ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רטיבות נעליים סקי

פורום סקי וסנובורד
    נעלי סקי
    8
    21
    2816
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • elinem2008
      elinem2008 נערך לאחרונה על ידי

שלום.

קניתי נעליים לפני כשבוע.  כאשר אני גולש קר לי באצבעות הרגליים, ואני מרגיש שהגרביים  רטובות. בסוף יום הגרביים כמובן רטובות מאוד. יש לציין שיש לי בעיה זיעה. חשבתי שאולי הזוג גרביים לא טובות אז החלפתי אבל שתי הזוגות עשויות ממרינו. אני גם שם טלק בתחילת היום.

יש איזה פתרון אולי מידרס לנעל  או פתרון אחר?

drporat ענבל אין על סקי markus ldude 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • drporat
        drporat @elinem2008 נערך לאחרונה על ידי

@elinem2008

אם נעל הסקי הדוקה מדי, זרימת הדם לכף הרגל נפגעת ויהיה לך קר. אם נעל הסקי לא סגורה מספיק, שלג ייכנס מלמעלה וירטיב את הגרביים ושוב יהיה לך קר.

איזה נעל קנית ועם איזה ליינר? כתמי הרטיבות על הגרב מופיעים באזור עילי או תחתי של כף הרגל הקדמית?

elinem2008 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מ. פולני
          מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

מדרס לנעל לא בא לפתור בעיית רטיבות. 

אם התאימו לך נעליים ועכשיו אתה מסוגל להכניס מדרס – כנראה שהנעליים גדולות מדי.

לאטומיק יש בעיה ידועה של “דליפה”. פתרתי אותה ע”י הדבקת טייפ רחב על קדמת הנעל, מתחת לאבזם התחתון.

elinem2008 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • elinem2008
            elinem2008 @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

קניתי tecnica  mach 1 mv 120.

לגבי הליינר  אין לי מושג איך בודקים.

בחנות הסבירו לי את שני הסוגרים  התחתוניים לסגור בלחץ רופף. ואת העליוניים לפי התחושה. 

הגרב רטובה בעיקר בחלק התחתון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • elinem2008
              elinem2008 @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

הנעליים במידה שלי. אני מרגיש לחץ באצבעות כאשר אני עומד רגיל.  אף חזרתי לחנות שוב כי הם ממש לחצו בגלישה.

• elinem2008

אני חושב שהבנתי מה הבעיה. הייתי שבוע שעבר בסרפאוס.  הסקי רום של המלון היה מחמם חשמלי. לא זכור לי שהגרביים היו רטובות כמו בימים אלו. עכשיו אני בליביניו. הסקי רום של המלון הוא מחמם בעזרת אוויר חם. נראה לי שהלחות במשך הלילה גורמת לנעל להיות רטובה. אני אשים את הליינר בחדר הלילה ונראה…

בכל מקרה תודה על העזרה.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • drporat
                  drporat @elinem2008 נערך לאחרונה על ידי

@elinem2008

לא חושב שצורת הייבוש בלילה משפיעה. הרי הנעל והליינר יבשים בבוקר כך או כך.

אם הגרב רטובה בחלק התחתון, אולי זאת הזעת יתר? אולי ההבדל בין סרפאוס לליביניו נעוץ בהפרש טמפרטורות ב2 האזורים?

• ענבל אין על סקי
                    ענבל אין על סקי @elinem2008 נערך לאחרונה על ידי

@elinem2008

אני לא רופא.מדברייך אני מבינה שיש לך בעיה של זיעה אולי תנסה לפתור את זה ע”י התייעצות עם מומחה.

• מ. פולני
                      מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

כמה נקודות:

• הנעל שקנית איכותית. (כמובן שאני לא יכול לחוות דעה לגבי ההתאמה שלה לרגל הספציפית).
                      • סגירת שני אבזמים תחתונים אכן צריכה להיות מינימליסטית. אם אתה לא סוגר עד הסוף כדי שיחזיק, יש להניח שהמידה די מתאימה.
                      • ייתכן שנכנס שלג מהאטם הקדמי של הנעל. למרות שבמקרה כזה הייתי מצפה שהרטיבות תהיה בחלק העליון של הגרב…
                      • בכל מקרה – תדביק טייפ על הנעל (ראה בקישור).
                      • קור בכפות הרגליים יכול להיות מהסיבה הפשוטה והבנאלית, שהאדמה קרה מאוד. 
                      • סיבה נוספת אפשרית – הזעת יתר טבעית.
                      • מה עובי הגרביים שלך?
                      • elinem2008

בשבועיים האחרונים יצא לי להיות במזג אוויר חמים, ואתמול בסופה ועדיין הרטיבות זהה. 

אולי באמת זאת בעיה של זיעה יתר. תמיד היתה לי הבעיה הזאת. יש ימים שגם החולצה, והמכנס טרמיים בסוף היום רטוב. 

עובי הגרביים 2 מילימטר אני מעריך. גרביים סקי מרינו איכותיות. 

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • מ. פולני
                          מ. פולני @elinem2008 נערך לאחרונה על ידי מ. פולני

@elinem2008

מרינו בעקרון איכותי יותר מהסינטטיים (מה שהבריות קוראים “טרמיים” שהוא למעשה “מנדפים”);  והיתרון הגדול של צמר הוא, שהוא מחמם גם כשהוא רטוב. מה שלא מתאים לתחושות שאתה חווה לגבי קור.

אני אישית משתמש בגרביים אולטרא לייט של סמרטוול, שהן 55% מרינו. אני לא יודע מה העובי במ”מ. לדעתי – פחות מ-2 מ”מ. אין בהן שום ריפוד.

השערה נוספת שאני יכול לחשוב עליה – הנעל גדולה מדי אחרי כמה ימי גלישה והידוק האבזמים משנה את הגאומטריה הבסיסית של הנעל, מה שגורם לנקודות לחץ המפחיתות את זרימת הדם.

או שאולי אתה יותר רגיש לקור ממה שחשבת.

הכל כמובן ניחוש, בלי לראות את הנעליים והרגליים.

• markus
                            markus @elinem2008 נערך לאחרונה על ידי

@elinem2008

תשלוף את הליינר מה-SHELL וגם תוציא  את ה-FOOTBOARD שמתחת לליינר.  יש שם כנראה מים (או מזיעה או מרטיבות חיצונית).   צריכים לייבש את הנעליים כל יום – אני תמיד לוקח את הנעליים לחדר.  יש לי מחמם חשמלי אבל נייר/עיתון בתוך הליינר ל-1-2 שעות גם עובד היטב.  זה בעייה די נפוצה – המים מתחת לליינר קופאים בבוקר כשמתחילים לגלוש ואז ממשיכים ככה כל היום:  עומדים על שכבת קרח בתוך הנעל!

• elinem2008

תודה רבה. אני אנסה את העצות שלכם.
                              • alto
                                alto נערך לאחרונה על ידי

אם כבר: המלצה על מייבש נעלים /כפפות קומפקטי שמתאים לטיסות?
                                • ldude
                                  ldude @elinem2008 נערך לאחרונה על ידי

@elinem2008

קיבלת עצות טובות- עוד פטנט שעזר לי פעם. בוול תורנס מתקני הייבוש של נעליים היו די מחורבנים [ וקרים...] פשוט היינו עולים על הנעליים לחדר ושמים אותן הפוכות על ההסקות בחדר שהן תמיד חמות ויבשות.  אגב, זה גם מוסיף לחות לחדר היבש!!  בבוקר תהיה לך נעל יבשה וחמה , גם אם היו שם ערב קודם שלוליות בפנים :--). 

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • מ. פולני
                                    מ. פולני @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude

נראה לי קצת אגרסיבי לשים את הנעליים על הרדיאטור.

אם כבר לקחת לחדר (דבר מומלץ אם החימום בסקי רום לא מספיק טוב), אזי להוציא את הליינר מהפלסטיק ולשים את שניהם מול הרדיאטור. לידם את הכפפות ועל הרדיאטור לשים מגבת לחה ללילה.

במלון שהייתי בו לפני שבועיים באיטליה היה לכל חדר לוקר נעול, עם חימום (בנוסף לנעליים) גם לקסדות ולכפפות!!

ldude תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • ldude
                                      ldude @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

הלוקרים האלה זה משהו בן זונה.!!!!   באישגיל היו לוקרים דומים מתחת לגונדולה. אני לא יודע אם הלוקר עצמו מחומם או שהחדר מחומם ממש טוב [ואז זה “חודר ללוקר] אבל בבוקר הכל היה יבש ונעים. לגבי הנעליים.  הייתי שם אותן על הרדיאטור עד אחרי ארוחת הערב ואז על הרצפה ליד.   אבל גם פה דובר על מקרא קיצון כפי שהוא תיאר אותו. לא לחות רגילה . באופן רגיל אתה צודק. השכבה על הצד ליד הרדיאטור אמורה להספיק.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ענבל אין על סקי
                                        ענבל אין על סקי @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude

אני תמיד שוכרת לוקר בכל מקום שאני נמצאת.גם מחמם לי את המגפיים וגם לא צריכה להסחב עם הציוד מרחק עד הגונדולה.

אני רק לא בטוחה שזה ייפתור את בעיית הזיעה של כותב השירשור.אולי יזור לו בשעה /שעתיים הראשונות.אם ישלו בעיה של זיעת יתר כדאי שיבדוק את זה.

• elinem2008

אני אהיה בשלאדמינג עוד שבועיים. אני אקרא שוב בשקיקה את כל הטיפים…

תודה על העזרה.

• הראל
                                            הראל נערך לאחרונה על ידי

קצת לא ברור לי עניין הנעליים הרטובות

בתור גולש מתחיל שכרתי נעליים

ולפני שבועיים רכשתי את הזוג השלישי שלי

מעולם לא הרגשתי רטיבות בכפות הרגליים 

ולא גרביים רטובות, גם כשהייתי נופל הרבה בהתחלה, וגם כשבזוג הראשון שלי היה כמובן גדול עלי בשני מספרים

(עיין ערך ענבל – אין על סקי והתאמת נעלי ריצה, מה הקשר???...)

למיטב הבנתי לא אמורה לחדור רטיבות לנעל ואם זה המצב הנעל פשוט לא טובה

או שמצד שני הגולש מזיע מעבר לממוצע

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון