טיול משפחתי לאנגליה
-
מתכננים טיול משפחתי של כשבועיים באנגליה באוגוסט.
נחיתה במנצ’סטר המראה מלונדון (טיסות הוזמנו).
נרצה לסיים את הטיול בארבעה ימים בלונדון (+יום מעבר מצפון ויילס ללונדון)
הנחיתה במנצ’סטר היא בשעות הלילה המאוחרות של יום ראשון (כלומר בלילה בין ראשון לשני) אז נישן לילה אחד ליד השדה ולמחרת נשכור רכב ונתחיל את הטיול.
לינות עדיין לא הוזמנו.
אנחנו מכירים טוב את אנגליה ומצוין את לונדון, טיילנו בהרבה אזורים בבבריטניה אבל לווילס מעולםלא הגענו.
אם אני מורידה את יום המעבר ממנצ’סטר לווילס זה משאיר לנו שמונה ימים בצפון ויילס. מתוכם יום אחד זה שבת שבו אנחנו לא נוסעים.
כמה שאלות לפני שמתחילה בהזמנת לינות:
1. האם זה יותר מדי ימים לצפון ויילס? מסיפורים בפורום אני רואה שרוב האנשים בילו בצפון ויילס 4-5 ימים. על פניו נראה לי שיש תוכן ליותר מזה אבל אשמח לשמוע דעות.
- אם זה יותר מדי ימים לצפון ויילס -לאיזה עוד איזור כדאי להתפרס?
- רעיונות לטיול ליום המעבר ממנצ’סטר לצפון ויילס. חשבתי על ביקור בעיירה צ’סטר ואולי צהריים קלה שם. זה לא חייב להיות יום שלם, נצטרך גם זמן למנהלות (הסגכרת רכב, הצטיידות בסופר)
תודה לעונים,
מניחה שיהיו לי עוד שאלות כשאתקדם בתכנון...
-
מצנצלת על המיספור, מנפלאות הטכנולוגיה של האתר….
-
לי אישית זה אכן נשמע קצת יותר מדי לצפון וויילס. מצד שני, זכור לי שלא הצלחתי בזמנו למצוא לינה שלא מוגבלת לשבוע עם ימי כניסה ויציאה, כך שאולי לא תהיה לכם ברירה.
לא כתבתי לצערי מעולם את סיפור הטיול שלנו בוויילס אז אני פחות זוכרת, וזה גם היה לפני די הרבה שנים כבר, אבל היה לנו בית מדהים ומיוחד, אנסה לחפש לך אותו אם הוא עוד קיים... הוא היה נדמה לי באזור חלנדודנו.
מה לגבי פיק דיסטריקט? טיילתם באזור בעבר?
-
הי גלית,
טיילנו באזור יער שרווד
מסיפורי טיול נראה לי שאזור הפיק פחות מרשים.
אם האילוץ הוא לפחות שבוע לינה בצפון ויילס, אז נראה לי הכי הגיוני להוסיף לילה או שניים בדרך ללונדון, אולי בדרום ויילס.
אשמח לקישור לבית שהייתם בו. הייתם שם גם בשבת?
-
זמן הנסיעה משדה התעופה במנצ’סטר לעיירה בטסי הוא בערך כשעה וחצי. אפשר להפוך את זה ל”יום טיול” (ואז צ’סטר זו אפשרות) ואפשר גם לנסוע רצוף ולקבל עוד חצי יום בויילס. שתי האפשרויות טובות

בהכנות שלנו לטיול ראינו שיש בצפון ויילס המון מה לראות ולעשות. היינו שם כ6 ימים אבל גם אם היו לנו עוד 4-6 ימים היינו הולכים לאתרים שבהחלט היו בעדיפות אצלנו. נראה שרוב המטיילים מגבילים את זהמן שם מאילוצים של חוסר זמן כללי לטיל ולא בגלל שממצים. אשמח לסייע בעניין.
העיירה בטסי לא גדולה, אבל בהחלט אפשר למצוא שם בקלות מסלולי הליכה במרחק קצר. ה2 שעולים לי מייד בזיכרון זה ערוץ הפיות ומפלי סוולו. גם מרכז העיירה עם הגשר והנחל שעובר באמצע מאוד מהנים לשיטוט. אבל זו בטח לא האפשרות היחידה.
-
תודה עמיחי.
השאלה שלי לגבי גודל העיירה היתה על מנת להבין מה מרחקי ההליכה בתוך העיירה.
למשל באוסטריה יכול להיות מצב שתיקח בית בעיירה מסוימת אבל עדין זה לא יהיה מרחק הליכה לאטרקציה או נקודת ענין מסויימת בתוך אותה עיירה.
רציתי לדעת אם זה המצב גם כאן ואז כדאי לכוון ללינה באזור מסוים בתוך העיירה אבל אני מבינה מתשובתך שהכל במרחק הליכה.
יש עיירות נוספות שהיית ממליץ לחפש בהם לינה בהתחשב בדרישות שלנו לתעסוקה בשבת במרחק הליכה ?
-
אני מניח שגם בעיירות Conwy ו Llanberis תוכלו למצוא עניין במרחק הליכה בשבת (אבל צריך לבדוק כי לא זוכר במדוייק). אבל כדאי לבדוק גם מבחינת מיקום לכוכב.
-
קודם כל ברכות על הבחירה. וויילס אחד האיזורים האהובים עלינו ביותר, היינו שם ארבע פעמים ומוכנים לעוד.כמה נקודות, מוזמנת לשאול ואשמח לענות אם אני יודעת.
א. לינה: נכון שהלינות בדירות ובבתים מוגבלת הרבה פעמים לשבוע, אבל אם אתם מוכנים להתפשר על B&B בהחלט תוכלו למצוא גם לינות שאינן מוגבלות לשבוע [אנחנו עשינו כך בחלק מהפעמים].
ב. האם יש מספיק מה לעשות – תלוי האם אתם אנשים שמוכנים לטייל כל יום במקום טיפה אחר, ונהנים מזה, או שאתם צריכים אוסף של אטרקציות. תלוי בגילאי הילדים שלכם [ילדים קטנים – אטקרציות מוגבלות יותר]. אם אתם שייכים לסוג הראשון, שבוע זה מעולה בצפון ויילס.
ג. פיצול לינות: אני הייתי מציעה, אם אתם מפצלים, לפצל לדרום ויילס. זה איזור שונה מבחינת המאפיינים הגיאוגרפיים שלו וגם מבחינת האפשרויות שהוא מציע. אם תהיו נניח 4 לילות בצפון ויילס ו3 בדרום ויילס, זה יכול להיות נהדר בעיני.
ד. המלצת מקומות לינה: אני לא זוכרת כמה אתם...באופן כללי אם אתם זוג עם עד שלושה ילדים, לא יהיה לכם קשה למצוא לינה עכשיו לקיץ. אבל כדאי לא לחכות עם זה.
ה. כמו שכתבו לפני, ממנצ’סטר לצפון ויילס [תלוי כמובן לאיפה בדיוק] לא לוקח יום שלם. קחו בחשבון שבקיץ שעות האור ארוכות מאד, יותר מאשר בארץ.
ו. מה שאני תמיד כותבת – אם מפריע לכם לטייל בגשם, תכינו תכנית גיבוי למקרה של ימים גשומים.
-
אישית אהבתי יותר את הפיק דיסטריקט מאשר את צפון ויילס, אבל יש מצב שזו לא התרשמות לגמרי אובייקטיבית, ותלויית נסיבות אישיות ומזג אוויר שהאיר לנו פנים מאוד בטיול בפיק, והרבה פחות בזמנו בויילס.
אנסה לחפש לך את הבית. לא היינו בו בשבת כי זה היה יום הפינוי למיטב זכרוני, כך שנאלצנו לעזוב בשישי ולשלם על הלילה הנוסף. ועדיין שווה בדיקה אם המדיניות השתנתה כי הוא היה ממש שוס. לשבת עברנו למקום הרבה פחות יפה.
-
-
תודה גלית.
הבית נראה מקסים אבל הוא מיועד ל18 איש, עם 7 חדרי שנה ושש! חדרי אמבטיה. נראה לי קצת מוגזם לחמש נפשות.…
אתם אמנם קצת יותר מאיתנו אבל עדין לקחתם את כל הבית?!
-
הי
אנחנו גם נוסעים לצפון ווילס והפיק דיסטריקט באוגוסט. הצלחתי למצוא דרך בוקינג מקום מקסים לפחות משבוע , ויש עוד הרבה. צריך לחפש טוב. לאיזור הפיק דיסטריקט מצאנו בית באחד מהאתרים הבריטיים להשכרת בתי נופש. גם הבית הזה היה לפחות משבוע ללא כל בעיה! יש בעלי בתים שמציינים שאין להם בעיה להשכיר לתקופות קצרות, גם בשיא העונה. צריך לחפש ולעבוד קשה...
-
-
יום המעבר מצפון ווילס ללונדון עלול להיות ארוך ומייגע- 5 שעות לפחות של נהיגה שיכולות להתארך אם יש פקקים (למשל סביב Birmingham).
הייתי שוקלת לעבות את החלק הזה של הטיול עם לינת לילה לפחות בדרך. נקודות עניין אפשרויות בדרך (מניחה שבחלקן כבר הייתם, אבל רושמת בכל מקרה):
Ironbridge, RAF Museum Cosford,
Warwick Castle, Stratford-upon-Avon
Cotswolds, Oxford
-
תודה על הרעיון. זה בהחלט אפשרות. בחלק מהמקומות שהיצעת באמת היינו, אבל בהחלט אפשר למצוא בדרך מקומות שלא.
חשבתי לעבור ללילה או שנים לשמורת Brecon Beacon בדרום וילס אבל אני רואה שזה מאד מאריך את הדרך ללונדון אז לא בטוחה שזה שווה לזמן כל כך קצר.
-
גלית, יש לך קישור לסיפור הטיול שלכם בפיק דיסטריקט ?
-
-
תודה.
בינתיים הזמנו לינה לשבוע בצפון ויילס בעיירה “בטסי”.
מחפשים עוד יעד לבלות כיומיים בערך בדרך ללונדון.
אפשרות אחת זה דרום ויילס בדגש על שמורת Brecon Beacon שנראית מרשימה, אפשרות שניה שחשבתי עליה זה זה עצירה בפיק דיסטריקט שטיילנו בעבר בחלקים ממנו, אבל מניחה שנצליח למצוא אתרים למלא יומיים שם. אבל איכשהו הכל נראה לי more of the same למה שנראה ונחווה בצפון ויילס. יש איזה רעיון לחוויה מעט שונה?