מותר להביא לארץ קפה מאיטליה?
-
@dmitrys אמר:
אני לא חושב שקפסולות של נספרסו יותר זולות שם. בדקתי בכמה מדינות כשנסעתי, בכולם פחות או יותר אותו מחיר.
אולי קפסולות של חברה אחרת יותר זולות, אבל לא של נספרסו.
להביא כמובן מותר, אני חושב שצריך להצהיר מעל 75 דולר.
הקפסולות של נספרסו זולות יותר מישראל בהרבה מדינות בעולם, כולל בהרבה מדינות האיחוד הארופאי ובהפרש ניכר של כ 30%.
לא בדקתי באיטליה אבל זהו המצב למשל בצרפת.
לפני כמה חודשים היוקר הודגם באבסורד, באחת ממדינות האיחוד, דומני בספרד אבל לא 100% בטוח, מכרו שרוולים שיוצרו בישראל והיה עליהם כיתוב בעברית, המחיר כמובן זול משמעותית מישראל, כנראה ההובלה מוזילה את העלויות של החברה.
-
גם מוצרים אחרים של חברות ישראליות זולים יותר באירופה ובצפון אמריקה, כולל מוצרי חלב טריים,סלט חומוס ועוד. -
גם באיקיאה ישראל המחירים יותר יקרים בעשרות אחוזים מסניפי איקיאה במערב ומרכז אירופה.
ומכוניות, בגדים, אלקטרוניקה ודירות ו…….
גם האוויר והאדמה שמוכרים בקופסאות (אוויר ארץ הקודש) יקר.

אבל אנשים קונים פה כאילו אין מחר …….
-
@Sailor אמר:
גם מוצרים אחרים של חברות ישראליות זולים יותר באירופה ובצפון אמריקה, כולל מוצרי חלב טריים,סלט חומוס ועוד.
ואין בעיה להשיג חמאת תנובה בקליפורניה פלורידה בוסטון וכו’ ובמחירים תחרותיים.@משה-22 אמר:גם באיקיאה ישראל המחירים יותר יקרים בעשרות אחוזים מסניפי איקיאה במערב ומרכז אירופה.
ומכוניות, בגדים, אלקטרוניקה ודירות ו…….
גם האוויר והאדמה שמוכרים בקופסאות (אוויר ארץ הקודש) יקר.

אבל אנשים קונים פה כאילו אין מחר …….
אנשים צריכים לשבת על כיסא ולישון במיטה ואיקאה זולה יחסית. -
• "מכרו שרוולים שיוצרו בישראל והיה עליהם כיתוב בעברית".
- החברה לא מייצרת בארץ, מייצרים בשוויץ ולכל מדינה שהם משווקים מייצרים אריזה מתאימה.
בדיוק כמו כל מוצר אחר המיוצר בחו"ל ומשווק בארץ- בטורקיה תמצא שוקולד לינדט עם כיתוב ( אחור)בעברית, גם על חלק ממוצרי הטואלטיקה.
כל חברה הזכיינית לשווק מוצרים בארץ, תמכור עם רווח כפול ואף יותר(ללא קשר למיסי-היבוא וכו'), כי היא יכולה.
*ללא קשר לעלות המיסים.
-
לנסטלה, חברת האם של נספרסו, 3 מפעלים ליצור קפסולות שנמצאים בערים אורבה, אבנשה ורומונט בשוויץ בין אגם ז'נבה לבין אגם נשאטל.
את מכונות הקפה מייצרות עבור נסטלה קרופס ומג'ימיקס (נסטלה מייצרת מזון ולא ציוד).
נספרסו משווקת את הקפה ללמעלה ממאה מדינות העולם - כל אחת בשפה שלה.
-
לקרוא את השרשור הזה ולמות…

“דני 501” שאל לפני 24 שעות שאלה מסוימת, ולא חזר לדיון שהלך ותפח וגלש למחוזות הידע הפרטני במפעלי ייצור הקפה בעולם, בקיאות מופלאה בקרביים של מכונות אספרסו שונות, השוואה לאיקאה, ובאופן כללי דיון שהתפתח לרמת “דיבייט” מלומד…לאן עפתם?
-
בתוכנית “ברקוד” הראו שבורונה איטליה מוכרים שרוולי קפה של נספרסו שמודפסים בעברית, ואכן יוצרו בשוויץ
קישור לוידאו
https://www.facebook.com/13barcode/videos/2475704985991835/
במחיר נמוך משמעותית מהמחיר בישראל
יש ניתוח של גלובס על המחירים של הקפסולות בחו”ל לעומת ישראל
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001046579
לפי מדריך המכס מותר להביא מזון לארץ, בעמ’ מספר 3 רשומה הגבלת המשקל
לא נראה לי שקפה שייך לטובין שיבואם אסור, אבל אני לא עמיל מכס כך שלחוות דעת מוסמכת צריך לשאול איש מקצוע, אישית אני לא הייתי חושש להביא כמות לא קטנה של קפסולות כאלה, כמובן לפי המגבלות הרשומות בעמ’ 3 ולחסוך לא מעט כסף.
-
-
למה מה קרה - יש שרשורים שמתחילים ככה ומגיעים למקומות הזויים.
מה נהיה מהרשיון הבינלאומי, זוכר?
-
אני מתחיל להתרגל

-
@רוני-סופר אמר:
לנסטלה, חברת האם של נספרסו, 3 מפעלים ליצור קפסולות שנמצאים בערים אורבה, אבנשה ורומונט בשוויץ בין אגם ז'נבה לבין אגם נשאטל.
תודה, אני יודעת.
זה היה אדון שטען שמייצרים בארץ.
-
תמיד טוב לדעת איך בנויה מכונת הקפה שלך והכי חשוב לנקות אותה היטב.
העיקר שלא גלשנו להשוואה בין פולי-הקפה ומידת הקליה והטחינה הרצויים.

על איקאה דיברו באתר אחר.
-
@aljaje אמר:
@רוני-סופר אמר:
תודה, אני יודעת.
זה היה אדון שטען שמייצרים בארץ.
השואל קיבל ממני את המידע הרלוונטי, מותר להביא קפה לארץ, אפשר לרכוש באיטליה שרוולי קפסולות של נספרסו במחיר של 30-40% מהמחיר בישראל, ועם קצת מזל גם שרוולים זהים לאלו הנמכרים בישראל אפילו בכיתוב בעברית.
התייחסתי אפילו לנושא שהיה מבחינתך הכי חשוב להתייחסות בשרשור, הטעות שלי כשכתבתי שהייצור בעברית נעשה בישראל.
-
-
אני מציע לך לקחת דוגמא (קפסולה) איתך לחו”ל ותראה אם שם זה מתאים לך.שלא תקנה סתם.לגבי פולי קפה אני קניתי בסיציליה 7-8 קילו קפה.בטעמים שאני אוהב
ולא הצהרתי על זה.המחיר הכי יקר שעלה לי שם היה 60 שח .והזול היה 38 שח לקילו.הבדל ענק.תנצל את זה .נסיעה טובה
-
טוב, אבל כאן זה לא פורום "טלגרם", לא מעודדים עבירות על החוק - בעיקר משום שהצהרת שקנית "קפה בטעמים" (עבירה שניה וחמורה אף יותר
).