חופשת סקי/סנובורד משפחתית, בצורה עצמאית, סוצ'י
-
שלום למומחי הלבן,
אנחנו מפנטזים על חופשה משפחתית (7 אנשים) בסוצי’, בתחילת מרץ 2020 (חופשה מהצבא, חופשת סמסטר של סטונדטים, אילוצי עבודה...)
קיבלתי הצעת מחיר מחברה מסוימת, ורציתי לדעת האם התארגנות עצמאית מוזילה משמעותית את המחיר,
והאם אפשר לעשות את זה באתר כמו רוזה קחוטור? (מבחינת העברה מהשדה לאתר, אפשרויות לינה וכו’)תודה רבה לעונים!
-
אענה מהסוף.האתר גלישה המוכר בסוצי הוא רוזה חוטור.
לגבי האירגון עצמי בדקנו אנחנו לגבי טיסות זה לא יוצא יותר זול בהרכבה עצמית.
אנו נוסעים בינואר אולכ במרץ זה יישתנה ויהיה כן יותר זול.
-
אני מודה שבדקנו את זה לפני כמה חודשים יתכן מאד שהמחיר ירד (הטיסות)
-
תודה!
רק שהטיסות הן מרכיב אחד מכל החבילה. אותי יותר מטריד שאר המרכיבים – האם קל להתנהל מול משכירי דירות שם? מבחינת שפה, מנטליות, וכו’.
האם העברה מהשדה לאתר יכולה להתבצע בקלות עם מונית, למשל?
האם אפשר להתארגן עצמאית על כל מרכיבי הסקי/סנובורד, מבחינת שפה? האם המקומיים מדברים קצת אנגלית? האם יש הסברים והכוונה באתר באנגלית?לא הייתי רוצה להגיע לשם ולגלות שהכל ברוסית, ואז אולי חסכנו קצת כסף אבל יצא שכרינו בהפסדנו….
-
בשנה שעברה הייתי בחופשת-סקי בסוצ’י (דרך חברה מאורגנת) ואז כתבתי כאן בפורום שנראה לי שלא יהיה פשוט להתארגן על מה שצריך ללא ידיעת השפה הרוסית… אבל קצת אחרי שחזרנו מהחופשה, קרוב משפחה שלי טס לשם עצמאית והסתדר בסדר גמור.
נכון שרובם המכריע של נותני השירות אינו דובר אנגלית, אבל ראיתי אנשים שנעזרים מולם באפליקציית תרגום.
נכון גם שכל הכיתוב/הכוונה – ברוסית בלבד, אז כן, זה בטח יהיה קצת מאתגר, אבל בסוף מסתדרים...
אני לא יודעת אם ישנן דירות להשכרה, אלא אם כן מדובר במלון דירות. האתר רוזה-חוטור הוא ריזורט של מלונות בלבד, לא עיירה עם תושבים מקומיים.
ייתכן ובעיירות הסמוכות יש משהו, אבל אז מגבלת השפה עלולה כבר להיות יותר משמעותית.
לגבי הגעה משדה-התעופה בסוצ’י אל האתר – מניחה שלא צריכה להיות בעיה כי מדובר ב- 45 דק’ בלבד של נסיעה.
אני יודעת שההתניידות בין רוזה-חוטור לעיירה הסמוכה – מאד פשוטה ולא-יקרה, אז משערת שכך זה גם מהשדה.
-
תודההה!
את יכולה בבקשה להעביר לי (בפרטי) את הטלפון של קרוב המשפחה שלך, זה שהתארגן שם לבד? תודה רבה
-
אני למשל דוברת רוסית וגם קצת קוראת אבל בכל זאת לקחנו משהו מאורגן.אולי בפעם השנייה יהיה יותר קל כבר לארגן לבד. -
@ענבל-אין-על-סקי אמר:
אני למשל דוברת רוסית וגם קצת קוראת אבל בכל זאת לקחנו משהו מאורגן.אולי בפעם השנייה יהיה יותר קל כבר לארגן לבד.בקיצור, אתם די מנסים להוריד אותי מההרפתקה הזאת, וללכת עם חברה מסודרת…

ומה לגבי בנסקו? התארגנות עצמאית שם? הייתי שם לפני שנתיים עם הבן שלי, אולי נסע לשם כל המשפחה המורחבת? -
ממש לא.עשה מה שנוח לך.אני אישית מעדיפה שיהיה לי נציג בשטח ולכן לוקחת מאורגן.
-
מעולם לא הייתי בסוצ’י, כי המקום קטן מדי מבחינתי. ברור שיהיה לך קל יותר אם מישהו בחבורה דובר רוסית, מטבע הדברים.
פגשתי אנשים שהיו שם בחבילה של אופיר טורס ונהנו, למרות העדר השפה. הם לקחו באתר מדריך דובר אנגלית איתו גלשו בלי להתעסק עם המסלולים, למרות שעל פניו יש שילוט באנגלית https://www.skiresort.info/ski-resort/rosa-khutor/test-result/orientation/
אבל יש לך מקומות נוספים לטיול בתקציב שפוי, מקומות בהם התשתיות ורמת השירות גבוהה יותר, באנדורה/אוסטריה/צרפת, בצימרים וAirBnB. הכל פונקציה של כמות משתתפים, מועד החופשה ורמת הגלישה
לרשימה הזאת תוסיף את כלל אזור saalbach-hinterglemm ואת ski amade:
-
וואו, תודה רבה על המידע!
אז לגבי רמת הגלישה שלנו – מתוך 7 בני משפחה מתוכננים, רק 2 מאיתנו גלשנו אי פעם, ולא הייתי מדרג אותנו כמקצוענים אחרי 3 ימים על השלג…
בגלל זה חשבתי על סוצ’י או על בנסקו, כי הם קרובים ונגישים יחסית מהארץ, וזולים יחסית לשאר המקומות שהחברות מציעות.בכתבה שצירפת – לא הכרתי את רוב המקומות, כנראה כי אני יוצא מנקודת המוצא של החברות הישראליות, שמציעות דילים למספר מצומצם של מקומות במה שנקרא “מחירים שפויים”. מצד שני, חלק מהמקומות נגישות יותר לקהל אירופאי, שיכול פשוט לקפוץ על רייאנאייר או לאוטו ולהגיע לאתר, ואילו אנחנו מוגבלים יותר בטיסות ויעדים.
אבל אני אעשה שיעורי בית. תודה על העזרה!
-
במצב כזה אני חושב שבאנסקו יהיה רלוונטי יותר לכולם. וכיפי יותר.
ראה אשכול נפרד בעמוד הראשי כאן בפורום (מסלוניקי לבאנסקו), רשמתי בו המון פרטים רלוונטים והמלצות
-
אין בכלל מה להשוות את סוצ׳י לבנסקו.
אולי בבנסקו דוברים קצת יותר אנגלית אבל בשאר הפרמטרים – מלונות, אתר, הדרכה, מעליות, זמן הגעה שיותר מכפול והתורים הנוראים – סוצ׳י כמה ליגות מעל.
לא ברור לי למה הקריטריון החשוב לכם ביותר הוא ארגון עצמי, ואם זה לא ארגון עצמי אתם לא רוצים ?
אפשר להרכיב חופשה בסוצ׳י בארגון עצמי. קחו מלון בבוקינג או דרך אתרי המלון יש מלונות ממש מצוינים קרוב מאוד למעליות, תזמינו טיסה, תזמינו ציוד דרך האתר, קחו מונית בשדה וקדימה. אני מניח שזה יכןל לחסוך כמה עשרות יורו לאדם אולי קצת יותר או לא לחסוך בכלל, מאוד תלוי במחירי הטיסות והמלונות.
אגב ברוסית לא כזה סיפור, כל נותני השירות היה מי שיודע אנגלית מספיק בשביל השירות הדרוש, ובכל מקרה רמת האנגלית שם לא נופלת מעיירות שהיינו באיטליה או צרפת למשל.
סוצ׳י אתר מצוין, משוכלל, נוח, קרוב וזול למתחילים ולמתקדמים שרוצים חופשה קצרה. ממליץ בחום גדול
-
@עופר21 אמר:
לא ברור לי למה הקריטריון החשוב לכם ביותר הוא ארגון עצמי, ואם זה לא ארגון עצמי אתם לא רוצים ?
היי עופר
השאלה המקורית שלי היתה על התארגנות עצמאית לחופשת חורף, כדי להבין האם יש פער בין זה לבין דיל של חברה מהארץ.
אם הפער לא כזה גדול, אני לא אלך על אופציה כזאת בכוח, עדיף לקחת דיל סגור ומסודר.אבל אם יש פער ניכר (אנחנו נהיה 7 אנשים) אז אשמח בהחלט.
כשאתה אומר “תזמינו ציוד דרך האתר” – איזה אתר?
תודה
-
יש שני דברים לדעתי שיותר טובים בחבילה מאורגנת לבין אירגון עצמי.שלמעשה זה שני דברים שמתקשרים אחד לשני והם: העברות משדה התעופה לאתר,כך שלא צריך לשכור רכב,גלגלי חורף ולחפש חנייה מקורה.(אגב שמעתי שבוסוצי המוניות מאד זולות אם רוצים לנסוע ממקום למקום.) וביטוח כמובן.דבר נוסף.תמיד ההעברות מיסתדרות בול עם קבלת החדר במלון או דירה.
כל השאר כמו ציוד סקי פס הדרכה כמובן אפשר עצמאי.
-
בהמון מקומות יש העברות טובות במחירים זולים, אלא אם הטיסה בשעות יוצאות דופן.
אני מדבר על אוטובוסים מג’נבה לאתרי סקי צרפתיים, על אוטובוס מונציה לאראבה בסלה רונדה, על רכבת מציריך לארלברג.. ויש בטוח עוד.
יש גם ברוב המקומות העברות שיתופיות במחיר נגיש, ותמיד אפשר לחבור לעוד חבר’ה ולשכור יחד רכב.
א
-
הי עופר אתה זוכר במקרה כמה עלה לשכור ציוד וסקי פס בסוצי באחת החניות? ולא דרך חבילה -
האם זה משתלם יותר או אין הבדלים? -