ניו דלהי: אש במסגדים וקרבות רחוב, 20 נהרגו
-
שקט מתוח שרר הבוקר (יום ד') ברחובות ניו דלהי, שראתה בשלושת הימים האחרונים עימותים קטלניים בין הינדים למוסלמים. בהתנגשויות הללו, שלפי BBC לא נראו כדוגמתם בבירת הודו כבר עשרות שנים, נהרגו לפחות 20 בני אדם ונפצעו כמעט 200 נוספים.
הקרבות ברחובות העיר פרצו – במקביל לביקורו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בהודו – בין מתנגדי ותומכי חוק אזרחות חדש שמפלה לכאורה מהגרים מוסלמים. -
מי ששמע את קריאות המואזין ב 5 בבוקר בורנסי יכול להבין מה זאת פרובוקציה. -
@nzvia1 אמר:
מי ששמע את קריאות המואזין ב 5 בבוקר בורנסי יכול להבין מה זאת פרובוקציה.
על זה ניתן רק לאמר: الله يستر!
-
-

.לא כי הנוצרים, היהודים, ההינדים והבודהיסטים מאוד שלווים ולא רצחו מעולם.
טוב, אסיים כאן, נראה שאין מה לנסות להסביר למגיבים.
-
את יכולה להסביר במילה אחת - רוהינגה.
-
בלה הנזירים הבודהיסטים החליטו להשיב מלחמה שערה לקריאות המואזין והתקינו גם רמקולים – פוג׳ה בודהיסטית עם תופים ושופרות עושה את שלה !
-
כן, יהודים ובודהיסטים ידועים כטרוריסטים ורוצחים גדולים לאורך ההיסטוריה…

וברצינות – אי אפשר להתווכח עם עובדות.
או כמו שאומרים, אל תתן לעובדות לבלבל אותך/להפריע לך.
-
אמרת בציניות או מחוסר ידיעה?
המפלגה הבודהיסטי ת או ההינדית בסרי לנקה היתה הקול הכי חזק למען השמדה המונית של הנמרים הטמיליים?
המסדר הבודהיסטי של הדלאי לאמה אחראי לחיסול הזרם הדתי המתחרה. (מעבר לזה שהדלאי לאמה הנוכחי התחיל לדבר במושגים של אחווה ושלום עולמי רק אחרי שברח להודו)
לפעמים מעדיפים להתעלם.
-
הנמרים הטאמיליים היו ארגון שהוכר כארגון טרור כמעט בכל מדינה בעולם, היו אחראים לפיגועי התאבדות, גיוס ילדים כחיילים, פיצוץ מקדשים בודהיסטיים והתנקשות על ידי מחבלת מתאבדת בחיי ראש ממשלת הודו רג’יב גנדי כנקמה על כך שניסה לסייע להשכין שלום בסרי לנקה. המאבק של ממשלת סרי לנקה לא היה דתי אלא אזרחי והיה בארגון הטרור ולא בטאמילים כמיעוט אתני שסבלו גם הם מאלימות ארגון הטרור הנוראי הזה. זה שאתה מציין אותם כקרבן מעיד עליך יותר מכל הודעה בפורום.
גם מה שכתבת לגבי הדלאי לאמה זה שקר. אין לו מסדר בודהיסטי משלו (הוא עצמו שייך למסדר אך לא עומד בראשו) ואף אחד מהזרמים לא הושמד. יש תמונות שלו מגיל צעיר עם ראשי הזרמים האחרים, היו לו מורים מכל הזרמים גם בתקופתו בטיבט, ובמשך כל שנות הגלות היו קשרים הדוקים של הערכה בינו לבין רשאי הזרמים האחרים. הוא יצא לגלות בגיל 22, גיל די צעיר לכתוב דברי הגות על שלום ואחווה, לא? באיזה גיל אתה התחלת?
-
סיכול ממוקד או הפגזה? בישראל ובעולם יש ביקורת גם על סיכול ממוקד כדי לטפל בארגוני טרור. בסרי לנקה דיברו על הרבה יותר מזה. לבסוף נכנסו עם כל הכוח. בהשוואה להכניס את צה''ל לעזה?
סביר להניח שגם בגיל 22 הוא לא כתב לעצמו נאומים. ומה עם אלה שלפניו?
באמת שאני לא מנסה להתווכח, רק מנסה להגיד שהרבה פעמים קשה להסתכל על צדדים אחרים של המטבע.
ביחסים בינלאומיים רואים שהרבה פעמים אינטרסים לאומיים גוברים על אדאולוגיות של מוסר, וגם כשאלה בשימוש, זה בעיקר כדי לנגח יריבים. הדיון הזה התחיל להיות 'פוליטי' בעקבות אמירה נורמטיבית אנטי מוסלמית, וניסו להראות שגם אחרים לא תמימים כלכך
-
בדקת מי ביקר את ההתנהלות של ממשלת סרי לנקה לפני שכתבת מה שכתבת? אני מניח שלא ושאין לך מושג על מה שאתה כותב. מדובר בארגון שעשה כל מה שיכול היה כדי לייצר כאוס, כולל לירות טילי נ”ט על מטוסי נוסעים בנמל התעופה של סרי לנקה וכאמור להתנקש בראש ממשלת הודו (שהיה הינדי, לא בודהיסטי) על אדמת הודו.
ומאיפה אתה יודע אם הדלאי לאמה כתב לבד או לא כתב לבד את נאומיו? בדקת? כנראה שגם את זה לא. אבל מה אכפת לך מהאמת.
אני מסכים שאין מקום להכללות אנטי מוסלמיות, למרות שזה אופנתי היום. אלו הכללות שנובעות מבורות, גזענות ושנאה. אבל במקום לדבר על כך שלא כל המוסלמים אלימים אתה מנסה להראות שבני כל הדתות אלימים, ובמקום לדבר על כך שלא כל סכסוך בין קבוצות המאמינות בדתות שונות הוא סכסוך דתי (למשל הסכסוך בסרי לנקה, למשל ההתנגשויות בין ההינדים למוסלמים שדיווח עליהן התחיל את השרשור) אתה מנסה להראות שכל הדתות מהוות כח מניע לסכסוכים מדממים, וזה פשוט לא נכון.
-
לתאי.אני לא ראיתי וקראתי פרסומים לגבי הקורונה בהודו.זה הגיע לשם? או ששם מצנזרים? יש לך או לכם מידע על זה? תודה לעונים.
-
אהלן,
בהודו התגלו (די מזמן) שלושה חולים בסה"כ (שכבר החלימו). אפשר להגיד, שנכון להיום הודו נקייה. כך אומרים לי גם הסוכנים הרבים שאני איתם בקשר.
אבל צריך לעקוב אחרי מה שקורה שם.
-
טוב לדעת לפני הטיסה שלי להודו.תודה.
-
מוסלמים אולי עושים צרות בכמה מקומות בעולם. אבל לפחות בהודו עיקר הצרות, כולל זו הנוכחית, נעשות על יד הינדים כלפי מוסלמים: הריסת המסגד באיודהיה והמהומות שנילוו לכך שבהן נהרגו בעיקר מוסלמים, המהומות בגוג’אראט שגם בהן נהרגו בעיקר מוסלמים, וכך גם באירוע הנוכחי בדלהי. לחוק האזרחות החדש, ול”מדיניות ההינדית” של מודי, מתנגדים לא רק מוסלמים אלא גם הינדים לא מעטים.
-
@shimon-amar אמר:
לתאי.אני לא ראיתי וקראתי פרסומים לגבי הקורונה בהודו.זה הגיע לשם? או ששם מצנזרים? יש לך או לכם מידע על זה? תודה לעונים.
הלכלוך הורג את הקורונה. בכזה דבר היא עוד לא נתקלה.
-
@רוני-סופר אמר:
הלכלוך הורג את הקורונה. בכזה דבר היא עוד לא נתקלה.
את מה שנשאר מהליכלוך מחטאים בהרבה כמון
ובנגיפים הגוססים האחרונים מוודאים הריגה בכמה ביסים בפלפלים חריפים ירוקים. הזכרת לי עכשיו את מסעדת הביית שלי בקאלפה. אחרי יומיים שניסיתי את כל התפריט שטבע בכמון והכיל ארבע מנות נשארתי רק עם שתיים שיכולתי עדיין להוריד בגרון.
צ׳אפטי וחביתה עם ירקות לארוחת בוקר ופראטה תפ״א עם חמאה.
יכולת הספיגה שלי לכמון הגיעה לרוויה…..
מאוד נהניתי לראות את אותם המקומיים מתיישבים כל יום לארוחת טאלי שלא השתנתה ורופדה בכמון מחסלים ערימות צ׳אפטי שהגיעו ישר מהמטבח כשכל ביס אוכל מלווה ברבע צ׳אפטי שעדיין מעלה אדים ונגיסה נדיבה בפלפל חריף טרי.
-
לפני הרבה זמן שמעתי, ואני לא בטוח שזה נכון, שהאמונה אומרת שמי הגנגס מנקים ומרפאים. ושפעם לקחו לבדוק את זה ומצאו שהמיים מתנקים מעצמם, בטח כל החיידקים רבו אחד עם השני.....
-
אחד המטבחים הטעימים בעולם...לא לבעלי נטיה לכוויות בלשון