ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דוחות בשוויץ

פורום אירופה
    שוויץ
    14
    32
    3568
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עבד פרוגה
      עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

שלום רב

למישהוא יש מידע לגבי דוחות בשוויץ.. מישהוא מכיר משרד עו"ד מקצועי שמטפל בדברים כאלה..

כל שני וחמישי אני מקבל דוח לתשלום האחרון על סך 1020 פרנק שוויצרי ולפניו 360 פרנק וזה לא נגמר

תודה מראש

yo533 rani-b משה 22 אביבית555 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yo533
        yo533 @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

על מה הדוחות..

אתה גם יכול לפנות לחברת ההשכרת הרכב. 

בדר”כ בשוויץ אין טעויות. אם עברת מהירות אפילו ב5 קמ”ש יש לך דו”ח. יש מצלמות ווידאו בכל מנהרה ובכל פינה.

בהצלחה

lbd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • lbd
          lbd @yo533 נערך לאחרונה על ידי

@yo533

עו”ד יעלה יותר מהקנס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • עבד פרוגה

דוחות מהירות כנראה ממצלמות..

זאת הבעיה.. אני לא יודע מה לעשות מצד כמו שאמרתם עו"ד יעלה הרבה כסף ומצד שני אני לא יכול להתחלם חייב לטפל בנושא.. אבל מדובר בסכום של 5000 שקל לא מעט

imeshy יונית דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • imeshy
              imeshy @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

מה לעשות?

לשלם

וללמוד לפעם הבאה, שבחול נוהגים בדיוק לפי החוקים ולא מניחים שיהיה בסדר, כמו בארץ. שיעור יקר אבל חשוב.

• rani-b
                rani-b @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

חבר שגר בשוויץ סיפר לי שגובה הדוחות שם נקבע לפי ההכנסה של הנהג והחריגה מעל המהירות המותרת. אז דווקא כן הייתי מנסה לפנות ואולי יפחיתו. תכלס, איך לעשות את זה – אין לי מושג 

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ?
                  משתמש שנמחק @rani-b נערך לאחרונה על ידי

אפשר להתקשר לשגרירות השוויצרית, לא בטוח שיצא מזה משהו. 

ולשלם. 

• משה 22
                    משה 22 @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

במקומך אם מדובר על סכום ששווה ל1200 יורו לערך.

בשביל למנוע ניירת דואר בירוקרטיה בלבול וסבל.

קונה כרטיס טיסה לשוויץ לאחר ברור הכתובת שניתן לשלם בה ישירות בשוויץ כמו סניפי דואר לדוגמא ובודק אולי במקביל נושא איחוד קנסות.

ומקבל אישור מקומי ומקורי על התשלום.

וגם מריוח נסיעה לחול משולבת טיול וגם מסיים עם הסיפור אחת לתמיד.

רק כשתנחת בשוויץ הפעם תשכור רכב נורמלי עם מערכת נהיגה אוטונומית ואז תמנע מצילומי מצלמות מהירות.

• יונית
                      יונית @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

אם אתה יודע שאכן אלו מצלמות מהירות ונסעת במהירות מופרזת כנראה (ובשבילם גם 5 ק”מ מעל המותר זה מופרז לא כמו אצלנו)

אז --הדרך היחידה היא לשלם.

בדוק שאכן גורם התשלום הוא תמיד אותו גורם, כי יתכן שחלק מהדוחות הם מרשות מקומית וחלק מהרשות הארצית.

בדוק את מספר חשבון הIBAN שמופיע על הדו”ח, כנס לבנק בו מתנהל החשבון שלך בארץ, או אולי לבנק הדואר- ובצע העברה כספית של הסכומים על הדוחו”ת. 

בטיול הבא- תדע להיזהר ממהירות מופרזת ולא תשלם קנסות.

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה אמר:

דוחות מהירות כנראה ממצלמות..

זאת הבעיה.. אני לא יודע מה לעשות מצד כמו שאמרתם עו"ד יעלה הרבה כסף ומצד שני אני לא יכול להתחלם חייב לטפל בנושא.. אבל מדובר בסכום של 5000 שקל לא מעט

ראשית חוכמה לדעתי כדאי לבדוק שאכן מדובר בדו”ח לגיטימי ולא באיזשהו פישינג.

שנית אם אכן הדו”ח מוצדק מה יצא לך מעורך דין? עורך דין לא יכול להעלים עבירה שאכן התרחשה. מה הציפיות שלך מעורך הדין?

• אביבית555
                          אביבית555 @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

מבאס אבל באירופה ובמיוחד בכמה מדינות כמו הולנד ושוויץ מאד קפדנים בענייני מהירות ויש מצלמות בכל חור. גם סטייה של 3 קמ"ש "מזכה" בדו"ח.

דבר ראשון הייתי מנסה לתרגם עם גוגל טרנסלייט את הדוחות ולהבין אם יש הסבר למי ניתן לפנות לבירורים או ערעורים. אולי חלק מהתשלום הוא קנס על אי תשלום בזמן ולגבי זה ייתכן שיהיו סלחניים ויסכימו לוותר על כפל הקנס (לחברים בהולנד זה עבד).

לאחר מכן נסה להבין מה סך הדוחות. אם הסכום ממש גבוה ייתכן ששווה לך לטוס לשוויץ ולשלם שם במקום לשלם עמלות לבנקים, ועל הדרך להנות גם משוויץ (עם תחבורה ציבורית הפעם....)

• עבד פרוגה

שלום רב לכולם

תודה רבה לכם על התגובות ומידע

ככה זה נסגר בסוף, דיברתי עם עורך דין מהארץ שהוא גר שם בציריך,

כמו שנאמר אכן שם מחשבים את הקנס לפי ההכנסה השנתית הוא אמר לי שיש לו חברים שקיבלו קנסות ביותר מ 40 אלף יורו,

והדוחות שקיבלתי הם מוצדקים, בשבילם מהירות של 1 קמ’’ש יותר מהמותר היא עבירה חמורה, ואם הייתי גר שם היו עושים הרבה יותר והעונש הוא יותר, אשתו במקרה קיבלה שלילת רישיון נהיגה,

360 פראנק הם רק עבור טיפול בתיק, 1020 פראנק הם הקנס ועלות משפטית

לדעתי הם מאוווד מגזימים בהתנהלות שלהם גם עם האזרחים שחיים שם וגם עם התיירים שלא מכירים את האיזור ואת החוקים לעומת ההתנהלות של אוסטריה שם רק 30 יורו הדוח לנסיעה במהירות מעל המותר.

אבל אין מה לעשות בסוף חייב לשלם ולגמור עם זה שלא ימשיכו לרדוף אותי בכל חיי,

בסוף לא הייתה לי ברירה שילמתי בהעברה בנקאית לחשבון המצורף כ 3700 ש’’ח ועוד 95 ש’’ח עמלת העברה

שוב אני מודה לכם על התגובות והעזרה

משה 22 אביבית555 imeshy 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • משה 22
                              משה 22 @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

אולי תפרסם את שם העורך דין כי נראה לי שתהיה לו הרבה עבודה בפורום הזה.

רק נהג סופר מומחה ועירני או מצוייד במערכות רכב מתקגמות לא יתפס באירופה במהירות.

• אביבית555
                                אביבית555 @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

תודה שחזרת לעדכן

• imeshy
                                  imeshy @עבד פרוגה נערך לאחרונה על ידי

@עבד-פרוגה

תודה על העדכון.

צריך לשנות פאזה, להיות עירני לתמרורים או למהירות בתוכנת הניווט ולא לעבור מעל.

אפשרי.

תודה על השיעור לכולנו

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • משה 22
                                    משה 22 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

גם מי שנזהר ימעד לאחר כמה שעות נהיגה.

בעיקר כאשר מדובר על אפס סבלנות.

אכיפה מהקמש הראשון.

ולכן המלצתי וממליץ לשכור רכב שמותרן בו מערכת נהיגה אוטונומית ואז אין סיכוי שיעבור על המהירות המותרת.

נכון שכיום המערכת מותקנת רק ברכבי פאר אבל בסוף זה משתלם ולא רק בגלל הדוחות ואיכות הנהיגה והכל.

imeshy דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • imeshy
                                      imeshy @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

יצא לי לנהוג בשוויץ פעמיים, וגם בגרמניה. אין ספק שצריך להיות מרוכז, אבל ברגע שמבינים שמה שכתוב על התמרור זה מחייב ולא המלצה, אז זה עובד. 

היו מקרים בהם כבר לא זכרתי את מה שרשום שם, ואז הצצה קטנה בוייז עושה את העבודה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • יונית
                                        יונית נערך לאחרונה על ידי

צריך בעיקר להיות מודעים לתרבות הנהיגה- לדוחות ולמדיניות אפס סובלנות כלפי עבירות תנועה.

אנחנו נוהגים עשרות שנים בחו”ל מעולם לא קיבלנו קנס לתשלום (אפילו לא בהולנד או שוויץ הקפדניות יותר)

כשכתוב בשלט מהירות מוגבלת ל30 קמ”ש אז אנחנו ננהג במהירות זו גם אם מאחור מזדחלת שיירה עצבנית של מקומיים (רק נזוז הצידה כשאפשר לפנות את הדרך).

משתמשים באמצעי נווט שמגדירים מהירות מותרת ובמרבית המכוניות המושכרות ,לדעתי, בשנים האחרונות בוודאי יש מערכות אוטומטיות של הגבלת מהירות (וגם צפצופים ושריקות כשמתקרבים לפס הפרדה ועוד קולות מעצבנים).

פשוט צריך לנהוג “כמו שצריך” -זה הכול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • eladros
                                          eladros נערך לאחרונה על ידי

הנה מה שקרה לי בשווייץ. הבהרה: הכל נכתב בהומור.
                                          כמובן ששילמתי למזלי הסתכם ב 160 שח לערך

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158719973695278&id=835045277

• דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22 אמר:

@imeshy

גם מי שנזהר ימעד לאחר כמה שעות נהיגה.

בעיקר כאשר מדובר על אפס סבלנות.

אכיפה מהקמש הראשון.

ולכן המלצתי וממליץ לשכור רכב שמותרן בו מערכת נהיגה אוטונומית ואז אין סיכוי שיעבור על המהירות המותרת.

נכון שכיום המערכת מותקנת רק ברכבי פאר אבל בסוף זה משתלם ולא רק בגלל הדוחות ואיכות הנהיגה והכל.

יש לי ותק של הרבה אלפים של קילומטרים באירופה שפרושים על לא מעט שנים ולא מעט ארצות, כולל כאלה שנחשבות לקפדניות יותר,

מעולם לא קיבלתי דו”ח.

אין בעיה לקבוע בנווטן (GPS) התראה ברגע שעוברים את המהירות המותרת, לא צריך רכב פאר מספיק סלולרי סטנדרטי.

ח.ג משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון