמאלה (טל: אם אתם רואים את פלטנברג ביי מהמסלול, סימן שאתם בכיוון הנכון). בהמשך יש פיצול עם שילוט מבלבל, יש להמשיך ישר! מכאן כבר אין סיבה להתבלבל. הסבר מפורט יותר אצל טל.

המזג אוויר היה מצוין. ההוראות שוננו. וכמה שאני חיכיתי למסלול הזה. וואו. שנה.

המסלול מדהים ומגוון, חלק בחול וחלק על סלעים, חלק לאורך המצוק (איזה נופים!!!), חלק בשבילים פנימיים בצמחייה, חלק על חוף ים. יש מקום שרואים למטה כלבי ים. ויש חגבים. חגבי ענק!!! 

מה קורה פה? איך אף אחד לא כתב על זה וקראתי מאות פוסטים בשנה הזו, איך טל לא סיפרה לי????????????? כמובן שביררתי ואצלה לא היו. חגבים ממש גדולים. הקטנים כ 7 ס"מ אבל הגדולים מגיעים גם ל 12 ס"מ. וזו תקופת ההזדווגות אז רובם גם בזוגות מה שגדיל אותם עוד יותר. והם גם קופצים. חלקנו פחד מהם מה שהוביל להיסטריה קטנה וקיטורים. אז שמורה יפייפיה ומסלול מדהים אבל הקיטורים קצת פגמו לי בהנאה. ההחלטה לשנות את הטיול שתוכנן מלכתחילה לאוגוסט לאוקטובר הוכיחה עצמה לטובה ובגדול למעט זה שהאביב מביא איתו גם הפתעות לא צפויות ופחות מהנות.

😊והכי כיף היה לרוץ את הדיונה למטה

איריס ס. pninit1234 nilih 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • איריס ס.
                  איריס ס. @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

אצלנו החגבים פשוט התחבאו מהגשם 😅

רצוי לציין שהתחלנו את המסלול במזג אוויר סביר. כם לא היינו לבד. היו עוד לא מעט מטיילים. התחזית לגשם היתה משעות אחר הצהריים המאוחרות ויצאנו בבוקר.

מסקנה - גם אם יש צל ספק של גשם אל תצאו !! 

עכשיו תארו לכם ללכת לאורך הצוקים הללו במבול?! פשוט זה לא היה.  לדעתי מגיעה לנו מדליה 😜🤭🥇

• myomer
                    myomer @איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

@איריס-ס

בהחלט מגיעה לכם מדליה!!! עמדתם (סליחה, כמעט עפתם ברוח) בזה בגבורה. 

הטיול שלכם איריס עזר לי מאוד בהחלטה להמיר הטיול לאוקטובר. תודה רבה! 

איריס ס. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • pninit1234
                      pninit1234 @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

לימור אני מתה מההפתעה הזו!!

נראה לי שהייתי בורחת!

טל מלינה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • טל מלינה
                        טל מלינה @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

נסכם שהפורום מעניק בזאת מדליות למשפחות גם של איריס וגם  של לימור  🥇

לאיריס על יכולות אורודינמיות מרשימות של ניווט הגוף האנושי בעודו  בקרקע אבל בסכנת תעופה ללא אביזרים נלווים (אני יכולה לדמיין שהרוחות שם עזות מאוד)

ללימור על עמידה בגבורה בעומס החגבים (לימור – וודאי שהייתי מספרת לך אם היו חגבים אצלנו.  אין מצב שהבנות אצלי היו מתלהבות מהשמורה אם היה צריך לעבור בין עדרי חגבים קופצים)

בכל מקרה כשהטבע לא מזמן הפתעות לא נעימות, רוברג היא שמורה מדהימה.

בטוחה שיש גם הפתעות טובות בהמשך 

אז מחכה בסבלנות להמשך הטיול

• nilih
                          nilih @myomer נערך לאחרונה על ידי nilih

@myomer

ליומורוש,

נראה לך שאת כאן לבד?

מחגבים אינני מפחדת, ולרדת בדיונה הכי כיף!

היית צריכה לראות את דבורה’לה ואותי משתעשעות במורד הדיונה הגדולה  פילה, שליד בורדו.

נילי

• איריס ס.
                            איריס ס. @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

אני מקווה שהיו שם עוד טיפים חוץ ממזג האוויר… בכל זאת ארבעה פוסטים מלאי מידע וחוויות 😎😉

• myomer
                              myomer @איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

@איריס-ס

איריס יקירתי

ברור שהיו שם עוד טיפים חוץ ממזג האוויר. אני מכירה את הבלוג שלך על חלקיו כמעט בע”פ. תמיד כיף לנסוע אחריך. 

adivelednizki sara3125 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • adivelednizki
                                adivelednizki @myomer נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@myomer

ממש לא נשארת לבד ! 

ובענייני חגבים ... היתה השנה בלאס וגאס מתקפת חגבים רצינית...  ההסבר הוא שהיה חורף חריג, עם משקעים רבים ( אפילו ירד שלג בוגאס, שזה די נדיר ! )

הם קופצים ודי דוחים... אבל לא באמת מזיקים .

כמובן שזה קל להגיד אבל קשה להפסיק לצרוח... 

Tal1968 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Tal1968
                                  Tal1968 @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

לימור את לא לבד!

גם אני פה אתך. מקפידה לבקר כל יום לראות אם המשכת לספר.

התמונות נהדרות.

טל

• sara3125
                                    sara3125 @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

היי לימור

וואוו איזה טיול מעולה היה לכם, אמנם התחלתי לקרוא קצת מאוחר ומזל שלא ויתרתי  – דרא”פ משום מה פחות דיברה אלי, אבל אני מתחילה להשתכנע שכדאי לי להחליף דיסקט בראש ומהר.

והפירוט שאת מפרטת הכל כל כך עוזר למי שמתכנן זה ממש כייף, הנופים והתמונות משהו משהו, אני כאן ולא עוזבת...

• myomer

איריס, פנינית, טל, עדי, טל, נילי ושרה – תודה רבה לכן על הליווי בסיפור. חן חן.

הבהרה בקשר לרוברג – לא היה מדובר בעדרי חגבים אבל היו בהחלט מספיק מהם בכדי להכניס את החבורה שלי לפאניקה קלה.

וזה לא שלא נהנתי מרוברג או התאכזבתי ממנה. נהפכו, היא מדהימה ביופייה ושווה מאוד מאוד. יחד עם זאת, אצלי, כן היתה סוג

של אכזבה קלה שלא יצאתי ממנה עם הרגשה של וואו!   

ממשיכה בתיאור המקומות שביקרנו מהם בדרך הגנים מלינה בנייזנה.

שחיה עם כלבי ים

עוד יתרון להזזת הטיול לאוקטובר. אטרקציה מדהימה שזכתה לתשבחות נהדרות בקבוצות הפייסבוק ואכן מומלצת מאוד!! אטרקציה זו נמצאת בפלטנברג ביי (או בשמה הידוע פלט). החברה שאיתם שוחים נקראת  

Offshore Adventures

יש 3 אפשרויות ביום. אני הזמנתי לנו ל 10 בבוקר (רציתי לשריין לנו מקום, מאידך לא אוהבת שאטרקציות מוזמנות מראש תקועות באמצע היום).

מגיעים לשם, מצטיידים בחליפות צלילה (נגד הקור), סנפירים ומסכות עם שנורקלים. יש שייט קצר למקום שבו יורדים מהסירות 

ונכנסים למים ליד כלבי הים. כל הפעילות, כולל קבלת הציוד, לוקחת כשעה וחצי.

למען האמת אני לא השתתפתי באטרקציה זו, רק 4 מתוכנו והם כולם חזרו נלהבים ביותר.

• myomer
                                        myomer נערך לאחרונה על ידי

שלושת המקומות הבאים שביקרנו בהם הם למעשה סוג של בתי מחסה לחיות. מרכזי שימור. מקומות שמטרתם להציל ולהוות בית לחיות פצועות או שעברו התעללות, או שגודלו בבתים פרטיים בצורה לא חוקית, או שיש חשש שיצודו אותם. כל מיני סיבות שבגללן הם לא ישרדו בטבע והמקומות הללו מצילים אותם. יש הרבה כאלו בדרום אפריקה בכלל ובדרך הגנים בפרט. היה לי חשוב לבקר רק בכאלו שמטרתם אכן שימור החיות ולא מטרות רווח. וככאלו נבחרו 3 המקומות הבאים:

Knysna Elephant Park

בפארק  10 פילים. לוסי הפילה המבוגרת שנמצאת במקום מהקמתו. מעבר לפיל שהיא הולידה, הביאו לה פילפילונים נוספים שהיא למדה לגדל אותם גם אם היא לא האם הביולוגית.

מתחילים בסרטון קצר ואחרי זה נוסעים עם המדריך לאזור הפילים. שם האכלנו אותם בירקות (קנינו מראש סלסלה לכל אחד) ויש הסברים ואפשר להסתובב חופשי (כמעט) ולהצטלם עם הפילים.

יש שם גם זברות יפיפיות שפחות שיתפו פעולה להצטלם איתן אבל הצטלמו נהדר עם הירוק.

המטרה של הפארק נהדרת והפעילות והביקור בו היו מהנים מאוד לכולנו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • myomer
                                          myomer נערך לאחרונה על ידי

כאמור, פארק פילים אבל היו גם זברות יפיפיות שחיות בשלווה נהדרת עם הפילים

eden24h תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • eden24h
                                            eden24h @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

גם אני פה, עוקבת אחרי טיולך 😊 אמנם דרום אפריקה מעולם לא היתה בחלומותיי, אבל נהנת מהסיפור ומהתמונות.. 

והרגת אותי עם החגבים 😀

דפנה 11 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 5 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון