טיול בהפתעה ליום נישואים
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם.
בחודש מאי השנה מתכנן טיול בהפתעה לאשתי לרגל עשר שנות נישואים. אני ואשתי מעולם לא היינו בחול ככה שאנחנו לא מכירים יעדים וכו'. אין הגבלת תקציב לטיול. הדבר היחידי שמוגבל הוא מספר הימים הקצר 3 או 4 ימים מלאים בלבד. אני יודע שאשתי תאהב טיול שכולל שופינג, מקומות יפים ופחות מוזיאונים וכו' אשמח לרעיונות
-
ומה עם כל העיצות הטובות שנתנו לך בשרשור הקודם שפתחת באותו נושא?
-
מעולות, אבל הרוב רשמו שחסרים להם פרטים כגון מה אשתי אוהבת ועלות טיול ככה שהשלמתי את המידע
-
-
-
בקיצור בחר לך עיר בירה קלאסית באירופה, ובאמת לא חשוב איזו כי ציינת שמעולם
לא הייתם בחו”ל ולכן כל עיר תפתיע אתכם ותחדש לכם היות ואין לכם מקור השוואה.
רק חשוב שלא תתפזרו, רוצה לומר דווקא לכו על עיר קטנה – בינונית ולא על הגדולות ביותר.
ואז לא תרוצו ממקום למקום בכדי להספיק הכל ותוכלו גם לחוות יום נישואין .
-
ברלין טובה לשופינג
-
אולי יש לה חלום לבקר איפשהו? משהו ששמעת ממנה? אני הייתי הולכת על פריז, קלסיקה רומנטית...
-
“מקומות יפים” יכול להתאים למיליון יעדים (גם כל אחד מגדיר אחרת מה יפה בעיניו). שופינג יש בכל עיר גדולה.
אחזור על הצעתי שתאפשר לך להתאים בצורה הכי מדויקת את יעד הטיול לרצונותיה של אשתך: ספר לה. הפתעה זה נחמד כשמישהו אחר ממטיר עליך טיול חינם. אבל כשזה ממילא הולך מהחשבון המשותף, עדיף לשתף אותה בהוצאה ובבחירת היעד, במיוחד אם מעולם לא הייתם בחו”ל ובטח יש לה רצונות וחלומות בעניין. זה גם ימנע אכזבות או ויכוח על “למה דווקא מקום יקר כמו לונדון”, או “למה בתאריך שבו קבעתי את...”. -
בודפדשט!
יש טיסות של 3 חברות תעופה.טיסות יום יומיות,פעמיים ביום.יהיה קל לבחור תאריך.
יש כמה פורומים נהדרים על העיר.
הבלוגים כאן בלמטייל מלאים בסיכומי טיול עיר בודפשדט.
יש בעיר סיורים בעברית בשפע.
מלונות לכל כיס,היא קלה להתמצאות.תחבורה ציבורית נהדרת.
יש שופינג,אין ממש “חובה” של מוזיאון כזה או אחר.
לאכול בבתי קפה הרבים,ליהנות,לעשות שייט רומנטי.
קל,קרוב,יפה..מה צריך יוצר מזה?
ויש מרחצאות להשלמת הכייף ומסג’ים!
-
רק הערה קטנה של נימוסים והליכות- נהוג אצלנו ככה להגיד “תודה” על התשובות שאנשים טרחו וענו לך.
נהוג לפחות לסמן “אחלה אחי קראתי”
וללא ספק לא לפתוח שרשור חדש לנושא שכבר קיים.
רק לעניין הטיול בהפתעה- מציעה לך מאד לשתף אותה, אולי יש לה העדפות ורצונות , אולי היא רוצה להגיע למספרה קודם, לקבל כתובות מומלצות מאחותה, לארגן את מסיבת חנוכה וכו...(יש לנשים כל מיני רצונות כאלו, לפעמים).
-
עד עכשיו קיבלת לדעתי מעל שמונה יעדים לטיול.
בהמשך תקבל בטח עוד מספר זהה.
אם עוד לא התלבטת אז עכשיו עזרנו לך עוד יותר להתלבט.
ולכן חוזר על המלצתי – זה לא כל כך משנה לאן תטוסו, הנסיעה הזו רק תפתח לכם את התיאבון לעוד, ומה שלא הספקתם הפעם תבצעו בפעמים הבאות.
ואם תבחר בלחץ אז בשלב כלשהו יקנן בך התחושה שיכול להיות שטעית.
קחו פתקים תירשמו את כל היעדים שהמליצו לך ותוסיף עוד כמה בשביל האתגר ותעשו הגרלה בבית משלוש יוצא אחד.
מה שיוצא אני מרוצה – וטוסו.
-
שיקול נוסף הוא במידה ואתם אוהבים הצגות תאטרון ובתלות בהבנת שפה זרה. מבחינתנו תמיד היתרון הנוסף בלונדון היא האפשרות לראות בטיול גם הצגות תיאטרון נהדרות , פחות מתחברים לקונצרטים.
-
-
תודה
-
תודה רבה
-
תודה על התשובה. חשבתי לשתף אותה, אבל קצת נראה לי הורס את ההפתעה כאשר אני מתכנן לסגור בדצמבר טיול לחודש מאי
-
לא התכוונתי לשתף אותה כעת.
אבל כשמתקרבים לעיתוי – ולא “הפתעה “ כשהיא חוזרת מהעבודה “בואי חומד נוסעים” והינה אנחנו בשדה התעופה.
“ארזתי לנו מזוודה” (וכמובן לקחת את התחתונים שהגומי רופף, את החולצה שלא מתאימה למכנסיים, ושכחת טריליון קרמים...)
ובכלל היא תכננה למחר בבוקר להגיע למספרה (צריך לבטל את התור) ולרופא שיניים (איזה כיף, צריך לבטל את התור)
בקיצור- הרעיון מובן, לא להפתיע בדקה ה-90- תן לה כמה ימים להתארגנות לפני הטיסה.
-
-
גם בגיל צעיר חשבתי שהפתעה כזו היא רעיון רע: הוצאת הוצאה ניכרת מהחשבון שחציו שלי ולא היתה לי שום מילה בעניין, לאן או מתי? מתנה בהפתעה זה כשמישהו נותן לך בחינם, לא מכספך שלך. לטעמי צריך להחליט על זה ביחד, במיוחד כשזה טיול ראשון בחו”ל אי פעם שבטח יש לה מלא ציפיות לגביו.