ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הטיול שלנו לאתיופיה

פורום אפריקה
    אתיופיה סיפור טיול
    5
    16
    1855
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mimi812
      mimi812 נערך לאחרונה על ידי

סיכום טיול מזווית קצת פחות תרמילאית...
      כמעט חודש חלף מאז שטסתי לאתיופיה ו"היא" לא יוצאת לי מהראש והלב...בוודאי תהיה עוד נסיעה בהמשך.
      מאחר ונראה שרוב המטיילים באתיופיה צעירים ותרמילאים, חשוב לי לחלוק מידע לגבי הטיול שלנו - שתי חברות בנות 40+, שימי ההתכלבות שלהן כבר עברו 😉 והכושר הגופני שלהן ראה ימים יפים יותר...

גם לוחות הזמנים שלנו היו צפופים - רק 11 יום שהוקדשו כולם לצפון.

נחתנו באדיס ב11.11 בצהריים והמשכנו עוד באותו היום בטיסת פנים למקלה.

הנהג של נגאסי, הסוכן שבחרנו לצאת דרכו לדנקיל, חיכה לנו מחוץ לשדה ולקח אותנו למלון Havesha. נגאסי אמר לנו שחדר זוגי אמור לעלות כ500 ביר וכך גם הבנתי מדיווחי מטיילים, אבל מאיתנו רצו 1800 ביר לא כולל א. בוקר (!!!) בתואנה שזה החדר האחרון שנשאר.  מאחר שהיינו עייפות, סיכמנו על מחיר נמוך יותר בדולרים (30$) ולקחנו "מה יש".

סה"כ מלון טוב למדי, אם כי המיטות היו קשות כ"כ שממש כאב לי בעצמות לשכב...

למחרת יצאנו לדנקיל ליומיים, ללא הר הגעש (כבר ראיתי הר געש ממש פעיל בגוואטמלה). היה ממש נחמד ומיוחד. לא אפרט, כי יש הרבה מידע, רק אציין את המדריך המעולה שלנו - שזכה לכינוי ה"מלך שלמה", או בשמו Solomon Hadera. מדריך מצוין - ידען, אנגלית טובה בדיבור ובכתב, ראש פתוח, נעים, דואג. הוא מדריך לאיזור גם עצמית והבנתי ממנו שהוא גם מדריך בגרלטה בטרק הקהילתי, כך שאם זה בתכנון שלכם, ממש שווה לבדוק אם הוא פנוי: 251910474156+

היינו גם מרוצות מהנהג, טבח ומהארגון של נגאסי. החיסרון הקטן היחיד הוא התגובתיות שלו בוואטסאפ  לשאלות וכו' (לפעמים לא ענה, ואני לא קרצייה...).

כשחזרנו מהמדבר התפנקו במלון Mekelle hotel שם במחיר של 1500 ביר (אם אני לא טועה) קיבלנו "סוויטה" עם שני חדרי שינה נפרדים, סלון גדול, מטבח וארוחת בוקר.

למחרת, שוב דרך הסוכנות של נגאסי, יצאנו לאיזור גרלטה. הספקנו לבקר רק בכנסיית אבונה ימטה. הטיפוס לשם הוא חוויה! קצת מאתגר, אבל לא נורא...רק תכינו מראש לא מעט בירים לטיפים לצוות (שבאמת מאוד עוזר - רצו 100 ביר לכל אחד והם היו חמישה), לכומר, לחבל ולמה שרק אפשר...

גם כאן היינו מרוצות מהמדריך - TK (שם ל"פרנג'ים" מתקשים...) - אנגלית טובה יחסית, בעיקר בדיבור, חמוד ממש, עוזר, חוש הומור...אפשר לפנות אליו גם ישירות: 251933385456+

משם המשכנו לאקסום ולפי ההמלצה בקבוצת הוואטסאפ לקחנו כל אחת חדר נפרד במלון ALMAZ ליד מסעדת KUDA. החדר עלה 450 ביר והיה ממש תמורה טובה למחיר! ארוחת ערב אכלנו במסעדת קודה, שם חיכינו מלאאאא זמן לפיצה עם בשר שהגיעה עם זיתים במקום...

למחרת, שוב בעזרת טיפ מקבוצת הוואטסאפ, קמנו לפני 5:00 כדי לצפות בטקס דתי מיוחד שמתקיים בשבוע הראשון של כל חודש לפי הלוח האתיופי. היה מאוד מעניין.

מאקסום טסנו דרך לליבלה (בלי לעצור בעיר) לגונדר.

בגונדר אסף אותנו הנהג של בוקטה (שהוא בעצם בוקט...לא ברור למה הוסיפו לו ה' בסוף...), איתו בחרנו לצאת לטרק בסימיאן. אפשר ליצור איתו קשר בוואטסאפ: 251918789242+ הזמינות שלו ממש טובה.

את הלילה שלפני ואחרי הטרק העברנו במלון HAZ. חדר זוגי עלה לנו 25$ ללילה כולל א. בוקר. בלילה הראשון התארחה במלון קבוצה פולנית, אז הוזמנו להופעה של שירה, נגינה וריקודים עם טקס בונה, פופקורן ושתייה חריפה...המלון במיקום מרכזי, נמצא ממש מול מסעדת פור שף וקרוב למסעדת four sisters והפיאצה המרכזית. הצוות היה ממש נחמד! בלילה שלאחר הטרק היה איזשהו אירוע דתי ומהכנסייה הסמוכה נשמעו שירי ודיבורים ברמקול כלללל הלילה והיה די סיוט 😕

אנחנו בחרנו במסלול של שלושה ימים. היה יופי מבחינת הנוף, בעלי החיים והארגון - המדריך ATRSAW היה מצוין, הצוות היה ממש נחמד והטבח בישל אוכל מגוון וטעים.

מבחינת הקושי, לא סבלנו ממחלת גבהים בכלל (התכוננו מראש כולל כדורים הומיאופטיים של קוקה), אבל הגובה בהחלט הקשה עלינו את ההליכה, בעיקר בעליות. כאן בארץ אני רצה באופן קבוע ומטיילת הרבה, גם במסלולים מאתגרים, אבל זה ממש לא עזר לי לצלוח את המסלול ודי שפכתי לאגר בעליות בעוד אירופאיים שמבוגרים ממני באי-אלו שנים השאירו לי אבק...אבל, המאמץ היה ממש שווה!

גם כאן נפרדנו מלא מעט בירים לטובת טיפים ולמעשה, די נשארנו בלי מזומן בסופו של דבר (לא ידענו שעם המאסטרכארד אפשר להוציא כסף רק משני בנקים מסויימים ולא מכל מכשיר ATM).

אנחנו היינו מרוצות מהיחס והארגון של בוקט - הזמינות, הנחמדות והדאגה ולכן המשכנו דרכו בהסעה פרטית (100$ לשתינו) למפלי הנילוס, שם הצמידו לנו מדריכה (שלא היתה מרוצה מגובה הטיפ שלנו...) ושיט על אגם טנא כולל ביקור בכנסיות עם מדריך מטעמו.

בבהר דאר ישנו במלון הכי טוב שהיה לנו בכל הטיול ושהוזמן עוד מהארץ (בלי לשלם - רק שריינתי בהתכתבות) - מלון DELANO. שילמנו 45$ לחדר זוגי כולל ארוחת בוקר. סופסוף היה לנו מקלחון והמים לא נזלו לכל עבר, מיטות נוחות, נעליים חד"פ (ולא כפכפים משומשים כמו בכל מלון אחר 🙂 ) ועוד...

זה היה החלק הפחות מלהיב בטיול והצטערנו שלא עצרנו בלליבלה במקום, אבל לא נורא, בפעם הבאה!!

מבהר דאר טסנו לאדיס אבבה ללילה האחרון במלון CFUN (עלות חדר זוגי 60$ כולל ארוחת בוקר). מלון בסדר, אם כי המיטות רכות מדי והמים נזלו החוצה דרך המקלחון...

בבוקר האחרון שכרנו את שירותיו של מדריך לסיור במרקטו. פנינו אל YARED שהומלץ בטיפים כאן באתר. אני, משום מה, חשבתי שמדובר בסיור של 5 שעות, אבל בסופו של דבר הוא ארך כ3 שעות ברוטו, כולל נסיעה אל/מהשוק למלון. YARED הגיע עם נהג ועוזר חמוד בשם ג'וזף. הם התמקחו עבורנו ממש קשה בשוק 😉 הסבירו לא מעט והסיור היה מעניין, אבל קצת מהיר מדי לטעמי (לא פעם אמרתי לו "קס...קס... כדי שיאט....) וגם קצת קרר - 70$ לשתינו (אם כי היה מדריך אחר שרצה 150$ לסיור קצת יותר מקיף).

לסיכום, מאוד נהננו באתיופיה! הנוף כ"כ יפה בטיסה/נסיעה/הליכה, האנשים שליוו אותנו ושפגשנו היו ממש נחמדים, היו המון צחוקים, האוכל היה ממש טעים (רק בלילה האחרון חטפתי משהו במערכת העיכול) והכל זרם מעולה ממש.

שני דברים היו קצת מאתגרים - הנסיעות לא תמיד נוחות, איטיות וארוכות. הנהיגה ממש מאתגרת ולשמחתי תמיד היו לנו נהגים ממש טובים.

הדבר השני הוא קצת התחושה, ותסלחו לי, של "נשמת-שילמת"...כבר הייתי במדינות מתפתחות, אבל באתיופיה הכי הרבה הציקו לי ודרשו תשלום על כל דבר. אני מאוד מפרגנת בטיפים וזה היה סעיף הוצאה די גדול בטיול, אבל לפעמים היתה תחושה שגם אם אני לא רוצה, כופים עלי שירות מסויים או לשלם (או לשלם יותר...). היה בזה משהו קצת מעיק. בכלל, לסגנון ורמת הטיול שלנו, התקציב הרבה יותר גבוה מההערכות שמוצגות בדרך כלל ואפילו הייתי אומרת שלא מאוד זול, אז כדאי לקחת את זה בחשבון.

יצא קצת ארוך, אבל מקווה שישרת מטיילים בסגנון שלנו!

karnielr רוני סופר hil גדליהו מהגרעין 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • karnielr
        karnielr @mimi812 נערך לאחרונה על ידי

@mimi812

תודה רבה! מעניין מאוד. 

mimi812 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רוני סופר
          רוני סופר @mimi812 נערך לאחרונה על ידי

@mimi812

תודה.

עקבתי היטב אחרי המסלול ובתי המלון, כולל חיפוש במפה ובאתרי המלונות.

את מפרטת חלק מהמחירים אבל לא מספיק כדי ליצור תמונה שלמה.

אז אני שואל כמה עלה לכם (לאדם) הטיול של 11 הימים, לא כולל הטיסות לאדיס וחזרה.

וכן איך היה תזרים הכסף – כמה מזומן הבאתם, איך פרטתם וכמה כרטיס האשראי שמיש?

hil mimi812 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • hil
            hil @mimi812 נערך לאחרונה על ידי

@mimi812 אמר:

מה, חשבתי שמדובר בסיור של 5 שעות, אבל בסופו של דבר הוא ארך כ3 שעות ברוטו, כולל נסיעה אל/מהשוק למלון. YARED הגיע עם נהג ועוזר חמוד בשם ג'וזף. הם התמקחו עבורנו ממש קשה בשוק 😉 הסבירו לא מעט והסיור היה מעניין, אבל קצת מהיר מדי לטעמי (לא פעם אמרתי לו "קס...קס... כדי

שמח שנהנתן, לקחתן פחות או יותר את ה״מסלול היקר״, אז זה לא מפתיע. 
            סתם דוגמא:

מפלי הנילוס – לקחנו אוטובוס מקומי 15 ביר (שׁעה נסיעה לכיוון), וללא מדריך

כשאני טיילתי, בקושי היו מטיילים. אם היו, הם לא היו צעירים.

• hil
              hil @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

המסלול שאנחנו עשינו בשבועיים (לא כולל שבתות) ב 2013 היה:

5 ימים: נחיתה באדיס – גיפ לארבה מינץ׳ (יום) – שבט קונסו (+לקנות קפה קילו ב 9 שקלים..)  – ג׳ינקה – שבט הארי – שבט מורסי – ארבה מינץ׳ – גיפ לאדיס – לינה (באיזה מלון גי׳פה ב 15$)
              טיסה לגונדר – שבת – מוניתשרות לדבארק – הרשמה לטיול בסימיאן במשרדי השמורה – שינה בדבארק – ״מונית״ לסנקבר – שכירת פרדים, הליכה לגיץ׳ (~4 שעות) – לינה בגיץ׳  – הליכה לאיימט גוגו וצ׳נק – לינה בצ׳נק – טרמפים במשאית לדבארק – גונדר – בהר דר – מפלי הנילוס – טיסה לאדיס – שבת  – טיסה לארץ 

על הכל יש טיפים שהשארתי בזמנו באתר. היו מעט טיפים אז באתר, ונעזרתי בעיקר באתר של לונלי פלנט וחבר אתיופי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • mimi812
                mimi812 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

הי,

העלות ל11 יום כולל טיסות פנים, אוכל, קצת קניות, הדרכה וכו’ היתה כ1,000$ לאדם.

בהחלט אפשר בפחות, אבל אני חושבת שזה תלוי בזמן שעומד לרשות המטייל וברמת הנוחות שהוא מחפש (אני הייתי עם חברה שלא הסכימה להתפשר על מקומות הלינה, למשל ולמעשה, גם לי זה התאים בסופו של דבר...).

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • mimi812
                  mimi812 @hil נערך לאחרונה על ידי

@hil

אני מודעת לכך שבחרנו בדרך היקרה יותר לטייל. היה לי רק חשוב לציין את זה, כי כשאני קראתי הערכות מחיר, הן היו הרבה יותר נמוכות ובדיעבד הבנתי שהן יותר “תרמילאיות”.

בכל מקרה, זה לא ימנע ממני להגיע לאתיופיה שוב 🙂

hil תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • mimi812

@רוני-סופר

לא השתמשנו בכלל בכרטיס אשראי, למעט פעם אחת שבה משכנו בירים מהבנק (מהATM) בעלות של כ100$. נראה שזה פחות שמיש בטיול שכזה.

הגענו עם כ1000$ במזומן. אנחנו החלפנו במלונות ובבנק ולכן השער שקיבלנו תמורת הכסף היה פחות טוב בהשוואה להחלפה אצל חלפן בשוק השחור, אבל מכיוון שזה לא חוקי (ולמרות שזה מאוד מקובל), בחרנו לשלם את המחיר ולא להתסכן.

אנחנו היינו מאוד מאוד (מאוד...) נדיבות בתשרים, מה שגרם לכסף שלנו “להתעופף” בקצב די מהיר…

בסופו של דבר חזרתי לארץ עם קצת דולרים וקצת בירים והם ימתינו לביקור הבא באתיופיה!

• mimi812
                      mimi812 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

תודה!

• hil

@mimi812

אני דוקא מאד מזדהה עם הכיוון ה״פחות תרמילאי״ 

בתור אחד, שלפני 3 שנים טייל בנפאל, והתקשה למצוא טיפים מתאימים בעברית, כי כמעט כולם תרמילאים, שמנסים לחסוך שקל וחצי. (לא מזלזל ברצון לחסוך, פשוט זה לא הכיוון שחפשתי)

ולגבי חלפן, יש לי חבר אתיופי, שבן דוד שלו, פגש אותי כבר בשדה והחליף לי כסף. גם נוח מאד, וגם שער שנותן בערך 10% יותר מהשער הרשמי.

אני מדבר יותר על נסיעה בתחבורה צבורית במקום פרטית, לא להשתמש בשרותי מדריך וכדו׳, שמוסיפים עלויות לא מבוטלות, *ולטעמי* מוסיפים מעט בערך הטיול.

אני לא מדבר על להתכלב במקום לישון במקום נורמלי וכדו׳.

ומסגרת הזמן שלנו דמתה לשלכם.

אבל שמח שנהנתן !

• רוני סופר
                          רוני סופר @mimi812 נערך לאחרונה על ידי

@mimi812

תודה.

האינפורמציה חשובה להשלמת תמונת הטיול ולהכנות לטיולים דומים.

• גדליהו מהגרעין
                            גדליהו מהגרעין @mimi812 נערך לאחרונה על ידי

@mimi812

נשמע טיול נהדר. טיילנו שם לפני 20 שנה. אז לא ממש ביקשו טיפים ולא ממש היה מאורגן… אבל נראה שגם לא ממש התקדם בהרבה...

• mimi812
                              mimi812 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

זה אכן מסע אחורה בזמן בחלק מהמקומות/מובנים (למשל, בשוק של אדיס, המרקטו, ממש הרגשתי ככה). אני מאוד נהנתי מזה. מצד שני, כבר יש גם הפתעות של קדמה לא צפויות 🙂

• mimi812

@רוני-סופר

אשמח לענות על שאלות נוספות במידת הצורך!

• mimi812
                                  mimi812 @hil נערך לאחרונה על ידי

@hil

אני הרגשתי שרק לגבי נסיעה אחת, מגונדר לבהר דר, “התפנקנו” ממש...

לגבי הדרכה – עניין של העדפה. אני ובעיקר חברתי לטיול, אוהבות הדרכה והרגשנו שהיה לה ערך מוסף. בחלק מהאתרים זה אפילו חובה (דנקיל, למשל). לצערי, זה גם היה המפגש היותר מהותי שהצלחנו לייצר במסגרת טיול שכזה עם המקומיים והיתה כימיה מצויינת. נשארנו בקשר.

שמחתי לעזור בעניין הלא תרמילאי. טיילתי גם ככה וגם ככה ואכן יש הבדלים.

לגבי החלפן – תשמור לי את הטיפ לביקור הבא, במהרה בימינו ונאמר אמן 🙂

hil תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • hil

@mimi812

בכיף

אני מניח שפעם הבאה תסעי לדרום, אוכל להמליץ לך על הנהג המדהים שלי שאני עדיין שומר איתו על קשר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון