היער השחור בפברואר
-
שלום רב לכם
רציתי לדעת אם סביבות באדן-באדן והסביבה (פרייבורג, שטרסבורג...) מושלגים, או שקר אמנם אבל סביר לטייל בר4כב או ברגל. כמו כן האם הנהיגה רגילה או שיש צורך בשרשראות וכד’ לדרכים מושלגות? בכלל האם מזג האוויר יכול לפגוע בחוויה? (אנחנו זוג בני 50-60) תודה על תגובה מהירה!
-
מושלג במקומות הגבוהים וקר.
-
הייתי בפרייבורג השבוע. עד עכשיו היה חורף ״חמים״, רוב הזמן 5-10 מעלות במהלך היום ו-0-5 בלילה. אין שלג גם בהרים הנמוכים. אי אפשר להסיק מכך מה יהיה המצב בעוד שבועיים. האם החוויה יכולה להפגע? תלוי מה הציפיות. קודם כל, ינואר ופברואר הם בין החודשים הגרועים ביותר בשנה לטיול במרבית אירופה, ובפרט בטיול לא עירוני. רק אתם יכולים לדעת עד כמה לכם יהיה נעים להסתובב בחוץ גם ביום חורף ״לא קר״ של 7-8 מעלות, שלא לדבר על יום של 2-. דבר נוסף, בתקופה הזו העצים עדיין ערומים, עדיין יש מעט שעות אור והרבה פעמים השמים אפורים גם אם אין גשם. בעיר זה קצת פחות מפריע. הטבע ברובו הרבה פחות יפה בחורף מאשר בכל תקופה אחרת בשנה.
-
-
תודה. נשמע שהאזור קר מידיי
-
תלוי מה זה קר ולמי ואיפה ?
ככל שעולים בגובה יותר קר.
גם בלי שלג עש סכנת קרח מגשם שירד וקפא וזה יותר מסוכן משלג.
דרך אגב הייתי באגוסט ובבקרים היה 5 מעלות.
-
תבקר ביער במאי שהוא עוד ירוק לפני שנהפף לשחור ממטיילים ישראליים.

-
נשמע עוד יותר גרוע… נראה שיהיה גשום בשבוע הבא… אולי לא יהיה קרח. איך אפשר לדעת??? -
-
היער השחור מאד אטרקטיבי למשפחות ובקיץ.
פברואר עיתוי מחורבן לטיול במרבית יעדי אירופה (חלק סגורים, מזג אוויר ,ניידות וכו)
אפשרי טיול בערים גדולות (פריז, לונדון ,ברלין וכו) עדיין יהיה קר, עלול להיות גשום ואפילו מושלג- אבל יש מספיק מוזיאונים,מרכזי קניות ואתרים מקורים.
-
ההורים שלי טיילו בסוף דצמבר ביער השחור. הם נסעו ברכב ללא שרשראות שלג. השלג מפונה במהירות מהדרכים הראשיות. יצא להם אפילו לנהוג בשלג, והם אמרו שזאת הייתה חוויה מיוחדת.
הם לקחו את פרייבורג כנקודת לינה בטיול ליער השחור. נקודת לינה נוספת הייתה בשטרסבורג. הםא לא אהבו את פרייבורג. אמרו שהיא הייתה משעממת (ואת מדברת על אנשים בני 70 שלא קורעים את העיר בבילויים ליליים). הם עלו להר פלדברג המושלג וטיילו בטריברג ובדרך השעונים. בכללי, לאור העובדה שהם לא בקטע של סקי, הטיול ליער השחור היה החלק החלש והפחות מוצלח של הטיול שלהם לאזור. הם הרבה יותר נהנו מהטיול לחבל אלזס. -
יש כאלה שאוהבים טיולי חורף כי זו חוויה שונים,אוספים חוויות מסוג אחר, נופים אחרים,
מצד שני יש לטיול כזה את הקשיים והאתגרים שלו, למשל מיעוט שעות אור או קרח על הכביש בבוקר,
וצריך להתחשב בהם גם בגלל בטיחות וגם בגלל הנאה.
אם אתם בעניין של טיול חורף זו יכולה להיות חוויה כייפית,
אם אתם מחפשים את החוויות שמתארים כאן בפורומים כחוויות קיץ – ממליץ לותר, למשל מסלול רגליים יחפות לא בא בחשבון
-
פוסט זה נמחק! -
תודה. נתת לי זווית חדשה.
-
מסכימה! טיול חורף זו חוויה מסוג אחר. העניין הוא באמת לשקול את בטיחות הנסיעה בכבישים עם קרח, גם אם פינו את השלג. ולוותר על היתרונות של טיול בקיץ.נראה לי שנחכה עם זה. תודה.
-
אם יש לכם זמן – אין בעיה למצוא יעד אירופאי אחר שכן יתאים (קר, אבל פחות מסוכן וכו’..”)
-
היער השחור לא יתאים לטיול בחודש פברואר :-).