שתי העיירות ידועות כמרכז הקרחנה הטירולית.
אנחנו נמצאים שם כל שנה עד חג המולד, וזה לא שאין מסיבות פרועות במועדונים המועדים, אבל העיירה, בכללי, רגועה יותר. פשוט יש יחסית מעט אנשים.
רוב האנשים מגיעים ב 26 לחודש.
ד.
שתי העיירות ידועות כמרכז הקרחנה הטירולית.
אנחנו נמצאים שם כל שנה עד חג המולד, וזה לא שאין מסיבות פרועות במועדונים המועדים, אבל העיירה, בכללי, רגועה יותר. פשוט יש יחסית מעט אנשים.
רוב האנשים מגיעים ב 26 לחודש.
ד.
תודה
.
המסלולים הכחולים נמצאים רק בחלק של הר Gmahkopf. על ההר השני אין. לא גלשנו בכחולים, אבל לדעתי רובם זה שבילים (יכול להיות שאני טועה, למרות שאני בספק).
מבחינת חניה, זה תלוי באיזה עיירה תלון. אנחנו לנים ב Reith Im Alpbachtal, ככה שאני חונה במעלית W1, שהיא הקרובה לעיירה (אם לא לוקחים בחשבון את האתר הקטנטן שבתוך העיירה עצמה, ממש מול המרפסת שלי). מציע שפשוט תחנה בחניה הצמודה למעלית הקרובה אליך. סה"כ הקישוריות בין שני ההרים טובה.
תהנו,
דורון
אדו, אני לא יודע אם אתה יודע, אבל TripAdvisor נתפסו באי פירסומים של חוות דעת שליליות, מכיוון שהם פחדו שהעסקים לא יפרסמו אצלם. היה סקנדל גדול. לדעתי זה כבר תוקן.
לענייננו:
ממליץ תמיד לשאול את בעל הפנסיון. זה מוכיח את עצמו פעם אחר פעם.
היום סיימנו שלושה ימי גלישה מלאים. חשבנו ללכת למסעדה האיטלקית ליד הפנסיון שלנו, אבל היא נפתחת רק בחמש, אז יצאנו לדרך. חמש דקות נסיעה, בפניה לכביש 171 לכיוון Worgl וכביש A12 לכיוון מינכן, קלטה הגברת שלט Tiroler grill. עצרנו. בקתה מעץ, מתמחה בשניצלים מחזיר או עוף, המבורגרים וכו'. המקום נוצץ מניקיון, מנוהל ע"י שתי נשים. הזמנו שני שניצלים עוף, אחד עם צ'יפס והשני עם סלט. בחיים שלי, ואני כבר לא ילד ומסתובב באירופה בלי סוף, לא אכלתי שניצל גדול,וטעים כזה. הגשה נהדרת. טרי. אין מילים. 11 יורו למנה. שווה כל סנט.
מצרף שתי תמונות, האחת של השלט בחוץ והשני של השניצלים. תתעלמו מוגברת. היא שם רק כי זו התמונה היחידה שצילמתי...
מי שעובר באזור, שווה לצום עד שמגיעים. אל תחמיצו.
דורון

היום היה חם עוד יותר. כזה שכבר התחיל להעיק. יחד עם זאת, הצלחנו לגלוש בכיף עד שתיים וחצי לערך ואז חתכנו הביתה.
אם צריך לסכם, הייתי נותן לאתר את הציון 6.5 מתוך עשר. זה לא שהאתר גרוע, פשוט יש הרבה אתרים טובים יותר.
אם צריך לחלק לקטגוריות, זה מה שהייתי נותן (מתוך 10):
מסלולים (אורך, רוחב, איכות, קוהרנטיות) - 6
מעליות (יעילות, חדשנות, קיבולת) - 5
נוף- 9
אוירה על ההר ובכלל - 8.
מסעדות (כמות, איכות, מבחר, מחיר) - 8
קישוריות - 8.5
אל תחפשו היגיון סטטיסטי לממוצע הכללי. המשקל שאני נותן למסלולים ולמעליות גבוה הרבה יותר מאשר לשאר הפרמטרים.
סה"כ אתר נחמד. לא יותר.
אנחנו נהנינו, מכיוון שאנחנו תמיד נהנים מסקי.
דורון
איזה יופי של סרטון. בחיים לא הייתי מאמין שזה בחרמון.
שאפו.
ד.
אדו,
זה היה לי כ"כ ברור, שלא עלה בדעתי שיש אופציה אחרת...
היא איתי תמיד
️

ד.
אם אתם מתחילים, אז כל אתר סקי בדולומיטים יכול להתאים. מדובר על אתרים עם מסלולים מגוונים, שבמקרה שהם קשים עבורכם, תוכלו בנסיעה קצרה יחסית לעבור לאתר אחר עם אותו סקי פס.
נסו למצוא מלון שיתאים לתקציב שלכם ליד אתר כלשהו. השאר כבר יהיה בסדר.
אני הייתי ממליץ על העיירה Ortisei.
ד.
בזאלבך ניתן לשלב עם צל אם זי והקרחון ליד, ככה שגם שם ניתן להגיע ל"מגה אתר".
אם הייתי צריך להחליט, אני חושב שסקי וולט בשילוב עם קיצביל עדיפים.
ד.
יש סקיבס בין העיירות באיזור הסלה רונדה (לא מכולן לכולן, אבל סה"כ יש), אולם כמו בכל דבר באיטליה, זה לא תחת הסקי פס, אלא בתשלום.
אני תמיד עם רכב, אולם פעם אחת פספסתי את המעלית האחרונה ונאלצתי לחזור בסקי בס, וזה היה בתשלום (נדמה לי ששלושה יורו).
ד.
אני מזמין רק ברגע האחרון ורק אם יש תנאי גלישה טובים. אם אתה גמיש, אין לזה תחליף.
אני שוקל לצאת ל Serfaus בשבועיים הקרובים, בכפוף לזה שהמערכת לא תטריף את עצמה... אחליט ברגע האחרון ואזמין אד הוק.
ד.
@מטייל_3937334 אמר:
היכן יש חופשות בשבוע ראשון של מרץ?
כמובן מעניין על איזה אתרים זה משפיע בעיקר,
(בשאלדמינג חביבתך עמוס בשבוע זה?)
שלדמינג עמוס השנה עד ה 4/3,דומני. אחר כך משתחרר.
אפשר למצוא גם במרץ תנאים חלומיים, אבל רק אד הוק, מבלי להתחייב מראש.
אני מתכנן לצאת לסרפאוס לקראת ה 9/3, אם התנאים יהיו טובים. האתר נמצא בגב של אישגיל, ומתנשא לגובה של כ 2,900 מטר.
זה נכון.
אנחנו נמנעים ככל הניתן מלצאת לסקי בפברואר.
לרוב עושים דצמבר, ינואר פעמיים, ואם מסתדר, אז גם גיחה במרץ.
זה נכון לכל אירופה. החופשות בכל אירופה מדורגות על פני כל פברואר, עד סוף השבוע הראשון של מרץ.
פיספסתם בוודאות. אין שום חניה בתשלום ליד מי מהמעליות בשלדמינג. המקום היחידי שיש חניה עם זרוע וצריך לצאת חינם, כאשר יש להכניס את הסקי פס ביציאה, זה מגרש החניה שבין פלאני להוכוורצן. אני מדגיש, החניה שם היא חינם, אבל נדרש לצאת עם הסקי פס. ביום האחרון, כשמחזירים את הכרטיס, מקבלים פתק יציאה. אני מדבר מידע וניסיון ולא מניחוש או הנחה.
ד.
התשובה חיובית. גוש אחד בשלדמינג וגוש נוסף של אתרים צמוד לפלאכאו. בין שלדמינג לפלאכאו, יש עוד אתרים כגון רטדשטאט, זאוכנזי ועוד. סה"כ המרחקים ברכב אינם גדולים. עניין של רבע שעה בין גוש לגוש.
ד.
החניה בשלדמינג עולה כסף רק בעיירה עצמה, ולא בחניוני הסקי שליד המעליות.
גם בעיירה עצמה, מדובר על מדחנים. לא משהו חריג או יקר.
כל החניות ליד מעליות הסקי (ויש חניות בשפע), הנן ללא תשלום.
עוד נקודה חביבה, השנה עשו שיפוץ מטורף בתחנות הרכבל של Planai. לא משהו קוסמטי, אלא הרסו ובנו הכל מחדש. גם למטה, גם בתחנת האמצע וגם למעלה. שילבו עץ ומסכים גדולים. רמה גבוהה ביותר.
ד.
מסכים לחלוטין, ובנוסף:
גם המסלולים בהוכוורצן נהדרים.
רייטראלם הוא האתר היחיד באוסטריה שמתהדר בשלוש מדליות זהב על איכות המסלולים (לדעתי בצדק).
הייתי שם לפני שבוע, ונבחרות אוסטריה וסלובקיה התאמנו ברייטראלם.
לחובבי הז'אנר, יש אחלה מערך גדול של ברכות תרמיות חיצוניות ופנימיות, עם ספא מכל הסוגים, בעיירה רטדשטאט, כרבע שעה נסיעה משלדמינג.
אגב, גביע העולם, כשהייתי, לפני כמה ימים, בניית היציעים לתחרות היתה בעיצומה. אני מניח שהתחרות תהייה בתחילת פברואר.
ד.