ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכב למשפחה גדולה - התייעצות

פורום טיולי משפחות
    אירלנד השכרת רכב מזוודות משפחה
    9
    18
    2349
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mcmcmc
      mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

שלום רב, 

באשכול אחר כתבתי על כך שאנו נוסעים לאירלנד בקיץ ובאשכול הזה רציתי לשאול בצורה רחבה יותר לגבי הרכב. 

נהיה 8 נפשות – 3 מבוגרים, 2 מתבגרים, ו-3 ילדים (11, 7, 3). כנראה שנצטרך 3 מזוודות ועוד 8 טרולי ואולי עגלה קטנה לילד הקטן. 

כאן באה הדילמה: אנחנו מעדיפים לנסוע ברכב אחד למרות ההתראות על כך שהכבישים באירלנד צרים, בגלל החוויה של כולם ביחד. 

אבל שכירות של רכב ל-9, שזה הכי גדול שיש (או הכי גדול שאני מוכן לנהוג בו למרות הכבישים הצרים), מלבד העובדה שהיא יקרה למדי, נשמעת כלא מתאימה: כתוב בדרך כלל על רנו טראפיק או מרצדס ויטו שהם ל-9 אנשים, ו-3-4 מזוודות גדולות. גם אם ניקח את הכיסא התשיעי המיותר ונשים עליו שני טרולים, ועוד נשתמש ברגליים של התינוק, ובמקום מזוודה גדולה נשים 2 טרולים, בקושי בקושי נגרד…האופציה הזאת עדיפה כאמור מבחינת החוויה שכולם ביחד ואוכלים תוך כדי נסיעה וחוויות ולא צריך להתקשר אחד לשני, ופחות מתעייפים בנהיגה (רק נהג אחד). אבל האם יש רכב תואם? יש כאלה שאומרים שבאמת מרצדס ויטו וכד’ מספיקים להכניס הכל, ולראיה שמוניות בשדה התעופה מעמיסים ומעמיסים בלי סוף. אבל הבנתי שיש כל מיני דגמים באורכים שונים ואני לא יכול לסמוך שאם כתוב 4 מזוודות שאכניס שם 3 ועוד 8 טרולים. 

אופציה שניה היא רכב כנ”ל עם אופציה לקשירה על הגג – האם יש כזה דבר? האם זה גורם להטיה של הרכב בכביש? 

אופציה שלישית היא לקחת שני רכבים. שני רכבים יותר זולים מאחד גדול, למרות שאם נחשב את הביטוח וביטול השתתפות עצמית, ואת הדלק של הרכב הנוסף, נגיע לאותו מחיר. שלא לדבר על הצורך להגיע שניים לשדה התעופה (נהיה בשבת בדבלין ואז ביום א’ ניאלץ לחזור לשדה”ת לקחת את הרכב/ים). ועל חניה שתעלה לנו כפול (למרות שאני מבין שבאירלנד זה לא כ”כ בעיה גדולה למצוא חניה וגם בעיירות אין כ”כ בעיה של חניה). 

מה הייתם ממליצים? תודה

[המחירים אגב ל-5 ימי רכב, די גבוהים. לרכב אחד 3300-3800 ש”ח לרכב ידני/אוטומטי, לפחות, ללא כיסוי ביטוחי. ולשני רכבים בינוניים אולי משהו כמו 2800 ש”ח]

עמיחי13 דוקטור דו ליטל eladw אוליב י 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

המחירים עדיין לא רלוונטים. רוב החברות עוד לא פרסמו מחירים ואלו שכן עוד יורידו אותם בעוד כחודש-חודשיים (מניסיון שלי בטיולים קודמים).

האם הנסיעה עם מטען מלא היא לאורך הטיול? או שזה טיול כוכב ואז המטען נוסע במלואו רק בדרך לשדה? לנו יצא כבר 2 טיולים לנסוע ברכב 9 מקומות – פעם אחת מרצדס ויטו ופעם פג’ו טרוולר. ב2 הרכבים יש שפע מקום מאחור – אפשר להכניס שם 4 מזוודות גדולות ועוד 2-3 טרולי. קשה לחשב כמה עוד אפשר לשים על הכיסא הנוסף אבל מרגיש גבולי מאוד על גבול הלא אפשרי.

אביבית555 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

אני בסיטואציה כזו מעדיף 2 רכבים.

בזמן הטיול ברכבים אנחנו לא מסתדרים לפי משפחות אלא לפי התחברות, זאת אומרת שאם למשל שני המתבגרים בדוגמה שלך הם משתי משפחות שונות סביר שהם יתארגנו בכל זאת באותו רכב.

שני רכבים מאפשרים גם התפצלות, לא תמיד כולם רוצים בדיוק את אותו הדבר. לא תמיד כולם רוצים את אותה אטרקציה, לא כולם רוצים לאכול באותו מקום וכו’. אז יש גמישות.

בנוסף מגוון הרכבים הרבה יותר גדול, מנסיון מצבם בד”כ טוב יותר.

זו ההעדפה שלי, אני לא יודע כמה היא רלוונטית לך – אבל שאלת.

mcmcmc תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • eladw
            eladw @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

המטען ייכנס חוץ מהעגלה. אפשר בויטו להעמיד מאחור ארבע מזוודות גדולות ומעליהן להעמיס טרולים עד הגג.
            לא בכל ויטו יש תשע מקומות. יש כאלה שהצורה שלהם היא שני מקומות מקדימה ושני ספסלים של שלושה מקומות מאחור. אם מובטח לכם רכב של תשעה מקומות אז ברור שאתם יכולים לנצל כסא אחד לעוד טרולי או שניים.
            אם אתם לא משפחה אורגנית אחת, אז תשכרו שני רכבים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • mcmcmc
              mcmcmc @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה. 

המתבגרים מאותה משפחה. מדובר בהורים + 5 ילדים + סבתא. וכולנו נעשה את אותן אטרקציות. נאכל ביחד וכד’. רק אולי בלילה אם הילד הקטן ירצה לישון אז אם יש שתי מכוניות פשוט שולחים אחת להשכיב אותו ובזה זה אכן יותר נוח. 

וכן, אין לנו טיול כוכב אלא כל יום מקום אחר… סה”כ הנסיעה באירלנד לא נוראית (200-250 ק”מ בממוצע ליום) אבל זה עדיין 4 שעות נהיגה ביום. 

אלעד, הויטו שניקח היא של 9 מקומות – כך זה מוגדר (יש רכבים ל-7 או ל-9, ומלבד חברות בודדות לא ראיתי רכב לשמונה). אם אתה אומר שאפשר לשים ולמלא עד הגג, זה ממש מעודד...תודה

okmju אוליב י 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • okmju
                okmju @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

מניסיון,זוג +6 ילדים

לקחנו תמיד רכב של 9 מקומות (ויטו, טראפיק, פורד)

נכנס 6 מזוודות גדולות ועוד 4 תיקים/טרולים

ביום הראשון והאחרון שמנו תיקים ע”ח אחד ממקומות הישיבה.

• אוליב י
                  אוליב י @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

אנחנו ל8 אנשים שכרנו מרצדס ויטו [האמת שלא ביקשנו אוטומט, ביקשנו ידני כי אנחנו רגילים ולא היתה לנו סיבה לשלם על אוטומט, ושודרגנו בלי תוספת תשלום]. היתה נוחה מאד. גם נוחה לנהיגה, גם מספיק מקום בבגאז’, וגם המושבים נוחים לילדים ולמבוגרים. בעיני זו בחירה טובה, גם לכבישים הצרים [אצלנו זה היה סקוטלנד. אותו עיקרון]. 

בעיני חבל להתפצל. לנו היה מאד נוח שני  נהגים שמתחלפים ביניהם בנהיגה. 

מה גם שרוב הנסיעות הן לא עם כל המטען, נכון? אתם לא עוברים מקום לינה כל יום. אז ההלוך והחזור משדה התעופה יהיו אולי טיפה צפופים לילדים ברגליים, אבל חוץ מזה, נראית לי בחירה טובה ואנו כאמור היינו מרוצים. 

• אוליב י

@mcmcmc

עכשיו אני רואה שכתבתם שאתם כל יום במקום אחר...הייתי שוקלת לצמצם את האריזות כי לארוז ולפרוק כל יום זה חתיכת תיק בעיני [וגם הנסיעות, 200 קילומטר ביום זה לא כיף לדעתי]. 

עוד נקודה:
                    אם אינכם רגילים לנהוג ברכב גדול, ממליצה בחום לקחת כמה שיעורי נהיגה ברכב גדול פה בארץ, בכבישים שאתם רגילים אליהם. רכב גדול גבוה יותר [ולכן מושפע יותר מרוחות יחסית לרכב קטן], הסיבוב ברכב גדול צריך להיות רחב יותר, מרחק הבלימה שלו גדול יותר, והוא מתנהג אחרת על כביש חלק. אם אתם נוהגים על רכב כזה גם בארץ, לא אומרת כלום. אם בארץ אתם עם רכב קטן – ממליצה בחום להכיר את הנהיגה ברכב גדול בליווי איש מקצוע שיתן דגשים, לפני שעולים עליו פעם ראשונה במדינה שלא מכירים ובנהיגה בצד שמאל. 

[לנו יש רכב גדול ביומיום וגם נהיגה מקצועית ברקע]

• mcmcmc
                      mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה. 

לא, אין לי ניסיון ברכב גדול מלבד טיול אחר שבו לקחתי רכב גדול ומלבד שפשוף ביציאה מהחניה בשדה התעופה בונציה, לא הייתה לי בעיה. אני גם לא ‘מבין’ את הטררם דווקא בתחום האוטומטי (ביום יום התרגלתי פה לנסוע על אוטומטי אבל בטיולים בחו”ל תמיד על ידני) וזה לא נראה לי פקטור משמעותי, אבל ראיתי שהרבה המליצו על זה אז החלטתי לא להתווכח…

תודה על הניחומים שמרצדס יספיק. והתמונה ממש מנחמת! 

[לגבי הנסיעות, אני באירלנד והמסלול למיטב הבנתי מעגלי – מדאבלין לכיוון שלושת חצאי האיים. צפונה לצוקי מוהר, ואז עוד קצת צפונה וחזרה מזרחה. יש אולי יום שיכולתי לארגן שינה באותו מקום, וגם זה כרוך בלנסוע שעה חזור (ולמחרת כמובן עוד שעה שוב) רק כדי לא לארוז – נראה לי קצת מיותר. ]

יונית אוליב י 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • יונית
                        יונית @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

עוד נקודה לחשוב עליה- האם אתה מורגל בנהיגה בצד ההפוך של הכביש?

(והנהג הפוטנציאלי השני)

עד כמה אתה מיומן בנסיעה בכבישים צרים ?

כי בכל מקרה לגודל (וגובה) הרכב יש מגבלות, שכדאי להביא אותן בחשבון לגמרי בהיבט הבטיחותי ולא רק המזוודות הנלוות.

• אוליב י

@mcmcmc

למי שרגיל לנהוג על רכב עם גיר ידני, אכן ידני לא בעיה בדרך כלל. אבל – לקחת בחשבון, הנהיגה באי הבריטי היא בצד שמאל של הכביש. הנהג יושב בצד ימין של הרכב, ואת הגיר הידני מפעילים עם יד שמאל. זה לא מה שאתה רגיל.

תוסיף לזה נהיגה “הפוכה”, וגם מזג אויר שאנחנו פחות רגילים אליו, וגם כבישים מתפתלים לא מוכרים פה ושם, וגם רכב שמתנהג באופן שונה מהרכב שאתה רגיל אליו -אני לגמרי ממליצה לתרגל קצת לפחות שתהיה רגיל לגודל הרכב. 

[אני לחלוטין לא חושבת שצריך להמנע מנהיגה בשמאל, יש גם אפליקציה שמאפשרת תרגול של הסוויץ’ בראש שצריך לעשות לשם כך. אבל חשוב לדעת מה שונה כדי לקחת בחשבון מבחינת בטיחות הנסיעה]

• mcmcmc
                            mcmcmc @אוליב י נערך לאחרונה על ידי

@אוליב-י

יונית, 

לא. לא נסעתי מימי בצד ההפוך, אבל יש לי קרוב משפחה שכל חודש נמצא באי הבריטי ולטענתו זה שום דבר ואחרי חצי שעה של נסיעה מהוססת (בפעם הראשונה, לא אצלו...) מתרגלים. אני מסכים לאוליב שהסה”כ בעייתי ולכן אולי כן אלך על אוטומט...

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@mcmcmc

מהניסיון שלי, בהחלפה מהגה שמאלי לימני דווקא תפעול גיר ידני הוא הנושא הכי פחות בעייתי.

לדעתי לימנים מכונית עם הגה ימני הרבה יותר נוחה לתפעול.

כך שלפי הניסיון שלי משקלו של האוטומט בנהיגה לא גדול ולא שווה לי את הכסף.

אם רוב הנסיעה מחוץ לעיר – עוד יותר.

תחליטו לכם כמה הניסיון שלי מתאים לכם.

לגבי מטען בטיול מתגלגל, אני נוהג לרכז את המטען של אותו ערב בתיק/מזוודה אחת לכולם, שכוללת ציוד קבוע כמו מטענים לסלולרים וכלי רחצה וציוד מתחלף כמו בגדים טריים.

חוסך לי בכל ערב לפרוק את כל המזוודות.

לכביסה אני משאיר תיק יעודי ברכב, בכל בוקר פורקים אליו את הכביסה החדשה. אני בטח לא סוחב כל ערב את הבגדים המיועדים לכביסה.

• אביבית555
                                אביבית555 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

שאלה לעמיחי שלא קשורה ישירות לנושא השרשור וסליחה מראש ל mcmcmc-

מתי להערכתך המועד האופטימלי להזמין רכב, כלומר שיהיה עדיין במלאי הרכב הדרוש אבל שיהיו כבר מבצעים תחרותיים בין החברות?

תודה

גדליהו מהגרעין עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • גדליהו מהגרעין
                                  גדליהו מהגרעין @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@אביבית555

לא עמיחי. אבל גם ברכב היום כמו במלונות- הרבה פעמים אין ממש התחייבות ודמי ביטול כמעט או אפילו עד הרגע האחרון. אפשר להזמין מוקדם , אבל מאוד כדאי לעקוב ולראות מתי יורד ואז להחליף ולבטל. ( ולוודא שבהתחלה מזמינים מאתר או חברה שהביטול חינם ומתי תהתאריך האחרון לביטול ללא חיוב)

אנחנו גם גילינו פעם אחת ששינוי של שעה באיסוף הוריד מחיר בכמעט 50%...

• עמיחי13
                                    עמיחי13 @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

אני יכול לספר על הניסיון שלי, אחרים יוכלו לתרום גם מהניסיון שלהם.  יש כמה פרמטרים לעניין:

- סוג הרכב: ברכבים הפופולריים כמו מכוניות מיד סייז יש מלאי גדול. יש רכבים שיש מהם מלאי מוגבל כמו למשל רכבים גדולים 7/9 מקומות או רכבים אוטומטיים באירופה.

- מקום האיסוף: בשדה תעופה גדול כמו לוס אנג’לס או מינכן אין שום חשש שיגמרו הרכבים. בשדות קטנים יש מלאי קטן יותר.

הניסיון שלי לימד אותי שעבור טיסות קיץ באוגוסט, אין טעם להזמין רכב לפני ינואר. עד ינואר יש חברות שעוד לא פתחו הזמנות, ויש חברות שפתחו הזמנות אבל במחירים יקרים שאח”כ יורדים כי מתחילה תחרות. לרוב הזמנתי את הרכב לקיץ בינואר – פברואר. ממעקב שלי, מחיר הרכב לא עולה דרמטית גם אח”כ (בניגוד לטיסות), ואפשר להזמין רכב גם במאי במחיר דומה מאוד למחיר שהיה בינואר, לפעמים אפילו יותר בזול. כמובן שאם הרכב בעייתי יותר (כמו למשל רכב גדול 9 מקומות, אוטומטי בשדה קטן) אז לא כדאי להמתין, ואם הרכב הוא נפוץ (רכב מיד סייז ידני בשדה גדול) אין בעיה בכלל. 

כדאי לעקוב אחרי מבצעים. לפני שנתיים פתאום מצאתי מבצע ממש משתלם באוויס לרכב במנצ’סטר בפברואר בהנחה משמעותית מהמחירים שהיו לרכבים כאלה בכל שאר החברות כולל אוויס עד אז. 

אביבית555 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • אביבית555
                                      אביבית555 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי אביבית555

@עמיחי13  

@גדליהו מהגרעין 

עמיחי וגדליהו תודה.

אנחנו נשכור רכב משפחתי אוטומטי סטיישן בג'נבה. זה נחשב לשדה בינוני או קטן? טרם הייתי.

בדכ אני מזמינה בינואר-פברואר ואז אוהבת לשים את זה מאחורי ולא ממשיכה לבדוק. הפעם התחלתי מוקדם כדי להבין סדרי גודל בשוויץ לעומת צרפת ותהיתי אם המחירים עכשיו משקפים או שהם צפויים לרדת. אולי באמת אשריין משהו בר ביטול ואבדוק שוב בתחילת השנה כשתתחיל התחרות האמיתית  בין חברות  ההשכרה

• mcmcmc
                                        mcmcmc @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

תודה רבה – ד”ר דוליטל. 

אני תמיד שוכר דרך rentalcars או economycarrentals ואז מבטל אם יש משהו יותר זול. 

ז’נבה – שכרתי רכב שם פעמיים (רכב קטן). לדעתי נחשב שדה תעופה בינוני. אני גם מהמזמינים מראש ובודק מדי פעם את עצמי לאחר חודש חודשיים ולהתרשמותי, ברכב בדרך כלל אין הבדלים גדולים, אבל זה נכון שלעתים פתאום יש מבצע כזה או אחר ויכולים להיות הבדלים. כך שמי שיש לו כוח לבדוק מדי פעם עשוי להיות מופתע. 

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון