משקפיים/עדשות - מולטיפוקל
-
היי – יש לי משקפיים מולטיפוקל שתמיד עולים עליהם עדים בזמן הגלישה (סקי). חשבתי לשים עדשות חד פעמיות שיפתרו את הבעיה. בגלל שאני לא אעשה עדשה מולטיפוקל (מחיר גבוה מאוד) אני צריך להגיד לאופטרומטיסט להתאים את העדשה למרחק מסויים. האם מישהו נתקל בבעיה זו? ואיך אני מגדיר לו מה אני צריך? -
@Mark-Sagiv_4087122
גם לי יש מולטיפוקל……..
. כשסבלתי מעודף הצטברות אדים פשוט הורדתי את המשקפיים. ואז גלשתי עם ראיה טיפה מטושטשת. תשמע, אתה הרי לא הולך לקרוא. אז אתה צריך את העדשה שתהיה מכוונת ל “מרחוק” – כי אתה צריך לראות לאן אתה גולש ולהיות מסוגל לקרוא את השלטים מרחוק. עוד עניין- האם אתה גולש עם גוגלס מותאמים למשקפיים? כי בזמן הגליש הממש הרוח שזורמת דרך הגוגלס אמורה להעלים את האדים. הבעיה צצה כשנעמדים או במהירות ממש ממש נמוכות -
אני גם עשיתי כמוך – הורדתי את המשקפיים. אבל עכשיו זה מפריע. יש לי משקפת שמתאים למשקפיים אבל לא עוזר. כמובן קניתי את כל הספריים נגד פוג – שוב לא עוזר. אני אגיד לו “למרחק” ונבדוק השנה. מקסימום אפשר לעשות תיקון בשנה הבאה … תודה
-
@Mark-Sagiv_4087122
אני גולש עם משקפי מולטי פוקל שנים. מורח אותם ב cat crap ומקווה לטוב.
-
@Mark-Sagiv_4087122
אני משתמש במשקפיים למרחק -
ממליץ למרוח את המשחה הנ”ל גם על הגוגלס כדי למנוע אדים?
-
אסור לגעת בצד הפנימי של הגוגלס
-
אין לי ביפוקל אבל יש לי המון אדים, לי מה שפתר את הבעייה כמעט לחלוטין זה קסדה עם ויזור, יש פה שרשור שלם על הנושא מלפני כמה שבועות. -
מה זה CAT CRAP ואיפה משיגים/ קונים???. מעניין אם תכשירים של שחיינים נגד אדים גם יעזרו. מצחיק , לשחיינים יש FROG SPIT. מה הקטע עם החיות?
-
-
איך לא חשבתי על זה כשחיפשתי איך להגיע ל 50 דולר באמזון?!
אני משתמש בזה כבר שנים (טוב, עשורים) ומיכל מחזיק כמה שנים עד שמתייבש ובאמת נראה כמו cat crap
-
יש לי חומר ששחיינים שמים במשקפת נגד אדים וכו’. נראה לי שאנסה אותו השנה ואז אולי אזמין את החרא של החתולים
[אם זה לא יעבודפ] -
@Mark-Sagiv_4087122
אני כבר כמה שנים גולש עם עדשות יומיות בשני מספרים שונים. עין ימין, מספר -4 לרחוק, עין שמאל -2.5 לקרוב. מתרגלים מהר מאוד, ואז אתה יוצר מעין מולטיפוקל, יכול לקרוא בנייד הודעות, לראות את המפה וכו׳, ויכול לגלוש בכיף עם ראייה לרחוק.
הכי זול ופשוט.
-
תודה רבה לכולם על תגובתכם. הייתי אצל האופטומטריסט ניסיתי מה שדרור אמר עין אחד לרחוק והשני לקרוב (זה מין מולטיפוקל מדומה) אבל החלטתי בסוף לקנות עדשות יומיות רק לרחוק (כולל הצילינדר שיש לי) כי בעצם זה מה שצריך בשלג וקניתי משקפיים ב- 10 ש”ח (+2) לקריאה מקרוב אם אצטרך להסתכל על הנייד או פתאום יבוא לי לקרוא ספר בזמן הגלישה חחח. יש לתרגל להכניס ולהוציא עדשות – צריך להתרגל. אני מנסה השנה אני מקווה שיפתור את הבעיה.
-
קרא כאן על הבעיות בשיטת ה- Monovision.
ובקיצור(קצת ארוך):
"...הטשטוש מקטין את יכולתה של העין לראות קווים דקים מאוד מכיוון שבדרך כלל הם דורשים יותר זמן עיבוד במוח, כלומר המוח מעבד תמונה מטושטשת מהר יותר מאשר תמונה עם פרטים. הפרש הזמנים בין הרגע שהמוח רואה את הדמות של עין אחת לבין הרגע שהוא רואה את הדמות של העין הנגדית מייצר אשליה של תנועה. לכן, במקרה של תיקון מונוויז'ן נפגעת הערכת התנועה של האדם שמתבונן על עצמים בתנועה.
החוקרים הסיקו שנהגים המרכיבים תיקון מונוויז'ן הם בעלי תפיסת מרחק שגויה ויכולים לטעות בהערכת המרחק היחסי של עצמים בתנועה. לפי החישוב שערכו, הטעות של מרכיבי מונוויז'ן בהערכת מקומו של רוכב אופנים יכולה להגיע לגודל של נתיב צר, כלומר הם עלולים להעריך שבקצב הרכיבה שלו הוא יגיע בתוך זמן מסוים למקום מסוים, אך בפועל מקומו אחר לחלוטין. טעות כזו יכולה לגרום לדריסתו של הרוכב.
מסקנה נוספת הנובעת ממחקר זה היא שהבדלים במרשמים של שתי העיניים, שמייצרים טשטוש בעין אחת לצד תמונה ברורה בעין האחרת, גורמים לעצם שמתקרב בקו ישר להיראות כאילו הוא מגיע במסלול מעוגל. התוצאה היא תפישה שגויה והערכה מוטעית של מסלולו, שהיא עניין בעייתי בענפי ספורט שבהם דיוק והערכה נכונה של מסלול הכדור חיוניים, כמו טניס.
משמעותם של נתונים אלה היא שמונוויז'ן היא שיטה טובה לתיקון ראייה מכיוון שהמוח מסוגל להתעלם מתמונה מטושטשת ולקלוט את המידע הברור שמתקבל מהעין הנגדית. עם זאת, השגיאות בהערכת עצמים בתנועה יכולות להיות מסוכנות לנהגים ולספורטאים, ולכן יש לשקול מחדש את השימוש בשיטה זו. אפשרות נוספת הינה להרכיב משקפיים מעל תיקון המונוויז'ן שישווה את התמונה בשתי העיניים לרחוק בזמן הנהיגה".