טסתם בשנים האחרונות עם איבריה? אשמח לשמוע מכם
-
שלום,
בוחנת כרגע רכישת כרטיסים -אומנם לא לצפון אמריקה אלא לדרום אמריקה (ספציפית לסנטיאגו, צ׳ילה),
אבל מרגישה יותר בבית בפורום הזה בינתיים והשאלה היא שאלה כללית יותר (אני חושבת):
כרגע האפשרות הזולה ביותר שיש לי (ושעומדת בעוד כל מני דרישות שיש לי חוץ מהמחיר, כמו שעת הגעה ועוד)
היא בטיסות עם איבריה, מתל אביב למדריד וממדריד לסנטיאגו.
(האופציות האחרות שמתאימות הן שילוב של אל על עם latam או אמריקן – AA. אפשרות זו יותר יקרה בכ-450 דולר לזוג)
האם טסתם לאחרונה עם איבריה?
לא חשוב לי שיהיה שירות עם חיוך או שהארוחה במטוס תהיה טעימה,
בעיקר אני דואגת מאיבוד מזוודות – וקראתי כמה מקרים איתם, אבל לא מבינה מספיק איך ״מזהים״ חברת תעופה עם בעייה אמיתית של איבוד מטען.
אשמח לשמוע איך היו החוויות שלכם איתם,
ואולי בכלל גם באל על יש בעיה של איבוד מטען? (נראה לי שלא יצא לי לטוס עם אלעל בערך 15 שנה...)
תודה על העזרה!
-
בשנים האחרונות טסתי עם איבריה כמה וכמה פעמים.
היתרונות:
איירבאס 330 מהארץ למדריד, 2 מושבים בצדדים ו-4 באמצע, נוח לזוגות
במטוס שפע של סרטים, TV, משחקים, לא בעברית למיטב זיכרוני. יש גם שקע USB לטעינת הטלפון/טבלט/לפטופ.
קונקשן נוח במדריד, בד”כ טיסות ההמשך (לפחות לארה”ב) מאותו הטרמינל. יש בדיקה ביטחונית נוספת, מהירה, אבל מי שהגיע לטיסת המשך יכול להעביר גם בקבוק מים, אם דאג להביאו מהטיסה הקודמת. אפילו אציין שטסתי ל-LA וחזרה בכל הפעמים והמטוס של טיסת ההמשך היה אותו המטוס (יש שמות על המטוסים, כמו באל-על) שבו טסנו מהארץ.
האוכל והשירות סבירים, יש גם נשנושים באמצע הטיסה, לוקחים חופשי במטבח האחורי.
אין בעיה עם משקל הטרולי אם מקפידים על המידות (למרות שאף פעם לא מדדו לנו את הטרולים).
משתדלים מאוד לעמוד בזמנים.
אם חלילה יש תקלה כלשהי, חברת איבריה עובדת יחד עם בריטיש (למעשה באותה הבעלות) ואמריקן איירליינס, יכולים לספק פתרונות.
החסרונות:
לא ניתן לבחור במושבים מראש אלא תמורת תוספת תשלום.
יש להקפיד ולמלא באתר החברה את כל הפרטים לפחות שבוע ויותר לפני הטיסה, אם לארה”ב למלא את פרטי הויזות והכתובת של המלון גם, מספרי דרכונים, תאריכי תפוגה וכו’. אחרת לא מקבלים בורדינג פס לטיסת ההמשך (אני מניח שכדאי למלא את כל הפרטים מראש גם לטיסות המשך שלא לארה”ב דווקא).
בזמן הצ’ק אין, גם לא ניתן לבחור במושבים, ההקצאה היא רנדומלית. פעמיים שלוש קיבלנו מושבים ביחד, פעם אחת קיבלנו בנפרד, לא הצלחנו לסדר זאת בדלפק בשדה התעופה, הסתדרנו עם נוסעים אחרים במטוס עצמו, החלפנו מקומות וישבנו ביחד.
-
הם מאוד השתפרו בשנים האחרונות !
-
@reuben13 אמר:
בשנים האחרונות טסתי עם איבריה כמה וכמה פעמים.
היתרונות:
איירבאס 330 מהארץ למדריד, 2 מושבים בצדדים ו-4 באמצע, נוח לזוגות
במטוס שפע של סרטים, TV, משחקים, לא בעברית למיטב זיכרוני. יש גם שקע USB לטעינת הטלפון/טבלט/לפטופ.
קונקשן נוח במדריד, בד”כ טיסות ההמשך (לפחות לארה”ב) מאותו הטרמינל. יש בדיקה ביטחונית נוספת, מהירה, אבל מי שהגיע לטיסת המשך יכול להעביר גם בקבוק מים, אם דאג להביאו מהטיסה הקודמת. אפילו אציין שטסתי ל-LA וחזרה בכל הפעמים והמטוס של טיסת ההמשך היה אותו המטוס (יש שמות על המטוסים, כמו באל-על) שבו טסנו מהארץ.
האוכל והשירות סבירים, יש גם נשנושים באמצע הטיסה, לוקחים חופשי במטבח האחורי.
אין בעיה עם משקל הטרולי אם מקפידים על המידות (למרות שאף פעם לא מדדו לנו את הטרולים).
משתדלים מאוד לעמוד בזמנים.
אם חלילה יש תקלה כלשהי, חברת איבריה עובדת יחד עם בריטיש (למעשה באותה הבעלות) ואמריקן איירליינס, יכולים לספק פתרונות.
החסרונות:
לא ניתן לבחור במושבים מראש אלא תמורת תוספת תשלום.
יש להקפיד ולמלא באתר החברה את כל הפרטים לפחות שבוע ויותר לפני הטיסה, אם לארה”ב למלא את פרטי הויזות והכתובת של המלון גם, מספרי דרכונים, תאריכי תפוגה וכו’. אחרת לא מקבלים בורדינג פס לטיסת ההמשך (אני מניח שכדאי למלא את כל הפרטים מראש גם לטיסות המשך שלא לארה”ב דווקא).
בזמן הצ’ק אין, גם לא ניתן לבחור במושבים, ההקצאה היא רנדומלית. פעמיים שלוש קיבלנו מושבים ביחד, פעם אחת קיבלנו בנפרד, לא הצלחנו לסדר זאת בדלפק בשדה התעופה, הסתדרנו עם נוסעים אחרים במטוס עצמו, החלפנו מקומות וישבנו ביחד.
גם בטיסות לא LOW COST צריך לשלם עכשיו בשביל מושב??
חשבתי שהטיסות האלה לדרום אמריקה מזוודה עד 23-30 ק”ג, מושב ואוכל זה כולל, מעצבן לשמוע דבר כזה
לגבי איבריה, לא יודע עד כמה זה יעזור כי פעם אחרונה שטסטתי איתם היה ב2007, טסנו כל המשפלחה, אבא אמא אחותי ואני, רק לאחותי איבדו את המזוודה בחזור (נשארה חודש שם, ואת שלי (חזרתי אחרי חודשיים וחצי) לא הצליחו לעלות אותה למטוס והביאו לי אותה יום למחרת עד הבית.
המטוס גם היה 2 4 2.
-
טסתי עם איבריה לארצות הברית לפני שלושה חודשים , ליתר דיוק לשרלוט בצפון קרולינה , והבחירה הייתה בין לופטהאנזה לבין איבריה , שאר החברות הציעו טיסות עם קונקשיינים הזויים , היתרון של איבריה היה חיסכון של 240 $ לנוסע , וצורת הישיבה בזוגות .
בפועל טסנו רק מקטע אחד עם איבריה , שני מקטעים עם AA , ומקטע עם אל על .
לגבי איבריה , הזמנתי מקומות מועדפים לפי ההמלצות בסיט גורו , בפועל היה מטוס עם סידור ישיבה שונה , צפוף יותר , והמושבים שלנו לא היו מועדפים , האוכל היה על הפנים , השירות ככה , אבל השיא היה שעה המתנה במטוס בגייט , שהדיילות סופרות את הנוסעים מספר פעמים , כנראה שכל פעם יצא להן מספר שונה , בסוף עברו נוסע נוסע ובדקו שוב את הבורדינג קארד . ייתרון כאמור בצורת ישיבה , מטען USB , ככה שראינו כמה סרטים מהטבלט שלנו . הציון שלי לטיסה 6-7 .
מאוד חששתי מסיפורי המזוודות שקראתי , ארזנו את המזוודות , שאנחנו מערבבים את הדברים בין המזוודות , וההפתעה שלמרות השעה איחור , הספקנו לשתות קפה במדריד , וכל המזוודות הגיעו , שעשינו קניות בארצות הברית , שמרתי את כל הקבלות , למקרה שנצטרך לתבוע את הביטוח מטען , אבל גם זה היה מיותר .
ממדריד לשרלוט וחזרה טיסה ב-AA , סטנדרט שונה , הרבה מקום לרגליים , דיילות חייכניות , אוכל טוב , פינוקים כמו גלידה וכמובן עברו מספר רב של פעמים להציע שתיה . מבחינתי ציון 8-9 . הפתעה לטובה בגדול .
ממדריד לתל אביב – אל על , ואז פתאום הרגשנו מה זה טיסה עם צוות על הפנים , כל הדיילות הסתובבו במטוס כאילו זה בהלוויה , הגענו אחרונים למטוס , כי היה עיכוב בטיסה משרלוט למדריד , המחשב טיסה של המטוס לא עלה , ומשום מה פיספסנו את הביטחון של אל על , אז החזירו אותנו לביטחון , והצוות היה בלחץ להספיק להמריא בזמן . לטיסה הזו הייתי נותן ציון 5-
בגדול אם נצטרך לטוס שוב עם איבריה , נשקול לחיוב .
-
טסתי עם איבריה לפני חודש למרכז אמריקה. להפתעתי הם היו בסדר גמור. נכון הם לא החברה עם המוניטין הכי טוב אבל ס”ה הם די בסדר.
מזוודות כולן מאבדות מי יותר ומי פחות.
אם ההצעה שלה מתאימה לך ,לכי עליה.
רנצי
-
גם בקבוצת לופטהנזה צריך לשלם תוספת על בחירת מושב ובצ'ק אין מקבלים הקצאה רנדומלית, החודש טסתי בלופטהנזה, זה מתייחס לכרטיסים המוזלים
-
טסנו איתם לסנטיאגו עם קונקשן במדריד לפני כחודש. בפועל המקטע בין תל אביב למדריד בוצע על ידי אל על. כל הטיסות יצאו הזמן והיה בסדר גמור. אף מזוודה לא אבדה -
תודה לכולם על התגובות!
הרגעתם אותי, בעיקר עם ההבנה שכנראה שהם בסדר (אולי לא נהדרים, אבל סבירים)
כרטיסים דרכם יהיו זולים בכמה מאות דולרים מכרטיסים אחרים, כנראה שנלך עליהם.
מקווה שלא אחזור לדווח על בעיות

-
צר לי להשבית שמחה
הקיץ האחרון בחרתי לטוס איתם בלית ברירה כי הרכב הטיסות היה ניתן לבצע רק איתם.
למרות ששמעתי אזהרות מחברים – ( איזה טעות של טירון ).
שילמתי כפול על מזוודות ובמדריד זה לא עניין אותם למרות שהייתה לי קבלה, שלחו אותי לשרות לקוחות סתם בשביל לגלג לאותי מאחד לשני.
הזמנתי מושבים בתשלום והושיבו אותי במושבים אחרים ולא עזר שום דבר.
אין בישראל שרות לקוחות כל טלפונית דרך מדריד שלא היו מי יודע מה .
המזוודות בחזרה לארץ לא הגיעו , אר לאחר יומיים או שלושה הגיעו.
טיסת פנים מפאלמה למדריד יצאה מאוחר והפסדנו את טיסת ההמשך לברצלונה.
מסקנה שלי לאחר שטסתי עם רוב חברות התעופה המוכרות, אני עם איבריה גמרתי ומוכן לשלם יותר, הרבה יותר ולטוס בשקט עם החברות שטסתי ולא היו לי מעולם בעיות גם בטיסות טראנס אטלנטיות.
גם עכשיו תכנון לטוס לחופשה לקאריביים הטיסה הזולה היא דרכם , אבל כמעט סגור לטוס עם סוייס לשלם עוד 350 דולר יותר לכרטיס כפול 4 אבל אני רגוע.
-
תודה על הפירוט.
אפשר לשאול – מה זה אומר ששילמת כפול על המזוודות? כפול ממה?
או כפול הכוונה לכל לג של הטיסה? לא הבנתי כל כך ואשמח להבהרה.
בנוגע לשאר הדברים – אכן נשמע לא נעים.
מצד שני אני שומעת סיפורים גם על אלעל,
אני תוהה האם נותרו רק חברות תעופה בודדות שנעים לטוס איתן
כחלק מההוזלה המשמעותית של טיסות לעומת עשר ועשרים שנה אחורה.
שהרי אתה אומר שהוספת שירותים בתשלום, וגם אותם לא קיבלת כראוי.
זו סוגיה מעניינת – האם כדי לקבל מחיר אטרקטיבי משלמים בהכרח בטיב שירות?
זה נורא מוזר, בעיקר בגלל המהפכה הטכנולוגית שגורמת לאוטומציה נרחבת של תהליכים.
כנראה שזו בעיה שעוד לא פתרו בעולם התעופה, הרי בעולמות אחרים פתרו אותה (אם כי בעלויות אתיות וסביבתיות רבות, אבל זה דיון אחר)
אנחנו עוד חושבים,
כמה מאות דולרים יכולים לקנות לנו לא מעט דברים בהמשך הטיול.
שאלו יהיו צרותנו
-
אני חושבת שעל כל חברה אפשר לשמוע סיפורים לא נעימים בשנים האחרונות, לדעתי בעיקר בגלל נסיונות שלהם לחסוך. לנו היה סיפור ממש בעייתי עם בריטיש ועם אמריקן איירליינס בשנה שעברה (על מנת לקבל פיצוי שהגיע לנו נאלצנו לפנות לחברה חיצונית) ולפני כמה שנים עם איר פרנס (על מנת לקבל פיצוי שהגיע לנו נאלצנו לפנות לבית משפט לתביעות קטנות). לא הייתי פוסלת טיסה עם איבריה, היא פשוט מתנהלת כמו כל החברות. -
קודם כל אל על – לא נחשבת חברת תעופה טובה בשום מדד ובשום דרוג. ( להיפך ).ישנם חברות בעלות שם ויכולות וציי מטוסים כמו לופטהאנזה , אייר פראנס, דלתא, וכד’. – לא אומר ששם לא יהיו תקלות אבל איתם כל בעיה שהייתה נפתרה לפני שגרמה נזק.
שילמתי כפול מזוודות זה אומר כמו שזה נשמע כפול – גם שילמתי באינטרנט וגם חייבו אותי בשדה התעופה על כל לג.
יש שיגידו תתבע אותם / כתוב להם מכתב למדריד – כולנו מבינים מה זה אומר ואיזה תעצומות נפש זה מחייב אותי.
הבעיה שאין עם מי לדבר בשדה הם נעולים ולא מעניין אותם אפילו שהצגתי אישור תשלום שהדפסתי מהאינטרנט כולל מספר אשראי.
אני תמיד טוען שהזול עולה ביוקר.
מעולם לא נתקלתי בבעיות כאלו וחוצפה מחברה בינלאומית.
בטיסות הטראנס אטלנטיות שטסתי עם לופטהאזה / דלתא/ אייר פראנס וכד' אפילו שודרגתי ללא עלות כפיצוי.
ושוב – קיבלתי אזהרות ולא הקשבתי, אני לא רוצה לחשוב על תקלות כאלו בטיסה טראנס אטלנטית, בטיול שמושקע בעשרות אלפי דולרים.
אני בטוח שישנם אנשים עם חוויות מדהימות עם איבריה, אצלי לא היו.
-
גם סוויס לא צדיקים למרות השם הטוב שיצא להם, ואת זה אני אומרת מניסיון אישי.
בדרך כלל טיסה שאיננה לHub המרכזי של חברת האם תבוצע על ידי חברה מפעילה כך שחוץ מאשר לבדוק אצל מי קונים את הכרטיס צריך לבדוק מי החברה המפעילה את הטיסה.
משה, לפני שאתה מוציא עוד 1400 דולר על כרטיסי טיסה בסוויס אספר שלי היו כרטיסים כאלה לניו יורק עם חניית ביניים של שבוע בג’נבה לצורך טיול שעשינו בדרך באלפים הצרפתיים. חודשיים לפני הטיסה במקרה נכנסתי ביוזמתי לכרטיס וראיתי ששינו לי את זמן המקטע הראשון שהיה אמור להיות מבוצע על ידי אלעל, כך שבמקום לנחות ב9 בבוקר אנחת ב10 בלילה. מה שמשבש את כל התוכניות שעשינו. הסיבה היתה שהלג מת”א לג’נבה היה עם אלעל שביטלה את הטיסה באותו יום. הכרטיסים שלי נרכשו על ידי סוויס שאפילו לא טרחו להודיע על השינוי. כשהתקשרתי הם הציעו לי במקום הטיסה הישירה ת”א ג’נבה בשעות הבוקר טיסה של סוויס עם קונקשיין של שעה בציריך. חששתי שנפספס את הקונקשיין ובסופו של דבר בלית ברירה בחרתי להוסיף יום לחופשה ולצאת יום קודם בטיסה מקבילה לזו שהיתה לי במקור.
בסוויס בחירת המקומות מראש היא בתשלום. למרות ההתנהלות הזאת שלהם הם אפילו לא היו מוכנים לפצות אותי בבחירת מקומות רגילים בתשלום, שלא לדבר על פיצוי נוסף.
עוד חסרון של סוויס – במידה וצריך מזוודה נוספת העלות כפולה מהעלות בחברות אחרות (ת”א ניו יורק בערך 100 דולר בכל החברות ו200 בסוויס).
דבורה
-
בסוף בבואנו לרכוש כרטיסי טיסה לארהב שעלותם נעה סביב 1000 דולר למזרח או 1500 למערב כאשר בטיול הושקעו 20000 דולר לפני בזבוזים ..
השיקול בבחירת חברת תעופה טובה חזקה בעלת צי גדול וחברות במועדון עולמי עלול להיות מכריע לגבי הטיול במיוחד ארהב עם טיסות המשך או עליה לקרוז וכד.
ומספיק תקלה קטנה שההסתברות בחברות מסויימות גדולה יותר להרוס או לשבש את תחילת הטיול.
להשקיע עוד 1000 דולר למשפחה זה יהיה זניח לעומת המחיר הכולל והעיקר יקנה לנו שקט יחסי ובטחון יותר גדול.
זו דעתי אגב גם לטיסות לאירופה ולמזרח.
מעולם לא טסתי בלואו קוסט והמחיר לא מפתה אותי.
הכל טוב עד שקורה משהו רע ואז בוכים ...