סקי ספארי איטליה צרפת
-
אהלן חברים,
גולשים מנוסים 20 שנה, נוסעים דרך מילאנו מה 6.2 עד 16.2 ל11 ימי גלישה אלא אם נרצה לנוח איזה חצי יום :).
חרשנו את עמק אאוסטה כבר הרבה פעמים ואנחנו מתכוונים לסיים 2-3 לילות אחרונים בצרוויניה, נשמח להמלצות/ רעיונות לגבי אתרים ברמה לשאר הימים, חשבנו אולי לגוון ולחצות דרך התעלה לכיוון שאמוני אולי או להבדיל לאסור מילקי ואי. מה דעתכם? כל רעיון אחר יתקבל גם בברכה, יש גמישות מלאה עם הרכב.
המון תודה
-
הצעה די פשוטה.
במלפנצה תפנו מזרחה ולא מערבה …..
תסעו לדולמיטים, לשם שינוי.
זה קצת יותר רחוק מאאוסטה.
אתרים ראשיים – שביל החלב, מדונה ועוד.
יונתן
-
גם את הדולומיטים חרשנו עד דק בעיקר בסלה
-
שאמוני נראית לי קצת מבאסת, לא בגלל שהייתי בה, אלא בגלל שהייתי באתר אחר שנחלק ל 4 הרים- אספן בקולורדו. עברתי בין ההרים- מבאטרמילק הקל להחריד ועד אספן מאונטיין הקצת משעמם. ההר השווה הוא סנואומאס. בדיעבד, לא הייתי הולכת על אתרים מחולקים, החלפת נעל אחת כדי לנהוג היא דבר מעצבן.
וכמובן, אני חוזרת ומדגישה שלא הייתי בשאמוני.
תנו לי מגה הר כמו וייל או צ’רביניה צרמאט ואני מאושרת.
האם חרשתם את כל 5 האתרים של אאוסטה?
-
חוץ ממונטהרוזה וקורמייאר שקרא י שלא התלהבתם ממנו, היית באזור milky way?
-
@
מונטהרוזה הוא אתר מוש. קשה, מאתגר, אפשר לכסות אותו ביום טוב מקצה לקצה, והוא אינו כולל בשלב זה מעבר גבולות. רצה שמועה שיחברו אותו עם צ’רביניה, לא זוכרת מי סיפר לי. קורמאיור אפשר לעשות יום אחד אם לא ניסיתם. לה טוויל אחלה אתר. לא הייתי במילקי וויי. רק באאוסטה והדולומיטים.
-
אם זה הקצב, אז תעשו 3 ימים באבוריאז, 3 ימים בשאמוני, יום בפיל, יום מונטה רוזה, וסיום צ׳רביניה.
נראה לי זה בול מה שאתם מחפשים
-
ולא לשכוח את לה טוויל, אחלה אתר. וגם פילה כמומלץ על ידי תמיד ליום האחרון. פילה ביום שלג היא האתר המושלם ביותר באיטליה לדידי. -
חיבור – צרביניה ל- מונטה רוזה.
ממה שקראתי, זה פרויקט שזז לאט לאט, אם הבנתי נכון מדובר על מעלית מקשרת, ולא בהכרח על יצירת פיסטים חדשים לשני הכיוונים.
כרגיל, מצד אחד רוצים להרחיב את הגיוון לגולשים מצד שני
שיקולי איכות סביבה – לא לפגוע בטבע על ידי יצירת נקודה מקשרת שממנה ניתן לגלוש לשני הצדדים בפיסטים חדשים..
לגבי השואלים – למה אתם לא הולכים לשוטט באוסטריה/טירול
-
לפרויקט קוראים alplink והוא מבוסס על רכבל באורך של 8 קמ.
-
מילקי וואי ,או La via lattea, כמו שהם קוראים לו, אתר מצויין לדעתי, מספיק לכמה ימים טובים, בשילוב עם החלק הצרפתי בכלל מוצלח, לא הבנתי איפה אתם ישנים, אבל אני הייתי לוקח את
San sicario ולא דווקא את ססטרייר, היא ממוקמת יותר במרכז המרחב אם גישה טובה לכל הכיוונים
יש שם כ450 ק"מ , המקומיים טוענים שיותר...
-
-
גלשתי בויאה לצ’ה – שביל החלב כפי שניקרא בעברית. אתר ענק עם פוטנציאל אדיר.
הבעיה שרובו נמוך משהו. שנה שעברה אמצע מרץ …. על הפנים. התותחים עבדו שעות נוספות.
אבל אם יש הרבה שלג , אז זה אתר אינסופי… ממש ככה. כולל חיבור לצד הצרפתי.
אין סוף מסלולים מכל הסוגים.
רק תגיד, איך אתה מתכוון להעביר את הלילות ….
-
שלא לדבר שהוא לא יקר באפן יחסי.
אכן נכון מה שהמליצו כאן על סן סיקריו , אכן עיירה “באמצע”
-
אבוריאז לא הייתי אבל כשחקרתי את האתר וקראתי בפורומים הרבה מדברים על לישון במורזין שמקושרת מצוין לאתר. יכול להיות שזה יותר קל כי לדעתי באבוריאז רוב מכריע של המלונות פועל משבת לשבת בלבד.
לגבי שאמוני יותר קל, תמצאו בבוקינג מה שנוח לכם
אני ישנתי במלון les lancheres אני חושב, מלון כיפי וחמוד עם פאב שמח כשחוזרים מהגלישה ואחלה מאפייה צרפתית אוטנטית לידו.
לא יודע אם הוא מתאים לשלושה אבל מה שחשוב בשאמוני זה בעיקר שהמלון יהיה קרוב לקו הסקי בס, או שיהיה חנייה אם אתם עם רכב
-
לגבי וייה לאטה – נחמד ומפוזר בין 6 כפרי סקי שמחוברים כולם. אני הייתי בשנה שעברה בסאוזה , Sauze , כפר מקסים בקצה מרחב הגלישה . הגלישה לססטרייר נוחה וקרובה . הגלישה למונג’נוור , הכפר הצרפתי היחיד במרחב הגלישה, כבר רחוקה יותר , וכדאי להתנייד לשם ברכב – אחרת הגלישה אליו ובחזרה תתפוס את כל היום . -
מכיון שאני מגיע לססטרייר בעוד כששה שבועות [ כבר לא יכול לחכות...] ומכיוון שאני מתכנן לגלוש יום אחד לצרפת [ אם יתאפשר לי לעשות את זה עם הילד]. ומכיוון שהבנתי שהסקי פס מאפשר לגלוש רק יום אחד בצרפת. אני זקוק להמלצה שלך- לא אכפת לי שהגלישה לשם ובחזרה תיקח יום – השאלה אם הגלישה הזאת שווה את המאמץ. מצידי להגיע לצרפת [ קצת בשביל לסמל סוג של X] ואז לגלוש בחזרה. רק לא רוצה שיהי בזבוז של זמן בעמיגה בתור בכל מיני רכבלים ארוכים ולא יעילים. אם מדובר על גלישה הלוך ושוב. דווקא יכול להיות נחמד
-
אמנם לא צרפת, אבל ורביה (Verbier) לא רחוקה ויכולה להיות אופציה מגניבה. בכל מקרה שימו לב שאתם בתאיריכי החופשה של הפריזאים והבריטים. מה שיגדיל את העומסים באתרים הצרפתיים בעיקר. -
@כהן-מיקי אמר:
אמנם לא צרפת, אבל ורביה (Verbier) לא רחוקה ויכולה להיות אופציה מגניבה. בכל מקרה שימו לב שאתם בתאיריכי החופשה של הפריזאים והבריטים. מה שיגדיל את העומסים באתרים הצרפתיים בעיקר.
איך??? איך אפשר לרשום את זה ברצינות?
מSestriere לVerbier זה כמעט 4 שעות לכיון

ואם התכוונת לא למגיב שמעליך אלא לOP, זה עדיין מעל 3 שעות ממילאנו.
אין שום היגיון לעשות את זה ליום גלישה. או ליומיים
Verbier ו4 העמקים הם יעד מושלם לכמה ימים עם טיסה לג’נבה ורכבת ישירה עד Le Chable
-
הבחור שאל לגבי האם כדאי לחצות את המנהרה לשאמוני (מנהרת המון בלאן) ואני הצעתי שואולי כדאי לו לחצות את המנהרה לכיוון שוויץ (מנהרת סט' ברננד הגדול) ולגיע לוורביה. מרחקים זהים.
איפה מופיע בשאלה המקורית ססטרייר?