ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניווט בניו זילנד דרך וויז או דרך מפת גוגל

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    ניו זילנד
    8
    18
    2074
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • doitchmoti
      doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב!

שאלותי הינם:

1. האם יש בעיות תקשורת בניו זילנד שבגללם תכנת וייז  לא תעבוד ואם כן באיזה אזורים הבעיה קיימת עד כמה אחוזים זה שכיח
      2. האם יש בעיות תקשורת בניו זילנד שבגללם מפת גוגל לא תעבוד ואם כן באיזה אזורים הבעיה קיימת עד כמה אחוזים זה שכיח
      3. האם יש בעית תקשורת בניו זילנד שבגללם ג’י פי אס לא יעבוד ואם כן באיזה אזורים הבעייה קיימת עד כמה אחוזים זה שכיח                                                          תודה                  
      aviyada רוני סופר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aviyada
        aviyada @doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

@doitchmoti

1. וויז מצריכה קליטה סלולרית, שמאוד לא מצוייה בכבישי ניו זילנד... 

2. מפות גוגל באופן חלקי - יש אפשרות להוריד מפות למצב לא מקוון, לא תהיה התחשבות בעדכונים על עומסי תנועה וחסימות כבישים 

3. GPS = לווין, בגדול אמור לקלוט בכל מקום (מן הסתם במקומות גבוהים וחשופים תהיה קליטה טובה יותר) 

אני השתמשתי באפליקציית maps. Me שהייתה לי נוחה מאוד ועובדת רק על gps ללא קליטה של רשת סלולרית. אגב, תופסת לכל מקום בעולם ולא רק בניו זילנד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רוני סופר
          רוני סופר @doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

@doitchmoti

וויז היא תכנה מבוססת משתמשים. היא מיועדת למציאת הדרך המהירה בין שתי נקודות על סמך הדיווח המגיע מהמשתמשים באותו הזמן שאתה משתמש בה.

במילים אחרות – אם מספר המשתמשים קטן הדיווח לוקה בדיוקו. ואני מניח שבני וזילנד (לא הייתי), בדרכים הבינעירוניות, מספר המשמתשים דליל. כוחה ויתרונה של התכנה בעיקר בצפיפות הערים.

השימוש בגוגל מאפס מיועד לטעמי, להגיע מנקודה אחת לשניה מבלי להתחשב במצב התנועה. לכן הדיווח און ליין פחות קריטי לדיוק השימוש בה. היכולת להוריד קטעי דרך ולהשתמש בתכנה באוף ליין ברמת דיוק גבוהה הופך אותה לכלי רב ערך בניווט במדינות העולם. זאת ועוד היא נותנת אפשרות ניווט בתנועה רגלית בתוך ערים מיעד ליעד. זה מגדיל את כדאיות השימוש בה בטיולים.

העידכון הגלובלי והמתמיד שלה על ידי גוגל הופך אותה לכלי רב עצמה ומעדיף אתה בעיני על פני מכשירי GPS למיניהם, מה גם שלאלה יש צורות הפעלה המשתנות ממכשיר למכשיר. 

לגוגל מאפס יש עוד יתרות משמעותי באפשרות ליצור מסלולים מראש על ידי “נעיצת” נקודות עניין כך שבשטח המשתמש כמעט ולא צריך להתעסק עם בניית מסלול (כמובן שלפי המאמר הידוע – כל תכנית היא בסיס לשינויים כך שעדיין יש צורך לעבוד על המסלול גם בשטח).

אני יכול להרחיב עוד, אבל התובנה שלי ברורה – גוגל מאפס זה הכלי האולטימטיבי לשימוש המטייל, בין בנסיעה בין ובתוך הערים ובין בהליכה בתוך הערים. 

Sailor keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Sailor
            Sailor @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

גם גוגל מפס במצב אונליין משתמש בנתוני תנועה על פי תנועת משתמשים ודיווחים, הן של משתמשים והן בתקשורת.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רוני סופר
              רוני סופר @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

נכון. אבל עיקר כוחה לא בזה. הווייז לעומת זאת תטעה אותך אם אין לה מסה קריטית של משתמשים. מנסיון.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • keves160
                keves160 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

בווייז לעתים מספר המשתמשים קטן לא בגלל שיש מעט נוסעים בכבישים, אלא כי הם משתמשים בתוכנות ניווט אחרות ולא מכירים את ווייז. עדיף גוגל מפות בניו זילנד, ואגב, בנסיעות בינעירוניות גם מפה מנייר עושה את העבודה. ממילא אין יותר מדי כבישים או יותר מדי פקקים. זה גם משמש גיבוי כשאין קליטה סלולארית, ובניו זילנד האינטרנט והרשת הסלולארית כל כך דפוקים שלפעמים גם בתוך מקום יישוב היה קשה להתחבר. 

לגבי שלושת השאלות – בעיות התקשורת בניו זילנד לא עושות הבחנה בין תוכנה אחת לשנייה לגבי ווייז וגוגל מפות, וכמו שאמרו, בשביל זה אפשר בגוגל מפות להוריד מפה לאוף ליין. 

• רוני סופר
                  רוני סופר @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

מפה מנייר – פאסה. 😋

thomas757 yaffabe 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Sailor
                    Sailor @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

הנסיון שלי ממקומות בהם השימוש בגוגל מפס נפוץ הוא שגוגל מכוונת לדרך המהירה ביותר בפועל, תוך עקיפת פקקי תנועה בהצלחה.

תוכנות אחרות, ביניהן וייז שאינן בשימוש רב מצליחות פחות במשימה.

• doitchmoti
                      doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

כנראה שלא הבהרתי מספיק טוב את שאלתי וזאת על פי התשובות שקיבלתי.

כוונתי הייתה מה אחוז הסיכוי בכל תכנה שיהיה בעיות תקשורת והיא לא תעבוד וזאת על מנת לדעת האם אפשר להסתמך על אחת התכנות או שאין סיכוי ואני חייב להכין מפות גוגל מהבית ולבוא עם מפות מודפסות (פשוט רציתי לחסוך את זה)

אשמח לקבל תשובות לאחר ההבהרה

תודה 

• רוני סופר
                        רוני סופר @doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

@doitchmoti

קיבלת תשובות.

אם יש בעיות תקשורת כל התוכנות תפגענה.

היתרון של גוגל מאפס הוא שאתה יכול להוריד את המפות שאתה צריך ואז התוכנה תעבוד גם ללא תקשורת.

אתה לא צריך להדפיס דבר. אפשרות ההורדה מובנית בתפריט.

ככל שתוריד שטחים קטנים יותר רמת הדיוק ב off line תהיה גדולה יותר.

keves160 doitchmoti 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • keves160
                          keves160 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

ובכל מקרה, גם אם אתה רוצה עותק נייר, אין שום סיבה להדפיס. אין בעיה להשיג מפות חינמיות בניו זילנד בדוכני האינפורמיישן השונים. הרבה יותר נוח מערימת דפים ממדפסת. 

• thomas757
                            thomas757 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

פאסה אבל כיף 🙂

• רוני סופר
                              רוני סופר @thomas757 נערך לאחרונה על ידי

@thomas757

כל אחד והגיג שלו. קטונתי. 😜

• doitchmoti
                                doitchmoti @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

רוני תודה

מכיוון שאיני בקיא במפות גוגל  כל נושא ההדפסה היה בגלל שלא ידעתי שניתן לקבל את מפות גוגל  גם ללא תקשורת. לכן

1. לנו יש מכשיר סמסונג proj7 אודה לך אם תוכל להנחות אותי שלב אחרי שלב כיצד אני מוריד את המפות כאשר אין אינטרנט.
                                2. שאלה נוספת במידה ואתה או מישהו אחר מתמצאים האם במפות גוגל אני רושם עצירות ביניים ואיני רושם אותם לפי סדר האם הוא מסדר אותם בסדר הנכון. לדוגמא רשמתי מקום מוצא חיפה  יעד סופי אילת וארשום לו נקודות עצירה בדרך לפי הסדר הזה דימונה,באר שבע, זיכרון יעקב , האם הוא ייקח אותי על פי הסדר שרשמתי דהיינו ייקח אותי עד לדימונה יחזיר אותי לבאר שבע  יחזור לזיכרון יעקב ומשם ימשיך עד אילת או שהוא כבר יסדר את הסדר הנכון. הכוונה האם אני צריך לבדוק מהו הסדר הנכון של העצירות על פי היעדים  לפני שאני רושם לו עצירות ביניים או שהמפה יודעת כבר לסדר אותם לבד
                                3. תודה 
                                דוקטור דו ליטל רוני סופר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • דוקטור דו ליטל
                                  דוקטור דו ליטל @doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

@doitchmoti

1. במכשיר שלך תכנס לתפריט (תצביע על שלושת הקוים האופקיים בשדה הכתיבה), בתפריט תבחר Offline maps, במסך שיפתח תבחר Select your own map, תפתח המפה – תסמן את השטח שאתה רוצה לשמור על המכשיר.

גודל המפה מוגבל אבל אתה יכול לבחור כמה מפות שאתה רוצה (מוגבל לגודל הזיכרון של המכשיר), כך שאתה יכול לכסות את כל השטח שאתה מעוניין בו.

אני ממליץ להוריד גם אפליקציה שיותר “טבעי” לה לעבוד off line, הוזכרה אופציה אחת ואני מציע גם את here, גם היא חינמית. תוריד אותה ואת המפה עוד בארץ ולא תלך לאיבוד.

2. ככל שאני מכיר google maps יסיע אותך בדיוק לפי הסדר שרשמת את היעדים, לא מכיר פונקציה לאידאליזציה של המרחקים. מקווה שאני טועה ומישהו אחר יראה לנו את האופציה.

לדעתי התוצאה הטובה ביותר תתקבל אם תפתח מפה משלך ב google maps במחשב שלך, שם אתה יכול לסדר לך מסלול מתאים עם כל נקודות הביניים. אחרי כן במכשיר הסלולרי שלך תתחבר למפה שיצרת (your places => Maps) ויש לך מסלול מסודר למהדרין.

• רוני סופר
                                    רוני סופר @doitchmoti נערך לאחרונה על ידי רוני סופר

@doitchmoti

אצלי בתפריט:

לחיצה על שלושת הקווים כמו שדולי אמר.

לחיצה על ''כשאין חיבור לאינטרנט''

לחיצה על ''בחר מפה משלך''

ואז כמו שנאמר מורידים כמה מפות שאתה רוצה, לאיזה מקטע שתבחר ויכול לשנות לשם מפה מובן.

כשאין אינטרנט אתה חוזר באותה הדרך ובוחר את המקטע המתאים.

לשאלה השניה - כמו שדוליטל אמר - אין אופטימיזציה מובנית.

אבל אחרי שהכנסת מה שרצית יש אפשרות לגרור את המקומות לסדר הנכון. תתנסה. זה קל.

אבל לא הייתי ממליץ להכניס מסלול ארוך יותר משנתיים שלוש נקודות ולרענן מדי פעם. 

פשוט פחות מסורבל ורגיש.

yaffabe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • yaffabe
                                      yaffabe @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

לא תמצא אותי מטיילת ללא מפת נייר (כתוספת תוכנת ניווט), אני אוהבת לדעת היכן אני במרחב...

• yaffabe
                                        yaffabe @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

דרך אגב, אם תוריד בוויז אתרים אליהם אתה רוצה להגיע, כשאתה מחובר לאינטרנט, הוויז יזכור את מקומם גם כשאין אינטרנט ויפעל כ GPS.

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון