דרום מערב ארה"ב עם קראוון (😎) - חגים 2019
-
השעה כבר 17:00, ואנחנו מחליטים לרדת לכיוון המזחים, ולהנות שם מהשקיעה. הליכה מאומצת של 20 דקות (כי אנחנו כבר קצת עייפים) ואנחנו למטה.. צבעי השקיעה מהממים, ובכלל המקום נורא נעים לנו.
בדרך למזחים
השקיעהעוברים ליד המאפייה המפורסמת Boudin Bakery , מציצים על כל הלחמים המעניינים בצורות חיות שונות, וממשיכים להסתובב במזח 39 גם אחרי החשכה.
Boudin Bakeryבמזח 39 ממש נחמד להסתובב בערב, יש מלא חנויות ומסעדות. ראינו את כלבי הים, והבטחנו לעצמנו לחזור מחר שוב.
קינחנו בקרפ צרפתי ממש טעים שם, וחזרנו למלון, עייפים מאוד אך מרוצים.
סיכום היום:
קראוון – החזרנו את הקראוון, בלי תוספת עלויות, והכל היה תקין. קיבלנו אוטו שילווה אותנו מעכשיו עד סוף הטיול.
מלון – Columbus motor Inn , מלון במיקום טוב, עם חנייה חינם, לא יקר מדי יחסית לעיר,סה”כ מרוצים מאוד.
טיולים – טיילנו ברגל בסן פרנסיסקו ומאוד נהנו. אהבנו את האוכל הרובע האיטלקי, את הדברים המוזרים ברובע הסיני, ולשוטט במזחים. -
יום 17–12.10 יום שבת
קמנו והלכנו לאכול ארוחת בוקר בבית קפה קרוב למלון, Pat’s cafe, שהומלצה, ואכן המקום מלא, וארוחת בוקר טובה.

Pat’s cafe
במקרה בסוף שבוע שאנחנו נמצאים יש את שיא שבוע הצי - Fleet Week 2019 & Blue Angels Air Show, כלומר מטסים של מטוסים בלי סוף.
גם אתמול היה, אבל ראינו על הדרך בזמן ההליכה בעיר. היום אנחנו מתכננים לחזור למזחים שאתמול לא מיצינו, ולצפות משם במטסים.
בדרך אל המזחים עוברים ב Ross Dress for Less חנות שיש בה מותגים בזול, המתבגרת שלי מצאה שם כמה דברים (וכך עשתה כל פעם שעצרנו בחנות הזאת מעכשיו והלאה).
התחלנו ב pier 45 , הצצנו בצוללת הענקית Pampanito (עלות כניסה 45$ למשפחה), החבר'ה החליטו שמוותרים ומעדיפים להמשיך להסתובב בחוץ.

נכנסנו אח"כ למוזיאון המכני, שזה אולם גדול עם המון מכונות משחק, חלקן מאוד עתיקות. הכניסה היא חינם, אם רוצים לשחק, זה עולה כסף כמובן. כאן הדור הצעיר דוקא מאוד רצה להישאר, אבל אנחנו הטלנו וטו מאותה סיבה כמו קודם (רצינו להמשיך להתקדם, ולראות את המטסים)
בהליכה לכיוון pier39 אנחנו רואים הרבה ציפורים (שחפים, אנפות ועוד כאלה בלתי מזוהים), מדי פעם אריה ים מציץ ומתחמם על אחד המתחמים הפזורים שם. מזג האויר היה נעים מאוד, בסביבות 23 מעלות, וזה היה עוד יום כייפי.

הגענו לפיר, ושם יש אלפי אנשים שצופים במטסים, ואכן מרשים ביותר..

ועוד קצת מטס -
בינתיים, חזרנו להשלים חובות של אתמול, ולראות את אריות הים נחים בשמש.

אריות ים (ולא כלבי ים כפי שכתבתי אתמול)
כאן אפשר לראות גם את כל האנשים הצופים במטס בצד השני
Pier 39לקראת 15:30 אנחנו מחליטים להמשיך לכיוון Union Square ולשם כך לוקחים את הקרונית מתחנה Powell/Mason . לא בטוחה שזה המקום הכי טוב לקחת ממנו קרונית, כי היה קצת עמוס, אבל אחרי שחיכינו בתור כרבע שעה, אנחנו עולים לקרונית (אני והילדים יושבים, בעלי עומד על המדרגות), ונוסעים ברחובות המשופעים לעבר כיכר יוניון. אמנם זה מאוד תיירותי, אבל סה"כ מאוד נחמד.
הקרונית
תמונה די גרועה שצולמה במהלך הנסיעה, אבל מראה כמה הרחובות משופעים פההגענו לכיכר יוניון, הכיכר מלאה בתערוכות, הסתובבנו קצת ומיצינו. מסביב יש הרבה חנויות, ואנחנו מתחילים להשלים קניות – קצת Macy’s, קצת Uniqlo וכבר ערב..אנחנו עוצרים לאכול בדיינר שיש לא רחוק משם, Loris Diner, וגם כאן, זה דיינר קלאסי עם המכוניות והתקליטים, והמאכלים. האוכל סביר ביותר, אבל לא משהו מלהיב.
כיכר יוניוןלקראת 19:30 רוצים להתחיל לחזור למלון, פותחים גוגל מפס ורואים שזה 25 דקות, ומחליטים לחזור ברגל כמו שעשינו כל היום..אבל כבר היה חשוך, ועברנו דרך אזורים שהיו שוממים לגמרי, והייתה הרגשה די לא נעימה..זה היה השלב שנזכרתי שיש אזורים פחות נחמדים בסן פרנסיסקו, ושלא ממש בדקתי היכן הם..אז עשינו הליכה מאוד מהירה, ובשלב מסויים, חזרו האנשים לרחובות וגם היו מסביב מסעדות ונרגענו

-
סיכום היום:
טיולים – המשכנו לטייל ברגל בסן פרנסיסקו ומאוד נהנו. היה יום שמשי וכייפי, המטסים היו מגניבים, המון ציפורים ואריות ים במזחים. נסיעה בקרונית התיירותית והשלמה בקצת קניות ביוניון סקואר. נקודות עניין נוספות:
לצערי גם כאן היה לנו זמן מועט מדי והרבה דברים נשארו ברשימות. אבל כותבת כאן בשביל מי שיהיה לו יותר זמן:
מעבר על גשר הזהב כמובן
אנחנו הספקנו רק לתצפית. יש לזכור שצריך לשלם באינטרנט עד יומיים אחרי המעבר על הנסיעה לכיוון סן פרנסיסקו.
באזור pier 39 יש המון אטרקציות לילדים שלא עשינו: קרוסלה, מדאם טוסו, ריפלי, האקוואריום
ניתן לקחת שייט של שעה / שעתיים לגשר הזהב, והוא מקיף את אלקטרז. דוקא היה בתכנון, אבל כאמור לא הספקנו.
אלקטרז כמובן. אצלנו זה נפל בשלב התכנונים, לא היו שותפים לעניין. יש להזמין כרטיסים כמה חודשים מראש
pier 47 יש שם פארק היסטורי לאומי של ספינות ישנות + תצפית לעיר
Ghirardelli Square – יש שם גלידה ושוקולד טעים, וגם חנויות מוזרות
16th street – המדרגות הנסתרות נמצאות ליד בית 1700. אלו הן 163 מדרגות שעוצבו מחלקי פסיפס ע”י קרמיקאי אירי ואומן פסיפס מקומי בשיתוף 300 מתנדבים מן הקהילה ונחשפו לציבור באוגוסט 2005. המדרגות מתארות תמונה של ים, פרחים, פרפרים, בכל שלב נחשף חלק נוסף של הציור
Coit tower – נקודת התצפית הכי טובה בסן פרנסיסקו. מגדל של 64 מ' שנבנה כאות הוקרה למכבי אש. ניתן לקחת מעלית עד ראש המגדל
Golden Gate Park - זהו הפארק הציבורי הגדול ביותר בסן פרנסיסקו. שני מוזיאונים מרכזיים של העיר, מוזיאון דה יונג ואקדמיית המדעים של קליפורניה שוכנים בתוך הפארק. יש שם גם גן בוטני. בנוסף, יש את בית התה היפני – יש שם צמחים יפנים, פגודות יפניות. בהמשך יש אפילו ביסונים אמריקאים.
סוסליטו – עיירה קרובה מאוד שאפשר להגיע אליה באופניים/ מעבורת (וכמובן באוטו)
תצפית מ Twin peaks -
חזרתי להשלים קריאה ,
שמחתי לשמוע שהקטן יצא בסדר מהנפילה,
ונהנית לי מהעיר האהובה סן פרנסיסקו שהייתי בה ככ מזמן ואני כה מתגעגעת לחזור אליה .
אני חשה שגם אתכם היא הצליחה לכבוש.
והערה : לפני שנים , גם לנו יצא להיות בסן פרנסיסקו בדיוק בסופש השיא של fleet week עם כל המטסים , והיה ממש קשה למצוא מלון בעיר .
אמנם היתה לנו לינה משוריינת , אבל יצא שהגענו לעיר כבר ערב קודם לעומת התכנון המקורי , וכל העיר היתה מלאה ולא היו חדרים במלונות .
אני לא אשכח איך הפקידה ניסתה לעזור לנו למצוא מקום, פתחה ספר "דפי זהב" ענק והתקשרה מלון מלון והכל היה מלא...באמת שהיינו בטוחים שנישן באוטו באותו לילה...
בסוף איכשהו זה הסתדר, אבל שילמנו ביוקר בהתאם.
אז מי שיודע שייצא לו לשהות בעיר בזמן האירוע הזה , כדאי שישריין לינה מראש.
אמרו לנו שבסן פרנסיסקו תמיד קורה משהו מעניין בסופש ותמיד כדאי לשריין לינה בימי סוף השבוע , אבל הסופש הזה היה חריג עוד יותר ומשך המון קהל !
-
אכן אהבנו את סן פרנסיסקו

לגבי הלינה, הזמנו 10 חודשים מראש והמחיר יחסית היה סביר. במשך הזמן עד הטיול, שבתי לחפש לינה יותר טובה, והמחירים רק עלו ועלו וגם ההיצע הצטמצם.
לגבי ה-fleet week, גיליתי רק כמה חודשים לפני הטיסה, אז יצא לנו נחמד. ובאמת היו מלאאא אנשים בכל מקום, אבל לא ברמה שהפריע לנו.
-
יום 18–13.10 יום ראשון
היום היה בתכנון לבלות חצי יום בסן פרנסיסקו ואז לצאת לכיוון מונטריי, אבל בגלל שבוע הצי, יש היום מצעד וחוסמים מלא כבישים, כולל את הכביש של המלון שלנו. אז, אנחנו חייבים לצאת עד 11:00.
קמנו מוקדם (יחסית) ויצאנו לארוחת בוקר באותו בית קפה של אתמול. בזמן ההמתנה לאוכל, יצאתי למכבסה שמצאתי לא הרחק משם, והכנסתי כביסה. כשיצאנו מהמלון, אני קפצתי שוב לשם, ולקחתי את הכביסה ועכשיו מתחיל הפרק של כביש 1.
על מנת שוייז יקח אותנו לכביש 1, קראתי שכדאי לרשום Daly City ואח"כ לכוון לכיוון Pigeon Point Light שתכננו להגיע אליו. שנכנסים לכביש 1, הדרך מקסימה ובכל מקום יש חניונים (שעולים כסף) שמשם אפשר לרדת לים..עברנו כמה כאלה,ואחרי שעה בערך שיצאנו מסן פרנסיסקו הגענו לחניון חינמי, חנינו וירדנו לים. הכחול של הים (האוקיינוס) פשוט מטריף, והילדים ישר הלכו לחפש צדפים וסרטנים..מה שכן, ממש קר! הוצאנו מעילים ובילינו שעה קלה על החוף.
מקפצים בין הסלעים
חוף ים מטריף
השלל של הילדים
מלא ציפורים על הסלע המרוחקחזרנו לאוטו, וחצי שעה אח"כ אנחנו מגיעים ל- Pigeon Point Light, מגדלור מקסים על צוק. עשינו שם סיבוב, הצטלמנו, ונכנסנו למוזיאון הקטן ליד.
המגדלור
הנוף ליד
ועוד קצת מהכחול המשגע -
השעה 14:30 ואחרי שסיימנו שם הבנו שאנחנו צריכים לשירותים ואנחנו רעבים
לקחנו כמובן מאליו את העניינים האלה שהיה לנו את "הארווי" הקראוון..ממשיכים לנסוע עוד קצת, ועוצרים באזור שיש מלא סוגי דלעות למכירה לקראת האלווין..הילדים מתלהבים ורוצים גם לקנות (לא קנינו כמובן), מצטלמים קצת וממשיכים בדרכנו.
דלעות מכל מיני סוגים
ועוד מלא
ועוד כמה מוזרותמכיוון שפספסנו את יער הסקויות, בא לנו לעצור בדרך ב Henry Cowell Redwoods State Park , שם יש עצי Redwood (שהם סוג של סקויות). אנחנו עוצרים שם, מתארגנים עם קצת פירות ומים ויוצאים לדרך. יש שם מסלול קצר Redwood Grove Loop Trail, של פחות ממייל, ביער שמלא בעצי ענק. אנחנו בידיוק מספיקים לעשות את המסלול בזמן, כדי לנסוע עוד שעה אח"כ עד מונטריי, ולהגיע בידיוק קצת אחרי השקיעה (לא רצינו לנהוג בכביש 1 בחושך).
כמה עצים קטנים
אנחנו קטנים מול העץ הענקבמונטריי בחרנו במלון Hotel Abrego (עלה 460$ ל-2 לילות, דירוג 8.7 בבוקינג) לחדר עם 2 מיטות גדולות. זה מלון של שני קומות, אבל במבנה שהיינו לא היה מעלית. החדר היה מרווח ונחמד. המלון נמצא במרחק הליכה לאזור המסעדות. יש לו בריכה שלא השתמשנו (היה קררררר ולא היינו בכלל במלון במהלך היום).
הלכנו לאכול ארוחת ערב באחת המסעדות המומלצות Rosine’s Restaurant , חיכינו קצת בתור, ואז אכלנו ארוחת ערב טובה.
סיכום היום:
מלון Hotel Abrego – קצת יקר, אבל חדר מרווח ונחמד. מיקום טוב, חנייה חינם, בריכה.סה"כ מומלץ.
טיולים – כביש 1 ממש יפה! מתה על הים ועל הכחול הזה. הדלעות היו תוספת חמודה וכך גם עצי הרדווד. נקודות עניין נוספות:
Mystery Spot
- זהו אתר שטוענים שיש סטייה של כוחות המשיכה ויש תופעות מוזרות. זהו סיור מודרך וכדאי להזמין מקומות מראש.
Moss Landing State Wildlife Area – יש שם שייט קיאקים של כמה שעות, אפשר לראות המון חיות, כמו לוטרות, אריות ים וציפורים שונות. -
יום 19–14.10 יום שני
היום זה קולומבוס דיי, מה שאומר שעלול להיות עמוס בחלק מהמקומות. אנחנו (אני) מתכננים אולי להספיק קניות נוספות, מכיוון שאמורים להיות מבצעים היום.
קמנו שוב באיזי הבוקר, היום הולכים לאכול ארוחת בוקר באחת המסעדות המומלצות בעיר, אבל היה די לא טעים. בכלל, הגענו למסקנה שלנו מאוד התאים עניין הבישול בקראוון – גם אוכל (יחסית) בריא וכמו שכל אחד אוהב..
אנחנו כן אוהבים אוכל קצת מושחת (פנקייקים, ביצים עם בייקון וכד') אבל הבעיה שבמסעדות הכל בא בענק...מזמינים ארוחת פנקייקים, מקבלים 5 פנקייקים, ועם כדור גלידה מעל...אבל אז מסתבר שזה לא כדור גלידה, אלא חמאה
רוצים ארוחת בוקר עם ביצה? סבבה, קבלו גם תפוחי אדמה, גם פנקייק, גם פרנץ' טוסט (וגם כדורי חמאה על הפנקייק והפרנצ' טוסט) 
אחרי ארוחת הבוקר, החלטנו ללכת לאקוואריום בעיר, חנינו בכביש שמוביל אליו, הבעיה שזה מוגבל לשעתיים (אז יצאתי לקראת הסוף והוספתי עוד כסף). מחיר הכניסה לא זול, 50$ למבוגר, 30$ לילד – קנינו באינטרנט ועקפנו את התור לכרטיסים. היה די עמוס, משערת שזה קשור לקולומבוס דיי.יש שם 3 קומות, הילדים הכי נהנו מבריכות הליטוף של חתולי ים, כוכבי ים, סרטנים, אני הכי אהבתי את המדוזות..מתנצלת על עומס התמונות, אבל היה מגניב.

פינת ליטוף
דגים מגניבים
ועוד קצת
והמדוזות היו הכי יפות
ואחרון
ותצפית מבחוץבילינו שם קרוב ל-3 שעות, ואח"כ עשינו סיבוב קצר במזח והחלטנו לצאת קצת ממונטריי. בכלל, האזור ליד האקוואריום נראה מקסים להסתובב בו, אבל נגמר לנו הכסף הקטן לחנייה..
-
השעה הייתה כבר 15:30, החלטנו לנסות את מזלנו בפוינט לובוס (Point Lobus), שנמצאת 20 דקות נסיעה, והבנו שלשם כדאי להגיע מוקדם בבוקר או אחה"צ מאוחרים, כי יש בעיית חנייה (מכניסים רכבים לפי חניות פנויות). בעלי היה קצת סקפטי, מכיוון שזהו קולומבוס דיי, אבל הגענו לשם, ונכנסנו. בחנייה הראשית אכן לא מצאנו חנייה, אבל באזור חנייה הבא כבר הייתה חנייה.
המקום באמת מקסים, ולא היה עמוס בכלל. התחלנו עם Sea lion point trail אבל לקראת האמצע גילינו שהמשך המסלול חסום בגלל "שיפוצים"..היינו די רחוק מהכלבי ים, ראינו בעיקר סלעים עם נקודות.

הנופים מהממים
חזרנו לאזור החנייה הראשית, ומשם יוצא מסלול Cypress grove , שעובר בין עצי הברוש הגדולים, בסוף מגיעים עד המצוק ויש תצפיות יפות אל סלעים מלאי ציפורים, שגם מתעופפות מעליכם. בילינו שם שעה ארוכה, מרותקים לציפורים, למעופם ולרעש שהן עושות.
הגענו לקצה המסלול
וציפורים באוויר
זום מטורף על חבורת שקנאיםבשלב הזה כבר התחילו ערפילים ועננים, וגם נהיה קריר.
אחרי שסיימנו שם, לקחנו את האוטו והמשכנו למסלול האחרון, Bird island trail , שיש בו תצפיות נהדרות, בהתחלה ראינו כמה כלבי ים נחים על סלע..בסופו יש תצפית לסלע ענק עם אלפי ציפורים שביחד עם השקיעה היה נהדר.

כלבי ים
אלפי ציפורים בשקיעהכאשר צילמתי את הנופים מסביב, הבחנתי בקנאה בבתים שבנויים מעל הצוקים, מול הנוף הנפלא הזה..

ואחרוןיש לשים לב במסלול, ובעוד מקומות בכביש 1, יש את האוג הארסי (poison oak) , שצריך שממש צורב בנגיעה.. ראינו הרבה יחסית, הדרכנו את הילדים לא לגעת. בגלל שיחסית היה קר, היינו לבושים ארוך, אז זה גם הקל.
חזרנו למלון, התארגנו, ויצאנו לארוחת ערב. לילדים התחשק המבורגרים אז הלכנו ל- Turn 12 bar and grill..כולם היו מרוצים מההמבורגרים וארוחות הערב..
-
סיכום היום:
טיולים – נהנו באקווריום, ופוינט לובוס היה נפלא!טיפ
– נראה שבכביש 1 סוף סוף היה יתרון לזה שיצאנו מאוחר..נראה שבשעות הבוקר עד 11:00, יש ערפל די כבד..אני לא יודעת אם זה אכן מבוסס, אבל מניסיוני ומניסיון חברותיי לקראוון, כך זה היה.. אולי בקיץ זה אחרת. נקודות עניין נוספות:
Cannery Row – במונטריי, מקום שהיה בעבר בית חרושת לשימורים והפך לאזור בילוי מגניב
Lover's Point – במונטריי, חוף יפה עם ספסלים לפיקניק, ציפורים וסלעים
שייט לוויתנים – מראש ויתרנו על זה, כי עשינו לא מזמן שייט דולפינים, וביליתי את רוב השייט בהקאות..לשאר בני המשפחה לא היה רצון מיוחד לצאת בכל זאת.
Carmel – עיירה קרובה למונטריי, מלא חנויות מגניבות, בתים יפים. יש שם גם את הבית של עמי ותמי שמוכר פרלינים ושוקולדים.
Gilroy Premium Outlets – זה היה בתכנון שלנו, במיוחד עם קולומבוס דיי, אבל לא הספקנו. 45 דקות נסיעה ממונטריי.
כביש 17 מייל – זוהי דרך בתשלום, שיש בה 21 נקודות תצפית. קראתי הרבה בעד ונגד, והרבה אמרו שמבחינת היופי, אין שם משהו יותר מיוחד מכביש 1..מצד שני, יש הרבה שמאוד נהנו. -
רק אומרת שאני עדיין כאן, נהנית מהסיבוב החוזר במערב ארה”ב. המסלול של בירד איילנד היה מדהים גם לטעמי. -
היי דיאנה,
האשכול שלך כול כך מקסים, כך שקניתי כרטיסי טיסה הלוך ושוב לסן פרנסיסקו בחגי תשרי, וכבר אימצתי את “המלון “ שלכם בסאן פרנסיסקו
.עוקבת בעניין אחרי המסלול שלכם בכביש 1, אם כי אנחנו לא נגיע עד ללוס אנג’לס.
תודה רבה רבה!
נילי
-
רק כדי שלא אשכח, הרבה יותר זול להזמין ישירות מהמלון, ולא מבוקינג.. היה אצלנו הפרש של מעל 100 דולר אם לא יותר!
וממש שמחה לשמוע שאתם נוסעים
.. תכתבי לי לפרטי כמה זמן ומה התכנונים, אולי אוכל לייעץ. -
שמחה לשמוע שאת עדיין פה. בכלל, מאוד אהבתי את כביש 1 והשמורות שם.
-
גם אני עדיין פה ונהנת מאוד מטיול משובח שמעלה לי זכרונות מאוד נעימים
גם אני מאוד אהבתי את כביש 1. השילוב הזה של החיבור בין האוקיינוס לחופים פשוט מדהים שם. אותו שילוב (שונה אבל דומה) שאהבת בסקוטלנד ובהקשר הזה מציעה לך לשקול גם את דרום אפריקה. שילוב המכיל בתוכו בד”כ עופות מים כמו קומרנים, שחפים ושקנאים – התמונה של הזום של חבורת השקנאים נפלאה.
ממתינה בכיף להמשך
לימור
-
כייף שאת עדיין פה

קראתי את הסיפור שלך של דרום אפריקה ואכן הרבה תמונות שם הזכירו לי את כביש 1 מבחינת נופים..וסקוטלנד לעולם תהיה בליבי.
למרות שהטיול שלכם נראה נפלא, איכשהו יש לי קושי עם דרום אפריקה. בגלל הבטחון (למרות שבסיפורך הכל היה נראה טוב), בגלל כל המצב החברתי/גזעי שם. אני לא אוהבת לטייל בפחד או חשש..טיילנו בנפאל בתקופה שהמורדים היו באזורים מסויימים וגבו מס מעבר מתיירים שעשו את המסלול. הם היו חמושים, אבל לפי הבנתי כמעט לא היו פגיעות בתיירים. למרות זאת, זה ממש פגע לנו בחוויה, והפגישה איתם כן הלחיצה אותנו..
-
יום 20–15.10 יום שלישי
היום אנחנו עוזבים את מונטריי, אחרי 2 לילות פה. גם הבוקר אנחנו לא ממהרים מדי, במיוחד כי הכל נראה ערפילי וקר בבוקר. קנינו מאפים במאפיה צרפתית שמצאנו, ויצאנו לדרכנו.
אחרי 20 דקות, רואים חנייה ואנשים ומחליטים לעצור, מסתבר שזה Sobaranes Point trail..יש שם מסלול קצר בין הצמחייה עד לצוקים ועם תצפית לנוף מהמם..מה שכן, קר לנו מאוד. אנחנו עם מעילים ויש רוח קרה.

עוברים דרך הגשר הקטן
ורואים כאלה נופיםהילדים רוצים לרדת לחוף, אבל לא מוציאים דרך מפה, אז חוזרים לאוטו ונוסעים עוד 5 דקות ומגיעים ל Garrapata State Park, שזהו פארק פחות מפורסם ויש לו מסלול ארוך של 7 מייל, מחבר חורשות רדוודס ואת חוף הים...לנו פחות התאים לעשות את כל המסלול, אז רק עצרנו באחת החניות שהיו שם, ועשינו מסלול הליכה לים. החוף ים לא מיוחד (חוץ מהכחול של המים והחול הצהוב והסלעים הפזורים שם) אבל מה שמהפנט אותנו זה הגלים והגאות..הולכים לכיוון אחד ומגלים שעוד רגע לא נוכל לחזור כי הגלים והמים מתקדמים..
הגלים יצרו צורות וקצף על החול, ופשוט בילינו שם שעה רק בלהתבונן..אפילו הילדים ישבו איתנו והסתכלו בלי להשתעמם.

בשעה הבאה אנחנו בעיקר נוסעים ועוצרים בנקודות תצפית. הכביש באמת יפה. אחד היפים שנסעתי בהם. מה שכן, יש ערפל ושמש קשה מבחינת הצילומים.
תצפית ליד Little Sur River beach -
ב14:00 אנחנו מגיעים ל- Julia Pfeiffer burns state park, פונים שמאלה לחניון בתשלום (10 דולר), מחנים והולכים לכיוון Mcway Falls. אחרי 7 דקות הליכה (אולי), ומעבר במנהרה מכוערת מתחת לכביש, מגיעים לתצפית למפל המפורסם שנופל אל תוך הים. מה אני אגיד, אולי דעתי לא תהיה הכי פופולרית, אבל זה היה מאוד מאכזב. היה זרזיף מים שנפל אל תוך הים, והנופים יפים, אבל אין כאן שום דבר מיוחד לעומת כל הנופים שראינו עד כה. הילדים ובעלי התחילו להריץ בדיחות על המפל, ומהר מאוד חזרנו לאוטו.

אם תסתכלו טוב טוב, תוכלו לראות מפל שנופל אל תוך הים. אי אפשר לרדת לחוף
המשכנו בנסיעה ועצרנו בעוד תצפיות בדרך, כאשר בראשונה הסתובבו סנאים חסרי פחד, שהתקרבו מאוד וכנראה רצו לקבל אוכל..
עצירה בדרך
תצפית מ Big Creek Cove Vista Point, כאן פגשנו את הסנאים החצופיםישנם הרבה מאוד פארקים לאורך הכביש, שאפשר לעשות מסלולים נהדרים, אבל אצלנו לצערי שוב נגמר הזמן.
התחנה הבאה היתה לקראת 16:30 ב- Piedras Blancas, תצפית אל פילי ים. יש שם מעיין טיילת מסודרת ומגודרת, ואפשר לצפות במאות פילי הים ששוכבים על החול..גם כאן הייינו מרותקים, למחזה שלכאורה לא היה בו משהו מעניין מדי..אבל פשוט עמדנו שם והתבוננו בפילי הים, באינטרקציה ביניהם, בניעור החול אחד על השני והקשבנו לקולות (ואני כמובן צילמתי)
החוף
אינטרקציה
ניעור חול (לא ברור לאיזה מטרה)
גור קטן
גם ציפורים יש כאן -
בקושי רב הצלחנו להמשיך הלאה, נחושים בדעתנו להגיע ל Morro rock לפני החשיכה.
לא היו לי ציפיות רבות מהסלע במורו, רק תקווה לצלם אותו באור היפה בשקיעה..אז הגענו לסלע לקראת 17:30, החננו את האוטו בחניון הגדול והריק כמעט ליד הסלע עצמו ויצאנו להסתובב...איזו הפתעה זאת הייתה! כמה בעלי חיים היו שם במים
ראינו כמה לוטרות במים, שחפים, אנפות, עוד ציפורים שאני לא מכירה, והשיא היה ארנבת ים! הקטע המצחיק היה שבידיוק בבוקר הילדים התערבו ביניהם שאין ארנבת ים (כלומר הגדולה טענה שאין דבר כזה, והקטן טען שיש). כמובן שחיפשנו בגוגל וגילינו שהקטן צדק, ושזה מעיין חלזון ענק ומכוער (יש כמה שהם יותר חמודים, הרוב די דוחים). כאשר הסתובבנו שם על הסלעים, היה בחור בתוך המים שהוציא משם ארנבת ים והראה לילדים.
לוטרה
אנפה
שחף פוטוגני
עוד ציפור לא מזוהה
חרמשון (כנראה)
ככה נראה האזור..לא הכי פסטורליבילינו שם עד השקיעה, וכמובן גם צילמתי את התמונה שרציתי – הסלע בשקיעה..היה יפהפה.

הגענו למלון שלנו להלילה – The landing at Morro bay, מוטל עם דירוג של 9.1 בבוקינג, עלה 208 דולר, כולל חנייה וארוחת בוקר בסיסית מאוד.
אחרי התארגנות קלה ירדנו ברגל למסעדה שהומלצה גם ע"י המלון וגם היה לה דירוג בסדר, אבל התאכזבנו קשות..הבשר היה שרוף, הבת שלי בכלל לא יכלה לאכול את המנה שלה..אחרי שסיימנו שם, נסענו לוולמרט, וקנינו קצת מאפים ומרק
כדי לא ללכת לישון ממש מבואסים.