ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שלדמינג - קצת מידע

פורום סקי וסנובורד
    אפרה סקי
    5
    13
    1238
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jisaacs
      jisaacs נערך לאחרונה על ידי

אם אני רואה נכון – מדובר במסגרת סקי אמדה.

האתר כ- 3 שעות נהיגה מוינה

האם זה נכון והאם אפשר לקבל עוד מידע

יונתן

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מ. פולני
        מ. פולני @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

הכל נכון. 

ארבעה הרים מחוברים בקישוריות (מסלולים/מעליות) – האוזר קייבלינג, פלנאי, הוכוורצן וראייטראלם (אם אתה עומד בעיירה ומסתכל על ההר – זה משמאל לימין, כלומר הפוך ממה שכתבתי….).

פלנאי הוא האתר המכרזי, שנמצא מעל מרכז העיירה. העומס בהתאם.

כפי שכתבו בשרשור קודם עם טעות קטנה – כל שנה בפברואר יש תחרות גביע עולם. לא אליפות העולם שהיתה בשלדמינג בפעם האחרונה ב-2013. טד ליגטי לקח 3 זהב ולינדסי וון השאירה את הרצועות על ההר ופונתה במסוק. לקרוא לזה “עוד” גביע עולם או להשוות לבנסקו או כל סללום אחר זה אנדרסטייטמנט. אחד הסללומים הכי יוקרתיים שיש. תחרות לילה עם אלפי צופים מוטרפים. חבר שלי היה שם ושלח לי סרטונים.

העיירה נחמדה ויש לא מעט מסעדות. גם הספא העירוני לא רע.

מבחינת אזורי גלישה – ההעדפה האישית שלי היא פלנאי ורייטראלם. נבחרת אוסטריה מתאמנת לפעמים ברייטרלאלם.

פלכאו נמצאת במרחק 20 דקות נסיעה. משם אפשר לגלוש עד אלפנדורף ובחזרה. 

DoronM ldude 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • DoronM
          DoronM @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

מסכים לחלוטין, ובנוסף:

גם המסלולים בהוכוורצן נהדרים. 

רייטראלם הוא האתר היחיד באוסטריה שמתהדר בשלוש מדליות זהב על איכות המסלולים (לדעתי בצדק). 

הייתי שם לפני שבוע, ונבחרות אוסטריה וסלובקיה התאמנו ברייטראלם. 

לחובבי הז'אנר, יש אחלה מערך גדול של ברכות תרמיות חיצוניות ופנימיות, עם ספא מכל הסוגים, בעיירה רטדשטאט, כרבע שעה נסיעה משלדמינג.

אגב, גביע העולם, כשהייתי, לפני כמה ימים, בניית היציעים לתחרות היתה בעיצומה. אני מניח שהתחרות תהייה בתחילת פברואר. 

ד. 

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מ. פולני
            מ. פולני @DoronM נערך לאחרונה על ידי

@DoronM

הספא הוא באלטנמרקט, ליד מפעל אטומיק. לא ברדשטט. (למרות שזה כמו שאגיד שמשהו בתל אביב ולא בגבעתיים...)

אכן ספא מומלץ. שרצתי בו מספיק פעמים. מהמשובחים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ldude
              ldude @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

1. אם אני לא טועה זה קצת יותר משלוש שעות מוינה . משהו כמו 3.20 אבל רוב הדרך על אוטוסטרדה.   2. למיטב זכרוני הסקי פס של שלדמינג כולל את פלכאו . לשיקולך כשאתה מזמין מלון אם אתה מתכנן נסיעות. הייתי בשנה שעברה ונהניתי מאוד [ כתבתי בבלווג שלי פוסט ארוך- אתה יכול לחפש]. 3. לטעמי זה אתר שמתאים בעיקר לגולשים “בינוני- טוב”.   הרבה אדומים יפים. אל תפספס את מסלול 2 עם המוסיקה שמתנגנת ברמקולים. זה חתיכת קטע מגניב. העיירה יפיפייה . באמת , ממש נחמד סתם להסתובב בה. שים לב- החנייה  [ לגולשים] עולה כסף. עניין מרגיז כשלעצמו.
              Maki869 DoronM מ. פולני 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Maki869
                Maki869 @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude

איזה חניה עולה כסף? 

בשאלדמינג?

ldude תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • DoronM
                  DoronM @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude

החניה בשלדמינג עולה כסף רק בעיירה עצמה, ולא בחניוני הסקי שליד המעליות. 

גם בעיירה עצמה, מדובר על מדחנים. לא משהו חריג או יקר. 

כל החניות ליד מעליות הסקי (ויש חניות בשפע), הנן ללא תשלום. 

עוד נקודה חביבה, השנה עשו שיפוץ מטורף בתחנות הרכבל של Planai. לא משהו קוסמטי, אלא הרסו ובנו הכל מחדש. גם למטה, גם בתחנת האמצע וגם למעלה. שילבו עץ ומסכים גדולים. רמה גבוהה ביותר. 

ד. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • מ. פולני
                    מ. פולני @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude אמר:

@מ-פולני

1. אם אני לא טועה זה קצת יותר משלוש שעות מוינה . משהו כמו 3.20 אבל רוב הדרך על אוטוסטרדה.   2. למיטב זכרוני הסקי פס של שלדמינג כולל את פלכאו . לשיקולך כשאתה מזמין מלון אם אתה מתכנן נסיעות. הייתי בשנה שעברה ונהניתי מאוד [ כתבתי בבלווג שלי פוסט ארוך- אתה יכול לחפש]. 3. לטעמי זה אתר שמתאים בעיקר לגולשים “בינוני- טוב”.   הרבה אדומים יפים. אל תפספס את מסלול 2 עם המוסיקה שמתנגנת ברמקולים. זה חתיכת קטע מגניב. העיירה יפיפייה . באמת , ממש נחמד סתם להסתובב בה. שים לב- החנייה  [ לגולשים] עולה כסף. עניין מרגיז כשלעצמו.

הסקי פס של שלדמינג הוא “סקי אמדה”. כולל את: שלדמינג, רדשטט, פלכאו, צאוכנזה, קליינארל, גרוסארל, אלפנדורף, ווגריין, דורפגסטיין, בד גסטיין, ספורטגסטיין ועוד כמה אתרים קטנטנים שלתייר הממוצע לא שווה להתעסק איתם (כמו אבן, לדוגמה).

החניה בחניונים ליד המעליות לא עולה כסף. מעבירים את הסקי פס ביציאה מהחניון והשער נפתח….

jisaacs ldude 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • jisaacs
                      jisaacs @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

אם אני מבין נכון 

אם אני ישן בשלמדינג

אז

אני יכול חלק את זמני בין 4 ההרים של שלמדינג

ואתר של מספר הרים בפלכאו. 

האם יש באזור של עד שעה משלמדינג עוד אתר בהיקף כזה במסגרת ״סקי אמדה״ או שהאתרים המשמעותיים האחרים רחוקים יותר ?

יונתן

DoronM תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • DoronM
                        DoronM @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

התשובה חיובית. גוש אחד בשלדמינג וגוש נוסף של אתרים צמוד לפלאכאו. בין שלדמינג לפלאכאו, יש עוד אתרים כגון רטדשטאט, זאוכנזי ועוד. סה"כ המרחקים ברכב אינם גדולים. עניין של רבע שעה בין גוש לגוש. 

ד. 

• ldude
                          ldude @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

אכן. ….. בזה של ההוכוורצן בטוח.  כי שילתי. עניין די מרגיז.   לפלנאי הגענו בסקי בס בגלל כל ביני בעיות  .אז על החניון שם אני לא חותם שצריך או לא . אבל הבנתי שכנראה כן.  שאלתי בחנות שבה השכרנו וקיבלתי תשובה מבלבלת ולא ממש אחידה. 

• ldude
                            ldude @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

בחניון של ההוכוורצן לא כרטיס סקי ולא בטיח. היו שם מדחנים כאלה של חנייה . כמו בארץ. אתה משלם, מקבל כרטיס ומניח אותו בפנים הרכב. והסתובבתי שם בשביל לשאול ולוודא אם צריך לשלם או לא.  וצריך היה מזומנים בשביל זה.   אם יש/היה חניון “חינם” אז הוא היה קטן ומלא.  יכול להיות שפספסנו משהו?  ( אגב, זה לא שהגענו מאוד מאוחר למקום)

DoronM תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • DoronM
                              DoronM @ldude נערך לאחרונה על ידי DoronM

@ldude

פיספסתם בוודאות. אין שום חניה בתשלום ליד מי מהמעליות בשלדמינג. המקום היחידי שיש חניה עם זרוע וצריך לצאת חינם, כאשר יש להכניס את הסקי פס ביציאה, זה מגרש החניה שבין פלאני להוכוורצן. אני מדגיש, החניה שם היא חינם, אבל נדרש לצאת עם הסקי פס. ביום האחרון, כשמחזירים את הכרטיס, מקבלים פתק יציאה. אני מדבר מידע וניסיון ולא מניחוש או הנחה. 

ד. 

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון