קריעת הדרכונים חוזרת!!!
-
אז עכשיו חורף, ומשרד הפנים כנראה רוצה להנפיק הרבה דרכונים ביומטריים…
חזרנו מונציה היפה, ובביקורת הגבולות הבקר משך את הדפים, פלט “הדרכון קרוע לא תוכלו להשתמש בו יותר” ושלח אותי ואת אישתי לפקידת הגירה שהנפיקה אישור כניסה חד פעמי.
המעצבן – בדרכון (בן פחות מ-5!!) הייתה גם ויזה לסין ל-10 שנים ועכשיו צריך להוציא דרכון חדש (2*155 ש”ח) ללכת ולהנפיק ויזה חדשה (2*100 ש”ח) והפקידה חסרת המושג עוד פלטה בחיוך יהיר “אז תיסעו עם 2 דרכונים” (לא תקף לגבי סין)
שימו לב שלרוב הלשכות של משרד הפנים צריך להזמין תור מראש (בחלק מהלשכות התורים הזמינים הם שבועיים קדימה) אךמאידך כבר לא צמודים ללשכה בעיר המגורים -
מרגיז מאוד. אולי כדאי להתחיל לצלם את הדרכון לפני הגעה לביקורת הגבולות, למקרה שיהיה צורך להוכיח שאכן היה נזק לא סביר באשמת הבקר.
-
או לעבור במכונות ולא אצל הפקידיםהמכונות המוגדרות “ביומטריות” עובדות גם עם דרכונים רגילים, לפעמים אפילו יותר טוב על הרגילים
-
-
נכון ללפני שבוע עבר בביומטרי גם הדרכון הרגיל
-
@dyarok אמר:
אז זהו.. שכבר לא,
בפעמיים האחרונותת זה לא עבר (לפני כן, כן)
לפעמים עובד ולפעמים לא – גם לביומטרים.פעמים רבות קורה בקבוצה שאני נוסע איתה שהדרכון הלא ביומטרי שלי עובר ודווקא בעלי הביומטרי נתקעים.
בקיצור למיטב ידיעתי המכונות או הדרכונים (או שניהם) באיכות פחות מבינונית ולכן דרכונים רבים נדחים בלי קשר לאם הם ביומטרים או רגילים. במקרה של דחיה כדאי לנסות מכונה אחרת.
-
@dyarok אמר:
אז עכשיו חורף, ומשרד הפנים כנראה רוצה להנפיק הרבה דרכונים ביומטריים…
חזרנו מונציה היפה, ובביקורת הגבולות הבקר משך את הדפים, פלט “הדרכון קרוע לא תוכלו להשתמש בו יותר” ושלח אותי ואת אישתי לפקידת הגירה שהנפיקה אישור כניסה חד פעמי.
המעצבן – בדרכון (בן פחות מ-5!!) הייתה גם ויזה לסין ל-10 שנים ועכשיו צריך להוציא דרכון חדש (2*155 ש”ח) ללכת ולהנפיק ויזה חדשה (2*100 ש”ח) והפקידה חסרת המושג עוד פלטה בחיוך יהיר “אז תיסעו עם 2 דרכונים” (לא תקף לגבי סין)
שימו לב שלרוב הלשכות של משרד הפנים צריך להזמין תור מראש (בחלק מהלשכות התורים הזמינים הם שבועיים קדימה) אךמאידך כבר לא צמודים ללשכה בעיר המגוריםלמה ללכת להוציא ויזה מחדש?
כולם אמרו לי שלמשל לUSA אתה פשוט צריך לבדוק שכאשר חותחים לך את הדרכון עם הויזה לא חותחים את החלק של הויזה וזהו, כאשר אתה טס לUSA אתה טס עם 2 הדרכונים, לסין זה לא אותו דבר? -
תקרא את ההודעה הראשונה עד הסוף. כתוב שהם מתכוננים לנסוע לסין ולשם הכלל של שני הדרכונים לא תקף.
-
שאלה קצת נאיבית: כיון שזה סיפור חוזר.
האם יכול לעזור שלוקחים את שם הבקר והשעה בה זה קרה?
לדרוש פיצוי על ההוצאה המיותרת לויזה לסין...ובזבוז הזמן?
-
לצערי, לפי תגובות רשות האוכלוסין ובית המשפט, נראה שכן:
מרשות האוכלוסין נמסר בתגובה:
"אנו דוחים בתוקף טענות בדבר השחתה מכוונת של דרכונים לכאורה והדברים כבר נבדקו לפני חודשים מספר. הטחת האשמות ברשות ממשלתית לצורך הסרת אחריות אישית על דרכון אינה מקובלת עלינו. כל בעל דרכון שסבור כי נעשתה בדרכונו פעולה שלא היתה צריכה להיעשות, מוזמן להגיש תלונה רשמית בדרכים המקובלות. נבהיר כי בשבוע שעבר נדחתה על ידי בית המשפט עתירה בנושא והעותר חויב לשלם הוצאות משפט".* גם חה"כ מר שלח, הודיע לפני שנים שיטפל בבעיה(העוזר שלו ביקש מבעלי-הדרכון שהושחת שישלחו לו את הפרטים, מאז חלפו כמה שנים...).
* לפחות קרעו לו את הדרכון כשהגיע לארץ, לי עשו זאת ביציאה מהארץ-לא הטריד אותם שאני עלולה להעצר/להשלח חזרה ארצה (אולי תביעה נגד שר-הפנים ופקידיו).
-
מקרה התלונה במשפט נשמע לי הזוי.
היו הוכחות . ויחד אם זה לא הבנתי האם רואים בצילומי המכונה שהיא אישרה לו מעבר.
.......הבן אדם טוען שהחתימו לו את הדרכון ואין חתימה....מוזר...
מעניין אם היו תביעות נוספות שעליהן לא מספרים…
ואולי אנשים פשוט מוותרים כי יודעים שלא יצא להם מזה כלום.
כנראה שבאמת צריך להעזר במצלמות.
-
כנראה התלונות נסגרו "מחוסר עניין לציבור", אם זו התגובה של לשכת-האוכלוסין: ברשות האוכלוסין וההגירה התייחסו לטענות":הרמיזה על מעשים מכוונים לכאורה בלתי מתקבלת, ולא נסבול הכפשה של הרשות או של עובדיה" (בקיצור התנהלות של "רפובליקת בננות")- מתוך המאמר הזה.
*בעברית מסורתית: "לכי תוכיחי שאין לך אחות".
ובלי להזכיר את הבעיה שיש בהתנהלות של אבטחת המאגר(גם משאלה זו הרשויות מתחמקות).
-
@ח-ג אמר:
תקרא את ההודעה הראשונה עד הסוף. כתוב שהם מתכוננים לנסוע לסין ולשם הכלל של שני הדרכונים לא תקף.
תודה, כנראה שפספסתי, ולא ידעתי

-
אני באמת חושב שמדובר בטעות אנוש ולא מחדל ציבורי.
לשום גוף ציבורי אין עיניין בפגיעה מכוונת באזרח.
-
רשות האוכלוסין מציינת שפגיעה בדרכון זו עבירה פלילית. נדרשות הוכחות שהדרכון לא נפגע לפני שהגיע לידי הבקר.
על הבקר לדווח לבעל הדרכון אם ראה בו פגם ....
איך תוכיח שהבקר פגע בדרכון?
לכן כמו שציין אחד המגיבים הראשונים, כנראה שאין ברירה אלא לצלם את הדרכון (להסריט תוך כגי דפדוף?) טרום הגשתו לבקר בכל נקודת מעבר ואחריה...או לדפדף לעיני הבקר.
ד.א. איכות הנייר בדפים הפנימיים בדרכונים החדשים לו משהו...
-
אם היית מוציא בזמנו את הכרטיס הצהוב למעבר מהיר במכונות הישנות יותר עם טביעת כף יד, זה לא היה קורה לך כי אתה בכלל לא עובר דרך הבקרים ולכן גם אף אחד לא יקרע לך את הדרכון.
אבל זה בהחלט מעצבן ומקומם מה שקרה לך.
תתנחם בכך שעם הדרכון הביומטרי גם לא תצטרך לעבור דרכם אלא דרך המכונות החדשות יותר.
-
נטל ההוכחה על בעל הדרכון.
איך ? כפי שימצא לנכון.
עדיין משוכנע שאנשי בקרת הגבול לא גורמים מזק בכוונה תחילה.
הם מייצגים את הרשות והמדינה והם הפנים הראשונות והאחרונות שאנו רואים בכניסתנו וצאתנו ממדינת הקודש.
-
ועדיין לא בטוח שהם עוברים את כל מבחני הכשירות לעבודה בתנאים הנתונים... שלא נכנסת רוח שטות בחברה הצעירים שיושבים שם.
לפי מה שקראתי הרשות מודעת לכך שהם עובדים בעומס יותר ויותר מידי שעות...
-
לי היה כרטיס אבל באופן מפתיע הפסיק לתפקד כשנה אחרי חידוש כרטיס קודם. יצאתי איתו מהארץ. המכונה לא קיבלה אותו עם שובי.
לא ניתן היה לחדש.
-
@משה-22 אמר:
אני באמת חושב שמדובר בטעות אנוש ולא מחדל ציבורי.
לשום גוף ציבורי אין עיניין בפגיעה מכוונת באזרח.
אין לייחס "טעות אנוש", למאות מקרים שארעו בדיוק כשהפסיקו עם הנפקת הדרכונים הרגילים (כולם אירעו בזמן קצר).
זו לא מקריות(אנחנו כבר לא בגן-שרה).
וכדי שאדם יחליט לצלם את הדרכון לפני שהוא מגיש אותו לבקר - א. הוא צריך לדעת מראש שהבקר עלול לעבור עבירה.
ב. והמדינה עלולה לנקוט בשיטות של עבריינים, כדי לאלץ את אזרחיה לעבור לדרכון הביומטרי, בשנת 2017 לא היה לו ביקוש (בגלל בעיית המאגר הלא מאובטח- עוד התנהלות לא אחראית של המדינה).
אז גם אם הייתי מצלמת את הדרכון, בספק אם הבקר היה נותן לי את פרטיו או מאפשר לי לצלם אותו, להגיש תלונה במשטרה (לא עוזר במדינתנו), גם אם הבקר סיכן אותי כשחתך את דרכוני כשיצאתי מהארץ.
והכל בחסות שר הפנים ("הוא זכאי").